Het ongeval gebeurde rond 6.45uur op de E19 in de richting van Antwerpen. Enkele honderden meters voor de afrit Sint-Job-in-'t-Goor reden drie vrachtwagens dicht achter elkaar. De laatste van de drie, een Duitse trekker-oplegger, knalde om onduidelijke redenen op zijn voorligger, een Nederlandse vrachtwagen.

'Er stond op dat ogenblik geen file op de snelweg', zegt commissaris Marc Lesage van de snelwegpolitie. 'Door de werken in Antwerpen-Noord was er wel vertraagd verkeer. Wellicht heeft een van de vrachtwagens even moeten remmen en heeft de Duitse chauffeur dat te laat opgemerkt.'

Door de klap schoot de Nederlandse vrachtwagen naar voren en botste hij op een Nederlandse trekker-oplegger die voor hem reed. De vrachtwagens belandden ook deels op de middenberm. De Duitse chauffeur, een 55-jarige man, raakte bij het ongeval ernstig gewond.
'Hij zat gekneld in zijn cabine', zegt Jan Van Hooydonck van de brandweer van Brecht. 'We hebben hem uit zijn benarde positie kunnen bevrijden en daarna is hij overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem.'

De Nederlandse chauffeur in de middelste vrachtwagen raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gevoerd. Door het ongeval was gedurende ongeveer anderhalf uur maar één rijstrook berijdbaar in de richting van Antwerpen. Op een bepaald ogenblik moest de wegpolitie de volledige snelweg afsluiten om de takeling mogelijk te maken.