Op 6 juni organiseren Velt afdeling Noorderkempen en de compostmeesters van Brecht in het kader van het opentuinenweekend van Velt en juni compostmaand een opentuinendag in de gemeentelijke biologische moes- kringloop- en pottentuin. De tuin heeft een aantal interessante zaken aan: een 150-tal aan variëteiten aan groenten en kruiden, een kringlooptuin die de mensen toont wat ze zoal met hun tuinafval kunnen doen in hun tuin op een creatieve en attractieve manier. Daarnaast toont de tuin ook dat niet alleen bloemen en kruiden, maar ook een aantal groenten in potten gekweekt kunnen worden.

Biologische moestuin.
Velt-opentuinen en juni compostmaand, zondag 6 juni 10 van 18 uur in de gemeentelijke biologische moes- en kringlooptuin, Mudaeusstraat.In deze educatieve biologische moestuin van 500 m² wordt een zeer ruim assortiment aan gekende en minder gekende groenten geteeld, in de ruime serres worden 20 soorten tomaten geteeld. In het voorjaar werd een nieuwe keukenkruidentuin aangelegd. Het totale assortiment aan groenten en kruiden omvat ruim 150 verschillende variëteiten.

Thuiscomposteren. De tuin heeft ook een degelijk uitgebouwde demoplaats thuiscomposteren met zowel compostvaten als –bakken. De geïntegreerde kringlooptuin toont hoe allerhande plantaardig materiaal afkomstig uit de tuin op een eenvoudige en decoratieve manier kan hergebruiken. Een ervaren Velt-lesgever - compostmeester geeft rondleidingen telkens beginnende op het uur.  Bron: Het Nieuwsblad.be. Neel Vermeiren.