De wandelaar kan de kerstsfeer opsnuiven, de militaire geschiedenis uitpluizen, op kroegentocht gaan of gewoon een fikse natuurwandeling beleven. De wandelingen zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen (behalve de kroegentocht), recreatieve wandelaars of de meer geoefende wandelaar. 'Haal je wandelschoenen vanonder het stof en wandel met ons mee met een laaghangend zonnetje of wit sneeuwtapijt als begeleider', zeggen de organisatoren.

Eerste wandeling op zondag 14 november: In het Mastenbos zijn de twee wereldoorlogen nog erg zichtbaar. Tegenover de ingang van het bos bevindt zich Fort Ertbrand, een van de pantserforten rondom Antwerpen. Het werd opgeleverd in 1912 zoals blijkt uit de datum boven de poort. Minder makkelijk waar te nemen, maar zeer aanwezig in het bos is een vrij intacte Duitse bunkerlinie uit 1917. Talrijke sporen van loopgraven laten toe het vroegere concept van deze linie te herkennen. Tijdens deze wandeling kan je uitgebreid kennis maken met al deze relicten uit de Kapelse militaire geschiedenis. De impact op de lokale bevolking toentertijd wordt toegelicht aan de hand van documenten. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur.

Info: Hoe laat: 09.30 of 14.00 uur.Vertrek: Ingang Mastenbos, Oude Galgenstraat. Prijs: 4 euro – Kinderen -12j gratis. Inschrijven verplicht: toerisme@kapellen.be of 03-660.67.50

Kalender

Brasschaat, Candlelight Kerstwandeling op Den Driehoek - Vrijdag 10 december 2010

Brechtse Smoutebollentocht - Zondag 12 december 2010

Rouwmoerwandeling Essen met bezoek aan … - Zondag 9 januari 2011

Wuustwezel, Wandelen in het Marum - Zondag 30 januari 2011

Kalmthoutse Kroegentocht - Zondag 13 februari 2011

Bron Neel Vermeiren ( Nieuwsblad.be)