'In de jaren ’70 was de fit-o-meter een van de succesvolle realisaties van de Bloso Sportbiënnale. Zo goed als elke gemeente in Vlaanderen (ook de gemeente Brecht) had een fit-o-meter die druk werd gebruikt door sportclubs en individuele sporters. Niettegenstaande dit succes bleek na verloop van tijd dat de fit-o-meter ook een aantal onvolmaaktheden had. Dertig jaar later beantwoordden een aantal van de oefeningen niet meer aan de inzichten van de moderne trainingsleer. Bovendien oogden sommige oefeningen oubollig en waren de oefentoestellen niet aangepast aan de huidige kwaliteitseisen', meldt de sportdienst.

Wat is de vernieuwde fit-o-meter? De Brechtse fit-o-meter telt 11 verschillende oefeningen uitgezet langs een bosrijk gebied. Elke oefening kan op verschillende niveaus uitgevoerd worden en wordt zeer eenvoudig uitgelegd aan de hand van een tekst en tekening, uitgewerkt op een paneel.

Voor wie een fit-o-meter? Een fit-o-meter is geschikt voor iedereen: jong en oud, sportief en minder sportief, in groep of individueel. Er zijn namelijk drie niveaus.

Ontspanningslaan Je start aan het voetbalpleintje naast het duivenlokaal in de Ontspanningslaan. De fit-o-meter is zo geplaatst dat je het looppad in bos de Zandbergen kan volgen en zo elke oefening zal tegenkomen. De toestellen zijn geïmplementeerd in het bosgebied, maar vlakbij het looppad zodat joggen en conditie optimaal kan gecombineerd worden.Gelieve als u met de wagen komt deze ook hier te parkeren en NIET in de wijk zelf.

Inhuldiging Om hieraan de gepaste aandacht te schenken, zal deze nieuwe sportieve troef plechtig worden ingehuldigd op zaterdag 29 januari 2011 om 10.30 uur. We komen samen aan het startbord van de fit-o-meter ter hoogte van het voetbalpleintje in de Ontspanningslaan. Wij verwachten je in sportieve kledij, want we zullen meteen overgaan tot het inlopen van het parcours en uitproberen van de oefeningen. Aansluitend biedt het Brechtse gemeentebestuur alle sportievelingen een verwarmend drankje aan.

Gratis initiatielessen fit-o-meter Op zaterdagen 5, 12, 19 en 26 februari 2011 worden alle oefeningen uitgelegd door een gediplomeerd begeleider. Je kan inschrijven voor 1 initiatie, zodat je weet hoe de oefeningen werken, maar je bent ook welkom om meerdere keren te komen. Draag aangepaste kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We spreken telkens af aan het voetbalpleintje in de Onstpanningslaan in Sint-Job-in-‘t-Goor om 10 uur.

Praktisch Inhuldiging fit-o-meter op 29 januari 2011 om 10.30 uur
Initiatielessen op 5, 12, 19 en 26 februari 2011 om 10 uur

Inschrijven? sportdienst@brecht.be, 03 660 28 30 of www.sportiefbrecht.be

( nieuwsblad.be )