Doseerjus Naturel 2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot 600 gr. zuurkool 2 dl appelsap 2 zoetzure appels 1 grote ui, gesnipperd 250 gr. ham, in blokjes gesneden 20 gr. boter
-----------------------------------------------
Giet de zuurkool af en verwarm 15 minuten in de appelsap. Was de appel. Snijd de appel in 6 partjes, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Fruit de ui in de boter in een koekenpan en voeg na 3 minuten de ham toe. Verwarm nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Bereid de jus en de puree volgens de aanwijzingen. Schep de zuurkool door de puree. Voeg de ui, de ham en de appel toe. Laat het gerecht goed doorwarmen en serveer met de jus.
1 pakje Saus voor Asperges 500 gr. witte asperges 1 teen knoflook, fijngehakt 250 gr. achterham, in blokjes 300 gr. schelpjesmacaroni 1 el krulpeterselie, fijngehakt 1 tl rozemarijn, fijngehakt 20 gr. boter
-------------------------------------------
Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in water met zout in 10 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven zacht vuur.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de instructies op het pak maar zonder de boter. Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de macaroni.
Laat nog even doorwarmen en serveer direct. Maak er met een tomatensalade een complete maaltijd van.
Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot 1 pakje jus naturel gebonden 2 dl water 600 gr. rode kool (diepvries) 4 braadworsten a 100 gr. 200 gr. appelmoes uit pot
---------------------------------------------- Verwarm het water in een pan met dikke bodem en voeg hier de rode kool aan toe en laat in 20 minuten heet worden boven een laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Bak de braadworsten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 15 minuten rondom bruin en van binnen gaar.
Bereid de puree zoals aangegeven op het pak. Bereid de jus zoals aangegeven op het pak.
Roer de rode kool door de puree en warm goed door. Serveer met de braadworst en appelmoes.
1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté 300 gr. witte rijst 600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes 1 kleine ui, gesnipperd 1 ei 2 el paneermeel 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 400 gr. gehakt 1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes 3 el olijfolie 1/2 tl zout
------------------------------------------------
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.
1 pakje ovenschotel witlof-spekjes met gehakt uit de oven 4 dl water 1 ei 800 gr. witlof 400 gr. rundergehakt 800 gr. voorgekookte aardappelschijfjes 4 el olijfolie 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
----------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei toe.
Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern.
Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.
1 pakje Jus Uitjes 800 gr. kruimige aardappels, geschild 800 gr. zuurkool 1 ui, gesnipperd 400 gr. gerookte ham, in plakjes 40 gr. boter
--------------------------------------------
Kook de aardappels 18 minuten in water met zout.
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui 3 minuten. Doe de zuurkool erbij en bak, onder voortdurend omscheppen, 20 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe als de zuurkool droog komt te staan.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de boter. Serveer de zuurkool met de aardappels, jus en de plakjes ham.