HET LEKKERE BORDJE
Heerlijke recepten zie je hier
Inhoud blog
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Pasta met witte asperges en rozemarijn
  • Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
  • Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
  • Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    spaghetti

    Alle recepten zijn voor 4 personen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2012, 17:54 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolstamppot met appel
    1. Zuurkoolstamppot met appel

      Doseerjus Naturel
      2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot
      600 gr. zuurkool
      2 dl appelsap
      2 zoetzure appels
      1 grote ui, gesnipperd
      250 gr. ham, in blokjes gesneden
      20 gr. boter

      -----------------------------------------------

      Giet de zuurkool af en verwarm 15 minuten in de appelsap. Was de appel. Snijd de appel in 6 partjes, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
    2. Fruit de ui in de boter in een koekenpan en voeg na 3 minuten de ham toe. Verwarm nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
    3. Bereid de jus en de puree volgens de aanwijzingen. Schep de zuurkool door de puree. Voeg de ui, de ham en de appel toe. Laat het gerecht goed doorwarmen en serveer met de jus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. zuurkool
    11-11-2012, 20:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met witte asperges en rozemarijn

    1. Pasta met witte asperges en rozemarijn

      1 pakje Saus voor Asperges
      500 gr. witte asperges
      1 teen knoflook, fijngehakt
      250 gr. achterham, in blokjes
      300 gr. schelpjesmacaroni
      1 el krulpeterselie, fijngehakt
      1 tl rozemarijn, fijngehakt
      20 gr. boter

      -------------------------------------------

      Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in water met zout in 10 minuten gaar en laat ze afkoelen.
    2. Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven zacht vuur.
    3. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de instructies op het pak maar zonder de boter. Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
    4. Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de macaroni.
    5. Laat nog even doorwarmen en serveer direct. Maak er met een tomatensalade een complete maaltijd van.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    11-11-2012, 20:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
    1. Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot en Danish Blue

      1 pakje Braadstomen Boeren Ovenschotel Karbonade
      4 schouderkarbonades
      800 gr. vastkokende aardappels, geschild
      800 gr. spruitjes, onderste stukje en buitenste blaadjes verwijderd
      50 gr. walnoten, grof gehakt
      50 gr. Danish Blue blauwschimmelkaas, verkruimeld
      10 gr. boter

      ----------------------------------------------------

      Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Bereid de karbonades samen met de aardappels met de mix voor braadstomen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Kook de spruitjes 8 minuten in water met zout. Giet ze af en doe ze terug in de pan met de boter. Schud ze om met de walnoten en Danish Blue.
    4. Serveer de karbonades en aardappels met de spruitjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. spruitjes
    11-11-2012, 20:28 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
    1. Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool

      1 pakje Braadstomen Boeren Ovenschotel Karbonade
      4 schouderkarbonades
      800 gr. vastkokende aardappels, geschild
      800 gr. spitskool, fijngesneden
      1 el citroensap
      2 el zonnebloemolie
      1 tl zout

      ---------------------------------------------

      Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Bereid de karbonades samen met de aardappels met de mix voor braadstomen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak hierin de spitskool op hoog vuur 8 minuten. Voeg het zout toe en het citroensap.
    4. Serveer de karbonades en aardappels met de spitskool.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. spitskool
    11-11-2012, 20:24 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    1. Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes

      2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot
      1 pakje jus naturel gebonden
      2 dl water
      600 gr. rode kool (diepvries)
      4 braadworsten a 100 gr.
      200 gr. appelmoes uit pot

      ----------------------------------------------
      Verwarm het water in een pan met dikke bodem en voeg hier de rode kool aan toe en laat in 20 minuten heet worden boven een laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
    2. Bak de braadworsten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 15 minuten rondom bruin en van binnen gaar.
    3. Bereid de puree zoals aangegeven op het pak. Bereid de jus zoals aangegeven op het pak.
    4. Roer de rode kool door de puree en warm goed door. Serveer met de braadworst en appelmoes.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. rodekool
    11-11-2012, 20:20 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

    1. Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

      1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté
      300 gr. witte rijst
      600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes
      1 kleine ui, gesnipperd
      1 ei
      2 el paneermeel
      2 el ketjap manis
      1 tl sambal oelek
      400 gr. gehakt
      1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes
      3 el olijfolie
      1/2 tl zout

      ------------------------------------------------

      Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
    3. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
    4. Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
    5. Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijst
    11-11-2012, 20:18 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met gehakt
    1. Witlofschotel met gehakt

      1 pakje ovenschotel witlof-spekjes met gehakt uit de oven
      4 dl water
      1 ei
      800 gr. witlof
      400 gr. rundergehakt
      800 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
      4 el olijfolie
      1 tl zout
      1/2 tl gemalen zwarte peper

      ----------------------------------------------

      Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei toe.
    2. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern.
    3. Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
    4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
    5. Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    11-11-2012, 20:15 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte ham met zuurkool en gekookte aardappels
    1. Gerookte ham met zuurkool en gekookte aardappels

      1 pakje Jus Uitjes
      800 gr. kruimige aardappels, geschild
      800 gr. zuurkool
      1 ui, gesnipperd
      400 gr. gerookte ham, in plakjes
      40 gr. boter

      --------------------------------------------

      Kook de aardappels 18 minuten in water met zout.
    2. Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui 3 minuten. Doe de zuurkool erbij en bak, onder voortdurend omscheppen, 20 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe als de zuurkool droog komt te staan.
    3. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de boter. Serveer de zuurkool met de aardappels, jus en de plakjes ham.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. zuurkool
    11-11-2012, 20:13 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamreepjes, bleekselderij en aardappel uit de wok

    1. Hamreepjes, bleekselderij en aardappel uit de wok

      1 blokje kippenbouillon
      1 dl water
      800 gr. bleekselderij, in stukjes
      400 gr. hamreepjes
      2 el olijfolie
      800 gr. vastkokende aardappels, geschild

      ------------------------------------------------

      Kook de aardappels in 15 minuten beetgaar. Kook de bleekselderij in een andere pan in 8 minuten beetgaar.
    2. Verwarm in een hapjespan olijfolie en voeg de aardappel, bleekselderij en ham toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg het water toe.
    3. Roerbak het geheel 4 minuten. Schep alles om en serveer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gr. bleekselderij
    11-11-2012, 20:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Gr. andijvie (2)
  • Gr. asperges (2)
  • Gr. bleekselderij (1)
  • Gr. bloemkool (1)
  • Gr. boerenkool (1)
  • Gr. prei (1)
  • Gr. rodekool (1)
  • Gr. spitskool (1)
  • Gr. spruitjes (1)
  • Gr. zuurkool (2)
  • Ovengerechten (4)
  • Pasta (2)
  • Rijst (4)
  • Vlees (1)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!