Foto
Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Michel, 67 jaar. Al vele jaren weet ik dat ik hooggevoelig ben, ook wel HSP genoemd. Graag zou ik in contact komen met mensen die het zelfde probleem hebben, om samen ervaringen te kunnen uitwisselen. Samen het tot een positieve eigenschap om te draaien. Via dit weblog wil ik mijn menselijk emotionele kant belichten van alle dag, hoe het is om te leven met hooggevoeligheid. Ook wil ik mijn ervaringen met anderen te delen. Misschien zijn er lotgenoten die er iets aan hebben, als is het maar om familie en bekenden beter te laten begrijpen wat het hooggevoelig zijn betekend.
Foto
Voel jij mensen, sfeer en stemmingen, vaak haarfijn aan?
Foto
Hooggevoelig
Hooggevoelig hoe kun je daar mee omgaan.
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooggevoelig - helderziend
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dertigtal jaren geleden werd ik er mij steeds meer van bewust, dat ik helderziende gaven had. Ik heb er ook dingen mee gedaan, ook andere mensen geholpen. Maar na 2 jaar had ik het helemaal gehad hiermee. Ik kon andere mensen helpen, maar zelf kon ik er eigenlijk niet goed mee omgaan. Omdat mijn dochter ook deze gave heeft en zich daar zelf in verdiept heeft, bleek ook bij haar een hoge mate van hooggevoeligheid aanwezig te zijn, Daarop ben ik het voor mij zelf gaan onderzoeken, en bleek ook deze hooggevoeligheid aanwezig te zijn, wat ik eerder nooit heb geweten. Daarna is van mijn hele leven het kwartje gevallen, zoals de uitdrukking aangeeft. Nu begrijp ik pas het gevecht met mijn emotie's, die heel vaak niet de mijne waren. Heel langzaam begint er weer wat rust te komen en kan ik het op mijn blog van mij afschrijven. Later meer hier over.

06-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel


04-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waardevolle hulp
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jaartje geleden ben ik op de site sochicken terecht gekomen. Dit is een onuitputtelijke bron voor hulp en ontspanning in het dagelijkse leven. Op een eenvoudige manier krijg je veel informatie om beter met je eigen leven om te gaan, zonder dat je verplicht bent om iets te kopen. En iedereen van ons weet dat rust en ontspanning mee helpt om beter met hooggevoeligheid om te gaan. Als je het gratis E-boek download, krijg je iedere week een nieuwsbrief met waardevolle tips. Wil je het eens anders aanpakken kijk dan via de volgende link. http://www.sochicken.nl/ of klik op het klavertje vier.

04-04-2013 om 00:00 geschreven door Michel


28-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastenboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is de moeite waard om  even hier naast in het gastenboek te kijken. Hier in kun je lezen, hoe lotgenoten met hooggevoeligheid om gaan. Of gewoon wat van je afschrijven, dat lucht op. Samen elkaar proberen te helpen, om het ons allen wat gemakkelijker te maken.

28-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel


27-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat ik heerlijk vind en waar ik veel baat bij heb: Ik ga 1 maal per dag in een luie stoel voor het beeldscherm zitten. Koptelefoon op en dan zet ik via youtube, "45 minuten chakra meditatie" op, dit is met beeld en geluid en affirmaties. Prachtige geluiden en beelden. Ik ben daar na weer helemaal fit, ik kan dan alles weer aan.

27-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel


08-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotie
Als ik nu geëmotioneerd ben, vraag ik mij af, is dit wel van mij. Is er op dit moment reden om je zo te voelen. Als dat niet zo is, probeer ik meer bij mij zelf te blijven, tot gevolg dat ik mij weer beter ga voelen. Vroeger trok ik mij dan juist vaak terug met mijn emotie en ging mij zelf afsluiten. Ik heb nu geleerd om dat in ieder geval niet meer te doen.

08-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel


07-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tai Chi Chuan
Klik op de afbeelding om de link te volgen  Een van de maatregelen waar ik erg baat bij heb, is dat ik sinds anderhalf jaar Tai Chi Chuan aan het beoefenen ben. Ik heb een uitstekende leraar getroffen. Vooral in de  Chuan stijl leert hij ons om goed te aarden, en om met je energie heel dicht bij je zelf te blijven, en dat helpt mij geweldig om niet alle energieën  van anderen op te pikken. 

07-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liv-therapie
Klik op de afbeelding om de link te volgen  Misschien interessant voor u, een link naar de site van mijn dochter, die deze gave ook in  praktijk brengt, in Noord- Holland.
Ook voor  coaching van kinderen en ouderen, die hooggevoelig zijn. Klik op de foto hier naast, of op de link.
 

07-02-2013 om 00:00 geschreven door Michel




Foto

Gastenboek
  • hoog gevoelig
  • nuttig boek voor hooggevoeligen
  • Reactie:Wim
  • Hooggevoelig en omgaan ermee
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)

    Jou berichtje is welkom. Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Hoe ga jij om met hooggevoeligheid?


    Foto

    Voel jij je soms niet prettig in gezelschap van veel mensen, of word je beïnvloed door de stemmingen van anderen? Test dan eens of je hooggevoelig bent. Klik hier boven op de info button hier boven, en doe de test.
    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!