Inhoud blog
  • Cleopatra
  • Regels van de macht van wicca
  • Bezwering
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    In egypte zijn de mooiste schatten van de oudheid gevonden
    Ja , kijk naar het graf van toetanchamon
    nee
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    the magic page
    je bent beland op the magic page. De naam zegt het al: een magische pagina boordevol informatie over edelsten, elfjes, heksen, kruiden, wicca maar ook diingen over het oude egypte, bijna alles wat met magie of mysterie te maken heeft staan op deze Site.
    Hallo mensen je bent beland op mijn blog je vindt hier heel veel over edelstenen magie hekserij kruiden egypte het is teveel om op te noemen alles wat met magie te maken heeft vindt je op deze blog ik hoop dat je wat hier aan hebt. Dat er genoeg informatie voor je opstaat, waar je wat aan hebt. beantwoord mijn poll en zie meteen de uitslag. veel plezier op deze blog. groetjes van de maakster (natuurlijk is deze blog nog in ontwikkeling.)
    23-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onyx
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onyx :Is een variant van chalcedoon en wordt vaak aangetroffen in lagen van zwart wit, maar soms ook geheel zwart door de aanwezige ijzeroxides.. Uit het Grieks vertaald betekend onyx "nagel"en dat geeft gelijk aan waar deze steen goed voor is. Voor nagels, haar en huid. Zweverige mensen zouden onyx moeten dragen omdat dit ook een "aardende" werking geeft. Tegen ongevallen, piekeren, doofheid, oorsuizingen. Maakt ernstig, evenwichtig. .
    Verhoogt spirituele inspiratie, geeft innerlijke kracht. Sterk aardende steen.
    De onyx was vroeger een steen van magiërs en bedrijvers van zwarte magie.

    23-02-2006 om 22:32 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obisdiaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Obsidiaan: is vulkanisch glas.  Er zijn verschillende soorten: zwart glas met een grijze glans , zwart met witte vlokken (de sneeuwvlok) Zacht grijsbruin en doorzichtig (apache tranen) en groenzwart met een prachtige reactie op het licht (regenboog)  
    Helpt bij oogklachten, bevordert het gezichtsvermogen. Goed bij concentratiestoornissen.
    Sterke meditatiesteen. Bevordert realiteitszin en het herkennen van negatieve krachten.
    Niet geschikt voor kinderen.

    23-02-2006 om 22:32 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosagaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mosagaat: Oefent een intomende invloed uit bij gebrek aan zelfbeheersing en is werkzaam tegen alle vormen van psychose, desoriëntatie, verwarring en de ontwenningsverschijnselen van bedwelmende middelen.   Tegen oorsuizingen, puistjes en bevordert vitaliteit.

    23-02-2006 om 22:30 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyriet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pyriet:  Versterkt de realiteitszin en concentratie bij studie of examen.  Sterkt lever, zenuwstelsel en luchtwegen. De steen zou ook een goede invloed hebben op beschadigingen in de hersenen als gevolg van zuurstof gebrek.  Het sterkt het zenuwgestel en verhoogt het weerstandsvermogen.

    23-02-2006 om 22:29 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peridoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Peridoot: Komt voor in kristalletjes als onderdeel van andere stenen en is daardoor soms geelgroen, olijfgroen, groenig zwart of roodbruin  Bij kwetsbaarheid en gebrekkig zelfvertrouwen. Bij oogkwalen, lever en nierziekten, reumatiek, jicht, artritis en artrose. Versterkt hart, alvleesklier en milt. Geeft inspiratie en beschermt tegen kwade invloeden. Daarnaast kan het de telepathische vermogens verhogen en helpt bij het openen van het derde oog.


    23-02-2006 om 22:28 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malachiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Malachiet: deze groene steen (in verschillende kleur gradaties) werd als amulet gedragen tijdens zwangerschap en bevalling. Door het hoge koper gehalte is hij erg geschikt voor reuma, pijn in de gewrichten, artritis, en menstruatiestoornissen. Daarnaast ook voor nierproblemen en krampen.
    Bij krampen, kneuzingen, koliek en infecties kan de steen op de pijnplaats gelegd worden.  Helpt contact te leggen met begeleidergidsen en met je eigen spirituele gaven.
    Vroeger werd van gemalen malachiet oogzalf gemaakt die niet alleen als make up werd gebruikt, maar ook als bescherming tegen oogziekten. In de Middeleeuwen werd de steen door kinderen gedragen als afweer tegen heksen.

    23-02-2006 om 22:28 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Parel : werkt op de zonnevlecht (derde Chakra) en zorgt er voor dat diepgewortelde emoties een kans krijgen om aan de oppervlakte te komen om vervolgens losgelaten te kunnen worden.De Parel heeft een positieve uitwerking op de vrouwelijke geslachtsorganen. Vooral de roze Parel roept subtiele vrouwelijke energie op. Het is zinvol om tijdens de zwangerschap (of tijdens andere creatieve processen !) een Parelsnoer te dragen.

    23-02-2006 om 22:27 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnetiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Magnetiet: is een grijs/zwarte steen met ijzeroxide. Hij herstelt het elektromagnetisch veld van je lichaam en wordt ingezet bij zenuwpijn, aangezichtspijn, gewrichtspijn, gordelroos, hernia, ischias, tennisarm, spit. Wel even de steen testen...als hij door zijn magnetistische eigenschappen spelden aantrekt is hij niet geschikt als geneessteen.

    23-02-2006 om 22:21 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunziet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kunziet: is pas bekend sinds 1902 en genoemd naar de Californische ontdekker G.F. Kunze. Vanuit de verschillende lichtinvalshoeken vertoont de steen zachte paarse en groene tinten.
    De steen hoort bij uitstek bij de hartchakra. Haar liefdevolle uitstraling roept onvoorwaardelijke liefde en vrede op. Hierdoor is zij in staat bescherming te bieden aan mensen die gevoelig zijn voor de negatieve energie van anderen.....
    Ook voor overdrukke kinderen, die deze steen vaak kiezen vanwege de kleur, is het een goede steen.
    Door het Lithiumgehalte kan Kunziet een positieve uitwerking hebben op overspannenheid, depressies en psychische aandoeningen.
    Verder helpt Kunziet bij spastische krampen, mondinfecties, koorts en hoofdpijn.

    23-02-2006 om 22:20 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Magnesiet: Zoals de naam al laat raden is het een drager van magnesium en wordt gebruikt voor vermageren, bevordert de stofwisseling en vochtafdrijving. Het is een aardse en aardende steen die kalmeert bij angst, depressie en overgevoeligheid en brengt iemand die zichzelf wegcijfert weer in balans.

    23-02-2006 om 22:19 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maansteen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maansteen :Andere namen hiervoor zijn; wateropaal, visoog en wolfsoog. Zij werkt in op het gevoelsleven van iemand en op de hypofyse. Voor succes en tevredenheid. 
    Bij menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen.(zonder lich. oorzaken)  Bevordert het gevoelsleven. Verzacht problemen bij de overgang.
    Tegen gevoel van eenzaamheid, neemt spanning en onrust weg. Beschermt tegen ongeluk en schenkt hoop. Beschermende steen tijdens reizen, zorgt voor emotioneel evenwicht.

    23-02-2006 om 22:18 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Howliet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Howliet Hij is genoemd naar de Amerikaanse onderzoeker H. How. Howliet ondersteunt gekleurde stenen op alle chakra's. Door het hoge gehalte aan kalk werkt hij versterkend op het beendergestel, de tanden en de nagels. Howliet heeft de eigenschap lichamelijke en psychische blokkades op te heffen, waardoor het teveel aan vocht en slakken afgevoerd wordt. Hij werkt aardend en beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf.
    Howliet, de aanwezigheid van calcium voorkomt tand bederf en helpt met de vorming van een goed gebit, helpt bij ontkalking en genezing van botbreuken, bevordert aanmaak van moedermelk bij borstvoeding en heeft in het algemeen een gunstige invloed op de zwangerschap, de barium helpt waar sprake is van besmetting, bij ontstoken mond slijmvliezen keelontsteking alsmede zweren en blaren in de mond, verzacht maagpijn en stimuleert de spijsvertering vooral bij stress of nervositeit, werkt positief op de stofwisseling en kan helpen vermageren door vochtafdrijving

    23-02-2006 om 22:17 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lapis Lazuli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lapis Lazuli :De naam Lapis Lazuli, ook wel Lazuriet of Lazuursteen genoemd, is een mix van Arabisch en Latijn voor blauwe Steen. Deze steen heeft een positieve invloed op alle chakra's, in het bijzonder op de keel en voorhoofdchakra. Hij schept evenwicht in het denken, bevordert het contact met het hogere zelf, de bron van inspiratie en creativiteit, het innerlijk zien en de intuïtie. Daarnaast is het een rustgevende steen, helpt oude pijn los te laten, kan helpen bij hoofdpijn en slapeloosheid, neus en keelproblemen en stabiliseert de bloeddruk.   Het is een bijzonder krachtige en goedaardige steen voor het versterken van wilskracht en vriendschap. Lapis Lazuli kan niet tegen zeep, zuren en warm water, dus ringen en kettingen afdoen tijdens het douchen !

     

    23-02-2006 om 22:17 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labradoriet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Labradoriet:(ook wel spectroliet genoemd) komt voor in wit, geel en grijs met oplichtende (labradoriserende) kleuren als pauwblauw-koper, rood-goud. Deze steen helpt bij het vernieuwen van je levenslust en ondersteunt bij elke vorm van zelfgenezing. Het is een rustgevende steen die emotionele uitbarstingen tempert. Hij dringt diep door in de ziel, heft psychische blokkades op en bevordert de innerlijke wijsheid en de intuïtie, zodat er meer inzicht ontstaat omtrent de eigen spirituele ontwikkeling.  Therapeuten dragen deze steen graag , vanwege de eigenschap om de storende energieën van hun cliënten op te vangen.

    23-02-2006 om 22:16 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hematiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hematiet :Deze krachtige steen wordt ook wel ijzerglans of bloedsteen genoemd omdat het slijpsel bloedrood gekleurd is. Hij moet niet verward worden met de Heliotroop, die in het Engels bloedsteen genoemd wordt. Het regenwater wat in aanraking komt met hematiet of heliotroop kleurt zelfs hele landschappen rood.
     Hematiet heeft als steen van de basischakra een sterk aardend effect, verschaft stevigheid en geeft bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Doordat het puur ijzer is, werkt Hematiet versterkend op de wil en de mannelijke energie die de daadkracht vertegenwoordigt Maar Hematiet is ook goed voor situaties waarbij veel geduld opgebracht moet worden en voor bloedarmoede , aanmaak rode bloedcellen en de bloedcirculatie.
    Stimuleert de opbouw van lichaamscellen. Tegen ontstekingen, (op de ontstoken plaats leggen)

    23-02-2006 om 22:15 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaspis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaspis : De steen komt voor in verschillende kleuren. Werd vroeger bewerkt tot gereedschap en amuletten. 

    De Rode Jaspis werkt voornamelijk op de onderste 3 chakra's met de nadruk op de basischakra, waardoor hij een sterk aardend effect heeft.
    Hij beschermt tegen negatieve invloeden en stimuleert/herstelt de balans van geven en ontvangen.. Verder bevorderd deze steen de bloedsomloop en activeert hij de voortplantingsorganen.

    De bruine Jaspis wordt ingezet voor lever en buiklachten of infecties en is een verwarmende steen op verschillende nivo's.

    De gele jaspis werkt specifiek op het endocriene stelsel, waaronder de pancreas (alvleesklier)  en de thymus (zwezerik).

    De groene Jaspis is het beste te gebruiken voor klachten als obstipatie/constipatie (darm luiheid) , zweren en krampen in het onder lichaam.

    23-02-2006 om 22:12 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Granaat: De meest bekende granaat is de rode, maar ook roze, groen, wit en bruin komen voor. De naam betekend in het latijn "korrel".
    De rode granaat werkt aardend en stimuleert het doorzettingsvermogen. Via de basischakra en de heiligbeenchakra zorgt de rode  granaat voor een warme , vurige kracht die de hartstocht en sexualiteit en de fantasie hierover bevordert, Het is een heftige steen met de reputatie om hartstochtelijke liefdes te kweken , die ook om kunnen slaan in gepassioneerde haat. Is beslist geen steen voor driftige mensen of bij hoge bloeddruk!


    Groene Granaat - Of Grossulaar (Latijn voor kruisbes)
    Het is een rustgevende, liefde en schoonheid opwekkende steen, die zijn werking heeft via de hartchakra. Geeft wilskracht en doorzettingsvermogen, stimuleert de bloedsomloop, helpt bij ziekte van de geslachtsorganen.
     
     

    23-02-2006 om 22:12 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade: is een verzamelnaam voor Jadeïet en nefriet. Worsdt al sinds mensenheugenis gezien als een gelukbrenger en heilige steen en daarom veel bewerkt tot kunstvoorwerpen. Jade maakt stress bestendig, geeft moed en doorzettingsvermogen en helpt het spiritueel inzicht verhogen.
    Helpt tegen nierziekten en versterkt de blaas. Migraine kan worden bestreden door de steen op het voorhoofd te leggen.
    Jade is de steen van vrede, rechtvaardigheid en wijsheid. Geeft positieve energie.

    23-02-2006 om 22:12 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heliotroop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heliotroop: De licht tot donker groene steen is bevlekt met bloedrode hematiet deeltjes. In het Engels wordt hij bloedsteen of bloedjaspis genoemd (niet te verwarren met hematiet die ook bloedsteen genoemd wordt), Het is een belangrijke healingsteen die zijn werking op meerdere chakra's heeft, maar in het bijzonder op de zonnevlecht (helios = zon en troop = baan) en de hartchakra.  Op spiritueel niveau bevordert Heliotroop de onvoorwaardelijke liefde en verhoogt via meditatie het geestelijke inzicht en de intuitie. Verder brengt hij huiselijke harmonie en evenwicht.   Het is ook een helende steen voor open wonden en zweren, voor het verzachten van aambeien en het stelpen van een bloedneus.
     

    23-02-2006 om 22:08 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluoriet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fluoriet: is eigenlijk een kleurloze steen, die vrijwel altijd kleursporen van andere mineralen met zich meedraagt en is daarom multikleurig bekend. Het zachte gevoel en de lieflijke kleuren geven rust en brengen je bij je spiritualiteit.  Werkt genezend bij griep, migraine en oorpijn.
    Stimuleert de schildklier en de spijsvertering. Wordt ook gebruikt als hulpstof in de glasindustrie en in tandpasta.


    Paarse fluoriet: spiritualiteit, blauw: geestelijke rust, wit: zuiverheid, goudgeel: wijsheid en uitstraling,Zorgt via de voorhoofdchakra voor spirituele groei en de intuïtie en beschermt gevoelige mensen voor teveel indrukken.

    Rose Fluoriet: liefdevol denken. Kinderlijke blijdschap.
    Witte Fluoriet - Brengt je via de kruinchakra in overeenstemming met de kosmische eenheid en werkt reinigend op de gehele aura.
    Gele Fluoriet - Heeft via de zonnevlecht een ontgiftende werking op de lever, blaas en nieren en verhoogt de creatieve energie.
    Groene Fluoriet -harmonie en evenwicht.  Werkt via de hartchakra helend op aandoeningen van de ademhalingsorganen.
    Blauwe Fluoriet - Is via de keelchakra verbonden met creativiteit en de spraak. Werkt helend in het neus-keel gebied en zorgt voor innerlijke rust.
    Regenboog Fluoriet - Kan voor alle chakra's gebruikt worden. Hij werkt reinigend bij allerlei infecties en bevordert een gezond beendergestel en een gaaf gebit. De steen is geschikt om tijdens de zwangerschap te dragen.

    23-02-2006 om 22:03 geschreven door Isis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!