Wanneer ik zowat zat te zappen doorheen het aanbod van de verschillende televisiezenders in binnen- en buitenland, trof het me hoeveel kookprogramma's worden aangeboden. Zijn wij in West-Europa echt zoveel bezig met eten, dat al die programma's zoveel succes hebben? Zijn onze huisvaders en huismoeders zodanig gefocust en geïnteresseerd in de zogeheten verfijnde culinaire demonstraties in super moderne keukeninstallaties? Zijn de ingrediënten voor de oogstrelende gerechten betaalbaar voor een doorsnee gezin? Hoevelen zitten zich te vergapen aan die show? Is het om iets bij te leren? Is men nieuwsgierig om te zien wat allemaal mogelijk is en wat allemaal bestaat op gebied van spijs en drank? Wil men mee zijn met de laatste culinaire snobistische trends? Een boel vraagtekens, lieve lezer, ik weet het. Maar het komt me de strot uit, excuseer me de uitdrukking, telkens opnieuw met mijn neus gedrukt te worden op die show-nonsens! Het is weer eens aangetoond dat wij zwemmen in de weelde en het ook nog schaamteloos etaleren ook. Ik heb er mijn maag van vol om telkens opnieuw te stoten op die oppervlakkige culinaire demonstraties op TV. Het ligt allemaal een beetje op mijn 'overvolle' maag en ik wilde het even kwijt. Sorry.