ATALANTA

Verspreiding.
Men kan deze vlinder vrijwel overal tegenkomen , tot meer dan 2000 meter hoogte in de Alpen . Ze overwinteren in Zuid-Europa en trekken in het voorjaar naar het noorden . De vliegtijd is in onze streken van mei tot oktober. In het najaar trekt een deel van de aanwezige vlinders weer terug . Dit gebeurt soms op grote hoogte . De soort komt voor in gematigde gebieden van Azië en in Noord-Amerika .
Voedsel
Ze leven vooral van nectar , maar ook wel van boomsappen en rottend fruit .
Bedreigingen
De Atalanta is een trekvlinder . Vooral in de Pyreneeën sneuvelen er , zowel op de heen- als op de terugweg , velen .
Voortplanting
De waardplant is de brandnetel . Hier kun je hun rupsen vinden .

























































