Inhoud blog
  • Uil en klok!
  • Moraal van het verhaal.
  • Vlucht voor de vuurzee
  • Lessen uit dit verhaal.
  • Ontmoeting in de woestijn.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Mythes en andere verhalen
    Mythes
    25-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen uit dit verhaal.

    Het verhaal van Rafje en Hoorntje in de woestijn leert ons enkele waardevolle lessen. Laten we eens kijken naar wat we uit dit verhaal kunnen halen:

    1. Samenwerking en vriendschap: Ondanks hun verschillende achtergronden en fysieke kenmerken, vonden Rafje en Hoorntje een manier om samen te werken en elkaar te helpen. Ze deelden hun kennis en vaardigheden om te overleven in de barre omstandigheden van de woestijn. Dit herinnert ons eraan dat vriendschap en samenwerking belangrijk zijn, zelfs tussen mensen (of dieren) die ogenschijnlijk heel anders zijn.

    2.Elkaar helpen: Rafje bood Hoorntje dadels aan, hoewel hij normaal gesproken alleen bladeren at. Dit toont aan dat we soms buiten onze comfortzone moeten treden om anderen te helpen. Het maakt niet uit hoe groot of klein onze bijdrage lijkt; het kan een groot verschil maken voor iemand anders.

    3.Bescherming en steun: Rafje beschermde Hoorntje tegen de felle zon en leerde hem hoe hij tussen de stekelige struiken kon navigeren. Dit herinnert ons eraan dat we er voor elkaar moeten zijn, vooral in moeilijke tijden. Samen staan we sterker en kunnen we obstakels overwinnen.

    4.Kortom, het verhaal van Rafje en Hoorntje benadrukt het belang van vriendschap, samenwerking, hulpvaardigheid en bescherming. Deze universele waarden zijn van toepassing op ons allemaal, ongeacht onze achtergrond. 

    25-04-2024 om 15:39 geschreven door Jef 74

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant met leeuwenkop.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Legende van de Olifant-Leeuw

    Lang geleden, in een betoverd bos dat zich diep in het hart van het onbekende bevond, leefde een wezen dat noch olifant, noch leeuw was. Het was een hybride, een samensmelting van twee majestueuze dieren: de Olifant-Leeuw.

    Het Ontstaan

    De Olifant-Leeuw werd geboren uit een zeldzame samenloop van kosmische gebeurtenissen. Op een nacht, toen de sterren helderder schenen dan ooit tevoren, daalde een vallende ster neer op de top van de hoogste berg in het bos. Deze berg, genaamd Zonnewoud, was de plek waar de grens tussen de dierenwereld en de magische rijken vervaagde.

    De vallende ster bracht een vonk van de zon zelf met zich mee. Deze vonk versmolt met de ziel van een oude olifant, wiens krachtige slagtanden de stammen van eeuwenoude bomen hadden doorboord. Tegelijkertijd werd de geest van een trotse leeuw, die zijn territorium met vuur en klauwen verdedigde, ook aangetrokken door de stralen van de vallende ster.

    De Geboorte

    Op een heldere ochtend, toen de dauw nog op de bladeren lag, kwam de Olifant-Leeuw ter wereld. Zijn lichaam was massief en gespierd, bedekt met een gouden vacht die glansde als de zon zelf. Zijn slagtanden waren krachtig en recht, maar zijn ogen fonkelden met de intelligentie van een leeuw. Zijn poten waren sterk genoeg om de aarde te splijten, maar zijn hart was zacht en vol mededogen.

    De Roep van de Olifant-Leeuw

    De Olifant-Leeuw zwierf door het Zonnewoud en werd al snel een legende onder de dieren. Hij was geen heerser, maar een beschermer. Wanneer een kudde olifanten werd bedreigd door stropers, verscheen de Olifant-Leeuw en joeg hen weg met zijn machtige brul. Als een leeuw zijn trots in gevaar zag, stond de Olifant-Leeuw naast hem om te vechten.

    Maar het meest bijzondere was zijn lied. Als de zon onderging en de sterren aan de hemel dansten, begon de Olifant-Leeuw te zingen. Zijn stem was een harmonie van olifantentrompetten en leeuwenbrullen. Het was een lied van eenheid, van de verbinding tussen hemel en aarde, van kracht en compassie.

    Het Laatste Avontuur

    Op een dag, toen de Zonnewoud-bloemen in volle bloei stonden, verdween de Olifant-Leeuw plotseling. Sommigen zeggen dat hij naar de sterren is teruggekeerd, waar hij nu als een heldere stip aan de nachtelijke hemel schittert. Anderen geloven dat hij nog steeds door de bossen dwaalt, zijn lied zingend om de dieren te beschermen.

    En zo blijft de legende van de Olifant-Leeuw voortleven, als een herinnering aan de magie die in elk wezen schuilt, als een symbool van kracht, moed en harmonie.

    25-04-2024 om 15:33 geschreven door Jef 74

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekenis van deze mythe.

    De betekenis van een olifant met een leeuwenkop kan variëren afhankelijk van de context en interpretatie. Laten we eens creatief nadenken over wat zo’n hybride wezen zou kunnen symboliseren:

    1. Kracht en Moed: Een olifant staat vaak symbool voor kracht, terwijl een leeuw bekendstaat om zijn moed en dapperheid. Een combinatie van beide zou een wezen zijn dat zowel fysiek als mentaal sterk is.
    2. Dualiteit: Het samenvoegen van twee verschillende dieren kan verwijzen naar dualiteit of tegenstellingen. Misschien vertegenwoordigt het de balans tussen zachtheid (olifant) en agressie (leeuw).
    3. Bescherming: Beide dieren worden vaak geassocieerd met bescherming. Een olifant beschermt zijn kudde, terwijl een leeuw zijn territorium verdedigt. Een olifant met een leeuwenkop zou een krachtige beschermer kunnen zijn.
    4. Mythologie en Fantasie: Hybride wezens komen vaak voor in mythologie en fantasieverhalen. Dit wezen zou een unieke en magische combinatie kunnen zijn, met eigen legendes en verhalen.

    Onthoud dat de betekenis van symbolen subjectief is en kan variëren afhankelijk van cultuur, persoonlijke overtuigingen en context. Wat denk jij dat een olifant met een leeuwenkop zou kunnen symboliseren? 

    25-04-2024 om 15:28 geschreven door Jef 74

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode aan de Wolf

    Wolf,

    Jij, die door het wilde land dwaalt

    Jij, die staat in stille schaduwen

    Jij, die loopt en springt tussen met mos bedekte bomen

    Geef mij jouw oerkracht

    En de wijsheid van je ogen

    Leer mij, mijn verlangens te volgen

    En te verdedigen die ik liefheb

    Toon mij verborgen paden en maanverlichte velden

    Wandel met mij in mijn eenzaamheid

    Huil met mij in mijn vreugde

    En bewaak me in deze wereld

    24-04-2024 om 00:00 geschreven door Jef 74

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!