foto volgt
Haas Filet met witloofflan.
xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden: ( 12 personen)
12 hazenfilets, xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 liter wildfond, 1 liter rode wijn, 1 potje airellen, 12 witloofstronken, 1 kg spruiten, 6 eieren, 1 liter room, 1 knolselder, 60 stuks dennenappel kroketjes, 50 gr fondantchocolade, 2 wortels, 200 gr ajuin, 200 gr boter, 6 etl bloem, laurier, tijm, pezo, muskaatnoot
Bereiding:
Saus:
Uien, wortels snijden en stoven, singeren met bloem.
Mouiller met fond en rode wijn.
Kruiden met pezo, tijm, laurier, voeg er de airellen en de chocolade bij.
Laat langzaam inkoken.
Doorzeven en in twee verdelen, in één deel room toevoegen.
Witloofflan:
Kook het witloof en de spruiten beet gaar.
Pureer de spruiten in de keukenrobot samen met de eieren, pezo en muskaatnoot.
Beboter de vormpjes en bekleed ze met witloofblaadjes ( de punten naar beneden).
Vul ze met de puree en plooi het witloof er over.
Zet in bain-marie 20 minuten in een oven van 180° C.
Snij de knolselder met mandoline fijn en bak ze krokant in de frituurolie.
Bak de haasfilet en laat 5 minuten rusten voor u ze aansnijdt.
Bak ondertussen de dennenappel kroketjes.
|