Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn naam is Jempie, kok van carriere.
Verplicht op rust gesteld en nog steeds grote liefde voor gastronomie.
Gezien ik bij de pioniers behoor van seniorennet is het maar normaal dat ik hier een blog aan maak. ( heb wel reeds één, maar ga het naar hier brengen.)
Hopelijk krijg ik hier ook veel bezoekers.
Wat er op gaat komen zijn natuurlijk gerechten en weetjes over gastronomie.
Tot lees

Lag in een knoop van het lachen.
Enkele jaren terug vroeg ik aan één van mijn leerlingen om volgende te doen::
4 aardappels schillen en koken?
Tot mijn verbazing zag ik iets later:
 4 aardappelschillen aan het koken op het fornuis.

Basis van de keuken BRUINE FONDS
Dit is wel iets werk, maar u resultaat is prachtig en je kan er lang mee verder. Kalfs en rundsbeenderen kleuren in de oven. Na 20 min er wortels, ui en tomatenpuree bij doen.Verder kleuren. Na nog eens 20 min, uit de oven nemen en in een kom doen zonder de vetstof. Bevochtig met water en doe er thijm, laurier,perperbollen bij. Laat nu rustig zeker 12 uur inkoken. Zeef door, ontvet en kook nog eens in tot 3/4. Zeef nogmaals door. Laat afkoelen en schep eventueel het overige vet weg. doe dit nu in van die plastiek zakjes voor ijsblokjes te maken en vries in. Telkens als je dan kookt heb je maar en blokje te nemen. Dus: één maal werk en voor enkele maanden rustig. Veel beter als blokjes.
KEUKEN TERMEN.
Blancheren: groenten even in kokend water en dan in koud
Pezo: peper en zout
Ciseleren: Fijn snijden van bladgroenten
Pocheren: Zacht garen in kookvocht
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !
Zoeken in blog

Enkele antwoorden op examen keukenpraktijk.

Vraag: Wat is een Pont Pont Neuf
Antw: Een gefruite aardappel van 6 cm op 4cm op 4 cm
Antw leerling: Brug , Brug Nieuwe aardappel

Vraag: Wat is een Tournedos Henry IV.
Antw: Runds steak gegrild met Béarnaise saus
Antw leerling:
Op zijn rug gedraaide Henderik de Vierde
Foto
Foto
Foto
JEMPIE'S GERECHTEN
Alles over gastronomie
Zelf ontworpen gerechten
09-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haas Filet met witloofflan
 
foto volgt

Haas Filet met witloofflan.

Benodigdheden: ( 12 personen)

 

12 hazenfilets, 1 liter wildfond, 1 liter rode wijn, 1 potje airellen, 12 witloofstronken, 1 kg spruiten, 6 eieren, 1 liter room, 1 knolselder, 60 stuks dennenappel kroketjes,                        50 gr fondantchocolade, 2 wortels, 200 gr ajuin, 200 gr boter, 6 etl bloem, laurier, tijm, pezo, muskaatnoot

 

 

Bereiding:

 

Saus:

Uien, wortels snijden en stoven, singeren met bloem.

Mouiller met fond en rode wijn.

Kruiden met pezo, tijm, laurier, voeg er de airellen en de chocolade bij.

Laat langzaam inkoken.

Doorzeven en in twee verdelen, in één deel room toevoegen.

 

Witloofflan:

 

Kook het witloof en de spruiten beet gaar.

Pureer de spruiten in de keukenrobot samen met de eieren, pezo en muskaatnoot.

Beboter de vormpjes en bekleed ze met witloofblaadjes ( de punten naar beneden).

Vul ze met de puree en plooi het witloof er over.

Zet in bain-marie 20 minuten in een oven van 180° C.

Snij de knolselder met mandoline fijn en bak ze krokant in de frituurolie.

 

Bak de haasfilet en laat 5 minuten rusten voor u ze aansnijdt.

Bak ondertussen de dennenappel kroketjes.

 

09-11-2006 om 16:04 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nage van kreeft

 

      Mijn kerstavond gerechten zijn klaar
Foto volgt????


Nage van kreeft.

Benodigdheden: ( 12 personen)

 

6 kleine kreeften, 1 doos palmharten, 1 liter witte wijn, 4 potjes saffraan, 3 komkommers, ½ l room, roux, 200 gr ajuin, 1 selder, 300 gr wortelen, 2 etl groene peperbollen op sap.

 

 

Bereiding:

 

Kook de kreeft zeer kort in een groenten bouillon.

Snij de kreeft overlangs door en verwijder het vruchtvlees, hak ook de pincen los.

Kook de karkassen samen met 2 liter water, 1 liter witte wijn, wortelen en ajuin gedurende 8 minuten, zeef daarna door.

Breng terug aan de kook en voeg de room en saffraan toe, binden met de roux.

Maak fijne slierten van de komkommer met een dunschiller en snij ze zoals spaghetti.

( warm kort op in gezouten water. )

Snij van de wortelen ook spaghetti slierten en kook ze beet gaar in gezouten water.

Serveer in een diep bord eerst de saus en leg er het warme kreeftvlees in.

Rol de komkommerslierten en wortelslierten op met een vleesvork en plaats rond de kreeft.

De opgewarmde palmharten in fijne reepjes snijden en over de kreeft schikken.

Serveer de pincen later.

 

09-11-2006 om 16:01 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ananas
Gegrilde Ananas.

Benodigdheden: ( 12 personen )

 

12 sneden ananas, 1 flesje lopende honing, 12 bollen pistache roomijs, 100 gr amandelschilfers

 

Bereiding:

 

Schil de ananas en snij in schijven.

Verwijder de kern.

Rooster de schijven op een grilpan.

Leg ze op een ovenplaat en doe er de honig op.

Laat carameliseren onder de oven grill.

Leg op bord en doe er een bol  ijsroom op.

Bestrooi met amandelschilfers.

( serveer er eventueel wat slagroom bij)

 


09-11-2006 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossels in 't groen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-09-2006 om 09:23 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossels in looksaus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-09-2006 om 09:23 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossel Gratin
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-09-2006 om 09:22 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossel mousse
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-09-2006 om 09:21 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-09-2006 om 09:20 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelmandje met mossels
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Benodigdheden 4 personen:

4 aardappels

200 gr mossels

100 gr veldsla

2 dl azijn

50 gr kristalsuiker

3 dl visfumet

50 gr uien

1 rode paprika

6 eetlepels tartare saus

Bereiding:

Kook de mossels natuur gaar.

Verwijder uit de schelp en zeef het sap.

Breng het sap samen met de gehakte ui en brunoise van paprika als ook de suiker, azijn en de visfumet aan de kook.

Laat een 10 min. koken

Doe er de mossels onder en laat gedurende een tweetal uren marineren in de koelkast.

Kook 4 grote aardappels gaar in de schil.

Snij in een rechthoekige blok en verwijder het binnenste met een parisienne lepel.

Bak deze mandjes in de friteuse goudgeel.

Schik op een bord en vul met de mossels. ( zonder sap)

Serveer er wat veldsla en tartaarsaus bij.

 

03-09-2006 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americain met aardappelsla
Klik op de afbeelding om de link te volgen Even uit de koelkast de restjes klaar gezet.
Americain, aardappelssla, gekookte ham, gekookt eitje, bloemkool, snijboontjes, appel, trosjesbessen, augurk.
Zie hier het resultaat, heeft gesmaakt en dat met een koel kriekbiertje.

27-07-2006 om 08:58 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-07-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENROOMIJS
Tijdje geleden dat ik nog poste, nu terug wat tijd.
Enkele nieuwe gerechten uit getest.

TOMATENROOMIJS.
----------------------------
Benodigdheden:
4 rijpe tomaten
100 gr kristalsuiker
1 glas wijn.
1/4 l room. ( 40%)
Bereiding:
Snij de rijpe tomaten in stukjes.
Voeg er de wijn en de suiker bij.
Mix zeer fijn en zeef door een zeer fijne zeef.
Klop de room half stijf.
Meng alles samen.
Giet in vormpjes en plaats zeker 4 uur in de diepvriezer.
Doe uit de vormpjes en plaats op een bord.
Leg er wat seizoen fruit rond en garnier af met een gefrituurd muntblaadje.
(Wie het test, laat me gerust iets weten)

13-07-2006 om 12:49 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROEN PARFAIT

CITROEN PARFAIT.

Benodigheden:
3 eierdooiers
60 gr kristalsuiker
1 citroen
250 gr room ( 40%)

Bereiding:

Klop de eierdooiers en de suiker tot het wit ziet.
Meng er het citroensap onder en eventueel geraspte citroenschil.
Klop de room half stijf.
Meng alles voorzichtig.
Doe in vormpjes en plaats in de diepvries zeker 5 uur.
Doe uit de vormpjes en stort op een koud bord.
Garneer met een speculaaskoek en eventueel wat room.
Je kan er ook wat honig over doen.
( Laat iets weten als je het test)

13-07-2006 om 12:45 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers kippenboutje met kerrie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is eerst een testje of mijn foto oké is bij het gerecht.
Heb even wat restjes uit de koelkast genomen een mij een hapje klaar gemaakt.

15-06-2006 om 11:50 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

15-06-2006 om 11:18 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tilapia Bouché met kaaskoekje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tilapia Bouché met kaaskoekje

 









Benodigdheden:

500 gr tilapia filet                                               1 etl tomaten puree

250 gr champignons                                           1 etl ketchup

½ l bouillon                                                        cayennepeper

Roux                                                                   basilicum

8 videes                                                               300 gr gemalen kaas

 

 

 

 

Bereiding:

Maak 2 liter visbouillon

Snij de vis in blokjes en gaar zacht in de bouillon

De champignons in blokjes snij en garen in weinig boter.

Bak in tefal pan koekjes van de kaas.

Breng ½ l visfumet een de kook met de tomatenpuree en ketchup.

Binden met roux en afsmaken met de cayennepeper en basilicum.

Meng hier voorzichtig de vis en champignons onder.

Afsmaken.

De videes opwarmen en er de vulling in doen.

Leg hier op de kaas koekjes

 

31-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes

Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes

 

Benodigdheden:

8 zalm moten ( 180 gr)                                         350 gr rijst

¼ l room                                                                  ½ visbouillon

Roux                                                                        2 bussels waterkers ( cresson)

1 boursin                                                                  3 etl olie

½ l mandarijntjes op sap                                           

 

 

Bereiding:

 

Grill de zalm moten langs beide zijden en gaar verder in de oven.

Breng de bouillon aan de kook en binden met roux.

Laat hier de boursin in smelten.

Smaak af met pezo.

Kook de rijst gaar.

Warm de mandarijntjes in sap op.

Leg de zalm op warm bord en stort een kopje rijst boven de vis.

Leg een toefje gewassen waterkers er bij.

Nappeer de saus rond de zalm.

Leg de warme mandarijntjes op de zalm, zonder sap.

 

31-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete maïs flan en witte chocolade
Benodigheden: 4 pers
1 blikje zoete maïs                                             4 eieren
60 gr kristalsuiker                                               1/2 l melk
100 gr witte chocolade                                        40 gr fondant hagelslag
Bereiding:
Klop de eieren en de suiker goed los.
Breng de melk aan de kook en van het vuur af bij de eieren doen.
Meng goed en schep er het schuim af.
Neem vormpjes of koffietassen en doe er een lepel maïs in.
Vul bij met de samenstelling.
Plaats in bain-marie in een oven aan 160° gedurende 35 min.
Prik met een naald of puntig mes er even in, als er niets meer aankleeft zijn ze gaar.
Haal uit de oven en plaats ze in koud water.
Als ze afgekoeld zijn, stort ze op een dessert bord en laat goed koelen in de loelkast.
Smelt de witte chocolade in bain-marie.
Over saus nu de maïs flans met de witte chocolade.
Bestrooi met de fondant hagelslag.

27-12-2005 om 12:31 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli van hazenrug met schuimige rode wijn saus
Benodigheden: 4 pers
4 haas filets                                                                      1/8 groene kool
2 sjalotten                                                                         1/4 l rode wijn
250 gr boter                                                                      peper van de molen
20 gr fondant chocolade                                                    aardappel gratine
80 gr smout
Bereiding:
Kuis en was de kool, blancheer en snij in fijne snippers
De haas in fijne slingers snijden en zeer kort kleuren in boter.
Kruiden met peper van de molen.
Neem en ring en vul 1/4 met kool, doe er de hazen tagliatelli op.( 2/4 )
Vul verder (1/4) op met kool en plaats deze ringen in een vuurvaste schotel.
Giet er het gesmolten smout over.
Plaats juist voor het serveren 3 min in de oven.
Hak de sjalotten fijnen breng met de rode wijn aan de kook, inkoken tot er 1/3 over blijft.
Doe er de chocolade onder.
Mix er nu de brokjes boter onder ( liefst boter zeer gekoeld)
Smaak af met peper van de molen.
Plaats de ring op een bord en doe er de saus rond.
Verwijder nu de ring.
Serveer er liefst appart aardappel gratin bij.
Het bord afwerken met wat tuinkers

27-12-2005 om 12:21 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokommersoepje met gerookte zalm
Benodigdheden:
2 komkommers                                                              2 sneden brood
1 etl Worshester saus                                                     100 gr gerookte zalm
1 l water                                                                         1 wortel
peper van de molen                                                         2 etl olie
300 gr verse spinazie
Bereiding:
Schil de komkommer en snij door midden en verwijder de pitjes.
Kuis en was de spinazie overvloedig.
Mix beide groenten zeer fijn met het water, worshestersaus en peper van de molen.
Smaak af met wat zout.
Serveer in een glas op voet.
Bestrooi met zalm snippers en dobbelsteentjes van getoast brood.
Plaats in het glas enkele wortel staafjes.

27-12-2005 om 10:18 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
Benodigdheden: 4 pers
100 gr sojascheuten                          1/4 kreeftsoep
60 gr bloem                                       1 etl roux
1 ei                                                    1 etl cognac
200 gr melk                                       50 gr gemalen kaas
snuifje zout                                         cayennepeper
10 rivierkreeftjes                                 100 gr champignons
Bereiding:
Blancheer de sojascheuten zeer kort in zout water.
Maak een flensjes deeg van bloem, ei, melk en zout en zeef door.
Rivierkreeftjes vlees fijn hakken met de champignons en de sojascheuten mengen.
Bak een weing op een flensjes pan en voer er de flensjes deeg bij.
Bak de flensjes langs beide zijden.
Maak ondertussen de saus van de kreeftsoep, roux, cognac en cayennepeper.
Leg het warme flensje op bord en oversaus.
Bestrooi met gemalen kaas en gratineer even onder de grill.

27-12-2005 om 08:45 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Archief
  • Gefruite aardappel
  • Haas Filet met witloofflan
  • Nage van kreeft
  • Gegrilde ananas
  • Mossels in 't groen
  • Mossels in looksaus
  • Mossel Gratin
  • Mossel mousse
  • Mosselsoep
  • Aardappelmandje met mossels
  • Americain met aardappelsla
  • TOMATENROOMIJS
  • CITROEN PARFAIT
  • Zomers kippenboutje met kerrie
  • Tilapia Bouché met kaaskoekje
  • Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes
  • Zoete maïs flan en witte chocolade
  • Tagliatelli van hazenrug met schuimige rode wijn saus
  • Kokommersoepje met gerookte zalm
  • Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
  • Peren Bavarois
  • Veel kleurige tilapia
  • Kwartel crapaudine
  • Kuipje van Frituurdeeg
  • Tulpje van Knolselder
  • Aardappel en appel kroket
  • Soepje van scampi
  • Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
  • Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
  • Waterzooi van vissoorten
  • Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
  • Hamrolletjes Bolognaise
  • Kastanje Kroketten
  • Fazant in roomsaus
  • Stoofvlees van everzwijn
  • Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
  • Gevulde Timbal met gehakt en savooi
  • Kalfstong op een bed van champinons puree
  • Nage van kreeft op mijn wijze
  • Wijngaard Slakken in een groenten soepje
  • Gevulde kalkoen
  • Hazen stoofpotje - Civet de liévre
  • Palmhart op Vlaamse wijze
  • Paëlla
  • Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
  • Roquefort roomijs met madareintjes
  • Gegratineerde baby-ananas
  • Gerookte eendenborst met sinaaspudding
  • Veenbessen Flan
  • Croque-Monsieur met een wildsmaakje
  • Wijngaardslakken in rode wijn boter.
  • Oester op vlaamse wijze
  • Gevulde schelp met krab gegratineerd
  • Gevuld witloof met kip en krab
  • Venkelsoepje met gerookte zalm
  • Aardappelkoekje met maïs
  • Stoofpot van gemarineerd varkensgebraad
  • Toast met morilles
  • Spruitenroomsoep met gerookte paling
  • Tartaar van zalm, vergezeld van zalmeitjes en preischeuten
  • Hoorentje met ijsroom en seizoenfruit
  • Lamsrib met duxelles
  • Zeetong met radijsschubben
  • Mossels per persoon gegaard in de oven.
  • Oesters eens anders
  • Kreeft met een vanille blanke boter
  • Rode kool taart met bloedworst
  • Gevuld vleesbrood
  • Gevuld wiltoof met pikkels saus
  • Bounty beignets
  • Schorsenerensoep
  • Snijbonen spaghetti
  • Knolselderkuipje met bloemkool
  • Gazpacho met maatjes en selder
  • Rauwe mossels op een bedje van gebakken knolselder
  • Tomatensoep met vogelnestjes
  • Mossels à la Nage
  • Sorbet ( eenvoudig)
  • Aardbeien fantasie
  • Kiwi Cocktail
  • Vis Lasagne
  • Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
  • Kwartel met druiven
  • Zeetong filets met asperges en radijzen sausje
  • Mossels met zeekraal
  • Ovenschotel met zuurkool
  • Rogvleugel met boursin
  • Maatjes Met appel
  • Noorder krieken met Sabayon
  • Gevulde peer met ijsroom
  • Gevulde aardappel of tomaat met ei en zalmeitjes
  • Chocolade Ganache
  • Sierstuk als aperitief hapje
  • Flan van witloof
  • Jempie's kreeft
  • Anynsoppe
  • Hopscheuten met gerookte zalm
  • Soepje van hopscheuten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    GEZEGDEN
    ZEG ME WAT GE EET EN IK ZAL ZEGGEN WIE GE ZIJT.( Brillat-Savarin)
    IEDEREEN VULT ZIJN BUIK, DOCH WEINIGEN HUN GEEST. ( Jean de Boissin)
    DE MENS IS, WAT HIJ EET. ( Ludwig Feverbach)
    KOKEN KAN JE LEREN, MAAR ALS KOK MOET JE GEBOREN WORDEN. ( Brillat-Savarin)
    DE TAFEL IS DE PLAATS WAAR DE MAN ZICH HET EERSTE UUR NOOIT VERVEELT
    ER IS GEEN OPRECHTERE LIEFDE DAN DE LIEFDE VOOR LEKKER ETEN ( SHAW)

    ETYMOLOGIE
    ARGENTEUIL
    Zijn steeds bereidingen met asperges
    BECHAMEL
    Samenstelling van boter, bloem en melk
    FLORENTINE
    Steeds met spinazie
    VICHY
    Steeds met wortelen

    Startpagina !

    Ga ook eens naar
  • Voor Nierpatiënten
  • Vriendenkring
  • jempie_dagschotels

  • Foto

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!