Gevulde Timbal met gehakt en savooi Kuis de savooi en kook de bladen in gezouten water. Bewerk gehakt op met wat bloem en enkele eieren. Bak spek reepjes af in weinig olie. Meng onder het gehakt. Kook en ei per persoon hard en pel. Neem nu een ronde bolvormige vuurvasteschotel en smeer in met smout. ( varkensvet, reuzel) Leg nu eendeel van de savooi bladen in de schotel. Doe er het gehakt in en duw er de gekookte eieren in. Bedek nu het geheel met de rest van de savooi bladen. Druk goed aan. ( doe di eventueel de dag ervoor en plaats en gewicht er op en laat in de koelkast staan tot de dag erna. Doe nu enkele lepels van het smout er op en plaats in de oven onder matige temperatuur. ( 150°) Doe op u bakplaat wat water. Na ongeveer een 45 min uitnemen en omdraaien op een schotel of groot bord. Plaats zo op tafel en zet er de aardappels bij en zeker niet vergeten: mosterd
|