Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn naam is Jempie, kok van carriere.
Verplicht op rust gesteld en nog steeds grote liefde voor gastronomie.
Gezien ik bij de pioniers behoor van seniorennet is het maar normaal dat ik hier een blog aan maak. ( heb wel reeds één, maar ga het naar hier brengen.)
Hopelijk krijg ik hier ook veel bezoekers.
Wat er op gaat komen zijn natuurlijk gerechten en weetjes over gastronomie.
Tot lees

Lag in een knoop van het lachen.
Enkele jaren terug vroeg ik aan één van mijn leerlingen om volgende te doen::
4 aardappels schillen en koken?
Tot mijn verbazing zag ik iets later:
 4 aardappelschillen aan het koken op het fornuis.

Basis van de keuken BRUINE FONDS
Dit is wel iets werk, maar u resultaat is prachtig en je kan er lang mee verder. Kalfs en rundsbeenderen kleuren in de oven. Na 20 min er wortels, ui en tomatenpuree bij doen.Verder kleuren. Na nog eens 20 min, uit de oven nemen en in een kom doen zonder de vetstof. Bevochtig met water en doe er thijm, laurier,perperbollen bij. Laat nu rustig zeker 12 uur inkoken. Zeef door, ontvet en kook nog eens in tot 3/4. Zeef nogmaals door. Laat afkoelen en schep eventueel het overige vet weg. doe dit nu in van die plastiek zakjes voor ijsblokjes te maken en vries in. Telkens als je dan kookt heb je maar en blokje te nemen. Dus: één maal werk en voor enkele maanden rustig. Veel beter als blokjes.
KEUKEN TERMEN.
Blancheren: groenten even in kokend water en dan in koud
Pezo: peper en zout
Ciseleren: Fijn snijden van bladgroenten
Pocheren: Zacht garen in kookvocht
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !
Zoeken in blog

Enkele antwoorden op examen keukenpraktijk.

Vraag: Wat is een Pont Pont Neuf
Antw: Een gefruite aardappel van 6 cm op 4cm op 4 cm
Antw leerling: Brug , Brug Nieuwe aardappel

Vraag: Wat is een Tournedos Henry IV.
Antw: Runds steak gegrild met Béarnaise saus
Antw leerling:
Op zijn rug gedraaide Henderik de Vierde
Foto
Foto
Foto
JEMPIE'S GERECHTEN
Alles over gastronomie
Zelf ontworpen gerechten
05-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
 HUWELIJK TUSSEN HAASFILET EN RIVIERKREEFTJES
Vraag aan u poelier om het vlees van de hazeruggen te doen en neem de karkas mee.
Gebruik een 4 rivierkreeftjes per persoon.
Kleur de karkas en bevochtig met rode keukenwijn.
Doe er wortel, selder en uien bij. Kruiden met peperbollen, kruidnagel, geneverbessen.
Laat zeker tot de helft inkoken.
Zeef door en zet opnieuw aan de kook, kook terug in tot de helft.
Kook de rievier kreeftjes kort in een kruidenbouillon.
Haal het vlees uit de karkas.
Bak nu de hazefilets zeer kort in boter.
Zorg de ze nog rose zijn van binnen.
Snij ze in stukken van 3 cm.
Leg tussen elk sneetje een halve rivierkreeft.
Warm de saus op en doe er weinig room bij.
Giet dit over het vlees en de kreeftjes.
Serveer hier bij waterkers, veenbessen.
Leg er een aardappelbrochette bij.

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Timbal met gehakt en savooi
Gevulde Timbal met gehakt en savooi
 Gevulde Timbal met gehakt en savooi
Kuis de savooi en kook de bladen in gezouten water.
Bewerk gehakt op met wat bloem en enkele eieren.
Bak spek reepjes af in weinig olie.
Meng onder het gehakt. Kook en ei per persoon hard en pel.
Neem nu een ronde bolvormige vuurvasteschotel en smeer in met smout. ( varkensvet, reuzel)
Leg nu eendeel van de savooi bladen in de schotel.
Doe er het gehakt in en duw er de gekookte eieren in.
Bedek nu het geheel met de rest van de savooi bladen.
Druk goed aan. ( doe di eventueel de dag ervoor en plaats en gewicht er op en laat in de koelkast staan tot de dag erna.
Doe nu enkele lepels van het smout er op en plaats in de oven onder matige temperatuur. ( 150°)
Doe op u bakplaat wat water.
Na ongeveer een 45 min uitnemen en omdraaien op een schotel of groot bord.
Plaats zo op tafel en zet er de aardappels bij en zeker niet vergeten: mosterd

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong op een bed van champinons puree
Kalfstong op een bed van champinons puree
 Kook de kalfstong enkel min. met zout, start met koud water.
Spoel de tong en start met een groenetn bouillon.Leg er nu de kalfstongen in, en kook rustig gaar.
Laat afkoelen met de tong in de bouillon. (best de dag er voor)
Hak parijse champignons fijn, doe er enkel sjalotten bij en enkele lepels tomatenpurre.
Voeg daar en scheut witte wijn bij en kruid.
Laat dit bijna droog koken.
Doe dit op de bodem van een vuurvaste schotel.
Kuis de ong en snij in schijven.
Leg trapsgewijze op de champignons puree.
Doe het vet van de bouillon en binden met en roux.
Roer er room onder en smaak af met pezo en een scheutjes porto.
Doe er gemalen kaas over en plaats in de oven.
Serveer met puree

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nage van kreeft op mijn wijze
Nage van kreeft op mijn wijze
 Kook de kreeft in een bouillon max. 8 min.
Snij ze door en haal uit de karkas en pince.
Snij in grove schijven.
Neem wat kookvocht en kook daar in zeer fijne dobbelsteentjes van wortel, selder.doe er ook zeer fijn gesneden prei bij.
Als alles gaar is doe je er enkele lepels gespoelde groene peperbollen op sap bij.
Doe er room onder
Klop een weinig bloem los met wat water of witte wijn en roer onder de saus.
Laat even koken om de bloem smaak te verwijderen.
Smaak nu af met pezo en een scheutje PERNOD of andere anijsdrank.
Leg het kreeftvlees in een diep bord en giet er het soep je op.
Eventueel ook een lepel rijst bij serveren.

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaard Slakken in een groenten soepje
Wijngaard Slakken in een groenten soepje
 
 Neem visbouillon en doe er alle soorten kruiden bij.
Palingkruiden....enz.
Laat even zeer kort opkoken en mix onmiddelijk.
Smaak af met pezo, room en weinig anijs.
Binden.
Je kan het als soepje geven, hou het dan lopender.
Of als voorgerecht, dan moet het wel meer gebonden zijn.
Simpel, lekker en vlug klaar.
Geef dat soms als er iemand onverwachts op bezoek komt.
( Mijn kruiden zijn wel reeds gemixt en in blokjes ingevrozen.

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kalkoen
Gevulde kalkoen
 
 Een kalkoen uitbenen of vraag aan u slager of poelier om dit te doen.
Neem de 1/2 vakensgehakt en de 1/2 kippengehakt.
Meng dit met enkele eieren en enkele lepels bloem.
Kruid goed met pezo, cayennepeper en paprikapoeder.
Doe er een flinke scheut cognac onder.
Meng er nu rauwe champignons in zijn geheel onder ( kies welke je wil)
Neem nu een blik kastanjes op sap, giet ze af en doe onder gehakt.
Hak peterselie, sarietten dragon en weinig munt fijn.
Doe ook onder gehakt,Bak in de oven.
Voor de saus hak je de karkas van de kalkoen in stukken en kleur ze in de oven.
Doe deze in een kom en bevochtig met rundsbouillon.
Doe er enkele uien, wortel en wat tomaten puree bij.
Laat inkoken met thijm, laurier.
Zeef door en breng terug aan de kook, doe nu de 1/2 bouillon en de 1/2 room samen, kook in en bind eventueel
Serveer met waterkers, kroketjes en gevulde artichocbodem met kastanje puree.

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazen stoofpotje - Civet de liévre
Hazen stoofpotje - Civet de liévre
 Hak van de haas voor en achter billen in kleinere stukken .
Kleur in vetstof, bevochtig met 1/2 rode wijn en 1/2 wild fond ( te koop in bokaal).
Voeg hier thijm, laurier, peper van de molen en en weinig tomatenpuree aan toe.
Laat dit alles zeer rustig sudderen onde gesloten deksel.
Bij halve gaartijd doe je er verse zilveruitjes bij.
Maak dobbelsteentjes van gerookt spek en kook ze even in wat rode wijn.
.Giet af en doe de spekblokjes bij de haas.
Bak nu kort chamignons en doe zonder vetsstof bij de haas.
Roer hier onder enkele lepels airellen ( veenbessen uit blik) en een stukje fondant chocolade.
Laat alles even sudderen en eventueel wat bij binden.
Serveer met amandelkroketjes, appel en peren gestoofd.( meestal doe ik in mijn saus een goeie scheut cognac)

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmhart op Vlaamse wijze
op Vlaamse wijze
 Palmhart stond vroeger in elk restaurant op de kaart.
Daarom wil ik nu eens zo en gerecht terug brengen, lekker en niet duur.
Palmhart ( te koop in blik) verwarmen in sap.
Kook per persoon een ei hard en plet zeer fijn, doe er gehakte peterselie en nootmuskaat onder .
Maak geklaarde boter.Leg enkele palmharten op warm bord en overgiet met de mengeling en de geklaarde boter.
Knijp er een 1/2 citroen over.
Dit is dezelfde bereiding als asperges maar nu palmhart

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paëlla
Paëlla
 Voor een 10 tal personen.
50 gr rijst p.p.20 kleine gamba's
10 kippeboutjes
5 uien, 4 paprika's
1 kg inktvis ringen
pezo, safraan,paprikapoeder,cayennepoeder
4 l kippen bouillon
olijf olie
Doe olijfolie in de pan en bak de kippeboutjes voor de 1/2 gaar.
hal uit de pan en bak in de vetstof de gehakte uien en fijn gesneden parika's ( verschillende kleuen)
Doe er de rijst bij en fruit nog even zodanig de er vetstof is rond de rijst korrels
Kruiden met pezo,safraan,cayennepoeder en paprikapoeder
Bevochtig met de bouillon en laat een 15 min koken
Doe er ni de inktvis, gamba's en mossels bij
voeg eventueel bouillon bij
Laat alles rustig garen tot hij smeuige en niet droog is.
Meng er eventueel vers gehakte kruiden onder

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
 
 Neem een tomaat per persoon
Snij er het kopje af en maak leeg.
Plaats deze tomaten in een geboterde vuurvaste schotel
Breek nu een ei per persoon in elke tomaat
Leg er het deksel terug op
Mix nu de tomaten pulp en doe er munt, mpeterselie en salie bij
Warm licht op met wat room
bij kruiden en warm houden.
Plaast nu de tomaten 5 min in de oven
Leg de tomaten op bord en verwijder deksel
vul nu de boven zijde met zalmeitjes
Doe er de lauwe saus rond
Leg er een tofje rode kool scheuten bij

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roquefort roomijs met madareintjes
Roquefort roomijs met madareintjes
 
 Benodigheden:
4 eidooiers
2 gelatine blaadjes
100 gr suiker
100 cl witte of rode wijn
350 gr room
80 gr roquefort
Bereiding:
De witte of rode wijn en de suiker even koken en laat lauw worden
Laat de kaas smelten met 50r room
Klop de room stijf
De wijnstroop en de eigelen in baine-marie kloppen tot je dubbel volume hebt
De gelatine blaadjes in koud water weken
Meng onder de gesmolten kaas
Roer er de opgeklopte room onder
Knijp de gelatine bladen uit en voeg bij
Als je een ijsmachine hebt er ijsroom van maken, anders in diepvries stoppen en zeker om de 15 min goed roeren tot je ijsroom klaar is.
Doe nu 2 bollen kaasijsroom in en glas en leg er wat madareintjes uit blik rond
Bestrooi met wat geroosterd amandelschilfers

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-11-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde baby-ananas
Benodigdheden:
2 baby-ananas
1/4 l melk
1/4 l room
2 eetlepels kerriepoeder
2 kippen filets
100 gr gemalen kaas
50 gr gemalen kokosnoot
25 gr roux
Bereiding:
Snij de baby-ananas in de lengte door en verwijder het middenste vruchtvlees.
Maak er fijne blokjes van.
Kook de kippenfilets een 5 min. in kippenbouillon en snij in blokjes.
Meng de kippenblokjes en ananas te samen met de gemalen koko's.
Vul hiermede de halve baby-ananasjes.
Breng de melk, room en kerrie aan de kook en binden met de roux.
Afsmaken met pezo en doe er de helft van de gemalen kaas onder.
Over saus de ananas en strooi er de rest van de kaas over.
Plaats in de oven gedurende een 10 min.
Tip: je kan er ook blokjes gekookte ham voor gebruiken of er bij doen

18-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte eendenborst met sinaaspudding
Benodigheden:
400 gr eendenborst
1/2 sinaasappelsap
2 dl sinaasappels parfum
6 bladen gelatine
200 gr gemengde sla
2 dl witte wijn
100 gr kristalsuiker
2 dl notenolie
1 dl balsamico azijn
Bereiding:
Breng de sinaasappelsap, suiker, parfum en witte wijn aan de kook.
Week de gelatine bladen in koud water.
Laat het inkooksel even afkoelen en meng er de uitgeknepen gelatinebladen onder.
Giet de samenstelling in kleine vormpjes en laat stollen in de koelkast.
Kuis en was de gemengde sla, meng de olie en zijn door elkander en doe bij de sla.
Schik de sinaaspudding in het midden van het bord en leg er de sla rond.
Plaats nu de zeer dun gesneden gerookte eendenborst er rond.
Serveer er een toast van rozijnenbrood bij.

18-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veenbessen Flan
Benodigdheden:
300 gr veenbessen
3/4 l melk
150 gr kristalsuiker
7 eieren
1 vanillestok
Bereiding:
Breng de melk, suiker en door gesneden vanillestok aan de kook.
Klop de eieren goed los en giet van het vuur af de melk erop, onder constant roeren.
Verwijder de vanillestok en voeg er de verse veenbessen bij.
Laat een 10 min. rusten, je kan er eventueel een scheutje bessenlikeur toevoegen.
Schep nu de samenstelling in kleine potjes of koffietassen en zelfs in een vuurvaste schotel.
Plaats in een ovenplaat met koud water en laat in de oven aan 160° garen gedurende 15 min.
Prik in het midden een met een vork, als er niets meer aan kleeft is de flan klaar.
Haal uit de oven en laat koud worden.
Zeer lekker deze periode van het wild,
Serveer dit enkel als je geen veenbessen gebruikt bij u wildschotel

18-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque-Monsieur met een wildsmaakje
Benodigheden:
2 sneden brood ( kramiek)
1 eetlepel airellien confituur( veenbessen)
4 dunne sneden gerookte eendenborst.
10 gr boter
1 sneden raqlette kaas


Bereidng:
Leg op een snede brood 2 lapjes eendeborst
Besmeer met veenbessen.
Leeg er de kaas op, besmeer terug met veenbessen
Leg de 2 overige lapje erop en dan de snede brood.
Smeer de buiten zijden in met de boter.
Bak in de pan of plaats in croque machine.
Dit kan als avondmaal, maar is zeer geschikt voor aperitief hapje als je ze in kleine portie's snijd.
Zeker in deze periode van het wild.

18-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-11-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaardslakken in rode wijn boter.
Benodigdheden: 1 persoon:
6 Wijngaardslakken uit blik en schelpen
120 gr boter
50 gr sjalotten
3 dl rode wijn
1 scheut cognac
50 gr peterselie

Bereiding
De wijngaardslakken in de schelpen doen.
De sjalotten fijn hakken en er de rode wijn en cognac bij doen en aan de kook brengen.
Laat inkoken tot bijna droog.
Meng er de gehakte peterselie  onder.
Doe dit onder de boter en meng tot homogene massa.
Vul er de schelpen mede en plaats een 10 min. in de oven.
Serveer met stokbrood.

17-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oester op vlaamse wijze
Benodigdheden: ( 1 persoon)
6 oesters per persoon
1 hard gekookt ei.
2 dl notenolie
1 dl balsamico azijn
1 sjalot
1 theelepel peterselie.
Scheutjes witte wijn

Bereiding:
De oester openen en het sap opvangen.
De oester zeer kort opwarmen in het oestersap en scheutjes witte wijn
Warm de schelp ondertussen even in de oven op.
De olie, balsamico azijn, gehakte peterselie, sjalot mengen en lauw maken.
Roer hier onder een warm fijn geplet hard gekookt ei.
Afsmaken met peper van de molen.
Leg de lauwe oesters terug in de schelpen en oversaus met de lauwe vinaigrette.
Serveer er bruin brood bij dat geboterd is

17-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde schelp met krab gegratineerd
Benodigdheden:
4 schelpen
150 gr krab
4 artisjokbodem
4 palmhart
3 dl melk
3 dl room
80 gr roux
2 eetlepels mosterd
100 gr gemalen kaas
2 eieren
2 dl visbouillon

Bereiding:
Vul de schelp met de gesnipperde krab, gemengd met dobbelsteentjes van artisjok en palmhart.
Breng de melk, room en visbouillon aan de kook.
Binden met de roux.
Afsmaken met pezo en mosterd, roer er de helft van de gemalen kaas onder.
Oversaus de schelpen en bestrooi met de rest van de kaas.
Laat in de oven warmen en gratineren

17-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld witloof met kip en krab
Benodigdheden:
8 stronken witloof
300 gr kipfilet gemalen
100 gr krab
30 gr sjalotten
50 gr champignons
2 dl porto
3 dl room
50 gr boter
citroen
cayennepeper
2 eieren

Bereiding:

Het witloof reinigen en kort koken in gezouten water met citroensap.
Laat uitlekken en verwijder het binnenste.
Men het kippen gehakt met de krab, gehakte champignons, sjalotten en de eieren.
Smaak af met pezo en cayennepeper.
Doe de vulling in het witloof en binden met en touwtje.
Plaats in een geboterde vuurvaste schotel.
Laat gedurende een 15 min garen in de oven, regelmatig oversausen.
Na gaartijd het witloof verwijderen en de schtel blussen met de porto.
De in een kom en voeg er de room bij, laat nog even inkoken en smaak af.
Serveer op een warm bord het witloof zonder touwtjes.
Doe er de saus over:
Laat vergezellen met gefruite aardappels en water- of tuinkers.

17-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelsoepje met gerookte zalm
Benodigdheden:
1 venkel
2 stuks wit van prei.
1 l kippen bouillon
1/4 l room
50 gr boter
2 sneden gerookte zalm
takjes dille
pezo en scheutje pernod






Bereiding:
Snij de venkel en prei fijn en stoof in de boter.
Meng er enkel lepels bloem onder.
Roer alles en bevochtig met de bouillon.
Laat gaar koken, mix en zeef door.
Smaak af met pezo, scheutjes pernod en de room.
Serveer in warm diep bord.
Leg er opgerolde gerookte zalm torentjes in.
Werk af met enkel takjes dille.

17-11-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Archief
  • Gefruite aardappel
  • Haas Filet met witloofflan
  • Nage van kreeft
  • Gegrilde ananas
  • Mossels in 't groen
  • Mossels in looksaus
  • Mossel Gratin
  • Mossel mousse
  • Mosselsoep
  • Aardappelmandje met mossels
  • Americain met aardappelsla
  • TOMATENROOMIJS
  • CITROEN PARFAIT
  • Zomers kippenboutje met kerrie
  • Tilapia Bouché met kaaskoekje
  • Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes
  • Zoete maïs flan en witte chocolade
  • Tagliatelli van hazenrug met schuimige rode wijn saus
  • Kokommersoepje met gerookte zalm
  • Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
  • Peren Bavarois
  • Veel kleurige tilapia
  • Kwartel crapaudine
  • Kuipje van Frituurdeeg
  • Tulpje van Knolselder
  • Aardappel en appel kroket
  • Soepje van scampi
  • Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
  • Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
  • Waterzooi van vissoorten
  • Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
  • Hamrolletjes Bolognaise
  • Kastanje Kroketten
  • Fazant in roomsaus
  • Stoofvlees van everzwijn
  • Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
  • Gevulde Timbal met gehakt en savooi
  • Kalfstong op een bed van champinons puree
  • Nage van kreeft op mijn wijze
  • Wijngaard Slakken in een groenten soepje
  • Gevulde kalkoen
  • Hazen stoofpotje - Civet de liévre
  • Palmhart op Vlaamse wijze
  • Paëlla
  • Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
  • Roquefort roomijs met madareintjes
  • Gegratineerde baby-ananas
  • Gerookte eendenborst met sinaaspudding
  • Veenbessen Flan
  • Croque-Monsieur met een wildsmaakje
  • Wijngaardslakken in rode wijn boter.
  • Oester op vlaamse wijze
  • Gevulde schelp met krab gegratineerd
  • Gevuld witloof met kip en krab
  • Venkelsoepje met gerookte zalm
  • Aardappelkoekje met maïs
  • Stoofpot van gemarineerd varkensgebraad
  • Toast met morilles
  • Spruitenroomsoep met gerookte paling
  • Tartaar van zalm, vergezeld van zalmeitjes en preischeuten
  • Hoorentje met ijsroom en seizoenfruit
  • Lamsrib met duxelles
  • Zeetong met radijsschubben
  • Mossels per persoon gegaard in de oven.
  • Oesters eens anders
  • Kreeft met een vanille blanke boter
  • Rode kool taart met bloedworst
  • Gevuld vleesbrood
  • Gevuld wiltoof met pikkels saus
  • Bounty beignets
  • Schorsenerensoep
  • Snijbonen spaghetti
  • Knolselderkuipje met bloemkool
  • Gazpacho met maatjes en selder
  • Rauwe mossels op een bedje van gebakken knolselder
  • Tomatensoep met vogelnestjes
  • Mossels à la Nage
  • Sorbet ( eenvoudig)
  • Aardbeien fantasie
  • Kiwi Cocktail
  • Vis Lasagne
  • Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
  • Kwartel met druiven
  • Zeetong filets met asperges en radijzen sausje
  • Mossels met zeekraal
  • Ovenschotel met zuurkool
  • Rogvleugel met boursin
  • Maatjes Met appel
  • Noorder krieken met Sabayon
  • Gevulde peer met ijsroom
  • Gevulde aardappel of tomaat met ei en zalmeitjes
  • Chocolade Ganache
  • Sierstuk als aperitief hapje
  • Flan van witloof
  • Jempie's kreeft
  • Anynsoppe
  • Hopscheuten met gerookte zalm
  • Soepje van hopscheuten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    GEZEGDEN
    ZEG ME WAT GE EET EN IK ZAL ZEGGEN WIE GE ZIJT.( Brillat-Savarin)
    IEDEREEN VULT ZIJN BUIK, DOCH WEINIGEN HUN GEEST. ( Jean de Boissin)
    DE MENS IS, WAT HIJ EET. ( Ludwig Feverbach)
    KOKEN KAN JE LEREN, MAAR ALS KOK MOET JE GEBOREN WORDEN. ( Brillat-Savarin)
    DE TAFEL IS DE PLAATS WAAR DE MAN ZICH HET EERSTE UUR NOOIT VERVEELT
    ER IS GEEN OPRECHTERE LIEFDE DAN DE LIEFDE VOOR LEKKER ETEN ( SHAW)

    ETYMOLOGIE
    ARGENTEUIL
    Zijn steeds bereidingen met asperges
    BECHAMEL
    Samenstelling van boter, bloem en melk
    FLORENTINE
    Steeds met spinazie
    VICHY
    Steeds met wortelen

    Startpagina !

    Ga ook eens naar
  • Voor Nierpatiënten
  • Vriendenkring
  • jempie_dagschotels

  • Foto

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!