Op pensioen , maar ook op reis !
Inhoud blog
  • beestjes Argonne deel 2
  • Beestjes Argonne deel 1
  • Tripje Argonne laatste deel .
  • Tripje Argonne Deel 4
  • Tripje Argonne Deel 3

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Veel tripjes en vooral veel natuur .
    05-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dardennen in Mei , deel twee

    Gisteren hier een feestje meegemaakt op 1 Mei , overal waar ik voorbij kwam stonden er mensen samen te feesten . Blijkbaar leeft dat hier in het Duitstalig gebied nog echt . Op 1 Mei zingen de jongens die nog niet getrouwd zijn voor ongehuwde meisjes onder de Meiboom . Nu worden er door de jeugd niet veel liedjes meer gezongen , het is meer een drank en muziek feestje geworden . De ouderen doen wel nog echt mee met het eeuwenoude gebruik . Deze morgen was rust het enige wat ik wou , een wandeling dan maar . 

    In de velden wemelt het hier van de Paardenbloemen en heel veel beestjes zijn daar zot van . Tot wel 200 soorten insecten eten hier van . Ook deze zweefvlieg lust er wel pap van , mijn eerste Zwartsprietwimperzweefvlieg

    Die zweefvlieg was trouwens mijn duizendste soort die ik reeds zag in vijf jaar . Gelukkig zitten ze nu allemaal in de computer en moet ik ze niet onthouden . Overal waar ik wandel hou ik één oog op de grond en één oog in de lucht , soms kan het landschap mooi zijn zoals op de volgende foto , maar hebben jullie de Rode Wouw gezien die net over vloog ?

    Ik anders wel ...

    Als je veel beken en riviertjes hebt , dan is er ook af en toe een vijver of meer . Hier is het altijd heerlijk om even te rusten in de koelte onder de bomen .

    Nu ben ik een beetje lui geweest en op de bank blijven zitten om het volgende vlindertje te fotograferen , met een tele lukt dat van op 10 meter , maar dan krijgen je foto's wel gemakkelijk een " flew artistic

    Het was een mannetje Oranjetipje trouwens , niet scherp maar toch mooi . Uitgerust trok ik dan maar terug de velden in , ik zit ondertussen in Duitsland . Vanuit mijn hotel is dat ook maar 45 minuten rijden . Ook hier is het prachtig wandelen . 

    De boeren hebben hier zoveel land dat ze veel minder intensief moeten omspringen met de natuur . Hier heb je overal nog velden met lang gras en broedende Veldleeuwerikken . 

    Je ziet de vogels niet , maar je hoort ze wel en af en toe vliegt er eentje op , waarna hij een baltsvlucht uitvoert en luid zingend terug naar beneden komt . Sommige dieren zijn iets groter en kunnen zich niet helemaal wegsteken . Gelukkig maar , anders had ik deze mooie Vos niet gezien ...

    Pientere kijkers zullen zeker de staart gezien hebben in de muil van de Vos , blijkbaar zijn muizen heel lekker .  

    Groeten , Johan

     

    05-05-2024, 00:00 geschreven door Johan

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is groen en het begint met een D !

    Degene die mij al een tijdje volgen zullen zeggen , hij is daar weer met zijn Dardennen ... Maar sorry , ik kan het echt niet laten en dus zit ik weer in het rustigste deel van het Duitstalig deel van ons land . 

    Wandelwegen zijn er genoeg en wat zo mooi is aan de streek , ze denken ook na over de iets oudere wandelaar . Er staan veel banken . Je kan er niet nooit te veel hebben , het is hier constant bergop . En nog lastiger , bergaf !

    Maar terwijl ik wandel doe ik mijn waarnemingen en probeer ik zoveel mogelijk dieren te leren kennen . Vandaag in de venen rond Baraque de Fraiture zag ik een nieuwe waarneming . Dit is een Gestreept Moerashaantje

    Af en toe moet je ook rekenen op natte voeten , hier stromen overal prachtige beekjes die snel stromen en soms gaat het pad daar recht door , zoals hier .

    Die beekjes zijn nooit rechtgetrokken zoals bij ons , maar kronkelen door het landschap . Heel erg mooi en het water kan ook nog eens optimaal in de grond trekken .

    Een beestje met een handicap , of dat denk ik toch ...Als je moet vliegen met voelsprieten die even lang zijn als je lichaam , kan dat niet makkelijk zijn . De Gevlekte Langsprietmot is wel een mooi beestje .

    Jullie moeten mij niet geloven , maar vanaf de eerste dag dat ik wandel in dit landschap voel ik mij helemaal zen en is alle stress weg . Hoe zouden jullie je voelen in zo een prachtig landschap ? 

    Het laatste beestje van de dag is een vogel die ik hier vanaf de lente kan zien , deze Grauwe Klauwier is een mannetje en zit hier in zijn broedbiotoop . 

    Na deze prachtige eerste dag , ga ik een groot biertje drinken en daarna lekker eten . Hier doet men niet aan halve werken , de borden liggen vol en de pintjes zijn halve liters .

    Groeten,Johan 

    03-05-2024, 15:43 geschreven door Johan

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • variatie (Martin Carels)
        op beestjes Argonne deel 2
  • tof (Martin Carels)
        op Beestjes Argonne deel 1
  • mooi (Martin Carels)
        op Tripje Argonne Deel 4
  • reeks (Martin Carels)
        op Tripje Argonne deel 2
  • Goeden avond ('t Vosken)
        op Oud adres ?


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!