Vandaag vertrekken we naar Jordanië. Een lange rit en uitgebreide grenscontroles vullen de dag. Onderweg bezochten we Bosra met zijn Romeins theater,waar 12 000 toeschouwers konden plaatsnemen.
Vanuit Aleppo komen we in Apamea , een oude Hellenischestad met duizende zuilen.Verder komen we in Hama beroemd om de erorme noria's,die water uit de Oronto scheppen.
Vanuit Aleppo bezoeken we Sint-Simeon, een rüine van een Byzantijnse kathedraal uit de 5de eeuw. Sint-Simeon zat hier 42 jaar op een zuil, waarvan een restje te zien is.
In de omgeving van Palmyra wordt, in de woestijn ,dank zij een ingenieus irrigatiesysteem massaal palmbomen geplant.We volgen de vruchtbare vallei van de Eufraat tot Aleppo.Aleppo is sinds eeuwen de bakermat van de olijfoliezeep( Marseillezeep).
We verlaten Palmyra richting Aleppo.Onderweg bezoeken we de Byzantijnse stad Rasafa, met het oude Sergiopolis,genoemd naar de Romeinse officier die in 305 de marteldood stierf
Vervolg Damascus-Palmyra . We vervolgen onze weg door de woestijn.Eerst zien we de zeer goed bewaarde rüines van Tadmor.Vervolgens de beroemde zuilen en de rüines van de Tetrapyle,Bel,Baal en Nebo.We sluiten de dag af met een zonsondergang vanop de site.
Vanaf 708 werd de moskee gebouwd, ze bleef nog lange tijd nog een gebedsplaats voor christenen.Laatste avond, laatste bezoek aan de soeks.Beelden in de moskee met mooie glasramen.
De moskee was in de eerste eeuw een romeinse tempel.Vanaf de vierde eeuw werd een kerk gebouwd toegewijd aan Joannes de doper,er is een praalgraf met de relieken in de moskee. Meer beelden van het binnenplein.
Wij bezoeken vandaag grondiger de stad met als hoogte punt een bezoek aan de grote Omeyadenmoskee, een van de vier meest gerenomeerde moskeenin de moslimwereld.De bouw begon vanaf het jaae 708. In bijlage beelden van het massal marmeren binnenplein.