60 jaar schrijven
Inhoud blog
  • Kennismaking
  • Een verhaaltje uit Bachten de Kupe
  • Oproep
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep
    Beste Senioren,
    Ik moet velen onder u nog eens van harte danken voor de geboorteverhaaltjes die u me het bezorgd voor mijn boek 'In de tijd toen de kindjes nog gekocht werden', dat volgende jaar in maart zal verschijnen.
    En nu ben ik alweer aan een ander boek begonnen: een werk over de Tweede Wereldoorlog. Dat kan maar lukken wanneer ik nog eens kan rekenen op Seniorenhulp. Deze keer van mensen, die als kind de oorlog hebben meegemaakt (zelf was ik in mei 1940 tien jaar). U zou me enorm helpen, indien u alles wat u zich nog herinnert aan die donkere jaren zou willen opschrijven en me uw verhalen bezorgen.

    Duik daarvoor maar eens in uw herinneringen. Wat hebt u beleefd, wat gebeurde er in uw omgeving tijdens de Duitse inval, de vlucht naar Frankrijk of Engeland, en dan verder, vier jaar lang onder de bezetting, de zorg voor brandstof en voedsel, de rantsoenering, de bombardementen, de nachten in een schuilkelder, de bevrijding, de toestand erna... Ongelofelijke gebeurtenissen die u écht hebt meegemaakt en die ik in mijn boek wil bewaren voor ons nageslacht.

    U hoeft er helemaal niet mee in te zitten omdat u misschien niet de gewoonte hebt om een gebeurtenis neer te schrijven: ik zorg ervoor dat alles in deftig Vlaams/Nederlands zal verschijnen. Doe dus maar, zo klinkt het, zo botst het, zegden we vroeger altijd.

    En als u uw verhaal liefst niet onder uw eigen naam gedrukt wil zien, kies dan maar een schuilnaam of gebruiken we alleen uw voornaam? Mij om het even.

    Hebt u foto’s uit de oude doos of misschien brieven of een dagboek: mogen we die van u gebruiken? Stuur ze ons – we willen u graag de kosten terugbetalen – en we beloven u op ons communiezieltje dat u nadien alles ongeschonden terugkrijgt.

    Mijn adres: Julien van Remoortere, Pontonstraat 12, 8400 Oostende, tel. 059 70 71 81.

    Nog iets: in Nederland heeft een ‘Hollander’ ook zo’n boek gemaakt, maar dan over de gebeurtenissen in zijn eigen land. Hij werd bijna bedolven onder de post die hij ontving van mensen die hun herinneringen opgeschreven hebben.

    Weet u wat? Wij doen niet onder voor onze Noorderburen!

    Dank u heel hartelijk!

     

    Julien

    02-11-2010, 17:23 Geschreven door Julien van Remoortere
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 01/11-07/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!