Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
      Image and video hosting by TinyPic

 
        Image and video hosting by TinyPic
Gastenboek
  • hallo ik ben er eindelijk weer
  • Fijne midweek gewenst lieve vriendin
  • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
  • Maandag groetjes van de Geldwolven
  • Zondag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

          Image and video hosting by TinyPic    
            Image and video hosting by TinyPic
        

     
            Image and video hosting by TinyPic
         Ik maak geluiden als
           je met me speelt

     

     

    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Welkom op mijn blog!
    Image and video hosting by TinyPic
        
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn blogje
  • Nikki's blog
  • **** Mijn plezier ****

    >
    Image and video hosting by TinyPic
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sajoer Lodéh vervolg van de rijsttafel.
    Sajoer Lodéh

    Het is een soort soep.

    Wat heeft u nodig;

    1/2 timpikoek, een klein blikje reboeng = bamboe shoots,
    200 gram sperzieboontjes, 1/2 spitskool 3 sjalottes,
    2 teentjes knoflook, 1 a 2 ontpitte rode lomboks,
    1 theelepeltje suiker, 2 thelepeltjes trassie, 1 theelepeltje
    ketoembar, 30 gram boter, 2 salamblaadjes, 1 schijfje laos,
    5 djeroekpoeroetblaadjes, 1 theelepeltje asem, 2 bouillon-
    blokjes 1/3 blok santen 2 eetlepels boter.

    De timpi in dobbelsteentjes snijden. Kunt u niet over
    reboeng beschikken, dan kan het ook zonder.
    De boontjes afhalen en grof snijden, evenzo met de kool.
    Nu de sjalottes, de knoflook en de lombok fijnsnijden.
    (Beter is het om te kneuzen met de suiker en de trassie
    en de ketoembar.)
    De boter smelten en de gekneusde kruiden er in fruiten
    tesamen met de salam, laos, djerokpoeroetblaadjes en
    de asem.

    Wanneer de sjalottes lichtbruin zijn de timpi eraan
    toevoegen;
    Gedurende 1 minuut omroeren; dan 2 glazen heet water
    erbij gieten.
    Voeg de gesneden boontjes erbij en de bouillonblokjes.
    doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten op een
    zacht vuurtje stoven.
    Voeg het blok santen er aan toe en blijf roeren totdat
    het geheel gesmaolten is.
    Nu de gesneden kool er bij voegen en nog 3 a 4 minuten
    laten door sudderen. Het deksel mag niet op de pan.

    Mocht u toch de lodeh met reboeng willen klaarmaken,
    dan dient de reboeng van tevoren gesneden te worden,
    niet al te fijn; en 10 minuten apart opgekookt te worden.
    Deze sajoer moet met ruim vocht opgediend worden.

    Serveer met een paar satés, een droge sambal goréng of
    een kipgerecht zonder sanren bereid en wat kroepoek.

    :-P Eet smakelijk,

    Liefs van Karin





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!