Vandaag helemaal geen politiek maar een kijkje in het alledaagse leven van een moderne kartuizer. Vandaag is het weer zover en ik verlekker er mij op, ik maak mijn potje mosselen klaar. Gisteren heb ik van Aldi één kg. jumbo's meegebracht, want méér als één kg. kan ik niet eten. Van een andere supermarkt heb ik een flinke bos groene selder meegebracht, want die heeft men bij Aldi niet en de voorgesneden voorverpakte rommel wil ik niet. Vandaag was ik de mosselen eerst maar uit voorzorg, dan gaan ze in mijn mosselpot waar ik eerst een half glaasje witte wijn in gedaan heb, daarop komt dan de fijn gesneden selder en een eveneens fijn gesneden ui, geen ringen maar echt fijn gesneden en de peper en dan wordt de pot op de reeds roodgloeiende plaat van mijn electrisch fornuis gezet en laat ik alles vier minuten koken onder regelmatig opschudden, na vier minuten zijn alle mosselen open en ondertussen zijn de fritten ook al klaar en dan kan het lekkerbekken met een glaasje droge witte wijn beginnen. Deze hele maaltijd heeft mij dan met de electrische stroom voor het keukenfornuis en de friteuse meegerekend ongeveer zeven euro gekost. Waar kan men voor zeven euro nog zo lekker eten? Oost west, thuis best.
Groetjes, Kartuizer.
|