Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn laatste tussendoortje voor 2014......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank voor de reacties op mijn vorig bericht!

    Ja, Lieve je meent het wel goed met mij, maar tot nu toe moest ik dit luxueuse leventje betalen met 948,21 Euro per maand en dat wordt vanaf 2015 verminderd met 13 Euro want mijn Nederlands pensioen wordt met 13 Euro per maand verminderd,13 Euro, dat is eigenlijk voor een alleenstaande het brood voor een hele maand! Ook in Nederland moeten de vreemde luizen die er nooit gewerkt hebben onderhouden worden! Mijn kerstmenu was boerenkool met een rookworst met een glaasje rode wijn van Aldi, 6,99 Euro voor drie liter zie bovenstaande foto en geloof mij, het heeft heerlijk gesmaakt. Ik ben er trots op, dat ik met het weinige geld dat ik heb nog zeer goed kan rondkomen. Vandaag heb ik het nu wel eens luxsueus gedaan, daar ik de normale staek amper nog kan bijten met mijn derde tanden heb ik een flinke portie fritten gegeten met een filé pur van 200 gr. ook weer met een glaasje rode wijn van Aldi.

    Hallo Marnix,

    Elke normale mens vindt het wel fijn af en toe eens geloofd te worden, maar nu doe je mij toch teveel eer aan, ik doe mijn best om mijn blog verstaanbaar te maken zo dat de lezers begrijpen wat ik bedoel. Deze blog is het enige middel dat ik nog heb om mijn mening bekend te maken en ik hoop inderdaad dat sommige lezers er een les uit trekken, jammer genoeg zijn vele ouderen totaal vastgeroest en de jongeren leven er maar op los alsof er niets aan de hand is, zij schijnen het islamgevaar dat op ons toekomt niet te zien maar deze jongeren lezen deze blog niet en dat is jammer.

    Het was hier de laatste dagen in ostbelgistan bitter koud maar het ergste schijnt nu wel voorbij te zijn, de temperaturen stijgen weer een beetje.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de laatste keer in 2014 wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in het jaar 2015.

    Nog enkele dagen en dan is het jaar 2014 voltooid verleden tijd, het komt nooit meer terug! Ik heb dat jaar, afgezien van een paar ouderdomsverschijnselen in goede gezondheid mogen doorbrengen, zonder doktersbezoeken, zonder pillen en zalfjes, zonder financiele problemen zonder auto-ongelukken en in rust en vrede. Ik had genoeg te eten en te drinken en ook als het buiten koud is, zoals nu, zit ik hier lekker warm en geniet ik van de klanken van klasieke en ook lichtere muziek bij het licht van een kaars met een trappist of een glaasje wijn en denk ik soms met heimwee terug aan mijn jeugdjaren, ook die komen nooit meer terug en men moet, of men dat nu wil of niet, toegeven dat men een oude man geworden is. Maar ook dat heeft voordelen, ik hoef geen wekker meer, ik mag slapen zo lang ik wil, er is niemand meer daar die op mij wacht.

    Dat zijn zo de gedachten die mij op het einde van 2014 door het hoofd gaan en ik hoop, dat ik op het einde van 2015 hetzelfde zal kunnen zeggen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Traditiegetrouw wens ik alle trouwe bezoekers van mijn blog een zalig en gelukkig kerstfeest. Moge de duisternis uit Europa verdreven worden zo dat het licht weer in volle pracht kan schijnen!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    19-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de derde week van december!

    Enkele weken geleden schreef ik, dat het jaar 2015 een heet jaar zal worden een jaar waarin de strijd tegen de islamisering van Europa zal beginnen en drie jaar geleden schreef ik, dat einde 2016 Europa zal gezuiverd zijn van de verderfelijke islam zoals Gerald Celente het voorspeld heeft. Zelfs mijn goede vriend Ray van Angeljes hield dat toen niet voor mogelijk, nu echter is de strijd begonnen. In duitsland komen op het ogenblik wekelijks duizende mensen op straat onder de naam Pegida,( Patriotische Europäer gegen islamisierung des Abendlandes) en het worden er steeds meer, de meerderheid van het duitse volk is de islamwaanzin spuug zat. De kreet wij zijn het volk wordt steeds luider. Tijdens mijn zes jarig verblijf in duitsland heb ik de duitse ziel grondig leren kennen, de traditiegetrouwheid zit hen in de genen en de duitser is trouw als hij je éénmaal zijn woord heeft gegeven blijft hij trouw tot het uiterste. Dat heb ik mogen ervaren toen ik van 1962 tot 1966 als Vlaming leider was van een eenheid van de Bund Deutscher Pfadfinder. Dat ik Vlaming was, was voor hen geen probleem, ik sprak hun taal zoals het een Vlaming in een vreemd land betaamd en ik was zoals zij Germaan dus van het gelijke bloed!

    Ik ben ervan overtuigd dat Pegida naar Nederland en Frankrijk zal overwaaien en hopelijk ook naar ons belgenland en ik ben er ook van overtuigd dat Garald Celente gelijk zal krijgen, de Europese bodem zal eindelijk grondig gezuiverd worden van het islamonkruid, er is bij ons geen plaats voor moskeén die broedplaatsen zijn van haat en geweld! Ook bij ons moet de kreet Wij zijn het Volk steeds luider worden, de regerenden zijn dienaren van het Volk en zij worden door het Volk betaald voor hun diensten, minister is een latijns woord en heet in het Nederlands dienaar, het moet hen eindelijk eens duidelijk worden dat zij door het Volk niet betaald worden om vreemden te dienen maar wel het eigen Volk, wanneer wij met hun diensten niet tevreden zijn moeten wij ze onvoorwaardelijk uit hun dienst ontslaan!

    Vrienden, als 78 jarige ben ik niet meer in staat om op de barikaden te gaan maar ik verwacht van onze jongeren dat zij met alle middelen die hen ter beschikking staan onze vrijheden en onze tradities zullen verdedigen, het is hun plicht!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de tweede week van deze donkere december.

    Ik had diensdag of woensdag een tussendoortje willen schrijven maar ik ben niet daartoe gekomen daarom wil ik nu mijn mening zeggen over de godsdiensten waar mijn vriend Victor om vroeg;

    Alle godsdiensten zijn menselijke uitvindingen, de mensen schiepen zich steeds weer een god naar hun beeld en gelijkenis! In tegenstelling tot de god der ortodoxe joden, oude testament, en de god van de moslims is de christelijke god van het nieuwe testament een menslievende god, hij schrijft ons niet voor hoe we ons moeten kleden en wat we al dan niet mogen eten en drinken. Christenen mogen alles eten wat ze lekker vinden, ook schelpdieren en varkenvlees want niet wat in de mond gaat veronreinigt de mens, maar elk hatelijk leugenachtig woord dat er uit komt! In de plaats van de besnijding kwam in het nieuwe testament het doopsel want de besnijding is een verminking van het menselijke lichaam en een beetje water kan het kind geen schade toevoegen. In ons avondland hebben wij de christelijke normen tot de onzen gemaakt omdat ze vredelievend en humaan zijn, het is onbelangrijk of Jezus echt bestaan heeft en of hij alles wat in het nieuwe testament geschreven staat werkelijk gezegt en gedaan heeft, het kan een sprookje zijn, maar het is wel een mooi sprookje. De eucharistie is een verheven symbool, gelijkgezinde mensen die samen eten en drinken, maar brood blijft brood en wijn blijft wijn! Wie de leer van het nieuwe testament begrepen heeft, laat zich geen dogma's voorschrijven, hij is vrij en tracht met alle mensen die van goede wil zijn in vrede te leven. De leer van het nieuwe testament was en is voor mij het sterkse wapen tegen de verderfelijke islam.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van december.

    Ik ben blij dat ik mijn bericht toch nog tijdig kan schrijven, ik had sinds woensdag plots geen internetverbinding meer. Ik nam contact op met Belgacom, nu Proximus, men beloofde mij de volgende dag een technieker te sturen ik heb dan de hele donderdag op deze technieker gewacht maar die kwam niet! Vrijdagmorgen heb ik dan weer Proximus gebeld en hen gezegd dat ik mij door hen flink in de steek gelaten voelde en dat ik er aan dacht mijn abonnement op te zeggen, men zei mij dan dat men onmiddelijk een technieker zou sturen en inderdaad, reeds een half uur later was de man hier. Zoals gebruikelijk hier bij Belgacom, sorry, Proximus verstand deze man geen woord duits maar dat was ook niet nodig hij was wel een goede vakman, hij stelde vast dat de fout in het modem b-box 2 zat, hij installeerde een nieuw modem en een uur later was mijn verbinding weer perfekt. Ik kan dus nu rechttijdig mijn bericht schrijven.

    Ik hat mij voorgenomen als sacerdos in aeternum op de uitdaging van mijn vriend Victor in zijn reactie op Marnix te reageren maar dat is er dus niet van gekomen, ik zal dat echter alsnog doen in een tussendoortje dinsdag of woensdag.

    Op de dood van koningin Fabiola, dat nieuws heb ik vandaag eerst door de panne van internet vernomen, wens ik niet te reageren, mijn blog is geen roddelkrantje.

    Koning winter doet langzaam zijn intrede hier in ostbelgistan, de nachten worden steeds kouder, gelukkig zit ik hier lekker warm en als er dan toch nog stroomuitvallen zouden komen, kan ik tenminste mijn potje nog op de houtkachel koken en mijn koffie op de ouderwetse manier opgieten. Voor mensen die van de centrale verwarming afhankelijk zijn wordt het dan wel vervelend want die funktioneerd ook zonder stroom niet. Er wordt wel steeds meer hout en houtbriketten in de supermarkten aangeboden maar de moderne woningen hebben geen schoorsteen meer.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje op maandag......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De muziek van Jammes Last gaat langzaam ten einde en ook de kaars heeft dadelijk haar laatste licht gegeven dus ga ik dan maar naar bed toe in de hoop op een droom die mij de ellende van deze hopelose wereld helpt vergeten! Hoelang moeten wij nog dromen van een wereld zonder haat en geweld? Hoelang moeten wij nog dromen van een wereld zonder godsdienstwaanzin? Hoelang moeten wij nog leven in een wereld van verloochene politieke potentaten die zoals in de EUSR op eigen macht uit zijn? Hoelang moeten wij nog leven in een systeem van pocojournalisten die de waarheid verdraaien en ons alleen maar leugens trachten wijs te maken? Hoelang nog moeten wij nog dromen van een rechtvaardige vrije wereld? Hoe lang nog?

    Ik vrees dat mijn droom niet in vervulling zal gaan als niet allen die hetzelfde dromen als ik niet in opstand zullen komen tegen deze waanzin!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van december.

    Nog 31 dagen, dan is 2014 voltooid verleden tijd. We hebben heel wat meegemaakt in dit nu bijna voorbije jaar, voor het eerst sinds bijna 40 jaar kregen de rooie rakkers geen kans om in de nieuwe regering te geraken. Nu zetten ze het hele land op stelten omdat ze niet meer in de vetpotten kunnen graaien en, het verbaasd mij niet, heel wat private graaiers dansen naar hun pijpen ze leggen bedrijven plat die voor dit land noodzakelijk zijn, deze leeghoofden begrijpen niet dat er noodzakelijk op alles en nog wat moet bespaard worden om de bijna bodemloze schuldputten die de rooie nietsnutten gemaakt hebben te vullen. Ik heb de beelden bekeken van de stakende havenarbeiders in Antwerpen, de ene nog volgevretener als de andere van de menselijke waardigheid blijft daarbij niets meer over.

    In heel Europa is het aan het gisten, de weerstand tegen de islamwaanzin wordt steeds groter en de weerstand tegen de liegende politiekers en journalisten was nog nooit zo groot, de Europeanen geloven hun politiekers niet meer. Ik geloof, dat 2015 een zeer heet jaar zal worden, het zal mij niet verbazen dat er moskeeén zullen branden, de meerderheid van het Europese Volk wil deze godsdienstwaanzin niet meer in Europa en de meerderheid van de Europeanen wil ook de EUSSR en hun nazibonzen weg. Het gist van alle kanten in heel Europa. Ik vrees dat 2015 een bloedig jaar zal worden teneinde al het het onkruid met de wortel uit te roeien en te verbranden.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de laatste week van november, hopelijk met veel zon.

    Er zijn zo van die dagen, dat men niet weet wat men schrijven zal,vandaag is het zo een dag. Van het hele politieke gebeuren heb ik de buik vol, de hoop op een vrij onafhankelijk Vlaanderen wordt steeds kleiner. Het hele wereldgebeuren is ontaard in één grote moordpartij, moord en doodslag overal waar de islam de hand in het spel heeft en nog zijn er ideoten die ons de islam als een vredelievende "godsdienst" willen verkopen. Europa is één grote puinhoop geworden, we beleven nu de ondergang van het avondland en de politiekers liegen en liegen, ze blijven steeds meer en meer aanhangers van de zogenaamde "vredelievende godsdienst " binnensluizen en onze eigen normen, waarden en gebruiken worden stelselmatig vervangen door de wereldvreemde moslimcultuur, wat vroeger Kerkstraat heete zal binnenkort Moskeestraat worden als het naar de wil van de eigennestbevuilers gaat. Ik hoop, dat Gerald Celente gelijk zal krijgen en dat het Europese Volk luid zal roepen wij zijn het Volk en het hele moslimgespuis en de volksverraders uit Europa zal verdrijven, het is genoeg geweest en de maat is vol!

    Zo, nu heb ik dan toch weer eens mijn mening gezegd.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de nieuwe week.

    Gisteren, vrijdag, zat ik voor de eerste keer van de voorbije week weer eens voor mijn computer, het was voor mij een drukke week, de schoorsteen moest schoongemaakt worden, zo dat de knecht van de Sint 6 dezember niet al te zwart wordt, het was een vuile karwei, gelukkig heb ik daar een speciale stofzuiger voor, maar daarna moest alles weer schoon gemaakt worden, tussendoor ook nog eten klaarmaken en boodschappen halen, een poetsvrouw kan ik niet betalen! Nu is alles weer netjes en staat alles weer op zijn vaste plaats. Het is echter goed voor de gezondheid eens een week lang geen nieuwsberichten en geen blogs te lezen, men slaapt beter. Bovendien heb ik niets verpast, in de nieuwsberichten van gisteren stond nog steeds dezelfde flauwe kul als vorige week en nog meer sensatieberichten, de stoute pastoors waren weer eens aan de beurt.

    Om nog eens op die schoorsteen terug te komen, sinds begin september tot nu toe zijn daar 600 kg. briketten doorgegaan van de 8000 kg. die ik besteld had, ik houd dat nauwkeurig bij, zo dat ik weet hoeveel ik volgend jaar moet bestellen, dat zal dan wel geen 8000 kg. zijn. Ik zit hier lekker warm en het hele huis blijft op temperatuur.

    Vorige week schreef ik dat ik gehaktballen met krieken gegegeten had, nu heb ik ervaren dat krieken een linderend effekt hebben tegen reuma, zij zijn wel geen geneesmiddel, maar zij verzachten de pijn en dat heb ik ook gemerkt, dus zondag maar weer eens gehaktballen met krieken, trouwens, een glas krieken kost bij Aldi 0,99 cent, daarvoor kan men niet sukkelen! En vandaag wordt weer eens een lekkere pot tomatensoep met balletjes klaargemaakt met veel verse groenten. Zo goed kan het leven nog zijn, ook met een klein pensioen. Straks zegt Jean weer dat mijn blog op een kookboek begint te lijken, maar dat zijn nu eenmaal dingen uit het dagelijkse leven en ik wil hiermee aantonen dat wij het hier in dit belgenland nog niet zo slecht hebben als je niet drie keer per jaar met vakantie gaat.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van november. Hoe schoon het weer met allerheiligen ook was, nu wordt het wel tijd de warme winterkleding weer aan te trekken, de zomer is echt voorbij!

    Dat er van alle kanten moet gespaard worden heeft de nieuwe regering begrepen. De enorme schuldenputten die de rode en de groene graaiers gemaakt hebben moeten gevuld worden, maar men kan ook besparen zonder het eigen volk pijn te doen. De autochtone bewoners van dit land, dus de echte belgen hebben doorgaans hoogsten drie kinderen dus kan men het kindergeld tot hoogstens drie kinderen beperken. Als de moslims er echter meer willen hebben, moeten ze daarvoor maar gaan werken. Mischien zou dit ook een stimulans kunnen zijn dat de baardmannen en hun baarmachienen eindelijk ons land vrijwillig zouden verlaten omdat er niets meer te rapen valt. Er valt beslist nog meer te besparen zonder het eigen volk pijn te doen, mischien hebben de lezers van mijn blog nog meer sugesties!

    De voorbije week heb ik weer eens echt Breugelliaans gegegeten, gehaktballen met gestoofde krieken, heerlijk!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms heb ik de neiging, als ik de nieuwsberichten en de bevriende blogs lees, mij helemaal van deze totaal gek geworden wereld af te sluiten en mijn internet abonnement op te zeggen. De rode bandieten zetten het hele land in rep en roer omdat zij in de nieuwe regering niet meer in de vetpotten kunnen graaien. De islamisten tonen hun waar gezicht, hun moordzucht kent geen grenzen. Moord en doodslag zijn ook in onze kontreien dagelijkse kost geworden, het wordt teveel voor een gevoelige ziel om dat nog langer verdragen te kunnen! Maar ik ben geen struisvogel, die bij gevaar de kop in het zand steekt, dus moet ik er tegen heug en meug mee doorgaan! Maar, ik klaag aan....

    Ik klaag aan, diezelfde rode bandieten die nu het land in rep en roer zetten, die destijds de islam als godsdienst erkenden. Deze rode gekken, die dachten daardoor stemmen voor hun partij te winnen, zijn nu wel van een koude kermis thuisgekomen, die islamisten hebben reeds hun eigen partijen. Als die rode onbenullen toen een koran gelezen hadden, hadden ze beter moeten weten. Niet IS is het probleem maar de koran, gematigde islamisten zijn er niet, de islam is geen godsdienst maar een moorddadige ideologie! Wie dat nu nog niet begrepen heeft zal het nooit begrijpen.

    En zo ga ik dan maar door met mijn blog alhoewel ik betwijfel of mijn schrijven nog enig nut heeft, maar ik wil geen struisvogel zijn!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (3)
    31-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de maand november.

    November 2014

    Gedurende deze maand november weilen mijn gedachten bij die mensen die in mijn kinderjaren een mijlpaal in de goede richting voor mijn verder leven waren;

    Op de eerste plaats denk ik met een dankbaar hart terug aan de eerwaarde heer Ivo Cornelis 1887-1958(zie bovenstaande foto), die na de dood van mijn moeder ( 6 juni 1946) van mijn tiende tot mijn twaalfde jaar voor mij een liefdevolle, zorgsame vader was. Mijn biologische vader verrichte toen dwangarbeid in de kolenmijn van Eisden omdat hij tijdens de bezettingsjaren fabriekswachter was geweest. Goede eerbiedwaardige priesters zijn er altijd geweest, Ivo Cornelis was één van hen!

    Eveneens met een dankbaar hart denk ik terug aan de Antwerpse kinderrechter Dhr. Vermeire die het wijze besluit nam mij als twaalfjarige in het Rijksopvoedingsgesticht van Ruiselede te plaatsen. Het toenmalige Rijksopvoedingsgesicht mag men niet verwarren met de huidige gesloten inrichting, wij waren geen boefjes. De jongens die daar toen geplaatst werden waren kinderen van gezinnen die als gevolg van de oorlogsjaren ontwicht waren, ik was één van hen. Wij waren daar niet opgesloten!

    Met een hart vol heimwee denk ik terug aan Dhr.'t Kindt die van mijn dertiende tot mijn veertiende levensjaar onze leraar was in Ruiselede. Hij ontflamde diep in mijn hart mijn liefde voor het Dietse Vaderland en voor Vlaanderen door de gedichten van Wies Moens( torens van Dietsland) en van Karel Vertommen ( het galgenveld). Hij onstak ook in mij mijn passie voor de klasieke muziek, elke donderdagnamiddag speelde hij ons op zijn toonband een werk van één van de grote meesters voor en verklaarde hij ons ook wat de componist daarmee bedoelde. Of er nu nog zulke leraars zijn betwijfel ik!

    Ook dankbaar denk ik terug aan de Heer Demunter, eveneens leraar in Ruiselede, die mij opnam bij de twaalf voorzangers en die ons de liefde voor de Gregoriaanse gezangen bij bracht.

    Als ik nu de nieuwsberichten lees, stel ik vast dat de jongeren van nu later niet met dankbaarheid aan hun huidige leraren zullen terugdenken, men heeft er een complete puinhoop van gemaakt!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hartelijk dank voor de reacties op mijn vorige berichten:

    Hallo Victor,

    je hebt wel gelijk, oud worden is inderdaad geen zegen maar een vloek is het nu ook weer niet. Ik geniet nog in volle teugen van al de lekkere en goede dingen die er nog zijn. Het gaat wel allemaal een beetje moeizamer als vroeger maar de wil om alles in orde te houden is er nog, alléén de kracht ontbreekt soms. Mijn potje kook ik nog steeds zelf, veel verse groenten, een lekkere tomatensoep met balletjes en zoals enkele dagen geleden een echte Vlaamse erwtensoep met gerookt spek en prei en zoals vandaag, verse koolraap in roomsaus met een varkenslapje, die twee aardapellen daartoe zijn gouw geschilt al zijn de vingers een beetje stram. Het hoogtepunt van de dag is steeds mijn avondlijke trappist bij het beluisteren van klasieke muziek. Zalfjes en pillen heb ik niet, alléén maar af en toe een aspirientje.

    Hallo Jean,

    enkele jaren geleden schreef ik reeds in deze blog, dat Gerald Celente voorspelde dat eind 2016 Europa zou gezuiverd zijn van de islamisten, de weerstand zou beginnen 2012 schreef hij toen en hij krijgt gelijk, de weerstand in heel Europa was nog nooit zo groot als nu, en dat is eerst het begin!

    Hallo Lieve,

    Ik hoop, dat ik in oktober 2017 nog de kracht zal hebben mijn antivirus pragram nog eens voor drie jaar te verlengen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (3)
    18-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie botst, moet tegen de weerbots kunnen, hoe zit dat met de Waalse collaborateure? Zie ook mijn vorig bericht. Is er dan niemand in het parlement die het smoelwerk van die giftslang Onkelinx kan stoppen?

    Alle gelijkgezinde bezoekers wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week.

    Voor vandaag wil ik het kort houden op de bevriende blogs vindt U meer actueel nieuws.

    Groetjes, Druk op de foto voor een vergroting!

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit osbelgistan.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe zit dat met de collaborerende Walen? Als de rode rakkers nu oude koeien uit de gracht willen halen, kunnen wij dat ook!

    Het heeft mij diep geroerd, dat sommige lezers zich sorgen maakten betreffende mijn gezondheid, hartelijk dank beste vrienden. Ik ben niet ziek maar de reuma in mijn hand-en voetgewichten speeld mij parten, alles gaat veel moeizamer en langzamer maar ik geef de moed niet op, begin dit jaar heb ik een nieuwe computer gekocht om met mijn blog te kunnen doorgaan en mijn antivirus program verlengd tot november 2017.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag was ik te vermoeid om een artikel te schrijven en de inspiratie ontbrak, beter geen bericht als een slecht bericht dacht ik.

    Nu we een federale regering hebben zonder rode en groene prutsers, hoop ik dat er in dit belgenland een en ander ten goede zal veranderen. Hoop doet leven, en ik hoop dat zo snel mogelijk de dubbele paspoorten worden afgeschaft en dat al het islamgespuis naar de prachtlanden wordt terugestuurd zodat we hier geen duitse toestanden krijgen! (Lees de Bron berichten)

    De jaargetijden schijnen zich te veranderen, tot nu toe moest ik eerst tegen avond de kachel aansteken dan eerst zakt te thermometer onder de 20 graad, dat was in de vorige jaren en tijdens de voorbije zomer niet mogelijk.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen voor de nieuwe week zonder ongelukken en messteken!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (4)
    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van oktober. We leven wel in een wereld die totaal op z'n kop staat maar we mogen toch de moed niet verliezen!

    Enkele gedachten die mij de voorbije week door het hoofd gingen!

    Zelfs in bedrijven waar de zekerheid een grote rol speeld, atoomcentrale Doel, en luchthavens zijn fanatieke moslims tewerkgesteld! De staatsveiligheid discrimineerd niet en de veiligheid van de burgers in dit apenland zijn van ondergeschikt belang!

    Vele kinderen leven in belgostan in armoede las ik in de pocokranten, men vergat er bij te schrijven dat het om bruine kindjes gaat waarvan de vaders nog nooit gewerkt hebben!

    Vele kinderen zijn te dik las ik dan weer in dezelfde pocokranten, dat zijn dan wel geen bruine kindjes maar witte die de hele dag op hun luie kont zitten met een tablet in hun handen.

    Binnenkort kunnen we ons na onze dood ook nog in bijtend zuur laten oplossen zo hebben we dan geen begraafplaatsen meer nodig en de lucht wordt niet meer vervuild, het afvalwater wordt dan waarschijnlijk in de riool gestort.

    En nu nog enkele alledaagse dingen!

    Toen ik verleden maandag mijn wekelijkse boodschappen wilde halen wou mijn auto niet meer starten, geen licht meer, batterie totaal leeg. Ik belde de garage en reeds 15 minuten later was de garagist hier met een nieuwe batterie, hij starte daarmee mijn wagen en dan reed ik met hem mee naar de garage waar hij de nieuwe batterie vakkundig in de auto zette. Met in het totaal een half uur vertraging kon ik dan naar Sankt Vith rijden. Zulke klantendienst bestaat geloof ik alleen nog maar hier in de duitstalige gemeenschap!

    Gisteren nog maar eens een lekker potje mosselen gegeten, 1 kg. jumbos van Aldi en het waren ook echte grote jumbos zeer lekker klaargemaakt met een half glaasje witte wijn, zo mooi kan het leven nog zijn. En morgen eet ik verse spruitjes met een lekkere braatworst. Spruitjes zitten vol vitaminen, vooral vitamine C.

    Dat was het dan voor vandaag!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds, wens ik alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog,Vrede, Heil en Zegen, deze zegen zullen we in de toekomst wel allemaal broodnodig hebben, want de islamkoppensnellers hebben zich nu ook al in onze kontreien breedgemaakt met de hulp van de Europese regenten.

    Deze Europese snullen proberen ons nog steeds wijs te maken, dat de islam vredelievend is en dat de IS koppensnellers niets met de islam te maken hebben, het tegendeel is waar, deze IS koppensnellers doen precies DAT wat de koran hen voorschrijft; doodt alle ongelovigen! Het probleem is, dat zij het islammasker te vroeg hebben laten vallen. Overal waar islamieten onder ons wonen wacht ons het gelijke lot als ze zich sterk genoeg voelen  zullen ze ook hier met het koppensnellen beginnen. Als wij ons nu niet met man en macht gaan weren tegen dit nieuwe barbarendom, gaan we de totale ondergang van het Avondland tegemoet, daarom, vrienden, open eindelijk de ogen, de groene islamdraak moet uit Europa verbannen worden, NU!

    Papieren kranten koop ik allang niet meer, die zijn het lezen niet meer waard en hoogstens goed om de aardappelschillen in te pakken. De digitale kranten schrijven allemaal van elkaar af, inklusief de DT fauten en liegen doen ze allemaal, want ook halve waarheden zijn hele leugens en ze staan vol met halve waarheden.

    Kartuizer


    >> Reageer (2)
    19-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de nieuwe week!

    Als ik dagelijks de kranten en de bevriende blogs lees, stel ik vast dat het er met de wereldvrede niet goed uit ziet. Overal waar de islam zich ingenest heeft spelen zich de meest wrede taferelen af en ook in eigen land loopt het steeds meer uit de hand. De pocokranten proberen dan wel te verdoezelen dat de geweldadige (JONGEREN) moslims zijn maar de fotos van de omstaanders liegen er niet om. De leugens, die ons dagelijks in de geschreven en in de digitale pers worden voorgeschoteld zijn ten hemel schreiend, het wordt tijd, dat we ons met alle middelen die ons ter beschikking staan tegen dit nieuwe barbarendom gaan verdedigen voor het te laat is!

    Ik ben geen NVA fan, maar ik moet wel Bart De Wever gelijk geven dat hij er voor bedankt eerste minister te worden, zijn partij doet er beter aan in de oppositie te gaan, laat de blauwen en de tjeeven hun vingers maar verbranden met de miljarden schulden die zich opgestapeld hebben!

    Ik ben ook geen fan van paus Francisus, maar ik bewonder wel de moed van deze man, een reis te ondernemen in een land waar hij met de dood bedreigt wordt en niet in een papamobiel met kogelzeker glas! Dat zie ik die zwarte onglukskater van het witte huis nog niet doen!

    Groejes,

    Kartuizer.

     

     

     


    >> Reageer (2)
    16-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan als tussendoortje.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank mijn vriend Victor voor zijn reactie, maar door deze reactie ben ik even gaan na-rekenen en stelde ik vast dat ik mij in mijn vorig bericht, wat die houtbriketten betreft schromelijk vergist heb, bij het nogmaals grondig natellen kom ik tot de vaststelling, dat het geen 500 pakken van elk tien kilo zijn, maar 800, dus in het totaal 8000 kg. dat is dus 2,50 euro voor 10 kg. Deze vergissing mijnerzijds was mogelijk omdat ik de pakken niet zelf gestapeld heb, dat kan ik trouwens niet meer wegens reuma in de handgewrichten. Totdaar deze rechtzetting.

    Ik ben de hemel dankbaar dat ik hier in ostbelgistan woon, bij mijn wekelijkse inkopen in Sankt Vith zie ik hier geen baardapen in vuile nachthemden en geen kopdoeken, hier is alles nog rustig en stil en luiden nog de kerkklokken, ik hoop, dat het zo blijft.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    13-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle politiek niet correcte bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en goede start in de nieuwe week.

    Enkele ideoten van het Europese parlement hebben de Oostenrijkse Wurst uitgenodigd voor het parlement een konzert te komen geven, dekadenter kan het niet meer, ben benieuwd hoe de Brusselse moslims daarop zullen reageren!

    In haar reactie maakte Lieve daarop opmerkzaam dat de Antwerpse imam, wiens naam ik niet wens uit te spreken, (die met die omgekeerde bloemenpot op zijn hoofd) met Vlaams geld betaald wordt om het haatboek koran te verkondigen, ook dat is dekadentie!

    Eergisteren kwam mijn nieuwe lading houtbriketten aan, 500 pakken van je 10 Kg. = 5000 Kg. die liggen nu allemaal mooi opgestapeld, ik zal dus de komende winter niet in de kou zitten en bij eventuele stroomuitval zal ik mijn potje nog kunnen koken. Ik heb wel diep in mijn spaarpot moeten grijpen, 2000,45 Euro, transportkosten en BTW inbegrepen, de vrachtwagen komt uit Prüm, dat zijn 50 Km. heen en 50 Km. terug, het afladen met een zware heftruk,de pakken zijn op paletten gestapeld, duurd twee uur, voor de chaufeur is dat een halve dagtaak en die man moet ook betaald worden! De heftruk wordt bediend door een vriendelijke buurjongen, die doet dat gratis uit vriendschap.

    Groejes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    06-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van september.

    Ik dank Lucky9 en Marnix voor hun reactie, maar over de islam heb ik nu uitvoerig mijn mening gezegd, een plaat die altijd weer hetzelfde deuntje speelt geraakt snel afgezaagt, dus leg ik ze nu niet weer eens op! Wat echter die leugenachtige imam uit Antwerpen betreft, wiens naam ik mij niet herinneren kan, deze man tracht de ongelovige honden fabeltjes wijs te maken omdat de afkeer van deze ongelovige honden tegenover de islam steeds groter wordt en daardoor ook zijn imamsalaris in gevaar komt, hij is en blijft een verkondiger van het haatboek Koran!

    Wat die bisschop van Antwerpen betreft, wiens naam ik mij ook niet herinneren kan en die nu uit de kast gekomen is, hij is even ongeloofwaardig als de bovenvermelde imam ook zijn vogels hebben betere oorden opgezocht, ze zijn allemaal uitgevlogen!

    Enkele korte gedachten......

    Dank zij de onbekwame belgistaanse politiekers moeten we er nu mee rekenen, af en toe enkele uren zonder stroom te vallen, in de omliggende landen heeft men stroom teveel, in belgistan te weinig, in Nederland zijn de gevangenissen leeg, in belgistan overvol. Wat mij betreft, ik verwarm mijn huis met hout en aan kaarsen heb ik nog een zeer grote voorraad maar voor de meeste medeburgers is dat onmogelijk, zij kunnen geen vierduizend kilo houtbriketten opstapelen en de meesten hebben ook geen schoorsteen meer, zij zullen dus dank zij de postjesjagende politiekers af en toe in de kou moeten zitten!

    Bartje wil geen eerste minister van belgostan worden en mischien heeft hij wel gelijk dat zou dan werkelijk het einde van het NVA betekenen bij de volgende verkiezingen!

    Wanneer de meeste Vlamingen echt wakker worden en tot verzet komen zal het wel te laat zijn, maar erlijk gezegd intereseerd het mij als bijna negenenzeventig jarige geen zier meer, en voor dezen die kinderen en kleinkinderen hebben, die hadden er moeten voor zorgen dat het niet zo ver had kunnen komen!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    30-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van september.

    Vandaag wil ik nog eens terugkomen op mijn vorig artikel. Als ik toen in 1962 als eenvoudige 26 jarige na een grondige studie van de koran kon vaststellen dat de islam geen godsdienst is maar een mensenverachtende ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje, moet ik vaststellen, dat de politiekers die deze islam als godsdienst erkenden nooit een koran in de handen gehad hebben, laat staan gelezen hebben. Het was nochtans hun plicht dat wel te doen. Nu zitten we met de gebakken peren, na hun rampzalige beslissing kwam de moslim-vijfde kolonne ons land en heel Europa binnengeslopen met alle gevolgen van dien. In England is men nu geschrokken omdat Pakistaanse moslims jaren lang Engelse kinderen verkrachtten en de politiekers trachten hun handen in de onschuld te wassen. Overal in Europa maken moslims zich schuldig aan geweldadigheden en het wordt van dag tot dag erger. Maar niet alléén in Europa maar overal ter wereld komt hun ware gezicht te voorschijn. De IS doet precies dat wat de koran hen leerd. De politiekers die ons trachten wijs te maken dat er een gematigde islam bestaat maken ons leugens wijs, een gematigde islam bestaat niet en heeft nooit bestaan omdat de koran leerdt, dat alle niet moslims ongelovige honden zijn die men afslachten mag in de naam van allah. Zo is dat en niet anders! Het is dan ook logisch, dat islamisten geen aanspraak maken kunnen op godsdienstvrijheid, de islam is geen godsdienst!

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    23-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de laatste week van augustus.

    Mijn antwoord aan Lieve,

    "Lieve Vriendin Lieve,

    het verzet tegen de moslims neemt inderdaad van dag tot dag toe en dat is logisch, de mohamedanen tonen steeds meer en meer hun waar gezicht. Toen ik 1966 in duitsland woonde, kocht ik, omdat ik mij voor alle wereldgodsdiensten intereseerde een duitstalige koran. Toen ik dat boek grondig bestudeerd had, wist ik dat de islam geen godsdienst is, maar een misdadige ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje. Nu, 52 jaar later  beginnen bij sommigen de ogen open te gaan. Nadat nu de moslim- vijfde colonne ons land en Europa is binnengeslopen, beginnen zij ook hier eisen te stellen. Het is hoogtijd, dat wij de noodklok gaan luiden, bij ons en in heel Europa, wij mogen dit barbarendom bij ons niet verder tollereren. Wat de zogenaamde IS-staat Irak doet is precies dat wat in de koran geleerd wordt, de vijfde- colonne moslims hier bij ons, kunnen deze daden niet veroordelen want dan zouden zij de koran moeten veroordelen en dat zullen ze nooit doen! Wie dat tot nu toe niet begrepen heeft, is ofwel stekeblind of een volksverrader."

    Over de binnenlandse politiek wil ik vandaag niets zeggen, ik geloof echter, dat velen die hun stem aan het NVA hebben gegeven daar nu al spijt van hebben!

     

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (3)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook vandaag wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een goede start in de derde week van augustus. Ter gelegenheid van de gistrige moederdag stuur ik alle Vlaamse moeders een boeketje bloemen.

    De EUSSR propaganda-machiene draait op volle toeren, de haat tegen Rusland wordt van dag tot dag aangewakkerd met de grofste leugens en onze kranten drukken deze leugens alsof het waarheid is, van onvooringenomene berichtgeving is er geen sprake meer. Rusland hoort bij Europa, als er één land is, dat West Europa tot de oude waarden en normen kan terug brengen en van de islampest en de EUSSR-diktatuur kan bevrijden, is het Rusland. Niet Amerika maar Rusland is onze bondgenoot.

    Ook de belgische propaganda-machiene loopt op volle toeren, er dreigen stroompannen te komen tijdens de komende wintermaanden zegt men, de kranten staan er vol van, als dat echter waar zou zijn, dan kunnen wij toch alléén maar de belgische politiek de schuld daarvan geven, de atoomcentrales moesten weg en bij windstilte gaan de groenen aan de windmolens draaien.

    Ik dank van harte de lezers voor hun veelvuldige reacties, dat was ook de bedoeling van deze blog, iedereen mag hier vrij zijn mening zeggen zo lang deze mening binnen de regels van het goede fatsoen blijven en niet kwetsend zijn voor andere reageerders. Ik kan niet alle reacties beantwoorden, maar voor enkele wil ik toch een uitzondering maken; "Het is jammer, Victor dat wij ons toen in Antwerpen niet ontmoet hebben, ik had je kunnen meenemen naar mijn stamlokaal, de Vlaamse Klub in de statiestraat en naar de bierkelder Piet Pot in de Pietpotstraat waar Vlaamse liederen gezongen werden met pianobegeleiding van Filip De Pillecijn.

    Opbouwende kritiek is altijd goed, Lucky9 maar ik meen toch dat een vrouw die als zogenaamde heks levend op branstapel verbrand werd even gruwelijk en barbaars was als de steniging van een vrouw door de moslims en, dat een zogenaamde ketter geradbraakt of gevierendeeld werd, nog erger was als een onthoofding door de moslims. Het verschil is; dat de christelijke inquisitie tot het verleden behoord en dat de moslimprakijken tot op de dag van heden bestaan. Het is daarom werkelijk noodzakelijk dat wij de islampest uit Europa verdrijven en zoals ik reeds zei, de Russen zijn onze beste bondgenoten."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog, vrede, heil en zegen en een goede start in de tweede week van augustus.

    Ik heb besloten voortaan nog maar één keer per week een bericht te schrijven, zo kan ik de nieuwsberichten een beetje verwerken en hebben de reageerders een week tijd om op mijn berichten te reageren.

    Ik dank de lezers voor de reacties op mijn bericht van vorige week, het was wel even spannend; twee verschillende meningen. Mijn respect voor Jean is even groot als mijn respect voor Marnix die ik beiden als mijn vrienden betracht, want ik ben een humanist. En, mijn vriend Victor hoeft zich bij mij niet te verontschuldigen, bij mij kwam het verstand ook niet voor de jaren en dus niet in mijn piejottentijd, alhoewel we toen  afstandelijk niet ver van elkaar verwijderd waren, Victor ergens in de buurt van het gerechtshof in Antwerpen, waar ik af en toe als S4 bediende van de Luchtbal  een paar schoenen voor herstelling afleverde. Maar, Victor, ik betracht de voorbije jaren niet als verloren jaren, ik heb in mijn priesterlijke funktie veel ervaring opgedaan die men als leek niet kon opdoen, dan eerst zijn mijn ogen werkelijk open gegaan, mijn verontwaardiging steeg van dag tot dag tot ik dan het besluit nam als Kartuizer verder te leven en in mijn stille éénzaam kluizenaarsbestaan ben ik dan met deze blog begonnen.

    Geen enkel dier doodt zijn eigen soortgenoten, dat doet alléén maar de mens. Miljoenen mensen werden door mensen vermoord en het doden gaat steeds in grotere omvang verder. Het moorden van de Christelijke kerken was in de middeleeuwen even erg als het moorden van de huidige islam, het moorden van Amerika na de tweede wereldoorlog in Vietnah Irak en Afganistan maakte evenveel burgerlijk slachtoffers als de moorden van het naziduitsland.

    Ik ben het er mee eens, dat een land zijn strijdmacht moet hebben om het eigen grondgebied tegen vijandelijke invallen te verdedigen, maar wat hadden belgische bommenwerpers in Irak te zoeken waar vele onschuldige burgers ook vrouwen en kinderen het slachtoffer werden, wat had dat nog met landsverdediging te maken? Dezelfde politiekers die voor deze moorden verantwoordelijk waren klagen nu Israel aan omdat het zijn grondgebied verdedigt tegen de aanvallen van de Hamas-raketten die er op gericht zijn Israelische burgers te treffen. Heeft Israel niet het recht zijn grondgebied te verdedigen?

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (13)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals elke zaterdag wens ik alle bezoekers van mijn blog, behalve de kwaadwilligen, vrede, heil en zegen en een goede start in de eerste week van augustus.

    Eerst mijn reactie op de laatste reacties:

    "Ik ben het met Lucky9 niet altijd eens, vooral wat soms zijn woordgebruik betreft, maar deze keer was zijn antwoord aan Fikken precies dat wat ik ook wou zeggen, weliswaar met andere woorden en een beetje voorzichtiger, maar hij heeft gelijk."

    De jodenvervolging in Europa neemt schrikbarende vormen aan en de verantwoordelijke regenten doen niets om de nieuwe nazis daaraan te hinderen. Ik heb vele jaren in Antwerpen gewoond, de joden hoorden bij de Antwerpse bevolking, zij stelden geen eisen en wij leefden met hen in vrede, wij kochten zelfs onze kummelbroodjes in de joodse bakkerij in de Provinciestraat. Maar toen kwamen de moslims en dan was het met de rust voor de joden voorbij. De moslimhaat kent geen grenzen getrouw aan het haatboek koran schreien en moorden zij in de naam van hun duivel allah zoals moha het hen leerde. Deze hatelijke leer moet in Europa verboden worden. Godsdienstvrijheid moet in Europa een wet blijven maar de islam is geen Godsdienst maar een verderfelijke ideologie.

    Tenslotte nog dit, ik betracht de Vlaamse politiek vanop mijn klein eiland in ostbelgistan, de nieuwe Vlaamse regering wordt een Bourgeoisie regering, trouw aan vorst en belgenland, de Vlaamse Leeuw is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor de driekleur. De postjes zijn verdeeld en de zakken worden weer gevuld. Ik ben blij, dat ik niet meer in Vlaanderen woon, de duitstalige regering en ook de Waalse denkt tenminste aan het eigen Volk, er zullen ook wel postjesjagers bij zijn, maar geen volksverraders zoals in Vlaanderen.

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (8)
    26-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk wens ik ook vandaag alle bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een goede start in de nieuwe week.

    Gisteren heb ik in mijn bericht duidelijk gemaakt dat ik niet bang ben voor een derde wereldoorlog, als het er echt zou op aan komen dat de EUSSER bonzen met hulp van de zwarte moslimkater President Putin zouden dwingen West Europa aan te grijpen, kan dat alleen maar ten goede zijn van onze Europese waarden en normen. Rusland is onze beste bondgenoot tegen de oprukkende islamwaanzin en tegen de algehele zedenverwildering in Europa. Een Rusische invasie zou een bevrijdingsinvasie voor Europa betekenen die ons eindelijk zou verlossen van al het kwaad dat sinds verschillende jaren door de EUSSR bonzen in Europa steeds heeft toegenomen. Wij lusten wel lekkere Weense worstjes maar geen Wurst. Dat heeft President Putin ook zeer duidelijk gezegt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we de bange meidagen van 1940 tegemoet??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (Ik begin nu de tweede keer aan dit bericht, toen ik er bijna mee klaar was werd het op onverklaarbare wijze verwijderd.)

    Van de duitse naziinvasie van 1940 kan ik mij niet veel herinneren, als vierjarige knaap kon ik niet beseffen dat dit de dood zou betekenen voor zeer vele Joodse medeburgers. Maar nu hebben we in heel Europa een nieuwe invasie meegemaakt, nu niet met tanks en kanonnen, maar stil en heimelijk, de mosliminvasie, en weer moeten onze Joodse medeburgers bangen om hun leven. Deze moslims haten de Joden zoals de nazis hen haatten, en zij vermeren zich als de konijntjes zoals Lieve het vandaag in haar blog schreef. Overal ter wereld waar haat en doodslag het hoogtij vieren hebben moslims de hand in het spel. Nu tracht de zwarte moslimkater in het witte huis de ramp van de MH17 President Putin in de schoenen te schuiven, dit weiger ik te geloven. Rusland wil geen oorlog en heeft ook geen oorlog nodig, maar de zwarte kater wel wegens zijn miserabel beleid en de EUSSR bonzen praten hem als hun vasallen na, hen gaat het niet om het welzijn van Europa maar om het behoud van hun macht en hun vetbetaalde postjes. Mocht het echter zover komen, dat Rusland zich gedwongen voelt West Europa aan te grijpen, hoop ik dat de moslims tijdig het hazenpad hebben gekozen en naar hun zandbakken zijn teruggekeerd en dat de Russen als onze bevrijders hierheen komen. Europa moet gezuiverd worden, al het onkruid dat de laatste jaren gegroeid is moet met de wortel worden uitgerukt, Europa moet tot zijn oude waarden en normen terugkeren.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn volgend bericht: "Gaan we de bange meidagen van 1940 tegemoet?" verschijnt eerst heden avond ik moet nog enkele berichten nalezen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik zoals steeds, vrede, heil en zegen en een aangenaam warm weekeinde, maar hopelijk niet te warm.

    Ik dank de lezers voor hun reactie op de puntjes op de i. Gina heeft wel gelijk, ik had mijn tekst anders moeten formuleren, natuurlijk heeft niemand het recht zich aan anderen te vergrijpen zoals Wes Hardin ook zegt. Ik wou er echter op opmerkzaam maken dat sommigen door hun lichtzinnige kleding vaak zelf de oorzaak zijn, Johan zegt het heel voorzichtig, hij zou als vader zijn kinderen zeker niet zo lichtzinnig gekleed laten rondlopen.

    Voor de eerste keer kreeg ik de rekening van mijn autobelasting niet van de federale maar van de Waalse regering,224,14 Euro. Mijn wagen heeft 8 pk(paardenkracht) een koets, die door 8 paarden getrokken werd was in die tijd een rijkdom. Gelukkig hoef ik geen 8 paarden te eten geven, mijn wagen doet het met 5,6 liter op 100 Km. Electrabel kwam mij tegemoet en storte 220,90 Euro op mijn rekening terug terwijl ik per maand maar 59,50 betaald had zo merk ik van die autobelasting bijna niets, geluk moet men hebben! Trouwens, de rekening van de Waalse regering is in perfect duits, dus geen frans, de Walen leren het!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...... De puntjes op de I....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, maandag de 14. Juli wil ik toch enkele puntjes op de I zetten;

    Ik lees wel vaker berichten over vooral Marokkaanse jongeren die sommige jonge vrouwen "Houry" naroepen, als ik echter in mijn omgeving rondkijk en zie hoe sommige ook nog minderjarige meisjes uitdagend rondlopen met rokjes die amper het slipje verbergen alsof zij dringend een flinke beurt nodig hebben, verbaasd mij dat niet en als er dan sommige bronstige jonge en oudere stieren hen deze heruitgevorderde beurt geven hebben ze toch maar dat gekregen waar ze naar gevraagd hebben!

    Enkele dagen geleden stonden op de parking van Aldi twee 14-15 jarige jongens in zeer korte broekjes met zwarte netskousen aan, zij hoopten waarschijnlijk dat een of andere pedo hen tot een party zou uitnodigen, uiteraard tegen betaling, en dan achteraf maar de berichten in de kranten over het feit dat deze pedo die twee minderjarigen verkracht heeft.

    We leven in een tijd van totale zedenverwildering, het internet heeft het zijne daartoe bijgedragen maar dat wil niet zeggen dat het internet op zichzelf slecht is, het kan ten goede en ten slechte gebruikt en misbruikt worden, kennelijk meer ten slechte als ten goede.

    Ik tracht de Marrokaanse jongeren te begrijpen alhoewel ik ook geen in burka verhulde vrouwen wil zien, maar normaal zedig geklede vrouwen. Als mijn moederzaliger zich in het openbaar zou vertoont hebben zoals ik sommige vrouwen zie rondlopen, zou ik mij ook geschaamd hebben haar zoon te zijn!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en eindelijk eens een droog weekeinde met zon. Daar er op 11 juli niets te feesten was, was deze dag voor mij een dag als alle andere dagen.

    Het oude huis...

    Het huis waarin ik nu al 25 jaar woon is honderdelf jaar oud, het werd gebouwd in het jaar 1903 toen hoorde het huidige ostbelgistan nog bij het duitse keizerrijk, het heeft twee oorlogen onbeschadigt overleeft. Na de kapitulatie van Duitsland 1918 werden de bewoners van het huidige ostbelgistan in 1920 belgen en dat bleven zij tot het Hitler Duitsland hen 1940 weer bij Duitsland inlijfden. Daar zij nu weer duitsers waren, werden de jonge mannen verplicht bij de wehrmacht dienst te nemen. Na de kapitulatie van het duizendjarige rijk werden zij terug belgen en de mannen die bij de wehrmacht gedient hadden werden als landverraders gebrandmerk en behandeld. Tot daartoe dat stukje geschiedenis.

    De mensen die 1903 dit huis bouwden, moeten voor die tijd welvarend geweest zijn, het is een stevig met natuursteen gebouwd huis met een verdieping en een ruime zolder boven het woonhuis en alle kamers met stevige houten vloeren, die na 111 jaren nog even stevig zijn,1990 kregen alle vensters dubbel glas en het woonhuis een nieuw dak en enkele jaren later werd ook het dak boven de voormalige schuur vernieuwd, aangrenzend aan het woonhuis een stal die plaats bood voor 12 koeien en daarnaast een grote schuur, deze schuur heb ik 1991 tot mijn private huiskapel omgetoverd, toen geloofde ik nog aan de katholieke dogmas, nu weet ik wel beter, maar mijn kapel zou ik toch niet meer willen missen, als het mij wel eens teveel word, zet ik mij in de kapel en luister ik naar Gregoriaanse liederen en dan kom ik weer tot rust. Het huis heeft dus onbeschadigt twee oorlogen overleefd alhoewel tijdens het ardennenofensief de duitsers reeds Sank Vith heroverd hadden en dat is maar 10 kilometer van hier verwijderd en daar werd hevig gevochten. Achter het huis liggen verschillende hektaren weiland die nu nog steeds bij het huis horen, een klein deeltje daarvan heb ik tot mijn tuin omgetoverd. Soms zou ik willen dat de muren van dit huis zouden kunnen spreken en mij zouden kunnen vertellen over de mensen die hier gewoond hebben, over hun zorgen en over hun angsten die zij tijdens de twee oorlogen ook zullen gekend hebben, maar de muren zwijgen.

    Ik dank de lezers voor hun reacties op mijn vorige bijdrag en, Victor ik krijg bij het lezen van de blog van Lieve echt geen rode oortjes, ik ben wel meer gewend. Voor wie de duitse taal verstaat, raad ik eens bij joutube te kijken naar "Der Reichtum der Kirche ist Blutgeld."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een aangenaam weekeinde zonder hagelbollen!

    Toen ik zeven jaar geleden met mijn blog begon, heb ik mij voorgenomen regelmatig het politieke en het kerkelijke theater op de korrel te nemen, en dat heb ik tot nu toe gedaan. Ik wil met mijn blog niemand beleren, ik schrijf gewoon wat ik over de dingen denk, dat is mijn mening. Wanneer men echter een blog leest met de titel "Gedachten over God en de wereld" mag men niet verbaasd zijn dat in deze blog af en toe over God gesproken wordt. Mijn respect voor iemand die niet in God geloofd is even groot als voor iemand die wel in Hem geloofd. Ray had dat toen heel goed begrepen en daarom plaatste hij mijn blog ook bij de favorieten van Angeltjes en het was een zeer grote eer bij de favorieten van Angeltjes te mogen staan en een dikke knuffel van Ray te krijgen, die kreeg niet de eerste de beste. De aandachtige lezers van deze blog zullen intussen al wel begrepen hebben, dat de God die ik bedoel niet de Vaticaanse god is en zeker niet de god van de moslims.

    En nu mijn antwoord en mijn mening op de laatste reacties:

    "Het is juist, wat Jutta schrijft, de mens schiep zich een god naar zijn beeld en gelijkenis en inderdaad een mannelijke god. Over kerkvaders heb ik veel gehoord en gelezen maar kerkmoeders ben ik nergens tegengekomen."

    "Victor meent het zeker goed, maar al het leed in deze wereld wordt door mensen veroorzaakt omdat zij de natuurwetten overtreden, met een god heeft dat niets te maken, mensen straffen steeds zichzelf. Wanneer een vader tegen zijn zoon zegt dat hij niet met vuur mag spelen, die dat dan toch doet en zich daarbij zwaar verbrandt kan men niet de vader de schuld geven, de zoon heeft een vrije wil en deze vrije wil kan de vader hem niet ontnemen, zo is dat ook met God en de mensen."

    "Jean en ik zoeken naar de oorsprong van het universum en het begin van het leven, de ene geloofd dit en de andere geloofd dat maar weten doen we niets, het blijft bij geloven. Geloven doet men dus niet alleen in de kerk, de ene geloofd dat het zo zijn kan, de andere geloofd dat het anders zijn kan maar het blijft bij geloven. De mens bestaat niet alleen uit water, zuurstof en koolstof, de mens bestaat ook uit geest, bij de dood verlaat de geest het lichaam, men zegt dan hij of zij gaf de geest. Ik geloof, dus ik weet het niet, maar ik geloof het, dat deze menselijke geest een heel klein deeltje is van de grote Geest, maar daar de mens een vrije wil heeft kan hij deze geest ook misbruiken."

    "Lieve, ik voel mij zeer vereerd dat je mijn tekst hebt afgedrukt. Ik lees ook dagelijks uw blog."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik de laatste reacties gelezen heb, voel ik mij verplicht te reageren op de reactie van mijn goede vriend Victor en daar ga ik dan;

    " beste vriend, ik ken de geschiedenis van de katholieke kerk zeer goed, ik heb er mij jarenlang in verdiept. Ik weet van de moorden op de Katharen en de heksenverbrandingen en de gruwelijkheden tegen de overige protestantse meningen en om in onze tijd te komen, de vaticaanse moord op de 33 dagen paus.

    In mijn pinksterboodschap schreef ik, dat ik geloof in een grote Geest die ik God noem, de schepper van hemel en aarde en het hele universum, omdat ik niet kan geloven dat dit alles door een toeval kan ontstaan zijn, daarvoor is het te perfect, ik geloof dus aan deze grote Geest die ik God noem. Ik geloof, geloven is niet weten maar geloven, ik weet het dus niet, maar ik geloof het. Ik geloof echter, dat deze grote Geest die ik God noem niets te maken heeft met de god der katholieke kerk en de andere christelijke sekten of met de zogenaamde god der moslims. De ware grote Geest heeft natuurwetten vastgelegd en als wij deze natuurwetten overschrijden, krijgen we de wereld waarin we nu leven. Man en vrouw zijn geschapen om het leven verder te geven, wanneer  wij echter deze natuurwet overschrijden en homoxesualitet en andere perversiteiten als gelijkwaardig aanerkennen dan zijn wij op een enorme dwaalweg en ten ondergang gedoemt.

    En Victor, in mijn vorig bericht schreef ik dat ook de aarstengel Michael maar een denkbeeldige figuur is, je hebt waarschijnlijk het woord denkbeeldig overzien!

    Hopelijk heb ik nu niet op lange katholieke tenen getrapt.

    Groetjes

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een rustig vreedzaam weekeinde, ook als het regent, want geen regen kan ons deren, geen storm en geen geweld, ook geen politieke storm!

    Dat Bart de Wever enkele keren bij houten Flup mocht komen, was maar proforma en ik kan mij echt niet voorstellen, dat hij dat niet wist. Dat zijn partij in de federale regering niet zou geduldt worden had Bartje moeten weten maar hij deed alsof hij het niet wist. Zijn goed betaald postje al burgemeester van Antwerpen zal hem en zijn gezin zeker niet in armoede storten, dus wat wil hij nog meer?

    Dat er duizenden belgen zijn met hersenletsels weten we nu al, maar er zijn vele duizenden niet belgen die méér als waanzinnig zijn, dagelijks worden door hen op gruwelijke wijze mensen vermoord in de naam van een denkbeeldige god. Deze godsdienstwaanzinnigen trachten nu ook voet te vatten in Europa en er hun haattempels neer te zetten. Als wij Europeanen deze voormiddeleeuwse waanzinnigen niet met harde hand uit onze contreien weren, noodfals met geweld, dan zijn we de naam vrije Europeaan niet meer waard. Ook de aartsengel Michael is maar een denkbeeldige figuur, maar hij staat bij mij in huis als symbool van de overwinning van het goede op het kwade, moge zijn denkbeeldige speer de godsdienstwaanzinnigen vernietigen. Vlamingen en Europeanen, weert u tegen het kwaad!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zei het toch reeds.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duizenden belgen hebben hersenletsel las ik vandaag in HLN. In mijn vorig bericht zei ik reeds dat onze wereld hoe langer hoe meer op één groot gekkenhuis lijkt. Nu krijg ik ook in de krant nog gelijk, toen ik het bericht las, dacht ik eerst aan politiekers, maar dat kan niet want die hebben geen hersens. Toen ik vrijdag mijn boodschappen haalde zag ik weer een hoop narren rondlopen, sommigen met een driekleurige hoed op het hoofd, anderen met een driekleurig jasje aan en er waren er zelfs met driekleurig schoeisel aan hun voeten, want schoenen kan je die dingen niet noemen. Allemaal belgen met hersenletsels.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een aangenaam rustig weekeinde.

    Meer als veertig jaar geleden zei een wijze oudere vrouw mij:"als je gelukkig en tevreden wil zijn, dan moet je, je op een eiland terug trekken waar rust en vrede is!" Vijfentwintig jaar geleden heb ik deze raad bevolgd. Ik kon dat toen omdat ik in Nederland waar ik toen woonde, door de vertrouwensarts 80 tot 100 % arbeidsongeschikt verklaard werd met het behoud van mijn laatsverdiende loon van 80 % tot mijn 65. levensjaar. Toen heb ik hier in ostbelgistan het oude huis gehuurd waar ik nu al 25 jaar in woon dat huis is nu 110 jaar oud. De eerste jaren heb ik hier veel eigen geld geinvesteerd en zo kwam ik met de eigenaar tot overeenstemming dat ik nu een huur van 175 euro per maand betaal die tot mijn levenseinde niet kan verhoogd worden. De vrijheid die ik in dit huis heb zou ik nergens anders kunnen hebben, geen buren boven, geen buren onder, geen buren naast mij en een grote tuin zonder pottenkijkers. Als ik midden in de nacht een symfonie van Beethoven wil horen, kan ik dat op volle luitsterkte zonder iemand te storen, waar kan men dat nog? Alles heeft natuurlijk voor en nadelen, ik heb hier niet het comfort van een modern apartement maar ik heb mijn vrijheid. Ik ben blij dat ik de raad van die oude wijze vrouw ter harte genomen heb waardoor ik nu op mijn vrij en rustig eiland in vrede kan wonen. 

    Over politiek wil ik het vandaag niet hebben, dat laat ik liever aan de lezers van mijn blog over, zij kunnen op deze blog vrij hun mening verkondigen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hele wereld lijkt hoe langer hoe meer op één groot gekkenhuis, ik zie het iedere keer ook hier in ostbelgistan als ik mijn boodschappen ga halen, autos met belgische kleuren aan hun spiegels en de kledij doet mij soms denken aan een narrenkarnaval.

    Ik probeer op mijn manier in dit gekkenhuis te overleven door zo snel als mogelijk naar huis te rijden en daar te genieten van de Moldau van Smetana, de Tocata en Fuge van Bach, Nobucco van Verdi, enzv. enzv. met daarbij een lekkere trappist en een blokje kaas. Zo tracht ik op mijn manier al deze gekte te overleven en de politiek die steeds vulgairer en smeriger wordt te vergeten inklusief het NVA gehuld in belgische kleuren.

    Ik dank de lezers van mijn blog voor hun laatste reacties en ik hoop op steeds meer tegenreacties.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    14-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het alweer zaterdag is wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een weekeinde zonder onweer en hagelbollen.

    Het onweer is nu wel voorbij, maar het echte onweer wordt nu, zoals Jean schreef, in Brussel voorbereidt en het zal een zwaar onweer worden vele Vlamingen zullen zwaar ontgoochelt worden, maar zij zullen de regering krijgen die ze gekozen hebben.

    Dat Vlaanderen en heel Europa in grote nood is en zal moeten vechten voor het behoudt van de eigen waarden en normen zal nu wel duidelijk zijn. Symbolisch mag Sint Joris met zijn scherpe speer de groene islamdraak doorboren en uit Europa verbannen, maar dat is maar symbolisch, we zullen het zelf moeten doen met alle middelen die ons ter beschikking staan zonder de soldij en de kleren en het brood van Sint Joris, als het mogelijk is zonder geweld maar een Volk dat niet voor zijn vrijheid vecht is ten ondergang gedoemd.

    Kartuizer.


    >> Reageer (7)
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vergeleken met het noodweer in Vlaanderen zijn we er hier in ostbelgistan goed vanaf gekomen. Diensdagavond rond 19 uur werd het hier bijna volslagen donker en dan kwam de donder en de bliksem en zeer hevige windbuien het regende pijpenstelen die door de hevige wind tegen het keukenvenster sloegen, mijn keuken ligt aan de westkant van het huis en de storm raasde vanuit het westen, als dat hagelbollen geweest waren zou er van het venster zeker niets zijn overgebleven. De bloemenbak die voor het venster staat heeft de eerste weken geen water meer nodig. Nadat ik al die onheilsberichten uit Vlaanderen gelezen had, werd ik toch een beetje bang maar gelukkig duurde het niet lang, tegen 20 uur werd het weer helder en het spook was voorbij. Ik woon hier nu 25 jaar, maar zo een onweer had ik hier in al die jaren nog nooit meegemaakt. Daar mijn tuin goed door hoge dennen beschermt is, zijn er geen fruitbomen omgewaait en die dennen kunnen wel een stoot verdragen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren 2014......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een aangenaam en warm Pinsterweekeinde.

    Pinksteren is voor mij het feest van de grote Geest die de schepper van hemel en aarde is, die ik God noem en voor wie ik de knie buig. Dat er kinderen met afwijkingen geboren worden en moord en doodslag hoogtij vieren is te wijten aan het feit dat wij de natuurwetten die door deze grote Geest zijn vastgelegd massaal overtreden. Een wordende moeder kan geen gezond kind ter wereld brengen wanneer zij drugs en overvloedig alkohol gebruikt en kettingroker is. Vrede en welvaart kan er alleen maar zijn wanneer door godsdienstfanaten geen haat meer verkondigt wordt.

    Als de politiekers en de machthebbers van deze wereld de natuurwetten die door de grote Geest zijn vastgelegd zouden eerbiedigen en ook demoedig hun knie zouden buigen voor Hem, zou deze wereld een paradijs kunnen worden.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank Gina voor haar welgemeend excuus, om een fout toe te geven is ook moed nodig.

    Ter gelegenheid van de verjaardag van Victor schreef ik, dat God ook daar is waar mensen elkaar liefdevol plagen. Het tegenovergestelde daarvan is, mensen die mekaar den duvel aandoen door achterklap, roddelpraatjes uit haat en nijd. Bij zulke mensen is de duivel aan het werk. Kritiek is altijd goed als het opbouwende kritiek is die liefdevol meegedeeld wordt.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    03-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een noodwendige bemerking.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn groot spijt heb ik vandaag een reactie op mijn voorgaand bericht moeten afkeuren. Hatelijke bemerkingen tegen andere lezers van mijn blog kan en mag ik niet goedkeuren, men moet iedereen in zijn waarde laten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft inderdaad nood aan een vernieuwde of nieuwe partij!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn vorig bericht was geen mop maar maar zuivere ernst. Als Vlaanderen ooit onafhankelijk wil worden, dan moet er een nieuwe leider komen met het carisma van een Jan Van Rijswijck. Deze nieuwe leider kan opstaan uit een vernieuwd Vlaams Belang of als het niet anders kan uit een nieuwe partij, een echte Vlaamse Volkspartij waarin elke Vlaams Nationalist zich kan in thuis vinden. Aan grote spreuken heeft Vlaanderen geen nood, maar aan daden. Het woestijnvisprodukt De Wever zal nu Vlaanderen verder en verder aan de belgiscisten verkopen en uiteindelijk de weg van de voormalige volksunie opgaan, terwille van vetbetaalde postjes. Ik vraag nu alle lezers van deze blog hun echte mening daarover te willen willen bekendmaken en op dit bericht te reageren zodat hierover een brede discutie kan ontstaan in de zin van Angeltjes, dat zijn we Ray wel verschuldigt! Ik zal alle reacties , ook dan als ze niet met mijn mening overeenstemmen goedkeuren, ten einde een zeer brede discusie tot stand te brengen. Ray is wel niet meer onder ons, maar zijn Geest leeft verder dat ben ik en vele anderen Hem verschuldigt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft dingend een nieuwe leider en een nieuwe partij nodig...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, Vlaanderen heeft dingend een nieuwe leider nodig een leider, met het charisma van een Jan Van Rijswijck, die geen groten ter wereld vleidt, die geen vreemden tot meesters in het land duldt en die alléén maar het welzijn van Vlaanderen en het Vlaamse Volk op het oog heeft. Vlaanderen heeft geen nood aan woestijnvisprodukten die niet aan het belang van Vlaanderen denken maar aan hun eigen belangen en hun zucht naar macht en die daarvoor de belangen van het Vlaamse Volk verschacheren. Ja, Vlaanderen heeft dringend een echte Vlaamse leider nodig, een leider die de harten van alle Vlamingen kan veroveren en Vlaanderen naar de uiteindelijke onafhankelijkheid kan voeren. Moge deze nieuwe leider eindelijk opstaan en Vlaanderen naar de overwinning leiden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vervroegde weekendgroeten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen.

    Een bezondere zegen gaat op deze 30. mei naar mijn oudere vriend Victor die vandaag aan zijn 79. levensjaar begint. Hoe verschillend we ook zijn, hij Victor de atheist en ik kartuizer de Godgelovige, in de loop der jaren zijn wij goede vrienden geworden. En, of Victor het nu wil of niet, God is ook bij hem want God is ook daar waar mensen elkaar liefdevol plagen. In dat liefdevol plagen is Victor een spezialist. Ik wens je nog vele gelukkige en gezonde jaren Victor en hartelijk dank voor de jarenlange trouw aan mijn blog.

    Een bezondere zegen gaat vandaag ook naar Pieter Coutereel die mij via mijn blog een bemoedigende mail stuurde en mij waarschuwde voor valse profeten. Ik ben het met U eens Pieter, Vlaanderen heeft nood aan een nieuwe Van Rijswijck en niet aan woestijvisproducten, wij mogen de hoop niet opgeven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verkiezingsspecktakel is eindelijk voorbij, de oudpapier industrie zal blij zijn met de tonnenwijze drukwerken vol vage en ongeloofwaardige beloften en de postboden zullen blij zijn eindelijk van deze last verlost te zijn. Wat er nu zal komen wacht ik in alle rust af. Ik heb al wel begrepen dat de pocos zullen trachten Bart De Wewer op alle mogelijke manieren stokken in de wielen te steken, een echt cordon sanitair zoals destijds bij het Vlaams Belang is wel niet meer mogelijk maar men zal het op heimelijke manier doen. Ik wacht maar af in de hoop dat het NVA eindelijk een ECHTE Vlaams Nationalistische partij zal worden.

    De ene Trappist is de de andere niet, jarenlang heb ik elke avond een Westmalse trappist gedronken gisteren echter heb ik twaalf flesjes Rochefort gekocht en ik moet eerlijk zeggen, die smaakt mij beter. Ik zal dus voorlopig maar bij Rochefort blijven alhoewel hij ietsjes duurder is.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft gekozen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was te verwachten, dat het VB een geweldige opdonder ging krijgen ik versta van politiek niet veel maar zelfs ik had dat verwacht, men wint geen verkiezingen met ;Halal of Westmal en ook niet met blote borsten.

    Als goede democraat wens ik Bart De Wever proficiat met de overwinning van zijn partij. Ik hoop, dat de Vlamingen die aan het NVA hun stem hebben gegeven in de toekomst niet ontgoochelt zullen worden en dat de partij niet de weg van de voormalige Volksunie zal opgaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het alweer zaterdag is, wens ik alle bezoekers een aangenaam warm en zorgenvrijes weekeinde.

    Gelukkig worden we nog maar enkele dagen geplaagd met de goednieuwschaus van de pocos. Zoals ik reeds schreef, alles is relatief en wij doen er goed aan te relativeren en de waarheid van de leugen te onderscheiden. En gelogen werd er de laatste weken elke dag, vooral in de nieuwberichten en in de kranten.

    Ik schreef in mijn vorig bericht iets over zalvende handen, deze zalvende handen zijn broodnodig, vele medemensen voelen zich alléén gelaten en zij hebben behoefte aan zalvende handen, om het met de woorden van Alice Nahon te zeggen; wij moeten leren onze armen te leggen rondom hoofden die éénzaam zijn en met zalvende handen hun pijn verzachten.

    De maand mei is alweer bijna voorbij, het was niet het milde meiweer dat ik mij uit mijn jeugdjaren herinner, maar toch staan in mijn tuin de appelbomen weer in volle bloei ik zal dus weer een paar appeltjes voor de dorst krijgen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan alle bezoekers van deze blog, vrede, heil en zegen. Zalvende handen zijn gezalfde handen want een deel van de zalf blijft aan hun handen en met deze gezalfde handen zalf ik alle bezoekers van deze blog.

    Wat de politiek betreft, alles is relatief, wij moeten dus leren te relativeren. Daar ik in ostbelgistan niet voor een echte rechtse partij kan kiezen, stuur ik zoals de vorige jaren mijn kat naar het stemlokaal. Ik hoop echter dat in Vlaanderen en in Nederland en in alle Europese landen degenen die WEL op een rechtse partij kunnen stemmen dat ook zullen doen. Alle grootvaders wil ik echter daaraan herinneren dat hun kinderen en kleinkinderen zelf voor een gezuiverd Europa zullen moeten vechten, als zij zelf nog als ze oud zullen ziin een volwaardig pensioen willen krijgen dan moeten ze er op de eerste plaats voor zorgen dat de bruintjes terug naar hun zandbakken gestuurd worden want niet de vergrijzing is het probleem maar de verbruining. Daarom is het belangrijk dat ook zij hun stem aan een rechtse partij geven.

    Zo lang het nog kan, geniet ik op mijn manier van de jaren die mij nog resten, ik geniet van de klassieke muziek, mijn dagelijkse trappist en enkele glaasjes wijn, de bloembakken staan alweer voor de vensters, dit jaar is het een mengeling van Geraniums en Lavendel, zo schoon kan het leven met kleine dingen nog zijn.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    17-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een aangenaam zonnig en warm weekeinde.

    Ook graaiers keren vroeg of laat tot stof en as terug en hun gegraaide miljoenen kunnen ze niet meenemen. Ze krijgen dan wel van de overige graaiers een staatsbegrafenis natuurlijk op kosten van de belastingbetaler.

    Politiepaarden-en honden mogen voortaan bij betogingen niet meer op de eerste rij staan, eerst als hun kollegas op de eerste rij arbeidsongeschikt geslagen zijn mogen ze weer optreden. De verdedigers van het gepeupel zitten in de regering, hoe lang gaan we dat nog dulden?

    Onze autobanen gelijken stilaan op een botsautokraam, bijna dagelijks is het raak, het zijn wel niet allemaal buitenlanders, maar wel vele. Is het dan werkelijk zo moeilijk om op een veilige afstand van de voorligger te blijven?

    En daar hebben we dan nog die Oostenrijkse Wurst, dekadenter kan het niet, meer wil ik daarover niet zeggen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Victor, ik begrijp wel je verontwaardiging over de recente uitlating van j.hesp, ik had dat artikel ook gelezen, maar als ik bij elk gebazel van een politieke blaaskaak mijn humeur zou verliezen, dan zou ik doodziek worden en daarom laat ik die blaaskaken maar leuteren en ik denk er het mijne van, na 28 mei zullen we wel zien wat ons te wachten staat. In mijn lange leven heb ik al veel onzin gehoord en gelezen maar wat we nu te horen en te lezen krijgen overtreft alles. Ik heb helemaal geen verwachtingen van de partij van bart de zeveraar. Wat Vlaanderen werkelijk broodnodig heeft is een nieuwe Jan Van Rijswijck, die geen zogenaamde "groten" ter wereld vleidt en geen vreemden tot meesters in Vlaanderen duldt, tot mijn spijt zie ik deze nieuwe Jan Van Rijswijck ook niet bij het Vlaams Belang, met Halal of Westmal win je geen verkiezingen en met blote borsten ook niet.

    Ik in elk geval drink vanavond mijn Westmalse trappist en wacht in alle rust af wat er komt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met een vrolijk gemoed en een tevreden hart ga ik de tweede week van de maand mei tegemoet. Alleen tevredene mensen leven lang zonder ziek te worden en zonder pillen en en dure dokterskosten. De zucht in onze moderne maatschappij naar meer en nog meer is de oorzaak van het verderf dat we nu dagelijks in de nieuwsberichten horen en lezen. Gedreven door de duivelse reclame geloven velen dat zij nog méér nutellose spullen moeten hebben om niet te moeten onderdoen voor hun vrienden en kenissen, het logische gevolg, schulden en nog meer schulden en ontevredenheid. Mijn leeftijdsgenoten die deze blog lezen, die de tweede wereldoorlog als kind hebben meegemaakt weten, dat we toen met het weinige dat we hadden trots alles tevredene mensen waren. De vraag is; wat heb ik werkelijk nodig? Ik meen, een veilig dak boven mijn hoofd, genoeg te eten en te drinken en een goed verwarmde woning waarin ik zonder angst te hebben door inbrekers verrast te worden kan leven. Dat echter kan ik nog steeds van mijn karig pensioen betalen dus heb ik geen grond ontevreden te zijn.

    Ik wens alle lezers van mijn blog een aangenaam en tevreden weekeinde zonder kommer en zorg.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gebeuren vreemde dingen in onze moderne wereld;

    Moeders en vaders vermoorden hun kinderen omdat zij wraak op elkaar willen nemen of omdat zij zoveel schulden gemaakt hebben die ze niet meer kunnen afbetalen. Totaal verzuurde oude zakken willen kinderen verbieden op straat te spelen. Zestien jarigen sterven 'snachts in een nachtlokaal aan drugs of rijden zich te pletter op de autobaan. De paus wast en kust de voeten van moslims en verklaart een voorganger die devoot het haatboek koran kuste heilig. De zwarte onglukskater die bezit genomen heeft van het witte huis tracht een oorlog in Ukraine te ontketenen en de slappe dweil en zijn kornuiten steunen hem daarbij uit pure machtgeilheid. Supermarkten en andere winkels worden bijna dagelijks overvallen en beroofd. In welke grootstad kan men nog veilig op straat gaan zonder door bruintjes beroofd en overvallen te worden? Men kan zich terrecht de vraag stellen; in wat voor een land, in welk Europa leven wij? Wij willen ons oude Vlaanderen en ons oude Europa terug en wij willen al dat vreemde gespuis terug naar daar waar zij vandaan gekomen zijn. Wij willen die vreemde tiranei die zich islam en europese commisie noemt en die in werkelijkheid een EUSSER is weg en daarom moeten wij einde mei onze stem aan een rechtse partij geven. Wij willen onze oude vrijheden terug en wij dulden geen vreemden tot meesters in ons land daarom, Vlamingen geef jullie stem aan het Vlaams Belang.

    Kartuizer.

     

     

     

     


    >> Reageer (2)
    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allereerst, mijn hartelijke dank voor de vele verjaardags wensen. Het was wel grappig met die 91, het viel mij eerst op als de reacties kwamen en dan wou ik het natuurlijk niet meer corrigeren. Ja, de negen staat op mijn klavier naast de acht en dan tipt men wel eens op de faute toets.

    Het geleuter van de pocopolitiekers wordt van dag tot dag belachelijker ik begin te geloven dat er na 28 mei een zwaar politiek onweer te verwachten is. Maar laat ons nu maar rustig afwachten, ik heb echter wel de indruk dat vele mensen de flagrante leugens van de hele graaiersclub door hebben. Hopelijk krijgen ook de dieven van de EUSSR een flinke trap onder hun graaierskont. Als dat zou uitkomen dan is deze meimaand voor mij de allerschoonste van mijn leven.

    Ik wens alle bezoekers een gezegend en rustig weekeinde toe, behalve die van, ja jullie weten het wel.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mei is daar, de milde mei.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mei is daar, de milde mei, de schoonste van de maandenrij.....Daar ik op 1 mei 1936 om 10.45 ,nu 78 jaar geleden, uit de moederschoot te voorschijn kwam is de meimaand voor mij de schoonste van de maandenrij.

    Zo ben ik dan vandaag in goede gezondheid aan mijn 78. levensjaar begonnen, er is al wel een beetje sleet aan de karosserie, maar wat wil je, na 78 jaren dagelijkse dienst? De benen willen niet meer wat ik wil, maar de geest is nog helder en afgezien van een doosje aspirin heb ik geen pillen in huis en mijn laatste doktersbezoek was in 2010. Ach ja, ik heb ook nog een busje Reflex Spray, dat heb ik nodig als die lelijke heks weer eens ongevraagt op bezoek was, neen, ik bedoel niet die Trutteboom of een andere politica, die zouden hier sowieso niet welkom zijn, neen ik bedoel die andere heks, in de duitse taal noemt men lumbago een Hexenschuß, en tegen deze Hex kan ik mij niet weren en daar ik geen zachte krachtige vrouwenhanden ter beschikking heb om dan mijn pijnlijke rug te masseren moet ik het wel met een busje Reflex Spray doen en dat helpt.

    Daar einde juli de lizens van mijn antivirus program afloopt, heb ik deze dan maar voor drie jaren laten verlengen want ik hoop dat ik dan op 1 mei 2017 aan de bezoekers van mijn blog zal kunnen melden dat ik in goede gezondheid aan mijn 91. levensjaar begonnen ben. Of Vlaanderen dan al wel of niet onafhankelijk zal geworden zijn, wacht ik maar geduldig af, ik heb al zovele jaren geduld moeten hebben, die paar jaren kunnen er nog wel bij.

    Ik dank mijn goede vriend Viktor en ook Gina voor de complimenten, ik doe verder mijn best aan mezelf trouw te blijven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (10)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heiligverklaringen.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb vandaag alle liefdevolle, hardwerkende vaders en moeders die hun best doen hun kinderen een degelijke opvoeding te geven, in alle stilte en zonder aanwezigheid van politieke blaaskaken en ander gespuis, heilig verklaard!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst mijn reactie op de laatste reacties:

    Op de reactie van Lucy9 wil ik niet  veel zeggen, ik begrijp wel dat hij op zijn tenen getrapt voel omdat ik Ray van Angeltjes nog zeer mis, maar ik geloof dat ik niet de enige ben. Het is trouwens ten hemel schrijend dat twee Vlaamse blogs elkaar willen beconcureren, ik heb vanaf het heengaan van Ray beiden blogs die beweerden de navolgers van Angeltjes te zijn op mijn blog aan de lezers aanbevolen. Maar, het gaat er niet om wie de beste is en de meeste punten haalt, het gaat er om wie de scherpste pen heeft en geen van beiden heeft de scherpe pen van Ray, zo is het nu eenmaal.

    Wat NOPOCO betreft, ben ik het wel eens met mijn oude vriend Victor, wat ik bij NOPOCO lees, heb ik reeds in verschillende andere blogs gelezen.

    Wat mijn eigen blog betreft; mijn blog is maar een blogje waarop ik mijn eigen mening over de dingen die ik dagelijks lees en zie wil zeggen, geen plagiaat van andere blogs, geen heiligenkalender en geen chatechismus en geen belering maar gewoonweg vaststellingen uit het dagelijkse leven. Maar mijn blog, hoe miserabel ook, werd wel zeer gewaardeerd door Ray van Angeltjes en daar ben ik trots op.

    Ik wens alle bezoekers van deze miserabele blog een aangenaam en zonnig weekeinde zonder zorgen toe.

    Kartuizer. 


    >> Reageer (7)
    23-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn computerprobleem is opgelost, het was te wijten aan een foute instelling van mij, als ik mijn antivirusprogram de opdracht geef een bepaalde webseite te blokkeren dan doet dat program dat ook plichtbewust en dat was het geval, ik had alleen maar de foute webseite ingetipt.

    Hartelijk dank Victor voor de welgemeende goede raad maar ik heb waarachtig geen oude brol in mijn PC en Avira is een zeer goed antivirus program ik werk er al jaren mee en ik heb in al die jaren geen enkel virus binnengekregen. Toen ik echter de laatste dagen nog met XP werkte, kon ook het beste antivirus program mij niet meer helpen omdat windows voor XP geen ubdates meer stuurde en daardoor mijn mailprogram niet meer werkte, daardoor kon ik ook mijn blog niet meer gebruiken, zonder mailadres funktioneerd er niets meer.

    Van de politiek begin ik langzaam mijn buik vol te krijgen, ik kan dat geblaat niet meer uitstaan. Het zal einde mei wel zo worden zoals het altijd al was, velen zullen weer de verlogene praat van de pocopartijen geloven met alle gevolgen vandien. Ik wacht maar af.

    Ik mis nog steeds de blog van Ray, een nieuw Angeltjes zal er wel nooit komen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    22-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp gevraagd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Telkens als ik de blog E.J. Bron open krijg ik van mijn antivirus program de volgende waarschuwing: " De adapter "Ethernet wordt gescaint van IP-adres 192.168.1.1. Daarna kan ik geen blogs meer openen tenzij ik nieuw start waarna alles weer normaal is tot ik dan weer E.J. Bron open. Welke lezer van mijn blog kan mij verklaren wat dit te betekenen heeft? Ik heb mijn computer nog eens met mijn antivirus doorgescaint en ik heb geen enkel virus.

    Wie kan mij verklaren wie dit geheimzinnige IP-adres 192.168.1.1 is?

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een zalig paasfeest. Laat ons deze twee vrije dagen al het onheil van deze wereld vergeten en het gebazel en de leugens van de pocopolitiekers uit onze huiskring bannen, zo komen we dan weer tot rust.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    18-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vrijdag 2014.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan mijn gedachten naar alle mensen die vervolgt en gedood worden omdat zij een eigen mening hebben en deze ook verkondigen.

    Ongeveer 2000 jaar geleden werd in Israel Jezus van Nazareth aan het kruis genageld omdat Hij een eigen mening had, godslastering was de aanklacht. De opperpriesters en de Farizeërs die dachten dachten dat de god die zij zelf geschapen hadden de ware God was eisten Zijn dood. De kruisdood was een gruwelijk barbaars gebeuren. In het Israel van nu worden geen mensen meer gekruisigt, niet letterlijk en ook niet figuurlijk.

    In de islamistische landen worden nu 2014 nog dagelijks mensen op barbaarse wijze afgeslacht omdat zij weigeren de knie te buigen voor de schijngod allah die in werkelijkheid een duivelse god is. Zowel Christenen als Atheisten worden er gruwelijk vermoord, in het rijk van allah mag men geen eigen mening hebben. Godslastering is steeds weer de aanklacht.

    Op goede vrijdag 1945 werd Dr. August Borms op een stoel vastgebonden naar de paal gedragen en door Rijkswacht kogels vermoord. Ook hij had een eigen mening en kwam daarvoor uit zijn enige misdaad was, de Vlaamse onafhankelijkheid te verlangen.

    Ook ons bloggers tracht men nu monddood te maken wij moeten ons daartegen weren en dat kunnen wij bij de verkiezingen in mei, wij moeten onze stem aan de rechtse partijen geven zodat Europa eindelijk verlost wordt van de EUSSER fanaten. Wij willen geen dictatuur maar een vrij Europa.

    Kartuizer. 


    >> Reageer (0)
    16-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn er zoveel ontevredene mensen????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het valt mij steeds weer op, dat er zovele mensen zijn die ontevreden zijn, ontevreden omdat zij niet alles hebben wat anderen hebben. Waarom zou ik ontevreden moeten zijn omdat mijn buurman een nieuwe grotere auto gekocht heeft, terwijl mijn oude wagen nog prima in orde is en mij zonder problemen overal heen brengt waar ik heen wil? Waarom zou ik ontevreden moeten zijn omdat sommige buren een villa kunnen bouwen, als ik mij in het oude huis waarin ik woon en dat niet eens mijn eigendom is wel voel?

    Als ik echter vaststel, dat velen met dat wat zij hadden niet tevreden waren en een geweldige schuldenberg hebben opgebouwd die zij niet meer afbetalen kunnen, dan ben ik blij dat ik steeds tevreden was en ben met dat wat ik had en heb. Tevredene mensen leven langer en zonder zorgen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de reactie van Walter....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geachte heer Walter,

    Eerstens ben ik Kartuizer geen mevrouw, ik werd 1936 als man geboren en dat zal tot mijn dood zo blijven. Je vraagt mij of ik buiten mijn pensioen nog andere inkomsten heb, neen, die heb ik niet. Het is wel zo, dat ik een lage huur betaal, 175 euro per maand, maar dat komt omdat ik in het verleden zeer veel eigen geld in dit oude huis geinvesteerd heb en dat daarom de huur niet meer kan verhoogd worden, dat was en blijft een overeenkomst tussen de eigenaar en mij. Ik hoop uw vragen tevredenstellend beantwoord heb.


    >> Reageer (4)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd loopt snel.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, de tijd loopt snel, elke morgen als we ontwaken zijn we weer een dag ouder geworden, als men eenmaal de zeventig bereikt heeft begint men het te merken, het gaat allemaal niet meer zoals men het zou willen. Maar de mooie Sturm und Drangjahren waar we graag aan terugdenken kan men ons niet meer wegnemen, we hebben ervan genoten.

    De dag van gisteren was voor mij een goede vrijdag, ik was met mijn 24 jaren oude Golf CL naar de automobiel inspectie en ik ben er weer eens glansrijk doorgekomen, een groene brief, ik kan dus nu weer tot 5 mei 2015 zonder zorgen wekelijks mijn boodschappen halen, geluk moet men hebben, in het duits zegt men: was sich pflegt hegt sich, en ik heb mijn auto steeds goed onderhouden en hij was al twintig jaar geleden volledig afbetaald. De goede oude Golf loopt en loopt!

    Over de belachelijke beloften van de pocopolitiekers heb ik mij krom gelachen, zij hopen natuurlijk hun vette postjes te kunnen behouden, maar ik geloof niet dat er nog vele domme stemmers zijn die deze graaiers nog geloven. Het echte resultaat zullen we wel zien na 25 mei inzover er weer niet massaal geknoeit wordt met de stemcomputers.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog, behalve die van de gedachten politie, een zegenrijk en gelukkig weekeinde en een goede start in de nieuwe week.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik voor de eerste keer op mijn nieuwe computer HLN opende,schrok ik mij te barsten over de afschuwelijke reklame, lelijke mannen en vrouwen met lelijke uilenbrillen enzv. enzv. Ik heb mij toen gehaast Ad Muncher weer te installeren. Ad Muncher is als een grazende koe die bij het surfen alle reklame wegvreet en ik had hem al jarenlang in mijn computer doch nu eerst begreep ik voor wat voor onzin hij mij al die voorbije jaren gespaard heeft. Ik heb een grondige ekel aan reklame, ik wil geen reklame in mijn brievenbus maar ook niet op mijn PC. Ad Muncher is een zeer klein program dat op de harde plaat bijna geen plaats inneemt en zeer uitstekend werkt. Ik kan het alle bloggers aanbevelen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (0)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt steeds gekker.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik dagelijks de berichten lees, kom ik tot de vaststelling dat onze wereld één groot gekkenhuis geworden is, hoogzwangerige vrouwen rijden zich met hun auto te pletter en verliezen daarbij hun achtmaandelijkse vrucht, zou het niet normaal geweest zijn dat deze vrouw in afwachting van haar bevalling in alle rust was thuisgebleven?

    Autos vliegen als zij tegen een boom rijden in twee stukken, de bomen hebben natuurlijk geen schuld daaraan maar de bestuurders van de autos wel, als men denkt dat een auto een vliegtuig is, moet men de gevolgen darvan dragen.

    Bij mijn wekelijkse inkopen ben ik steeds weer verbaasd over de kleding van sommige mensen en ook de haardracht, het kan zijn, dat ik een beetje ouderwets ben maar ik kan mij niet voorstellen dat mij overleden ouders er zo zouden hebben bijgelopen.

    Dan zou ik nu bij onze pocopolitiekers moeten terechtkomen, maar dat doe ik bewust niet, zij verdienen onze aandacht niet, men moet ze eenvoudig doodzwijgen.

    Alle lezers behalve die van het spionnencentrum wens ik een goede start in de nieuwe week.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     

     


    >> Reageer (3)
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kan er niet onderuit enkele reacties op mijn vorig bericht tegen te spreken: voor een handgeschreven testament heeft men geen notaris nodig, ik heb een handgeschreven testament waarin ik verklaar na mijn overlijden mijn lichaam aan het Vesalius instituut ter beschikking te stellen naar het Vesalius instituut gestuurd. Enkele weken daarna kreeg ik dan bericht dat men mijn testament in dank aanvaard had tesamen met een kaartje dat ik bij mijn I.D. kaart moet bewaren met de nodige gegevens. De afhaling van het lichaam door een begrafenis ondernemer is ten laste van het Vesalius Instituut. Uiteindelijk word ik dan in Leuven op de begraafplaats in alle stilte begraven in een individueel graf met een grafsteen maar dat kan in sommige gevallen na één of twee jaren zijn, dan eerst krijgt de familie bericht, in mijn geval is dat een bevriende familie die ik ook per testament als mijn erfgenamen heb aangewezen, en wordt verzocht de begrafeniskosten van 700 (zevenhonderd) euro te betalen, wat deze familie dan ook graag zal doen. Zevenhonderd euro voor een begrafenis is een peulschilletje als men weet dat een normale begrafenis minstens 5000 euro kost.

    Na dit bericht wil ik op dit thema niet terugkomen maar ik aanvaard nog wel reacties

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een belangrijke beslissing......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijdje geleden heb ik per testament vastgelegd dat na mijn overlijden mijn lichaam ter beschikking staat van de faculteit Geneeskunde, vaardigheidscentrum Anatomie, Vesalius instituut van de K.U.Leuven. Dat betekend, dat na mijn overlijden mijn lichaam door het Vesaliusinstituut hier wordt afgehaald en naar Leuven wordt gebracht waar het dan ter beschikking staat van de aanstaande artsen. Uiteindelijk word ik dan op de begraafplaats in Leuven ter aarde besteld. Zo vind ik dan mijn laatste rustplaats toch nog in Vlaamse aarde. Als alleenstaande moet men aan alles denken en zo kan ik na mijn dood nog nuttig zijn voor de wetenschap. Het zal echter nog wel een paar jaartjes duren eer ik tot stof en as wederkeer.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (6)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Langzaam wen ik aan het nieuwe computersysteem, de ergste stres heb ik reeds overwonden, ik doe mijn best en meer kan ik niet doen.

    Dagelijks lees ik weer in de nieuwsberichten over zware verkeersongevallen met doden. Fietsers worden eenvoudig doodgereden. Gisteren reed ik naar Sankt Vith en als ik dan zie hoe roekeloos met hoge snelheden sommigen rijden, verbaasd het mij dat er nog zo weinig verkeersdoden vallen. Maar ook sommige fietsers maken het zeer bond als ik gisteren niet uiterst voorzichtig was geweest, had ik er ook een paar kunnen overrijden.

    Sinds enkele weken krijg ik bijna dagelijks zeer merkwaardige telefoontjes, soms uit Spanje, dan weer uit Marokko of uit Afrika, daar ik in deze landen niemand ken, neem ik deze gesprekken natuurlijk niet aan het is echter wel vervelend want zij bellen steeds weer opnieuw en ik kan de telefoon ook niet afstellen want mijn internet loopt over de telefoonlijn.

    De bovenstaande foto van mijn tuin is niet aktueel, zo zag het er éénmaal uit, nu is het een wildernis geworden mijn lichamelijke krachten laten het niet meer toe hem te onderhouden, gelukkig heb ik nog de fotos van vroegere dagen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (1)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rechtvaardige rechter keren naar de Sint Baafskathedraal terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een vooraanstaande Gentse familie die echter onbekend wenst te blijven heeft besloten het in 1934 gestolen paneel van het Lam Gods, de rechtvaardige rechters, in alle stilte aan de Sint Baafskathedraal terug te geven. De diefstal is weliswaar verjaard, maar het in bezit hebben van gestolen goederen niet of er echter nog een gerechtelijk onderzoek zal volgen is zeer twijfelachtig. Dit bericht heb ik gisteren via een onbekende bron vernomen.

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen op zondagavond......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn reactie op de laatste reacties: ik dank alle lezers voor hun vriendelijke reacties, op enkele wil ik reageren, wie het lang heeft laat het lang hangen schrijft Victor, ik stond voor een voldongen feit, Victor, ik had toch mijn lezers beloofd met mijn blog door te gaan en zonder computer was dat wel niet mogelijk geweest. Ik moest dus wel een greep in mijn spaarpotje doen en daar ik dan toch aan het vernieuwen was heb ik voor alle zekerheid ook een nieuw beeldscherm (SAMSUNG) gekocht, veel groter en breder als het oude. Ik heb het heus niet lang, maar ik ben een spaarzame jonge.

    Jij hebt dus ook zo een nieuw ding gekocht Jutta, wie het lang heeft....... Het is inderdaad in het begin niet makkelijk maar ik kon dan tenminste op de hulp van een vakman rekenen. Ik wens je veel plezier met je nieuwe pc.

    De pocopolitiekers beloven ons de hemel op aarde, zij willen natuurlijk de stemmen van het domme volk dat deze leugens geloofd, voor hen gaat het er alleen maar om verder in de vetpotten te kunnen graaien. Of de gouden zestiger jaren ooit nog eens terugkomen, kunnen we alleen maar hopen en een beetje dromen mag wel, de mooie herinneringen aan de tijd van toen kan men ons tenminste niet meer afnemen.

    Ik wens alle lezers, behalve de spionnen, een goede start in de nieuwe week bij het begin van de zomertijd.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    29-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld moet men hebben....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Acht jaar geleden kocht ik mijn eerste computer, dat was toen de Windows XP ik had er meer als een jaar voor gespaard. Acht jaar lang heb ik er plezier van gehad, maar nu was zijn tijd voorbij, Windows XP bestaat niet meer. Nu, zit ik hier voor het nieuwste produkt van Microsoft, Windows 8 de XP was veel gemakkelijker en eenvoudiger te bedienen, problemen heb ik er nooit mee gehad, tenzij éénmaal door mijn eigen stomme schuld. De nieuwe heb ik bij dezelfde vakman gekocht als toen en dat is echt nog een man die de naam VAKman verdiend, hij heeft in zover het mogelijk was zoveel mogelijk het startprogram van de XP op de nieuwe HP geprogrammeerd, zodat ik nu bij het starten niet op blokken zit te kijken maar mijn oud vertrouwde startprogram terug heb. Voor weinig arbeidsloon heeft de man er uren aan gewerkt en toen ik thuis bij het installeren nog een paar problemen had is hij 'savonds nog naar mij thuis gekomen om de zaak in orde te brengen. Er zijn nog goede eerlijke mensen.

    Over het politieke theater wil ik het vandaag niet hebben, dat is niet goed voor de maag, ik ga dadelijk in alle rust mijn Westmalse trappist drinken en naar de klavierkonzerten van Beethoven luisteren.

    Ik wens alle lezers van mijn blog, behalve de spionnen, een gezegende zondag in rust en vrede

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oef, daar ben ik weer, het waren een paar moeilijke dagen, maar ik zit hier nu voor mijn nieuwe computer Windows 8, alles een beetje anders als vroeger maar ik wen er wel aan. Morgen zal ik een beetje uitvoeriger berichten.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan ...........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is mogelijk dat ik over enkele dagen geen berichten meer zal kunnen sturen. Windows XP loopt op zijn laatste beentjes, mijn vertrouwd antivirus program Avira kan mij nu al geen updetes meer sturen omdat het geblokkeerd werd. Ik werk nu voorlopig met een gratis antivirus program maar daar heb ik niet veel vertrouwen in. ik heb nu een nieuw antivirus program besteld maar het kan nog wel enkele dagen duren tot ik dat in mijn computer heb. Noodgedwongen zal ik moeten omstijgen op een nieuw program maar ik weet niet welk, ik zou dankbaar zijn voor tips van de lezers van mijn blog.

    Tot dan sukkel ik nu maar verder met de mogelijkheden die ik nu nog heb.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn spijt kon ik zaterdag geen bericht schrijven, ik had computerploblemen, sinds ik mijn computer heb heb ik steeds met Windows XP gewerkt en ik was daar heel tevreden mee, alles ging zonder problemen, maar nu sinds Macrosoft besloten heeft voor Windows XP geen opdutes meer te zenden, loopt alles fout, mijn antivurus program Avira kon plots geen updates meer zenden, zij werden geblokkeerd, ik krijg nu de indruk dat Macrosoft erop uit is dat we een nieuw program installeren tegen natuurlijk de betaling van dit program. Ik heb toen voor Windows XP behoorlijk betaald en ik mag den toch wel verlangen dat voor dit program de nodige updates worden gestuurd, maar zo is het niet. Ik heb dan noodgedwongen Avira uit mijn computer verwijderd en een ander antivirus program geprogrammeert waarmee ik niet erg gelukkig ben maar ik kan nu tenminste mijn bericht weer schrijven.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog, behalve de spionnen, een heerlijke en gezegende zondag toe en een voorspoedige week zonder ongelukken en nare ervaringen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn twee laatste artikels heb ik bewust elke vorm van politiek vermeden en de lezers daarop opmerksaam gemaakt op de lekkere dingen die wij nog steeds hebben. Ik dank de lezers van mijn miserabele blog voor de vele tips over stoofvlees en ik zal zeker al deze recepten uitproberen. Lieve ben ik dankbaar voor het feit dat zij mij geen voor een kartuizer erotische recepten wou toesturen, ik wil in mijn oude dag ook niet in bekoring komen.

    Dagelijks lees ik weer in de krantenberichten dat er zovele mensen zijn die hun schulden niet meer kunnen betalen. Ik begrijp eerlijk gezegd niet hoe zij tot deze schulden komen. Ik ben nu bijna 78 jaar oud en ik heb werkelijk geen vorstelijk pensioen(945,89 Euro maandelijks) maar ik heb geen schulden en ik kan alle rekeningen, huur, stroom, verwarming, autobelasting, autoverzekering, Internetaansluiting, waterverbruik, en wat er nog aan rekeningen bijkomt betalen en het ontbreekt mij aan niets, ik heb meer als genoeg te eten en te drinken en ik kan mij nog een dagelijkse trappist en een paar glaasjes wijn veroorloven en dan rook ik nog dagelijks een paar cigarretjes. Dus, ik begrijp niet hoe deze mensen aan deze schulden komen.

    Bij Met EEN Sneltreinvaart Door de Dagen las ik een zeer lezenswaardig bericht over het drama waarbij enkele nog zeer jonge mensen levend verkoold werden, de vraag is inderdaad wat 16-17 jarigen midden in de nacht op de autobaan te zoeken hebben om van de ene dancing naar de andere pleziertent te razen, zou het niet normaal zijn, dat deze snotneuzen 's nachts in hun bed liggen om zich na een weldoende rust voor te bereiden op de volgende dagtaak?

    Tot daar toe mijn gedachten van de voorbije donderdag.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (1)
    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarde vriend Victor, konijntjes en katten en honden waren en zijn mijn lievelingsdieren en zijn lievelingen slacht men en eet men niet, maar er zijn beslist ook westvlaamse lekkernijen vooral de vele vissoorten, stuur mij eens een paar lekkere recepten.

    Beste vriendin Lieve, ik hoop dat je bij het winkelen alles gevonden hebt wat je hart begeerde. Maar er zijn ook vele echte Vlaamse lekkernijen, ik eet graag fritten met stoofvlees, dus echte Vlaamse carbonaden en die ik kan ik hier in conserven niet vinden zij smaken allemaal niet zoals het stoofvlees dat ik in mijn jeugdjaren in de frituur Jaenneke in de Aalmoezenierstraat in het Sint Andrieskwartier gegeten heb. Ik zou je dus zeer dankbaar zijn als je mij een recept zou bezorgen voor echt Vlaams stoofvlees.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mittwochgrüße aus Ostbelgistan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdag heet dat in het Nederlands, maar Mittwoch in het duits zeer treffend, we zijn in het midden van de week.

    Met politiek wil ik mij vandaag niet bemoeien, veel te smerig en te vuil. Neen, ik wil vandaag eens daaraan herinneren dat wij nog steeds vele lekkere dingentjes hebben waar we kunnen van genieten.

    Ik ben wel een trouwe klant van Aldi, maar ik koop niet alles bij Aldi want ik ben een oude smulpaap die van lekkere hapjes houd ook dan als het vastentijd is, ik laat mij echt niet voorschrijven wat ik mag eten of niet. We hebben hier bij ons ook nog een supermarkt waar men ook alle oude duitse lekkernijen kan kopen, echte Sahneheringen, haringfilets in roomsaus naar grootmoeders aard, een echte lekkernij bij aardappelen in de schil gekookt. En de slagerafdeling in deze suppermarkt is onovertreffelijk, de pepersalami en het varkensgebraad kan men in de gewenste aantal schijfjes kopen en nog zeer vele lekkere dingen en de prijzen zijn zelfs voor iemand met geen vorstelijk pensioen betaalbaar. Ik geniet van al deze lekkernijen zolang het nog kan en zolang ze er nog zijn, een bokaaltje Honiggurken, augurken in honing en pellkartoffersalat, aardappelsalaat in een heerlijke saus smaakt heerlijk bij een verse braadworst. En zo zijn er nog veel, veel meer heerlijke dingen die we nog betalen kunnen. Daarom, lieve lezers, geniet van deze dingen zo lang het nog kan, en laat U niets wijsmaken over een paradijs in het hiernamaals, de rijstpap met safraan en bruine suiker moeten we hier eten met een eenvoudig lepeltje.

    Groetjes,

    Kartuizer. 


    >> Reageer (2)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gdachten op dinsdagmorgen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik droom van een Europa der staten, een Europa waarin elke staat zijn eigenheid en zijn eigen cultuur kan behouden, een Europa waarin elke staat democratisch door de gekozenen in zijn eigen parlement kan bepalen wat voor deze staat bindend is. Een Europa waarin alle staten verenigd zijn in een Europeesch parlement dat de souvereiniteit der nationale parlementen verdedigt en geen inmenging duldt van onverkozen zogenaamde commisarissen. Een Europa dat geen vreemde invloeden duldt die strijdig zijn met de Christelijk-Humane Europesche waarden en normen. Een Europa waarin godsdienst privaatzaak is en waarin alle godsdienstfanaten die hun wil aan de mensen willen opdringen  worden geweerd en vervolgt.

    Ik hoop, dat in mei 2014 allen die een vrij en echt Europeesch Europa willen, zonder vreemde invloeden en vooral zonder islam hun stem zullen geven aan de Europesche rechtse partijen voor Vlaanderen is dat het Vlaams Belang.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit Ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele dagen geleden schreef ik over mijn dagelijkse rit in de Vlaamse bloggen. Maar ik beperk mij niet tot de Vlaamse bloggers. Ik lees ook dagelijks E.J. Bron deze blog is wel erg met Vlaanderen verbonden en zeer lezenswaard. Xandernieuws, deze blog moet men af en toe met een theelepeltje zout nemen maar ik zou hem niet willen missen want er worden ook regelmatig nagels met vette koppen geslagen. En dan de duitstaligen: Politically Incorrecht (PI), deze blog zou ik echt niet willen missen en voor de lezers die de duitse taal machtig zijn kan ik hem zeer aanbevelen, Lieve zou er in terugvinden dat de Schoolperikelen ook Nu in Duitsland een grote rol spelen en dat er daar ook moedige schooldirecteuren zijn. En dan de blog Europäische Werte, ook daar zou Lieve haar hart kunnen ophalen en vaststellen dat zij met haar mening echt niet alléén staat. En de blog Europe News is zeer lezenswaard. En Zölibat § mehr, een zeer lezenswaardige blog en ook daar weer zal Lieve zich volledig in terugkennen want serpenten zijn er ook in Duitsland. Tot daar dan mijn dagelijkse blogritten.

    Over de binnenlandse politiek wil ik vandaag niets schrijven daar de andere Vlaamse blogs reeds uitvoerig daarover geschreven hebben en ik wil mij niet aan plagiaat schuldig maken.

    Ik wens alle lezers van mijn blog een gezegend weekeinde zonder zorg en kommer. Het zonneke schijnt nu toch al lekker warm en schoon en in mijn tuin zingen de vogeltjes al op heldere toon.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (1)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenk o mens.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gedenk o mens, dat gij stof en as zijt en dat gij tot stof en as zult wederkeren! Dat is geen kerkelijke uitvinding maar pure realiteit, elk kind dat geboren wordt is daartoe vanaf de geboorte veroordeeld. Voeger werden de gelovigen op assewoensdag met een assekruisje daaraan herinnert, of dat nu nog zo is, weet ik niet. Het zou goed zijn, dat minstens éénmaal jaarlijks de politiekers en de zogenaamde groten der aarde daaraan herinnert werden dat ook zij maar stof en as zijn en vroeg of laat tot stof en as zullen wederkeren en dat de aarde dan ook zonder hen zal verder draaien. Wij kunnen van deze aarde een paradijs maken als wij onze medemensen humaan en liefdevol behandelen, dat paradijs kan hier in dit leven op aarde zijn als wij respectvol met elkaar omgaan en er voor zorgen, dat ook dezen die iets minder hebben als wij en minder begaafd zijn als wij ook het nodige hebben om volwaardig als mens te kunnen leven. Ons westers sociaal systeem was daarop afgestemd. Anders is het in de landen waar de moslimduivel regeert daar heerst armoede en daarom komen er zovele moslims naar het westen, het probleem is echter dat deze moslims zich niet aan onze gebruiken en normen willen aanpassen en de sociale kassen leegvreten.

    Voor de Christenen is vandaag de veertigdaagse vasten begonnen. Er zullen tijdens deze veertig dagen geen Christelijke jongeren zijn die autos vernielen en in brand steken. Het vasten betekend voor de Christenen niet dat zij over dag met een lege maag rondlopen en zich 'snachts volvreten. Ik eet zoals steeds mijn boterhammetje met ham of met kaas en mijn aardappelen met verse groente en vis of vlees en ik drink zoals steeds elke avond mijn dagelijkse trappist en enkele glaasjes wijn en rook ook nog af en toe een sigaretje maar ik geef een beetje van mijn pensioentje aan iemand die nog minder heeft als ik en daarvoor rook ik dan een paar cigaretjes minder en geen snoepjes of chocolade en ik ben een chocolade liefhebber.

    Ik las aandachtig de reactie van Victor betreffende de euthanasiewet voor kinderen. Ik ben het met Victor eens, maar alleen dan als een kind ongeneeslijk ziek is en pijn moet lijden,het is dan een humane daad dat kind van zijn lijden met een spuitje te verlossen. Als ik ooit in een toestand zou komen dat ik ongeneeslijk ziek ben en pijn moet lijden zou ik voor dat spuitje ook dankbaar zijn. Ik ben beslist geen fan van koning Flup, maar hem als koning-kindermoordenaar te bestempelen zoals ik in een blog las, omdat hij de wet tekende stoot bij mij op onbegrip.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zaterdag heb ik verpast want ik moest nog eens extra een paar boodschappen halen want maandag zijn hier alle winkels gesloten omdat het karnaval is, we leven hier tenslotte in de Duitstalige Gemeenschap.Gelukkig is het hier maar één dag per jaar karnaval, niet zoals in de meeste Vlaamse steden waar men het hele jaar door baardapen in karnavalskleding ziet.

    Ik wens echter alle lezers van mijn blog een prettige zondag en een zorgenvrije eerste week in de maand maart.

    Dagelijks doe ik mijn virtuele rit in de bevriende blogwereld, meestal begin ik dan bij Nageltjes maar ik mis daar wel de scherpe pen van Ray alhoewel Lucky9zijn best doet. Dan kijk ik eventjes bij Golfbrekers en ook daar mis ik de scherpe pen van Ray. Bij Nopoco zijn de texten soms zo breed dat zij niet op mijn beeldscherm passen maar afgezien van sommige herhalingen die ik reeds op andere blogs las worden er wel nagels met koppen geslagen. Bij Met een sneltreinvaart door de dagen lees ik vaak zeer interesante geschiedkundige waarheden die zoals steeds in de pocopers verdraait of verzwegen worden van deze blog heb ik al veel geleerd. Strijden Eeuwig krijgt van mij elke dag vijf plus punten. Natuurlijk lees ik ook elke dag de Nederlandse blogs maar ik wil het vandaag bij de Vlaamse houden. Ook de  blog van Lieve geniet mijn dagelijkse belangstelling, volhouden Lieve, laat je niet intimideren door een stel klootzakken. Ook de blog van onze overtuigde Vlaming lees ik dagelijks en ik geniet soms van zijn originele gedichten. Dat zijn dan de voornaamste blogs die ik dagelijks lees, er zijn er zeker nog meer die mijn aandacht verdienen maar ik ben ook maar een mens met beperkte opname mogelijkheden.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (5)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar korte gedachten op Vrijdag.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kleinste gemeenschap in onze samenleving is de familie, vader, moeder en de kinderen. Langzaam maar zeker tracht men deze natuurlijke gemeenschap te ondermijnen met nepfamilies bestaande uit twee vaders en twee moeders met het gevolg  dat steeds meer ongelukkige kinderen op jeugdige leeftijd een einde aan hun leven maken.

    Men tracht ons steeds weer wijs te maken dat de moslims een verrijking zijn voor onze samenleving en dat wij ons aan hun steentijdreligie moeten aanpassen. Welke achterlijke ideoten zijn dezen die ons dat trachten wijs te maken? Zijn er nog niet genoeg moorden gepleegd in de naam van allah?

    De pocopolitiekers worden van dag tot dag gekker mis Trutteboom kwam op het idee dat nu de achtenaam van de moeders aan het nieuwgeborene kind moet worden toegevoegd,zo komt men dan ook nog eens in het nieuws, dat mens is hoogtijd aan een psychiatrisch onderzoek toe.

    Piet konijn vondt het nodig zich armwiekend in de problemen van de Oekraine te moeten bemoeien maar de Rüssiche beer is nu ook wakker geworden.Het wordt inderdaad hoog tijd dat aan de bemoeialzucht en de oorlogsstokerij van de EUSSER een einde gemaakt wordt.

    De Vlaamse regering vond het nodig de Vlaamse Leeuw tot een karikatuur om te vormen, ik hoop, dat alle echte Vlamingen daar bij de volgende verkiezing zullen aan denken, een beter doodvonnis had Peeters zich niet kunnen uitdenken.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is waar en wat is niet waar?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik lees steeds weer in de kranten dat de armoede gestaag toeneemt, maar als ik wekelijks mijn boodschappen ga halen, zie ik steeds meer mannen met buiken die ver over de broeksriem hangen en vrouwen met konten die elke verbeelding oversteigen. Bovendien zie ik dan deze overgewichtigen in autos stappen die amper hun gewicht en de inkopen van hun gewicht nog dragen maar die wel de allerlaatste nummerplaten hebben en waarschijnlijk nog lang niet helemaal betaald zijn. Over welke armoede hebben die kranten het eigenlijk?

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog een rustig en prettig weekeinde.

    Over de politiek wil ik vandaag niets zeggen, dat kunnen de andere bloggers beter als ik en men kan ook veel zeggen zonder woorden, zie bovenstaande foto. Wat de binnenlandse pocos betreft, zij worden van dag tot dag gekker.

    Ik drink nu terwijl ik dit bericht schrijf een lekkere Westmalse trappist en luister naar de muziek van James Last, het moet niet altijd klasiek zijn, zo vergeet ik een poosje de ellende en miserie van deze steeds gekker wordende wereld.

    Ik begin te geloven, dat de inbrekersgilde mijn blog leest, stelen van dieven is geen zonde schreef ik, nu brachten ze ook nog een bezoek bij tante Miet en zij namen daar de dure horloges en de zijden stropdassen van haar schatje mee en nog veel meer. zou het kunnen, dat ze ook eens in Bergen op bezoek gaan en de hemden van Elio jatten? Ik ben benieuwd!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kleine of een grote? rechtzetting....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik moet mij bij de lezers van mijn blog verontschuldigen voor de kemel van een fout in mijn bericht van gisteren, die ik inmiddels gecorrigeerd heb. Het is natuurlijk niet Ongarije, maar Hongarije. Bovendien had ik ook nog de naam van de moedige vlaggenwerper fout geschreven.

    Ik woon sinds meer als 24 jaar in ostbelgistan, mijn dagelijkse omgangstaal is Duits, ook mijn computertaal is Duits en de dagelijkse berichten hoor ik in de radio in het duits. Alleen voor mijn blog en de mails aan Vlaamse en Nederlandse vrienden gebruik ik de Nederlandse taal. Zo komt het dat ik in mijn blog soms germanizeer en sommige Nederlandse woorden fout schrijf Ungarn is natuurlijk niet Ongarije. Ik hou van de Nederlandse taal omdat ik Vlaming ben maar ik heb ook een zwak voor de Duitse taal en ik betrap mij er regelmatig op, dat ik vele gevoelens zelfs fijner in het Duits kan uitdrukken als in het Nederlands. Ik zal echter mijn best doen voortaal geen al te grote kemels meer te schrijven.

    Groetjes,

    Kartuizer. 


    >> Reageer (4)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle lezers van mijn blog wens ik vrede heil en zegen.

    Wat U in de kranten niet leest en op Tv. te zien krijgt: de Hongaarse parlementarier Gyula Horn nam na een vlammende rede tegen de EU bemoeialzucht de europese vlaggen uit hun standaard en verliet er mee de plenarzaal, in de gang wierp hij de EU-vlaggen door een open venster in een onderstaande vuilniscontainer. De weerstand tegen het EU gedrocht wordt steeds groter. Voor meer informatie zie PI daar vindt U ook een video over bovenstaand bericht.

    Kartuizer

    PS. druk op bijlagen voor verdere fotos.

     

    Bijlagen:
    tamas3.jpg (32.3 KB)   
    tamas7.jpg (100.6 KB)   


    >> Reageer (4)
    13-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdaggroeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in ons dorp is het leven nog levenswaard, vreemdelingen ziet men hier niet en van inbrekers hebben wij voorlopig althans geen last.We wonen hier dan ook veilig ver van de autobaan weg en met de Duitstalige federale politie valt niet te spotten, velen van hen zijn voormalige rijkswachters, ik zag ze echter liever in het oude uniform en zij zich waarschijnlijk ook.

    In Sankt Vith ziet het een beetje anders uit, tweemaal per week ga ik er mijn boodschappen halen en daar zie ik steeds meer vreemdelingen, maar het zijn geen baardmannen in vuile nachthemden, integendeel, de meeste van hen zijn keuriger gekleed als sommige autochtonen .Aan de band bij Aldi stond er een voor mij, die vriendelijk plaats maakte, zodat ik ook mijn inkopen op de band kon zetten hij zelf had een pakje diepgevroren spinazie voor 0,95 cent gekocht, zorgvuldig stak hij de overige 0,5 cent van zijn euro in een klein portemoneetje en voor hij wegging groette hij mij nog vriendelijk. Als ik weer thuis kwam liet mij het beeld van deze ongeveer 20 jarige jonge vreemdeling niet los, met welke hoop op een beter leven was hij hier naartoe gekomen en ik vroeg me af of hij in zijn klein portemoneetje nog meer had als de 0,5 cent die hij aan de kassa terug kreeg. Een diep gevoel van medeleven overviel mij en ik schaamde mij, dat ik aan dezelfde kasse een rekening van 45 Euro met mijn bankkaart betaalde. Ik geloof, dat we niet allen die hier naar ons komen in de hoop op een beter leven over dezelfde kam mogen scheren.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (4)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer nu ook al op diensdag.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, ik heb mij de bemerkingen van de lezers van deze bescheiden blog ter harte genomen en ik wil geen ogen doen wenen.

    Mijn reactie op de laatste reacties:

    Ja Jutta, ze zullen het eerst dan begrijpen als ze vaststellen dat ze jarenlang geherzenspoeld werden maar dan zal het te laat zijn omdat zij niet gehoord hebben op vermanende stem van de oudere generatie.

    Het verheugd mij, Marnix, dat wij hetzelfde heimwee in ons hart voelen, inderdaad, toen was er de stoomtrein maar die kwam op tijd aan, nu komt er niets meer op tijd aan.

    Ja Victor, er was eens een bisschop die mij de handen oplei en zei:"gij zijt priester in eeuwigheid!" Maar sindsdien ben ik niet vastgeroest. Ik ben met open ogen door het leven gegaan en ik heb vastgesteld dat niet alles waarheid was wat mij toen verteld werd, de verhaaltjes van hemel, hel en vagevuur heb ik al lang geleden tot het rijk der sprookjes verklaard. De hemel kan hier op aarde zijn als wij humaan met elkaar omgaan maar jammer genoeg is dat niet zo, er zijn er teveel die van deze aarde voor hun medemensen een hel maken. De schijnheiligheid vooral van de politikers met de C van Christelijk voor hun naam kotst mij aan en daarom kan ik alleen maar juichen als nu een van deze schijnheiligaards met de neus op de feiten gedrukt wordt. En daarom hoop ik, dat ook de andere pocos zonder C voor hun naam ook eens met de neus op de feiten gedrukt worden. Van dieven stelen kan geen zonde zijn.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandaggroeten uit ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, weer op maandag maar deze keer wel op de juiste dag! Ik hoop, dat het vandaag geen halve maan is want daar heb ik een geweldige ekel aan, halve manen horen in Europa niet thuis!

    De inbrekers hebben eindelijk eens het juiste adres uitgekozen, er werden bij Kris Peeters aanzienlijk veel juwelen gestolen, het moet een rijke buit geweest zijn, als ik tenminste de berichten geloven mag. Peeters, die met zijn madam op resturant was, wat zich de meeste normale burgers niet meer kunnen veroorloven, mag wel blij dat hij met zijn vrouw nog niet in bed lag want dan had Vlaanderen mischien wel voorlopig geen ministerpresident meer gehad.

    Ik kan alleen maar hopen dat de inbrekers voortaan de juiste adressen zullen kiezen, die van alle pocoministers en parlementsleden want daar is werkelijk wat te halen en wat men van dieven steelt is tenslotte geen echte diefstal zo zullen dan de graaiers eindelijk begrijpen wat voor volk zij hier in het land hebben binnengehaald.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten op zondagavond...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zou zo graag nog eens twintig willen zijn, maar niet in de tijd van nu, maar in de tijd van toen. De tijd toen we met de boerentram (de buurtspoorweg) van de Rooseveldplaats van Antwerpen naar Aartselaar en naar Turnhout konden rijden, de tijd toen we achtien werden auto mochten rijden zonder rijbewijs, want dat bestond bij ons toen nog niet. De tijd toen er in onze steden nog geen haatbaarden rondliepen en geen moskeeén gebouwd werden en de meeste Vlamingen nog op zondag ter kerke gingen en het geluid van de kerkklokken en van de beiaard nog graag gehoord werdt. De tijd, toen we zelfs 'nachts veilig door de stad konden slenteren en zelfs de achterdeur bij nacht niet afsluiten moesten. De tijd, toen nog recht, recht was en van er procedurefouten geen sprake was. Alhoewel mij Ward Hermans mij in de Vlaamse Klub eens zei dat, de advokaten toen al in staat waren het vet van de keien af te stropen. Ik verlang terug naar de tijd van toen en in die tijd zou ik inderdaad nog eens twintig willen zijn maar in de tijd van nu ben ik geen twintig meer maar een zevenenzeventig jarige die wel de tijd van toen als twintigjarige beleefd heeft en ervan genoten heeft, het was een mooie tijd of deze tijd ooit zal terug komen weet ik niet, ik geloof, dat dit alleen maar kan als wij in ons landje weer vrij worden en zelf bestemmen wat wij willen en niet willen. Wij waren een vrij Volk en dat zijn we niet meer sinds de uitvinding van het zogenaamde Europa, dat aan de vrije volken van Europa hun dictatoriale wil, wil opleggen, deze zogenaamde Europacomisarissen werden door niemand gekozen en kunnen dus ook door niemand van ons als rechtmatig aanvaard worden.Ik droom van de tijd van toen en ik hoop dat bij de verkiezingen in mei 2014 vele Europeanen mijn mening zullen delen en hun stem aan de rechtse partijen zullen geven.

    Kartuizer. 


    >> Reageer (3)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit Ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle lezers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen, behalve die van het spionnencentrum en hun kornuiten.

    'Tis wat, de pocopolitiekers die jarenlang het land van de ene miserie in de andere gestort hebben en allerlei vreemd gespuis en OCMW trekkers hebben binnengehaald beloven ons nu de hemel op aarde. De schrik voor de komende verkiezingen zit er dik in maar wie geloofd deze graaiende leugenaars nog? Zou het mogelijk zijn, dat er nog Vlamingen zijn die deze aartsbedriegers niet door hebben? De enige partij die de stem van de Vlaming die zijn Vlaanderen werkelijk lief heeft is het Vlaams Belang, de partij die het welzijn van Vlaanderen behartigt en die Vlaanderen terug vrij wil maken, vrij van alle vreemde invloeden waar de Vlaming weer Vlaming kan en mag zijn, de partij die de Vlaamse normen en waarden als de enige leefregel wil herstellen, de partij die niet voor vreemden buigt en daarom heeft het Vlaams Belang mijn zegen.

    Zeer vele Nederlanders willen van Europa weg, niet zo, dat zij geen Europa van onafhankelijke staten willen, die met elkaar in vrede leven, dat wel, maar zij willen van het EUSSR Europa weg, omdat deze EUSSR Europa in de vernieling en in de armoede rijdt. Niemand heeft deze EUSSR commisarissen gekozen en het Europese parlement zit vol met ja knikkers in de hoop ook eens commisarispostje te bemachtigen. Daarom is het belangrijk dat alle Europeanen bij de verkiezingen in mei hun stem aan de rechtse partijen geven en alle linkse postjesjagers een trap onder hun kont geven, de Nederlanders beginnen dat te begrijpen en hopelijk de Vlamingen ook.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste maand van 2014 is alweer voorbij, zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog een prettig en gezegend weekeinde.

    De laatste dag van januari heb ik nog eens een lekkere bloedworst met appelcompot gegeten, beuling zegt men in Antwerpen. In de jaren 60 van de vorige eeuw ging ik wel eens vaker met enkele vrienden in Oostmalle beuling eten en op de terugweg dronken we dan in Westmalle een lekkere trappist, die trappist heb ik er dan gisteren ook bij gedronken.

    Nog vier maanden en het is zo ver, ik meen niet dat ik dan weer eens een jaartje ouder word en een kwart eeuw in ostbelgistan woon neen, ik meen de gang naar de stembus en ik ben waarachtig benieuwd of de Vlamingen dan hun verstand zullen gebruiken en hun stem aan de enige ware Vlaams Nationale partij zullen geven, er is er maar één, al het andere is bedrog en heeft met Vlaams Nationalisme niets te maken, wie dat niet ziet moet wel stekeblind of oerdom zijn.

    En, ik hoop, ja ik hoop nog steeds, dat de Europeanen een flinke trap onder de kont van de zogenaamde EUSSR commisarissen zullen geven en deze profiteurs symbolisch aan de galg zullen laten bengelen, er moet een einde komen aan dit reusachtige bedrog.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neen, ik wil geen ogen doen wenen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel het eerst donderdag is voel ik mij verplicht te reageren op de laatste reacties.

    Neen, ik wil werkelijk geen ogen doen wenen en ik besef, dat ik via mijn blog mijn armen kan winden rondom hoofden die eenzaam zijn en daarom zal ik met mijn blog verder gaan.

    Anderzijds is het ook zo dat Kartuizer zich wel eens eenzaam voelt en behoefte heeft een arm rond zijn hoofd te voelen, dat doen dan de lezers die regelmatig reageren maar ik verwacht echt niet dat alle lezers reageren ik ben ook al deze lezers die regelmatig mijn blog lezen zeer dankbaar en de teller liegt er niet om, het zijn er velen, hartelijk dank!

    Op de eerste plaats zal mijn blog blijven bestaan omdat ik Vlaming ben en ik nog vele lamlendige Vlamingen wil wakker schudden vooral nu de pocopolitiekers om het luids hun gal uitspuwen tegen de partij die al de ellende die we nu meemaken reeds voor meer als dertig jaar vooruit gezegd heeft, de partij, die het belang van het Vlaamse Volk en het belang van Vlaanderen wil behartigen. Daarom, lieve lezers, laat jullie bij de volgende stembusgang niet om de tuin leiden door een partij die zich voor Vlaams uitgeeft en die het in werkelijkheid niet is. Wie Vlaanderen liefheeft geeft zijn stem aan het Vlaams Belang.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals een tussendoortje van Kartuizer nu op diensdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn hartelijke dank aan Victor en oma voor de hulp in de computerproblemen maar tot mijn spijt moet ik melden, dat de betroffene lezer bij gebrek aan verstand er iets kan mee aanvangen, we zijn niet allemaal hoogbegaafde wezens. Tot daar toe.

    Wie alles geloofd wat in de kranten staat en wat  de pokopolitiekers verkondigen, behalve de uitgebreide moorden en de sexuele uitschuivers van de zogenaamde presidenten, koningen en andere dubieuse staatshoofden is ofwel oerdom of onverbeterlijk.

    Europa staat aan de rand van de afgrond, wie dat nog niet begrepen heeft, leeft naast de realiteit, mischien kan er enige verandering komen na mei 2014 maar aan zulke wonderen geloof ik niet meer omdat er  te vele domme klootzakken zijn die geloven dat zij daarna ook nog hun overdreven schulden zullen kunnen afbetalen.

    Kartuizer denk er over na of zijn blog nog wel zin heeft behalve voor  zijn internet bijdrag voor Belgacom.

    Groetjes

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp gevraagd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, Kartuizer vraagt om hulp voor een lezer van zijn blog, hoe kan men face-book definitief uit zijn computer verwijderen.Ik zelf heb het probleem niet want ik heb dit monster dat zich met alles wil bemoeien reeds een hele tijd geleden uit mijn PC kunnen verwijderen, ik weet echter niet meer hoe ik het toen voor mekaar gekregen heb. Er zou nu een lezer van mijn blog dankbaar zijn voor de juiste tip, in het belang van een lezer van deze blog.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag wel een beetje laat met mijn zaterdagbericht maar dat gaat zo als men alles zelf moet doen. Ik wens echter alle bezoekers van mijn blog een aangenaam en gezegend weekeinde, behalve die van het spionnencentrum en andere schavuiten want die mag ik niet.

    De krantenberichten beginnen steeds meer één gruwelverhaal te worden, moord en doodslag elke dag, maar de criminaliteit is in het belgenland sterk gedaald zeggen de pokopolitiekers maar aan die leugens zijn we al gewend geraakt.

    In de andere Europese landen ziet het er niet beter uit, de zandbakmannen en zelfs vrouwen steken overal de kop op en eisen steeds meer tot ook Europa in één grote zandbak zal veranderd zijn.

    En zo hobbelen we maar verder tenzij er in mei dit jaar een wonder zou gebeuren maar aan dat soort wonderen geloof ik niet meer sinds potlood en papier bij het stemmen uit de mode is.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kleine rechtzetting......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn beidrag voor vandaag maandag 20 januari was natuurlijk voor vandaag maandag bedoeld, ik heb alleen maar een foute verschijningsdatum ingetipt, het kan gebeuren en het spijt mij. wie zonder fouten is mag de eerste steen werpen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (3)
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor één keer op maandag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet mijn gewoonte op maandag een bericht te schrijven, volle manen mag ik nog wel maar halve manen helemaal niet.

    Vandaag echter wil ik op maandag wel een bericht schrijven omdat het mij verheugd heeft dat mijn blog ook bij NOPO gelezen wordt, ik wens NOPO niet alleen een gezegend weekeinde maar en hele gezegende week.

    Het zal Johan 1944 verbazen, dat ik het gedicht " Er stonden drie galgen op het galgenveld" en ook" Torens van Dietsland" in het Rijksopvoedingsgesticht te Ruiselede op 12 jarige leeftijd geleerd heb. Onze leeraar was een overtuigde Dietser.

    En Lieve, je hebt gelijk,Poko- politiekers en politicie hebben geen geweten, maar vroeg of laat zal er ook aan hun leven een einde komen en zullen wij van hen verlost worden.

    Meer wil ik vandaag niet schrijven alhoewel er nog zeer veel te zeggen valt, maar alles op zijn tijd.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is alweer zaterdag en zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog een aangenaam en gezegend weekeinde, alle bezoekers, ook die van het spionnencentrum.

    Over de politiek wil ik liever zwijgen, ik begrijp er sowieso niets meer van, tenzij dit:

    Aan de heren politiekers en de damen politici wil ik hetvolgende zeggen:" Het is goed in 't eigen hart te kijken nog even voor het slapen gaan, of men van dageraad tot avond geen enkel hart heeft pijn gedaan, of men geen ogen heeft doen wenen en geen weemoed op een wezen lei." (vrij naar Alice Nahon). Ik geloof, dat er maar weinig politiekers en politici zijn die met een zuiver geweten kunnen slapen.

    En wat de gerechtigheid betreft, ik hoop dat er inderdaad op zekere dag drie galgen op het galgenveld zullen staan waaraan drie rechters  zullen bengelen die het onrecht tot recht maakten maar drie galgen zullen veel te weinige zijn als we de EU commisarissen zullen meetellen die van een Europa een nieuwe sowjetunie willen maken.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooreerst mijn reactie op de twee laatste reacties:

    Natuurlijk heeft Jutta gelijk wanneer ze zegt dat Victor,alias Fikken, gelijk heeft en dat Victor het hart op de juiste plaats heeft, daaraan heb ik nooit getwijfdelt daarom reken ik hem ook tot mijn vrienden hij is trouwens één van de weinigen van mijn blogbezoekers en eveneens Jutta die mijn ware identiteit kent en mijn mailadres kent er zijn er maar zes die dat kunnen zeggen.

    Het wordt van dag tot dag erger, dagelijks word ik in de krant geconfronteerd met de smoelen van de pokopolitiekers, de ene nog lelijker en ordinairer als de andere, zij vrezen alle bij de volgende verkiezingen hun vetbetaald baantje te verliezen, ik begrijp niet, dat er in Vlaanderen zovele klootzakken rondlopen die aan zulke figuren hun stem konden geven en daarom begin ik te geloven, dat mijn vriend Victor wel weer eens gelijk zal krijgen, wanneer hij zegt dat er na de volgende stembusgang echt niets zal veranderen. Voor echte verandering zullen er in de Vlaamse regering mannen en vrouwen moeten komen die het hart op de juiste plaats hebben en aan het belang van Vlaanderen denken en geen profiteurs die alleen maar aan hun eigen belang denken.

    Vandaag las ik in de kranten dat sedert 2000 de criminalteitcijfers gedaald zijn, er gaat echter geen dag voorbij zonder moord of roofmoord en het aantal inbraken stijgt gesteeg. Dagelijks lees ik berichten van mannen die hun vrouw om het leven brachten en omgekeerd. Onze gevangenissen zitten overvol en 80% zijn buitenlanders of zogenaamde nieuwe belgen met twee paspoorten die men terug naar hun zandbakken zou moeten vervrachten maar dat gebeurt jammer genoeg niet.

    Tot daartoe maar enkele losse gedachten, tot mijn leeftijdsgenoten kan ik alleen maar zeggen, geniet nog van de dagen die jullie nog resten, sluit jullie deuren en vensters goed af, ga zo weinig mogelijk de stad in en vertrouw niemand meer.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Af en toe mag men wel eens dromen en een cigaretje roken, dromen van betere tijden terwijl men geniet van de heerlijke klanken van een klasiek konzert. Zo vergeet men tenminste voor een paar uurtjes de ellende van deze miserabele wereld. Dat wens ik alle bezoekers van mijn blog. Prettig weekeinde.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegpiraten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gaat geen dag voorbij zonder zware ongevallen op onze wegen,ik stel mij regelmatig de vraag, hoe komt dat, hoe kan dat?

    1967 kreeg ik mijn rijbewijs,ik was toen 31jaar en ik kreeg het inderdaad, ik hoefde maar 5 frank te betalen. Ik ben nooit naar een rijschool geweest en sindsdien heb ik vele duizende kilometers gereden en drie nieuwe autos versleten en twee occasie wagens. Ik heb echter tot nu toe geen enkel ongeval veroorzaakt en geen enkele verkeersboete gekregen.

    Bovendien heb ik in Antwerpen enkele jaren met de autobus van de MIVA gereden, ook met de bus heb ik nooit een ongeval gehad, op bovenstaande oude foto sta ik met mijn bus, lijn 25 op de Groenplaats in Antwerpen, toen was ik nog jong en vol levenslust. Toen werden we ook niet lastig gevallen door vreemd gespuis en was het leven in Antwerpen nog levenswaard maar dat is lang geleden, het moet 1972 geweest zijn.

    Ik heb mij echter nooit ingebeeld dat ik een goede chauffeur ben, wat vele jongeren, maar niet alleen jongeren, tegenwoordig wel doen. Autorijden kan men of men kan het niet, men kan het niet leren, vroeger reden alleen maar chauffeurs met een auto en toen bestonden er geen rijbewijzen.

    Nu rijd ik nog maar ongeveer 3000 Km. per jaar, in de landelijke gemeente waar ik woon kan men niet zonder auto, één of tweemaal per week moet ik mijn boodschappen halen, dat zijn dan 12 Km. heen en 12 Km. terug maar op deze 12 Km. ben ik regelmatig getuige van vele waaghalserij. Als ik achter een vrachtwagen rijd die 70 rijdt omdat men maar 70 mag, blijf ik op een veilige afstand van 400 meter en dan word ik ingehaald door ideoten die dan kort voor mij komen rijden omdat zij aan de vrachtwagen niet voorbij kunnen omdat er van de andere zijde ook verkeer komt en zo gebeuren de meeste zware ongevallen.

    Ik wil mij nog bedanken voor de reacties der laatste dagen, ik verheug mij steeds over deze reacties omdat zij voor mij de enige verbinding met de buitenwereld zijn. Gina wou ik nog zeggen, dat dit respect wederkerend is, ook mensen die niet aan God geloven kunnen mijn beste vrienden zijn, Ray van Angeltjes was er één van maar er zijn er nog veel meer. Bij vele atheisten vond ik meer Christelijke deugden als bij vele zogenaamde Christenen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (2)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar wil ik niet verzuimen alle bezoekers van mijn blog een aangenaam en rustig weekeinde te wensen.

    Oudejaarsavond heb ik genoten van mijn platenverzameling daar het kattengejank en het hondengeblaf op de radio niet uit te houden was. Het is wel een feit, dat de klank van de platen veel aangenamer is als deze van CD,s. Het is jammer dat vele jonge mensen helemaal geen platenspeler en platen meer hebben, niet alles wat nieuw is, is beter.

    Mijn gedachten gingen die avond uit naar de vele mensen die deze avond in eenzaamheid moesten verbrengen en naar de velen die onder de ellende van de haatzaaiende bommenleggers lijden. Moge doch mijn gebed verhoord worden, zodat eindelijk alle mensen weer in vrede kunnen leven, zonder islam zou de wereld een paradijs kunnen worden, elke vorm van haat moet worden uitgeroeid.

    En wat Vlaanderen betreft, het Vlaamse Volk heeft in de maand mei de kans om alle leugenachtige graaiende politiekers een trap onder hun kont te geven en eindelijk massaal zijn stem aan die partij te geven die de belangen van Vlaanderen en het Vlaamse Volk ter harte neemt. Moge God verhoeden dat men deze kans laat voorbij gaan.

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed van kartuizer voor het jaar 2014....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van koninklijke profiteurs en leugenaars en ander adelijk gespuis

    verlos ons Heer

    Van onnozele leugenachtige politiekers

    verlos ons Heer

    Van machtgeile ministers, burgemeesters en andere potentaten

    verlos ons Heer

    Van Europese comisarissen die zich op kosten van de belastingbetaler bezig houden met de lengte van bananen en andere onnozelheden

    verlos ons Heer

    Van gekken die ons hun belachelijke middeleeuwse religeuze dogmas willen opdringen

    verlos ons Heer

    Van haatpredikers die kinderen tot moordenaars opleiden

    verlos ons Heer

    Van rechters en journalisten die van een moord een incident maken

    verlos ons Heer

    Van machthebbers die geloven in Uw naam oorlogen te moeten voeren

    verlos ons Heer

    Heer,

    geef ons Volk leiders waarvoor het respect kan hebben

    wij bidden U verhoor ons

    Geef dat ons Volk eindelijk begrijpt dat het door de pers en TV. gemanipuleerd en bedrogen wordt

    wij bidden U verhoor ons

    Geef dat wij weer zonder angst voor overvallen en inbraken en voor ons leven, met bus en tram en trein kunnen rijden en op straat kunnen komen

    wij bidden U verhoor ons

    Geef dat ons Volk bij de volgende verkiezing de juiste keuze maakt en toont, dat het Volk de souverein is van wie alle macht uitgaat

    wij bidden U verhoor ons.

    *********************

     


    >> Reageer (3)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik een gelukkig en zegenrijk jaar 2014. Ik hoop dat al hun wensen en dromen in vervulling mogen gaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    antje
    blog.seniorennet.be/antje
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    troebadoer
    blog.seniorennet.be/troebad
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!