Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties....

    Waarde vriend Victor, konijntjes en katten en honden waren en zijn mijn lievelingsdieren en zijn lievelingen slacht men en eet men niet, maar er zijn beslist ook westvlaamse lekkernijen vooral de vele vissoorten, stuur mij eens een paar lekkere recepten.

    Beste vriendin Lieve, ik hoop dat je bij het winkelen alles gevonden hebt wat je hart begeerde. Maar er zijn ook vele echte Vlaamse lekkernijen, ik eet graag fritten met stoofvlees, dus echte Vlaamse carbonaden en die ik kan ik hier in conserven niet vinden zij smaken allemaal niet zoals het stoofvlees dat ik in mijn jeugdjaren in de frituur Jaenneke in de Aalmoezenierstraat in het Sint Andrieskwartier gegeten heb. Ik zou je dus zeer dankbaar zijn als je mij een recept zou bezorgen voor echt Vlaams stoofvlees.

    Groetjes,

    Kartuizer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    15-03-2014
    Een klein... "misverstandje"
    had Fikken hier toch willen rechtzetten: (tamme) konijntjes zijn natuurlijk wel de lievelingen van veel mensen; maar dan wèl één konijntje. - + - + - Doch NIET als er massas van zijn die zich ongebreideld vermenigvuldigen "in het wild" (zoals kilometers-diep in het hinterland van een haven.) - + - + - Dàt trekt VOSSEN aan (die zelfs de moeite niet meer doen om een leger te maken) en dié slapen dan wél onder geparkeerde trailers van tractors. - + - + - Toch is het beter af-en-toe een konijntje in een mensenmaag dan in een vossenmaag (de vos is tegenwoordig een "beschermd dier" en mag, voorlopig toch, NIET bejaagd worden).

    15-03-2014 om 10:51 geschreven door Victor Van Vosselaer


    14-03-2014
    Origineel recept?
    Beste Kartuizer, Met veel belangstelling las ik de recepten van johan1944 en lieve. Nu is het zo dat je het stoofvlees dat je ooit gegeten hebt in de Aalmoezenierstraat meer dan waarschijnlijk niet meer kan namaken om de eenvoudige reden dat elke kokkin haar eigen recept had en ook haar eigen bereidingswijze en grote porties stoofde. Zo spreekt de keukenprinses uitgegeven door de boerinnenbond over 750 gram runds- of paardenvlees van 2° kwaliteit (bil, schouder of borststuk). Het zal dus experimenteren worden om dezelfde smaak te krijgen. Dit recept spreekt ook van 3 middelgrote ajuinen, 25 cl bier, 50 gram vetstof, mosterd, 2 klontjes suiker en 2 eetlepels azijn. Vlaams stoofvlees wordt altijd klaargemaakt met bier. Een streekbieren zijn er nogal wat... hoewel het oorspronkelijk recept stamt uit een tijd waar bruin bier erg in de mode was. Vaste ingrediënten waren ook peper en zout, tijm en laurier, mosterd, ajuin, suiker en azijn. Belangrijk is te weten dat het stoofvlees vroeger uren lang gestoofd werd op kachels waardoor de temperatuur laag kon worden gehouden en er aldus minder vocht ontsnapte van onder het deksel. Vergeet dus niet regelmatig water toe te voegen want bijkomend bier versterkt de smaak van een onderdeel aanzienlijk en voert je verder af van wat je wil bereiden. Geheime ingrediënten blijven geheim tot je ze ontdekt. Zo zou in het geval van stoofvlees zo'n geheim ingrediënt kunnen geweest zijn: een gekookte aardappel, een in stukjes gesneden wortel, een in fijne reepjes gesneden prei, 1 teentje versnipperde knoflook, een bijkomend kruid zoals komijn, enz. Maar er is nog meer. Voor het aanbraden gebruikte men ofwel boter ofwel reuzel (gesmolten spekvet). Je ziet originele smaken namaken is niet eenvoudig. Het binden van de saus gebeurde door de mosterd op een snede witbrood zonder korsten te laten smelten boven op de saus ofwel bovendien de saus te binden met een beetje aardappelbloem (maizena). Ook dat laatste verandert de smaak natuurlijk. De kunst is al deze smaken te mengen in de juiste verhouding: zuur, zoet, zout en bitter. Maar heel ver kan je er niet naast zitten om lekker te zijn. Smakelijk!

    14-03-2014 om 14:03 geschreven door lucky9


    13-03-2014
    hallo Kartuizer
    Hier mijn recept voor stoofvlees : Rundsvlees aanbakken met veel ajuin ,azijn,suiker ,mosterd en siroop toevoegen!kruiden met peper en zout,laurier en kruidnagel ! niet overdrijven met alles maar constant proeven tot de smaak goed zit !succes!

    13-03-2014 om 14:21 geschreven door johan1944


    Beste Kartuizer
    Het is gevaarlijk om aan mij een recept te vragen, omdat ik een kluns ben in de keuken, en daarom gauw op de erotische toer ga. Uit respect voor u zal ik dat niet doen. Maar ik kan u wel vertellen hoe ik af en toe mijn stoofvlees klaarmaak: boter in een stooppotje laten smelten, een handvol brokjes rundsstoofvlees (zonder witte draden) erin leggen, kruiden met peper en zout, stukken van een ui toevoegen. Vlees en ui laten kleuren en dan blussen met bruin bier. Vuur lager zetten, en dan royaal wat mosterd en appelmoes (met stukken) toevoegen. Ook nog laurierblaadjes. En dan alles een klein uurtje laten smoren. Smakelijk Kartuizer! O ja, af en toe een scheutje bruin bier in het stoofpotje gieten, en zit er genoeg appelmoes bij (controleren).

    13-03-2014 om 10:17 geschreven door lieve




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wdl
    blog.seniorennet.be/wdl
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lucieswerk
    blog.seniorennet.be/luciesw
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!