Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer..........

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de tweede week van deze donkere december.

    Ik had diensdag of woensdag een tussendoortje willen schrijven maar ik ben niet daartoe gekomen daarom wil ik nu mijn mening zeggen over de godsdiensten waar mijn vriend Victor om vroeg;

    Alle godsdiensten zijn menselijke uitvindingen, de mensen schiepen zich steeds weer een god naar hun beeld en gelijkenis! In tegenstelling tot de god der ortodoxe joden, oude testament, en de god van de moslims is de christelijke god van het nieuwe testament een menslievende god, hij schrijft ons niet voor hoe we ons moeten kleden en wat we al dan niet mogen eten en drinken. Christenen mogen alles eten wat ze lekker vinden, ook schelpdieren en varkenvlees want niet wat in de mond gaat veronreinigt de mens, maar elk hatelijk leugenachtig woord dat er uit komt! In de plaats van de besnijding kwam in het nieuwe testament het doopsel want de besnijding is een verminking van het menselijke lichaam en een beetje water kan het kind geen schade toevoegen. In ons avondland hebben wij de christelijke normen tot de onzen gemaakt omdat ze vredelievend en humaan zijn, het is onbelangrijk of Jezus echt bestaan heeft en of hij alles wat in het nieuwe testament geschreven staat werkelijk gezegt en gedaan heeft, het kan een sprookje zijn, maar het is wel een mooi sprookje. De eucharistie is een verheven symbool, gelijkgezinde mensen die samen eten en drinken, maar brood blijft brood en wijn blijft wijn! Wie de leer van het nieuwe testament begrepen heeft, laat zich geen dogma's voorschrijven, hij is vrij en tracht met alle mensen die van goede wil zijn in vrede te leven. De leer van het nieuwe testament was en is voor mij het sterkse wapen tegen de verderfelijke islam.

    Groetjes,

    Kartuizer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    19-12-2014
    christelijke ethiek
    Als atheïst onderschrijf ik wat Kartuizer zegt. De christelijke ethiek is inderdaad het fundament waaruit onze westerse cultuur, de meest geavanceerde ooit in de geschiedenis, is kunnen ontstaan. In het kort: zonder de christelijke ethiek zou deze superieure beschaving (de onze dus) niet bestaan. Spijtig genoeg biedt de christelijke ethiek geen bescherming tegen agressie en geweld. En dat is geconfronteerd met een onverdraagzame imperialistische, roofzuchtige en moordzuchtige ideologie als de islam een suïcidale zwakte. Als men niet kan verantwoorden waarom men zich moet beschermen tegen fanatieke agressie van alfa-mannetjes die zodanig gehersenspoeld zijn dat ze niet liever wensen dan U morgen te doden ontstaat er een ontzaglijk existentieel probleem omdat onze soort "redelijke" mensen op termijn dan met complete uitroeiing bedreigd wordt. De islam is een monotheïstische en achterlijke clan-cultuur waar moord en doodslag op iedereen die niet tot de juiste soort behoort ingebakken is in de ideologie. Het ontbreekt de islam dan ook elke vorm van ethiek en bulkt van rituele formaliteiten. Moskees zouden moeten afgebroken en de koran verboden worden. Geen tolerantie voor intolerantie!

    19-12-2014 om 14:23 geschreven door lucky9


    17-12-2014
    Wegens het verzet...
    tegen de bemoeinissen van barbaarse woestijnbewoners in onze contreien wil ik wel mijn vroegere aversie tégen de Duitsers vergeten en... hun PEGIDRA-initiatief overal bekendbaar maken. - + - + - Overigens, het "nazidom" is (bijna) 70 jaar "schluss". (gelukkig maar) beste Jean. - + - + - Overigens bestaat er een franstalig gezegde: "Les ennemis de mes ennemis... seront me amis" (met de losse pols: de vijanden van mijn vijanden zullen mijn vrienden zijn)

    17-12-2014 om 13:00 geschreven door Victor Van Vosselaer


    16-12-2014
    Beste Victor,
    Het gaat gebeuren, eindelijk, er komt een einde aan barbaren in ONZE samenleving, m.i. zal 2015 het jaar van de bevrijding worden, het jaar van vrijheid en veiligheid, het jaar van veeeeeel minder geweld, onze kinderen en kleinkinderen zullen weer 'toekomst' kennen. Het jaar 2015 gaat geschiedenis schrijven, laten we de Duitsers steunen in hun strijd tegen de gewelddadige islambarbarij.

    16-12-2014 om 22:04 geschreven door Jean


    15-12-2014
    "Goed nieuws"...
    Al eens gehoord van de wandelingen in Duitse steden van de groepering: PEDIGA ? - + - + - Het is eigenlijk een nieuwe vorm van de massabetogingen in ons buurland in de periode 1933 - 1941 "Deutschland erwache" (onzaliger gedachtenis) - + - + - Eindelijk... zijn de Duitsers het kotsbeu van de isl***tische bemoeïngen in hùn-eigen land, èn richten iedere maandagavond wandelingen in vele steden (een soort van geweldloos protest) - + - + - Die groepering, boven- en door àlle politieke opinies SAMEN noemt dus PEDIGA, een samentrekking van de zin: "Patriotisch Europäer Gegen islamisierung Des Abendlandes" ... - + - + - Zowat het Duitse equivalent van onze leuze: Dit is ONS land ! - + - + - site bereikbaar: www.jungefreiheit.de

    15-12-2014 om 17:43 geschreven door Victor Van Vosselaer


    14-12-2014
    Beste Kartuizer,
    Als volbloed atheïst zal het me allemaal worst wezen, iedereen is vrij te geloven in eender wat zolang ze mij maar niet ''verplichten'' te geloven in sprookjes, voor de rest wens ik u gezellige avonden hetzij met een trappist of leffe, al het maar smaakt en u zich goed in het vel voelt, dat is uiteraard ook van toepassing voor Lieve, Victor en alle andere lezers van uw blog. Doe zo voort en laat de huichelaars en verraders van onze beschaving maar creperen.

    14-12-2014 om 19:54 geschreven door Jean


    Beste Kartuizer
    Dat was een mooie uitleg over godsdiensten, en vooral over het Nieuwe Testament. Alvast een goed begin van mijn zondag. De kern van de 'sprookjes' in het Nieuwe Testament zal wel waar gebeurd zijn, maar daarrond kan er veel gefantaseerd zijn... denk ik. Ik wens u Kartuizer een aangename zondag.

    14-12-2014 om 07:07 geschreven door lieve


    13-12-2014
    Heeeeiiiiii...
    Zojuist gezien op de 0000/nieuws: Het sneeuwt in Bastogne (!) Natuurlijk ligt dit niet naast Uw deur, beste Kartuizer, maar het wordt stilaan tijd om U terug-te-trekken zoals de beren doen: in een warm holletje - + - + - Doch... a.U.b. vergeet niet om Uw PC mee te nemen in dat warm plaatsje, Uw fans zouden de zaterdaggroeten tèvéél missen. ------------------------------------------------------------------ Als U, Uw dagelijks kaarsje aansteekt, denk er dan eens aan dat in veel landen Sint Lucia gevierd wordt; "Sancta Luci-iea, l' astro d' argento... placida e londa, prospero il vento, venite a ...enz, enz" ('k stop ermee want 'k vrees om vérder schrijffouten te maken )

    13-12-2014 om 19:26 geschreven door Victor Van Vosselaer


    Onmiskenbaar...
    heeft het Christendom "orde geschapen" in de toenertijd-bestaande vormen van samenleving: ere wie ere toekomt. - + - + - Maar... èlke vorm van religie stamt (altans volgens Fikken) vanuit de tijd dat de mensen in groepjes leefden (om béter te kunnen jagen & zich SAMEN te kunnen verdedigen tegen roofdieren). - + - + - De sterkste man uit die groep "speelde de baas", zodat de lekkerste stukken vlees... voor hem waren - + - + - Idem voor wat de vrouwen betrof: die met de grootste borsten & breedste heupen waren voor de leider; want... beide waren symbool voor véél voedsel voor de vlot-geboren nakomelingen. - + - + - Dàt wekte veel jaloersheid op bij de overige stamleden zodat... de béste spoorzoeker nr 2 werd, (de làter politiespeurders) als nr 3 kwam de méést-durvende die de gevonden prooi doodde (het làtere leger). - + - + - Maar... er zat NOG ééntje "met brein" ... en dié merkte dat de "Führer" & zijn twee capo's BANG waren voor de donder tijdens het onweer.. èn hij maakt hen wijs dat HIJ "met de goden kon praten" zodat de goden de stam-(groep) zou sparen tegen àlle onheil...dat "van boven" kwam. - + - + - Tegen zùlk argument kon niemand op, en dus werd die slimmerik nr 4 (de làtere clerus) - + - + - En tot-op-heden zijn die 4 nog steeds de instellingen die profiteren en "het voor het-zeggen hebben. ------------------------------------------------------------------------ Dààr kan NOG een categorie aan toegevoegd worden: die kloek-gebouwde vrouwen hadden "het" al vlug door dat zij, hoe méér "gewilig" ze waren tegenover die "eerste nummers", des te béter stukjes vlees zij kregen... et voilà... het "oudste beroep" was geboren. (maar tegenwoordig houdt men véél meer met slanke dames, de "moortelvette" zijn nog ènkel voor de liefhebbers van "bizar".

    13-12-2014 om 18:01 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    douceur
    blog.seniorennet.be/douceur
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!