Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een aangenaam weekeinde zonder hagelbollen!

    Toen ik zeven jaar geleden met mijn blog begon, heb ik mij voorgenomen regelmatig het politieke en het kerkelijke theater op de korrel te nemen, en dat heb ik tot nu toe gedaan. Ik wil met mijn blog niemand beleren, ik schrijf gewoon wat ik over de dingen denk, dat is mijn mening. Wanneer men echter een blog leest met de titel "Gedachten over God en de wereld" mag men niet verbaasd zijn dat in deze blog af en toe over God gesproken wordt. Mijn respect voor iemand die niet in God geloofd is even groot als voor iemand die wel in Hem geloofd. Ray had dat toen heel goed begrepen en daarom plaatste hij mijn blog ook bij de favorieten van Angeltjes en het was een zeer grote eer bij de favorieten van Angeltjes te mogen staan en een dikke knuffel van Ray te krijgen, die kreeg niet de eerste de beste. De aandachtige lezers van deze blog zullen intussen al wel begrepen hebben, dat de God die ik bedoel niet de Vaticaanse god is en zeker niet de god van de moslims.

    En nu mijn antwoord en mijn mening op de laatste reacties:

    "Het is juist, wat Jutta schrijft, de mens schiep zich een god naar zijn beeld en gelijkenis en inderdaad een mannelijke god. Over kerkvaders heb ik veel gehoord en gelezen maar kerkmoeders ben ik nergens tegengekomen."

    "Victor meent het zeker goed, maar al het leed in deze wereld wordt door mensen veroorzaakt omdat zij de natuurwetten overtreden, met een god heeft dat niets te maken, mensen straffen steeds zichzelf. Wanneer een vader tegen zijn zoon zegt dat hij niet met vuur mag spelen, die dat dan toch doet en zich daarbij zwaar verbrandt kan men niet de vader de schuld geven, de zoon heeft een vrije wil en deze vrije wil kan de vader hem niet ontnemen, zo is dat ook met God en de mensen."

    "Jean en ik zoeken naar de oorsprong van het universum en het begin van het leven, de ene geloofd dit en de andere geloofd dat maar weten doen we niets, het blijft bij geloven. Geloven doet men dus niet alleen in de kerk, de ene geloofd dat het zo zijn kan, de andere geloofd dat het anders zijn kan maar het blijft bij geloven. De mens bestaat niet alleen uit water, zuurstof en koolstof, de mens bestaat ook uit geest, bij de dood verlaat de geest het lichaam, men zegt dan hij of zij gaf de geest. Ik geloof, dus ik weet het niet, maar ik geloof het, dat deze menselijke geest een heel klein deeltje is van de grote Geest, maar daar de mens een vrije wil heeft kan hij deze geest ook misbruiken."

    "Lieve, ik voel mij zeer vereerd dat je mijn tekst hebt afgedrukt. Ik lees ook dagelijks uw blog."

    Groetjes,

    Kartuizer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    11-07-2014
    Beste Kartuizer
    "De Menselijke Geest is een heel klein deeltje van de Grote Geest." Deze ene zin van u ga ik onthouden.

    11-07-2014 om 04:47 geschreven door lieve


    08-07-2014
    Goeienavond.
    "Oendertzevenendertiegduistnegenoendert" (137.900) staat er momenteel (9 juli; 2014; om 21:28 u) op Uw teller, goede vriend Kartuizer. - + - + - Hopelijk komen er nog véél cijfertjes bij. - + - + - Hou U taai, en geniet maar van ieder zonnestraaltje. - + - + - Groetjes vanaf de Vlaamse Oostkust, Fikken.

    08-07-2014 om 21:29 geschreven door Victor Van Vosselaer


    06-07-2014
    Gelukkig
    Is de voetbalgekte gaan liggen, wat een waanzin en dat om wat vreemdelingen tegen een bal zien te trappen, binnen enkele weken spreekt niemand nog over voetbal maar de Braziliaanse burgers zullen nog dieper in de ellende wegzakken want de rekeningen moeten betaald worden. Enkele weken geleden vroeg mijn kleinzoon me wie wereldkampioen gaat worden, als leek gaf ik hem als antwoord Brazilië en dat tegen Argentinië, tot op heden zit alles in die lijn. Hij vroeg me daarop, waarom Brazilië? Daar heb ik op geantwoord, om de centjes. Gelukkig verknoei ik geen tijd aan die waanzin, ik ga liever wandelen.

    06-07-2014 om 16:50 geschreven door Jean


    Hexenhammer = Geburtenkontrollhammer
    Ik zelf behoor tot diegenen die alleen geloven in dingen en begrippen die ze zelf kunnen begrijpen. Het woord geloof beperken tot de religieuze zin van de betekenis, is wat mij betreft een zwaktebod. Mensen geloven in vele dingen (magie, astrologie, de godsdienst van de vrede, madame blanche, geluksgetallen, talismannen en scapulieren, gewijd water enz). Maar de praktijk wijst uit dat er in alle tijden meestal vooral misbruik werd gemaakt van hun naïviteit. Wat ik geloof is dat elke mens het onvervreemdbare recht heeft zijn eigen geluk na te streven. Zonder religie of met religie, het maakt mijns inziens niets uit. Maar, uiterst belangrijk is dat deze overtuiging gepaard gaat met het eerbiedigen van de gulden regel: "doe niemand aan wat men niet wenst dat men U zou aandoen." Dat geloof in een primordiaal ethisch principe als lakmoesproef is de logische premisse die de wantoestanden in de mensenmaatschappij min of meer draaglijk maakt. Ingevolge de reactie van Fikken raadpleegde ik hoofdstuk 9 van de 8° band van het monumentaal encyclopedisch werk van Karl Heinz Deschner: "Kriminal-geschichte des Christentums": Die Anfänge des langen Christichen Hexenwahns. Deshner kadert zoals steeds de heksenvervolging in een breed maar nauwkeurig historisch kader en legt de nodige verbanden met wat men in de 16° en 17° eeuw "geloofde". Blijkt dat heksenverbrandingen weinig met jonge deernen te maken hadden maar bijna alles met vrouwonvriendelijkheid, verbod op geboortecontrole, inquisitie en wat we vandaag zouden noemen een politiek correctheid die niet voor laster terugdeinst. En hadden een financiële drijfveer, wat niet te verwonderen is, ook vooral de toenmalige 'politieke correctheid' als drijvende kracht. Propagandistes van geboortecontrole kon men alleen het zwijgen opleggen door hun ideeën gelijk te stellen met ketterij. Dat was een halsmisdrijf en ketters werden gewoon vermoord. In dit geval op de brandstapel als afschrikwekkend voorbeeld voor alle vrouwen in die tijd. Het lijdt geen twijfel dat het christendom paternalistisch was en overigens nog altijd is. Een God die vrouwen achteruit stelt kan ik onmogelijk vertrouwen en in "hem" wil ik niet geloven. Geef mij dan maar liever het vliegend spaghettimonster.

    06-07-2014 om 15:51 geschreven door lucky9


    "Duim omhoog"...
    en een "high five" voor onze geachte Blogbaas om ook vaak het blog van Lieve te bezoeken. - + - + - U knippert dan toch wel regelmatig met de ogen EN rode oortjes bij het lezen van haar "Lieveriaanse fantasietjes", hoop ik. { ^!^

    06-07-2014 om 12:19 geschreven door Victor Van Vosselaer


    05-07-2014
    Prachtige tekst Kartuizer.
    Mag ik het zo vertolken: "Geloven" is "een sprong van vertrouwen" wagen met het onbekende, het ongrijpbare, (=God). Zonder vertrouwen kan een mens niet "liefhebben" of "zich laten beminnen". Dat is het drama dat we nu dagelijks zien in de moslimwereld omdat de profeet niemand vertrouwde en zelf niet te vertrouwen was en de schuld aan de "andere" gaf in naam van Allah door gebrek aan verantwoordelijkheid en medemenselijkheid.

    05-07-2014 om 10:20 geschreven door Marnix




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    myplace
    blog.seniorennet.be/myplace
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lien_anders_gezien_1952
    blog.seniorennet.be/lien_an
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!