Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede, heil en zegen en een aangenaam weekeinde zonder hagelbollen!

    Toen ik zeven jaar geleden met mijn blog begon, heb ik mij voorgenomen regelmatig het politieke en het kerkelijke theater op de korrel te nemen, en dat heb ik tot nu toe gedaan. Ik wil met mijn blog niemand beleren, ik schrijf gewoon wat ik over de dingen denk, dat is mijn mening. Wanneer men echter een blog leest met de titel "Gedachten over God en de wereld" mag men niet verbaasd zijn dat in deze blog af en toe over God gesproken wordt. Mijn respect voor iemand die niet in God geloofd is even groot als voor iemand die wel in Hem geloofd. Ray had dat toen heel goed begrepen en daarom plaatste hij mijn blog ook bij de favorieten van Angeltjes en het was een zeer grote eer bij de favorieten van Angeltjes te mogen staan en een dikke knuffel van Ray te krijgen, die kreeg niet de eerste de beste. De aandachtige lezers van deze blog zullen intussen al wel begrepen hebben, dat de God die ik bedoel niet de Vaticaanse god is en zeker niet de god van de moslims.

    En nu mijn antwoord en mijn mening op de laatste reacties:

    "Het is juist, wat Jutta schrijft, de mens schiep zich een god naar zijn beeld en gelijkenis en inderdaad een mannelijke god. Over kerkvaders heb ik veel gehoord en gelezen maar kerkmoeders ben ik nergens tegengekomen."

    "Victor meent het zeker goed, maar al het leed in deze wereld wordt door mensen veroorzaakt omdat zij de natuurwetten overtreden, met een god heeft dat niets te maken, mensen straffen steeds zichzelf. Wanneer een vader tegen zijn zoon zegt dat hij niet met vuur mag spelen, die dat dan toch doet en zich daarbij zwaar verbrandt kan men niet de vader de schuld geven, de zoon heeft een vrije wil en deze vrije wil kan de vader hem niet ontnemen, zo is dat ook met God en de mensen."

    "Jean en ik zoeken naar de oorsprong van het universum en het begin van het leven, de ene geloofd dit en de andere geloofd dat maar weten doen we niets, het blijft bij geloven. Geloven doet men dus niet alleen in de kerk, de ene geloofd dat het zo zijn kan, de andere geloofd dat het anders zijn kan maar het blijft bij geloven. De mens bestaat niet alleen uit water, zuurstof en koolstof, de mens bestaat ook uit geest, bij de dood verlaat de geest het lichaam, men zegt dan hij of zij gaf de geest. Ik geloof, dus ik weet het niet, maar ik geloof het, dat deze menselijke geest een heel klein deeltje is van de grote Geest, maar daar de mens een vrije wil heeft kan hij deze geest ook misbruiken."

    "Lieve, ik voel mij zeer vereerd dat je mijn tekst hebt afgedrukt. Ik lees ook dagelijks uw blog."

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik de laatste reacties gelezen heb, voel ik mij verplicht te reageren op de reactie van mijn goede vriend Victor en daar ga ik dan;

    " beste vriend, ik ken de geschiedenis van de katholieke kerk zeer goed, ik heb er mij jarenlang in verdiept. Ik weet van de moorden op de Katharen en de heksenverbrandingen en de gruwelijkheden tegen de overige protestantse meningen en om in onze tijd te komen, de vaticaanse moord op de 33 dagen paus.

    In mijn pinksterboodschap schreef ik, dat ik geloof in een grote Geest die ik God noem, de schepper van hemel en aarde en het hele universum, omdat ik niet kan geloven dat dit alles door een toeval kan ontstaan zijn, daarvoor is het te perfect, ik geloof dus aan deze grote Geest die ik God noem. Ik geloof, geloven is niet weten maar geloven, ik weet het dus niet, maar ik geloof het. Ik geloof echter, dat deze grote Geest die ik God noem niets te maken heeft met de god der katholieke kerk en de andere christelijke sekten of met de zogenaamde god der moslims. De ware grote Geest heeft natuurwetten vastgelegd en als wij deze natuurwetten overschrijden, krijgen we de wereld waarin we nu leven. Man en vrouw zijn geschapen om het leven verder te geven, wanneer  wij echter deze natuurwet overschrijden en homoxesualitet en andere perversiteiten als gelijkwaardig aanerkennen dan zijn wij op een enorme dwaalweg en ten ondergang gedoemt.

    En Victor, in mijn vorig bericht schreef ik dat ook de aarstengel Michael maar een denkbeeldige figuur is, je hebt waarschijnlijk het woord denkbeeldig overzien!

    Hopelijk heb ik nu niet op lange katholieke tenen getrapt.

    Groetjes

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een rustig vreedzaam weekeinde, ook als het regent, want geen regen kan ons deren, geen storm en geen geweld, ook geen politieke storm!

    Dat Bart de Wever enkele keren bij houten Flup mocht komen, was maar proforma en ik kan mij echt niet voorstellen, dat hij dat niet wist. Dat zijn partij in de federale regering niet zou geduldt worden had Bartje moeten weten maar hij deed alsof hij het niet wist. Zijn goed betaald postje al burgemeester van Antwerpen zal hem en zijn gezin zeker niet in armoede storten, dus wat wil hij nog meer?

    Dat er duizenden belgen zijn met hersenletsels weten we nu al, maar er zijn vele duizenden niet belgen die méér als waanzinnig zijn, dagelijks worden door hen op gruwelijke wijze mensen vermoord in de naam van een denkbeeldige god. Deze godsdienstwaanzinnigen trachten nu ook voet te vatten in Europa en er hun haattempels neer te zetten. Als wij Europeanen deze voormiddeleeuwse waanzinnigen niet met harde hand uit onze contreien weren, noodfals met geweld, dan zijn we de naam vrije Europeaan niet meer waard. Ook de aartsengel Michael is maar een denkbeeldige figuur, maar hij staat bij mij in huis als symbool van de overwinning van het goede op het kwade, moge zijn denkbeeldige speer de godsdienstwaanzinnigen vernietigen. Vlamingen en Europeanen, weert u tegen het kwaad!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zei het toch reeds.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duizenden belgen hebben hersenletsel las ik vandaag in HLN. In mijn vorig bericht zei ik reeds dat onze wereld hoe langer hoe meer op één groot gekkenhuis lijkt. Nu krijg ik ook in de krant nog gelijk, toen ik het bericht las, dacht ik eerst aan politiekers, maar dat kan niet want die hebben geen hersens. Toen ik vrijdag mijn boodschappen haalde zag ik weer een hoop narren rondlopen, sommigen met een driekleurige hoed op het hoofd, anderen met een driekleurig jasje aan en er waren er zelfs met driekleurig schoeisel aan hun voeten, want schoenen kan je die dingen niet noemen. Allemaal belgen met hersenletsels.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een aangenaam rustig weekeinde.

    Meer als veertig jaar geleden zei een wijze oudere vrouw mij:"als je gelukkig en tevreden wil zijn, dan moet je, je op een eiland terug trekken waar rust en vrede is!" Vijfentwintig jaar geleden heb ik deze raad bevolgd. Ik kon dat toen omdat ik in Nederland waar ik toen woonde, door de vertrouwensarts 80 tot 100 % arbeidsongeschikt verklaard werd met het behoud van mijn laatsverdiende loon van 80 % tot mijn 65. levensjaar. Toen heb ik hier in ostbelgistan het oude huis gehuurd waar ik nu al 25 jaar in woon dat huis is nu 110 jaar oud. De eerste jaren heb ik hier veel eigen geld geinvesteerd en zo kwam ik met de eigenaar tot overeenstemming dat ik nu een huur van 175 euro per maand betaal die tot mijn levenseinde niet kan verhoogd worden. De vrijheid die ik in dit huis heb zou ik nergens anders kunnen hebben, geen buren boven, geen buren onder, geen buren naast mij en een grote tuin zonder pottenkijkers. Als ik midden in de nacht een symfonie van Beethoven wil horen, kan ik dat op volle luitsterkte zonder iemand te storen, waar kan men dat nog? Alles heeft natuurlijk voor en nadelen, ik heb hier niet het comfort van een modern apartement maar ik heb mijn vrijheid. Ik ben blij dat ik de raad van die oude wijze vrouw ter harte genomen heb waardoor ik nu op mijn vrij en rustig eiland in vrede kan wonen. 

    Over politiek wil ik het vandaag niet hebben, dat laat ik liever aan de lezers van mijn blog over, zij kunnen op deze blog vrij hun mening verkondigen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hele wereld lijkt hoe langer hoe meer op één groot gekkenhuis, ik zie het iedere keer ook hier in ostbelgistan als ik mijn boodschappen ga halen, autos met belgische kleuren aan hun spiegels en de kledij doet mij soms denken aan een narrenkarnaval.

    Ik probeer op mijn manier in dit gekkenhuis te overleven door zo snel als mogelijk naar huis te rijden en daar te genieten van de Moldau van Smetana, de Tocata en Fuge van Bach, Nobucco van Verdi, enzv. enzv. met daarbij een lekkere trappist en een blokje kaas. Zo tracht ik op mijn manier al deze gekte te overleven en de politiek die steeds vulgairer en smeriger wordt te vergeten inklusief het NVA gehuld in belgische kleuren.

    Ik dank de lezers van mijn blog voor hun laatste reacties en ik hoop op steeds meer tegenreacties.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    14-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van kartuizer.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het alweer zaterdag is wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog vrede heil en zegen en een weekeinde zonder onweer en hagelbollen.

    Het onweer is nu wel voorbij, maar het echte onweer wordt nu, zoals Jean schreef, in Brussel voorbereidt en het zal een zwaar onweer worden vele Vlamingen zullen zwaar ontgoochelt worden, maar zij zullen de regering krijgen die ze gekozen hebben.

    Dat Vlaanderen en heel Europa in grote nood is en zal moeten vechten voor het behoudt van de eigen waarden en normen zal nu wel duidelijk zijn. Symbolisch mag Sint Joris met zijn scherpe speer de groene islamdraak doorboren en uit Europa verbannen, maar dat is maar symbolisch, we zullen het zelf moeten doen met alle middelen die ons ter beschikking staan zonder de soldij en de kleren en het brood van Sint Joris, als het mogelijk is zonder geweld maar een Volk dat niet voor zijn vrijheid vecht is ten ondergang gedoemd.

    Kartuizer.


    >> Reageer (7)
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vergeleken met het noodweer in Vlaanderen zijn we er hier in ostbelgistan goed vanaf gekomen. Diensdagavond rond 19 uur werd het hier bijna volslagen donker en dan kwam de donder en de bliksem en zeer hevige windbuien het regende pijpenstelen die door de hevige wind tegen het keukenvenster sloegen, mijn keuken ligt aan de westkant van het huis en de storm raasde vanuit het westen, als dat hagelbollen geweest waren zou er van het venster zeker niets zijn overgebleven. De bloemenbak die voor het venster staat heeft de eerste weken geen water meer nodig. Nadat ik al die onheilsberichten uit Vlaanderen gelezen had, werd ik toch een beetje bang maar gelukkig duurde het niet lang, tegen 20 uur werd het weer helder en het spook was voorbij. Ik woon hier nu 25 jaar, maar zo een onweer had ik hier in al die jaren nog nooit meegemaakt. Daar mijn tuin goed door hoge dennen beschermt is, zijn er geen fruitbomen omgewaait en die dennen kunnen wel een stoot verdragen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren 2014......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een aangenaam en warm Pinsterweekeinde.

    Pinksteren is voor mij het feest van de grote Geest die de schepper van hemel en aarde is, die ik God noem en voor wie ik de knie buig. Dat er kinderen met afwijkingen geboren worden en moord en doodslag hoogtij vieren is te wijten aan het feit dat wij de natuurwetten die door deze grote Geest zijn vastgelegd massaal overtreden. Een wordende moeder kan geen gezond kind ter wereld brengen wanneer zij drugs en overvloedig alkohol gebruikt en kettingroker is. Vrede en welvaart kan er alleen maar zijn wanneer door godsdienstfanaten geen haat meer verkondigt wordt.

    Als de politiekers en de machthebbers van deze wereld de natuurwetten die door de grote Geest zijn vastgelegd zouden eerbiedigen en ook demoedig hun knie zouden buigen voor Hem, zou deze wereld een paradijs kunnen worden.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank Gina voor haar welgemeend excuus, om een fout toe te geven is ook moed nodig.

    Ter gelegenheid van de verjaardag van Victor schreef ik, dat God ook daar is waar mensen elkaar liefdevol plagen. Het tegenovergestelde daarvan is, mensen die mekaar den duvel aandoen door achterklap, roddelpraatjes uit haat en nijd. Bij zulke mensen is de duivel aan het werk. Kritiek is altijd goed als het opbouwende kritiek is die liefdevol meegedeeld wordt.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    03-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een noodwendige bemerking.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn groot spijt heb ik vandaag een reactie op mijn voorgaand bericht moeten afkeuren. Hatelijke bemerkingen tegen andere lezers van mijn blog kan en mag ik niet goedkeuren, men moet iedereen in zijn waarde laten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft inderdaad nood aan een vernieuwde of nieuwe partij!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn vorig bericht was geen mop maar maar zuivere ernst. Als Vlaanderen ooit onafhankelijk wil worden, dan moet er een nieuwe leider komen met het carisma van een Jan Van Rijswijck. Deze nieuwe leider kan opstaan uit een vernieuwd Vlaams Belang of als het niet anders kan uit een nieuwe partij, een echte Vlaamse Volkspartij waarin elke Vlaams Nationalist zich kan in thuis vinden. Aan grote spreuken heeft Vlaanderen geen nood, maar aan daden. Het woestijnvisprodukt De Wever zal nu Vlaanderen verder en verder aan de belgiscisten verkopen en uiteindelijk de weg van de voormalige volksunie opgaan, terwille van vetbetaalde postjes. Ik vraag nu alle lezers van deze blog hun echte mening daarover te willen willen bekendmaken en op dit bericht te reageren zodat hierover een brede discutie kan ontstaan in de zin van Angeltjes, dat zijn we Ray wel verschuldigt! Ik zal alle reacties , ook dan als ze niet met mijn mening overeenstemmen goedkeuren, ten einde een zeer brede discusie tot stand te brengen. Ray is wel niet meer onder ons, maar zijn Geest leeft verder dat ben ik en vele anderen Hem verschuldigt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft dingend een nieuwe leider en een nieuwe partij nodig...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, Vlaanderen heeft dingend een nieuwe leider nodig een leider, met het charisma van een Jan Van Rijswijck, die geen groten ter wereld vleidt, die geen vreemden tot meesters in het land duldt en die alléén maar het welzijn van Vlaanderen en het Vlaamse Volk op het oog heeft. Vlaanderen heeft geen nood aan woestijnvisprodukten die niet aan het belang van Vlaanderen denken maar aan hun eigen belangen en hun zucht naar macht en die daarvoor de belangen van het Vlaamse Volk verschacheren. Ja, Vlaanderen heeft dringend een echte Vlaamse leider nodig, een leider die de harten van alle Vlamingen kan veroveren en Vlaanderen naar de uiteindelijke onafhankelijkheid kan voeren. Moge deze nieuwe leider eindelijk opstaan en Vlaanderen naar de overwinning leiden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vervroegde weekendgroeten.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen.

    Een bezondere zegen gaat op deze 30. mei naar mijn oudere vriend Victor die vandaag aan zijn 79. levensjaar begint. Hoe verschillend we ook zijn, hij Victor de atheist en ik kartuizer de Godgelovige, in de loop der jaren zijn wij goede vrienden geworden. En, of Victor het nu wil of niet, God is ook bij hem want God is ook daar waar mensen elkaar liefdevol plagen. In dat liefdevol plagen is Victor een spezialist. Ik wens je nog vele gelukkige en gezonde jaren Victor en hartelijk dank voor de jarenlange trouw aan mijn blog.

    Een bezondere zegen gaat vandaag ook naar Pieter Coutereel die mij via mijn blog een bemoedigende mail stuurde en mij waarschuwde voor valse profeten. Ik ben het met U eens Pieter, Vlaanderen heeft nood aan een nieuwe Van Rijswijck en niet aan woestijvisproducten, wij mogen de hoop niet opgeven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verkiezingsspecktakel is eindelijk voorbij, de oudpapier industrie zal blij zijn met de tonnenwijze drukwerken vol vage en ongeloofwaardige beloften en de postboden zullen blij zijn eindelijk van deze last verlost te zijn. Wat er nu zal komen wacht ik in alle rust af. Ik heb al wel begrepen dat de pocos zullen trachten Bart De Wewer op alle mogelijke manieren stokken in de wielen te steken, een echt cordon sanitair zoals destijds bij het Vlaams Belang is wel niet meer mogelijk maar men zal het op heimelijke manier doen. Ik wacht maar af in de hoop dat het NVA eindelijk een ECHTE Vlaams Nationalistische partij zal worden.

    De ene Trappist is de de andere niet, jarenlang heb ik elke avond een Westmalse trappist gedronken gisteren echter heb ik twaalf flesjes Rochefort gekocht en ik moet eerlijk zeggen, die smaakt mij beter. Ik zal dus voorlopig maar bij Rochefort blijven alhoewel hij ietsjes duurder is.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen heeft gekozen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was te verwachten, dat het VB een geweldige opdonder ging krijgen ik versta van politiek niet veel maar zelfs ik had dat verwacht, men wint geen verkiezingen met ;Halal of Westmal en ook niet met blote borsten.

    Als goede democraat wens ik Bart De Wever proficiat met de overwinning van zijn partij. Ik hoop, dat de Vlamingen die aan het NVA hun stem hebben gegeven in de toekomst niet ontgoochelt zullen worden en dat de partij niet de weg van de voormalige Volksunie zal opgaan.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het alweer zaterdag is, wens ik alle bezoekers een aangenaam warm en zorgenvrijes weekeinde.

    Gelukkig worden we nog maar enkele dagen geplaagd met de goednieuwschaus van de pocos. Zoals ik reeds schreef, alles is relatief en wij doen er goed aan te relativeren en de waarheid van de leugen te onderscheiden. En gelogen werd er de laatste weken elke dag, vooral in de nieuwberichten en in de kranten.

    Ik schreef in mijn vorig bericht iets over zalvende handen, deze zalvende handen zijn broodnodig, vele medemensen voelen zich alléén gelaten en zij hebben behoefte aan zalvende handen, om het met de woorden van Alice Nahon te zeggen; wij moeten leren onze armen te leggen rondom hoofden die éénzaam zijn en met zalvende handen hun pijn verzachten.

    De maand mei is alweer bijna voorbij, het was niet het milde meiweer dat ik mij uit mijn jeugdjaren herinner, maar toch staan in mijn tuin de appelbomen weer in volle bloei ik zal dus weer een paar appeltjes voor de dorst krijgen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan alle bezoekers van deze blog, vrede, heil en zegen. Zalvende handen zijn gezalfde handen want een deel van de zalf blijft aan hun handen en met deze gezalfde handen zalf ik alle bezoekers van deze blog.

    Wat de politiek betreft, alles is relatief, wij moeten dus leren te relativeren. Daar ik in ostbelgistan niet voor een echte rechtse partij kan kiezen, stuur ik zoals de vorige jaren mijn kat naar het stemlokaal. Ik hoop echter dat in Vlaanderen en in Nederland en in alle Europese landen degenen die WEL op een rechtse partij kunnen stemmen dat ook zullen doen. Alle grootvaders wil ik echter daaraan herinneren dat hun kinderen en kleinkinderen zelf voor een gezuiverd Europa zullen moeten vechten, als zij zelf nog als ze oud zullen ziin een volwaardig pensioen willen krijgen dan moeten ze er op de eerste plaats voor zorgen dat de bruintjes terug naar hun zandbakken gestuurd worden want niet de vergrijzing is het probleem maar de verbruining. Daarom is het belangrijk dat ook zij hun stem aan een rechtse partij geven.

    Zo lang het nog kan, geniet ik op mijn manier van de jaren die mij nog resten, ik geniet van de klassieke muziek, mijn dagelijkse trappist en enkele glaasjes wijn, de bloembakken staan alweer voor de vensters, dit jaar is het een mengeling van Geraniums en Lavendel, zo schoon kan het leven met kleine dingen nog zijn.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    17-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik vrede, heil en zegen en een aangenaam zonnig en warm weekeinde.

    Ook graaiers keren vroeg of laat tot stof en as terug en hun gegraaide miljoenen kunnen ze niet meenemen. Ze krijgen dan wel van de overige graaiers een staatsbegrafenis natuurlijk op kosten van de belastingbetaler.

    Politiepaarden-en honden mogen voortaan bij betogingen niet meer op de eerste rij staan, eerst als hun kollegas op de eerste rij arbeidsongeschikt geslagen zijn mogen ze weer optreden. De verdedigers van het gepeupel zitten in de regering, hoe lang gaan we dat nog dulden?

    Onze autobanen gelijken stilaan op een botsautokraam, bijna dagelijks is het raak, het zijn wel niet allemaal buitenlanders, maar wel vele. Is het dan werkelijk zo moeilijk om op een veilige afstand van de voorligger te blijven?

    En daar hebben we dan nog die Oostenrijkse Wurst, dekadenter kan het niet, meer wil ik daarover niet zeggen.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reactie op de laatste reacties.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Victor, ik begrijp wel je verontwaardiging over de recente uitlating van j.hesp, ik had dat artikel ook gelezen, maar als ik bij elk gebazel van een politieke blaaskaak mijn humeur zou verliezen, dan zou ik doodziek worden en daarom laat ik die blaaskaken maar leuteren en ik denk er het mijne van, na 28 mei zullen we wel zien wat ons te wachten staat. In mijn lange leven heb ik al veel onzin gehoord en gelezen maar wat we nu te horen en te lezen krijgen overtreft alles. Ik heb helemaal geen verwachtingen van de partij van bart de zeveraar. Wat Vlaanderen werkelijk broodnodig heeft is een nieuwe Jan Van Rijswijck, die geen zogenaamde "groten" ter wereld vleidt en geen vreemden tot meesters in Vlaanderen duldt, tot mijn spijt zie ik deze nieuwe Jan Van Rijswijck ook niet bij het Vlaams Belang, met Halal of Westmal win je geen verkiezingen en met blote borsten ook niet.

    Ik in elk geval drink vanavond mijn Westmalse trappist en wacht in alle rust af wat er komt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andre1950
    blog.seniorennet.be/andre19
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!