Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....

    In de nacht van donderdag op vrijdag heb ik heerlijk genoten van de Pastorale, de zesde symphonie van Beethoven, niet op CD, maar op plaat, mijn inmiddels 40 jaar oude Dual1226 doet het nog steeds perfect, waarom niet? Ik doe het na 76 jaren toch ook nog perfect! De klank van de plaat is veel voller en dieper als de klank van de CD. Daar ik in een alleenstaand huis woon, kan ik het geluid zo instellen hoe ik wil, en volle luidsterkte is bij Beethoven wel gewenst, anders hoort men de fijne tonen niet.
    Beethoven maakt dus een wandeling op de Brocken, plots steekt er een hevig onweer op, dat herinnerde mij aan de strijd tussen Vlaamse blogs, de donderslagen zijn geweldig, maar daarna komt dan weer de stilte na de storm, de vogeltjes fluiten weer en alles is weer rustig. Fantastisch, hoe Beethoven dit in muziek omgezet heeft. Alhoewel ik nog enkele mails te beantwoorden heb, besloot ik, eerst maar voor ontspanning te zorgen want dat is ook zeer belangrijk. De boog mag niet konstant gespannen staan, anders verliert hij zijn veerkracht, en deze veerkracht wil ik nog enkele jaren behouden.
    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een ontspannen weekeinde toe zonder kommer en zorg en wie een paardenstaek wil eten, kan dat gerust doen, men wordt er niet ziek van, daar echter paarden mijn vrienden zijn eet ik het niet, men eet toch zijn vrienden niet! Alleen de Vlamingen schijnen elkaar soms te verslinden, zij kunnen wel een voorbeeld nemen aan de Walen, die trekken tenminste steeds aan één zeel.

    Groetjes
    Kartuizer.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    15-02-2013
    Kartuizer
    Met paardenvlees is niets fout maar als men het kaartje van Europa ziet waarop via pijlen staat afgebeeld welke weg 'bepaald' vlees aflegt voor het bij de klant op het bord komt dan komt één woord én gedachte sterk naar voren nl: CORRUPTIE, daar zit het probleem van heel Europa, door dat open grenzen beleid heeft de corruptie vrije weg. Volgens de laatste informatie zou de start zelfs gegeven zijn uit Antwerpen door een allochtoon, ha ha ha, ik bedoel Nederlander of moet ik nu zeggen Nederlandse-Vlaming???? Ha ha ha, ik lig in een deuk, weer een stuiptrekking van de linkse rakkers, ha ha ha ha. De reden dat ik steeds mijn document met uitleg a.g. de barcode op zak heb, eerst kijken van waar het product komt dan pas kopen. U kent ze wel hopelijk? Bvb; 300-379 Frakrijk, 400-440 Duitsland, 540-549 België Lux, 870-879 Nederland, 900-919 Oostenrijk. Producten uit landen zoals 611 Marokko, 613 Algerije, 619 Tunesië, 622 Egypte om maar enkelen landen te noemen komen nooit in huis, nogmaals, ook dat geeft geen garantie, kijk maar weer naar het paardenvlees plaatje. Wat hebben we toch veel gemeen. We wonen beiden in een huis dat ouder dan 100 jaar is nota bene een oerdegelijke prachtige woning, we luisteren beiden graag naar klassieke muziek, Mozart, Beethoven, Vivaldi, Rossini om er maar enkelen te noemen zijn mijn topfavorieten momenteel draait Mozart - Symphony No. 12 in G Major, K. 110 Allegro op de achtergrond. Beiden strijden we voor een welvarend, veilig en leefbaar Vlaanderen zelfs voor een welvarend, veilig en leefbaar Wallonië maar dan wel op eigen benen. Beiden strijden we tegen de steeds groter wordende kankervlek, islam genaamd, niet omdat het islam is maar omdat het geweld, barbaars gedrag, verminking van en uithuwelijken van kinderen goedpraat, omdat het totaal geen respect heeft voor vrouwen, omdat het gebaseerd is op een ordinaire dictatuur, omdat het moorden bejubeld kijk maar naar 11 sept. 2001. Ook een prettig gezellig warm weekend gewenst, uiteraard ook aan de blogvrienden die geregeld hun mening meedelen, iets waar ik steeds naar uitkijk.

    15-02-2013 om 15:00 geschreven door Jean


    Dubbel antwoord.
    1) Wat bent U toch een "chançaard" beste Kartuizer, vanwege Uw mogelijkheid om volop èn luidop te kunnen genieten van klassiek muziek, wanneer & op wèlk tijdstip dat het U past. - + - + - Om te vermijden dat mijn "grote bazin" haar timmergerief-met-grote-tanden bovenhaalt, is Fikken wel verplicht van wachten totdat zij het huis uit is om boodschappen te doen. - + - + - Een hoofdtelefoon is prima voor hedendaagse muziek, doch is (bijna) zonde in het geval van "klassiek". - + - + - + - + - + - Deel 2) Die heisa over paardenvlees mist grotendeels haar effect onder de bevolking: Op z'n "éérstecommuniezieltje" beweert Fikken, dat... Paardenvlees géén groeihormonen bevat, en ZELFS PARASIETENVRIJ is... (PS: dàt is een ERSTIG NADENKERTJE !!!) Ooit heb ik vaak-genoeg àlle soorten "veevlees" onder de microscoop gezien, zèlfs tè dikwijls... ware het niet dat ik feitelijk een "broekvager" was/nog ben,... dan telde Vlaanderen één vegetariër méér. - + - + - Die "plotse uitbarsting" over het verwerken van paardenvlees vindt zijn oorsprong in een besluit van die EU-zeveraars die besloten hebben om Roemenië op dezelfde voet te brengen als de àndere EU-landen door het vervoersysteem te wijzigen in dat land. - + - + - Die mensen dààr leven nog grotendeels zoals onze grootouders (èn zelfs nog ouders): Véél werd nog gewerkt...met "paard(en) & kar" èn "ploegen met tractor" was enkel "iets voor rijke stinkerds" - + - + - Paarden moesten dus "uit roulatie"... en wàt moesten noodgedwongen de boertjes doen ?... juist geraden, want een werkloos paard is een nodeloos "mondje vullen". - + - + - Goed gezien van de almachtige bankiers: met het verwijderen van de paarden, zijn de boeren nù VERPLICHT om zich mechanisch materiaal aan te schaffen om vérder te kunnen werken, èn... met de opbrengst van de verkoop van een paar paarden, kàn een boertje zich geen moderne werktuigen kopen; Gevolg: geld lenen bij de banken ----> KASSA-KASSA bij die slokkoppen !!! Grrrrr... - + - + - Wees gerust, beste Kartuizer en beste dito-fans, die heisa komt ENKEL doordat men niet gemeld heeft OP HET ETIKET, dat er ook paardenvlees vermengd werd met een àndere soort. - + - + - "Much ado about nothing" zou Shakespeare schrijven.

    15-02-2013 om 12:42 geschreven door Victor Van Vosselaer


    Paardenstaek
    Goede morgen kartuizer, Jij zegt daar zomaar iets met je paardenstaek. Mijn ouders waren geen rijke mensen, en ik herinner mij nog zeer goed dat ik in de jaren 55 en later als 13 jarige regelmatig te voet naar de paardenbeenhouwer moest gaan om vlees, dat was wel een 5 tal km heen en terug. Wij klaagden niet, want wij wisten niet beter en heel normaal. Ik herinner nog goed mijn moeder, die er op stond dat wij naar een goede Broederschool moesten gaan, en dat koste geld! Schoolgeld, boeken, tramabonnement, en alle goddelijke bijval. Als kind had zij ook ervaren dat haar moeder, niet kon lezen en schrijven. Zij zelf moest gaan werken op de fabriek van haar 12 jaar, maar heeft de moed gehad om naar de avondschool te gaan. Daarom ging zij als een fiere Vlaamse vrouw nog iets bijverdienen en aten wij paardenvlees. Ik mocht naar de vakschool gaan om een stiel te leren. Ondertussen zijn de tijden veranderd en is paardenvlees zeldzaam geworden. Misschien is het goed dat die Vlamingen die op het punt staan om elkaar te verslinden, in de plaats, eens een stukje paardenvlees eten en tot bezinning komen, anders komen die tijden terug Beste, je hebt gelijk, geniet maar van uw cultuur met uw muziek! Marnix

    15-02-2013 om 08:29 geschreven door Marnix




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blogjevanwil
    blog.seniorennet.be/blogjev
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!