Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen, vragen en nog eens vragen...2

    Ik ben weer met een heikel thema begonnen, maar wie A zegt moet ook B zeggen. De titel van mijn blog is; Gedachten over God en de wereld. Ik moet dan ook eens duidelijk maken wat ik met de naam God bedoel.

    Er moet iets zijn, dat er altijd geweest is en dat iets is God. Van niets kan er nooit iets komen. Ik tracht de voorstanders van de evolutietheorie te begrijpen, maar zonder dat iets dat er altijd moet geweest zijn kan deze evolutie geen aanvang genomen hebben omdat er van niets nooit iets komen kan.

    De God aan wie ik geloof is geen straffende en wraakzuchtige God maar een liefdevolle vredelievende. Hij is de schepper van het oneindige heelal met de vele miljoenen sterren en planeten. Ons heeft Hij de planeet aarde gegeven, met alles erop en eraan, op deze planeet mogen wij klungelen zoveel we willen, Hij bemoeit zich daar niet mee. Op onze planeet aarde was van begin aan alles wat wij nodig hadden maar wij hebben zoveel misgeklungelt dat er nu niet meer genoeg is om alle mensen behoorlijk te voeden, dat is echter niet de schuld van God, maar onze eigen schuld. Een echtpaar dat tenauwernood twee kinderen behoorlijk te eten kan geven en er tien verwekt waarvan er dan acht van honger sterven is de ware schuldige, niet God. Bovendien kan men ook niet verwachten dat andere echtparen die wel hun verstand gebruiken de acht kinderen van het eerste echtpaar te eten gaan geven en daardoor hun eigen kinderen zouden verwaarlozen. Wie de natuurwetten overtreed straft zich zelf, het is niet God die straft.
    De God aan wie ik geloof verlangd niet dat wij Hem aanbidden en ons in het stof voor Hem verneigen zoals sommige kerk-en sektenleiders ons dat willen wijsmaken, neen, Hij verlangd alléén dat wij liefdevol met elkaar omgaan, niet stelen en bedriegen en niet moorden en dat wij onze medemensen zo behandelen zoals we zelf graag behandeld zouden worden, dat zijn de ongeschreven natuurwetten die Hij in het hart van elke mens gegrift heeft. Wanneer wij echter deze natuurwetten overschrijden, grijpt Hij  niet in met straffen omdat wij door het overtreden van deze natuurwetten ons zelf straffen. 
    De God aan wie ik geloof heeft aan elke mens een vrije wil gegeven, met deze vrije wil kan de mens kiezen voor het goede of het slechte, dezen echter die voor het slechte kiezen houdt Hij daarvan niet terug omdat Hij niet wil ingrijpen in de vrije wil, Hij is geen tyran. Wanneer echter in sommige landen het slechte hoogtij viert zoals in de moslimlanden, is dat niet de schuld van God maar van de overheden die zulks oogluikend toelaten en soms ook bevorderen zij en zij alleen zijn de verantwoordelijken voor deze moord en slachtpartijen en niet God. Wij mogen op onze planeet zoveel klungelen als we willen, dat is de vrijheid die God ons gegeven heeft als wij zelf aan deze slachtpartijen geen einde maken met alle middelen die ons ter beschikking staan dan mogen wij God niet verwijten dat Hij niet ingrijpt.

    Groetjes,
    Kartuizer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    07-10-2013
    Voilà...
    het nu reeds voor de tweede maal dat een reactie van Fikken, dat staat aangeduid onder de rubriek "laatste commentaren" èn... toch NIET GEPUBLICEERD raakt. - + - + - De titel was: 'Hij, zij, het... NIKS, nul de botten. - + - + - Géén Probleem hoor: het is de "Blogbaas" dat de énige is die het recht heeft om te beslissen WAT, èn WIE iets MAG schrijven op z'n blog - + - + - "Sans rancune" zouden de françoistjes zeggen... èn, in feite heeft U, in zekere zin, gelijk over het bewuste onderwerp, en, om ditmaal te tonen dat Fikken niet alleen de oudste is, maar ook de verstandigst WIL hij NIET een stom-meningsverschil dé reden beschouwen om een zekere, hechte Vriendschap ervoor te verbreken: "HET" is moeite NIET WAARD !!!. - + - + - (en géén van beide KAN zijn eigen-gelijk aantonen, noch bewijzen) ---> De éne kan onmogelijk bewijzen dat er steeds een "opperwezen" geweest is, NOG is, èn er STEEDS ZAL zijn,... terwijl de àndere opinie eveneens in dezelfde richting gaat: Het VEELAL, is zo immens & tijdloos, dat er nimmer een begin, noch einde aan zal komen. - + - + - O, ja, als kind heeft men ons een tijdje willen wijsmaken dat de "godsgedachte" zodànig-groot was, dat...het voor het menselijk verstand ONMOGELIJK was om te begrijpen wàt àl in die gedachte bevat was... ---> en dan trokken die "kerkleraren" zich uit de slag met te zeggen: "het is een MYSTERIE" (zonder vérder op bepaalde kwesties...DIEPER IN TE GAAN) Wààrom is het dan zo moeilijk om aan te nemen dat tijd & ruimte evenmin een begin, noch einde zullen hebben (?) èn... dat er miljoenen hemellichamen zijn wààrop ook (zij het in aangespaste vorm volgens de levensMOGELIJKHEDEN kùnnen zijn ? Fikken zou NOG VEEL VERDER KUNNEN GAAN, maar zal dan maar de goede raad volgen zoals onze gemeenschappelijke Vriend JEAN, neergetypt heeft op datum van 01-10-2013... het is de simpelste oplossing voor het instandhouden van de vriendschap. ---------------------------------------------------------------------- Maar... ondanks dit besluit om zinnebeeldig de vredespijp te roken tijdens een pow-wow (zoals de indianen deden in de Western-verhalen), verbijt ik mijn spijt dat mijn voorlaatste reactie niet verschenen is vermits toch een deel van de Kartuizerfans wél weten (zonder bij de schrijversnaam genoemd te zijn) WIE die Willy is, die het smartelijk verlies van zijn geliefde Helena moest ondergaan, èn WAAROM Fikken dan ook zo woest was op die imaginaire "nul-de-botten" die ons toch zoooo lief heeft.

    07-10-2013 om 00:05 geschreven door Victor Van Vosselaer


    04-10-2013
    National geografic
    Deze zender heeft heel interessante programma's over de mythe van goden, bacteriën inslag meteorieten en tal van bijbel analysen. Wetenschap en geloof herenigt zich. Deze week is er de analyse over hoe Mozes zijn volk door de zee leidde naar het beloofde land ,wetenschappelijk verklaard hoe de zee zich opende , vanwaar Mozes deze kennis had blijft een ?

    04-10-2013 om 13:39 geschreven door Gina


    02-10-2013
    Indien ik "gelovig" was...
    zou ik U, bij afsterven, onmiddelijk binnenlaten in de grote zaal om iedere dag rijstepap-met-zilveren lepels te laten eten, beste Kartuizer. - + - + - Echter wél met een zilveren, en NIET met een gouden lepel want... U heeft reeds méérmaals gezondigd tegen het éérste hoofdzondenverbod....zèlfs dààrjuist nog eens-te-meer in Uw artikel: Hoovaardigheid (en dàt voor een nederige Kartuizer ) De reden is héél simpel: U denkt/beweert dat god ènkel op dat kleine, nietig planeetje (tussen de miljoenen, en wellicht miljarden hemellichamen) HIER levende wezens met-eigen-wil ZOU geplaats hebben - + - + - "Mo vint togh" zou Will Tura zingen, het VEELal zweeft vol met hun (eigen aangpaste) bewoners, die, dààrom niet op de mens houven te gelijken, maar toch een eigen leven èn voortplanting hebben. - + - + - Het is niet omdat wij, nietige wezens, nog één àndere levensvormen ontmoet hebben, dat zij niet zouden bestààn... - + - + - Zie maar eens op het internet wèlke "gedaanten" zijn reeds gevonden hebben in gedeeltes van die meteoriet dat onlangs ontplofts is boven Rusland - + - + - Aldus is het héél goed aan te nemen dat "de mens" zelfs OORSPRONKELIJK NIET "aards" is, doch hier achtergelaten door "hoger-beschaafde wezens" als expériment, of, kiemen ervan, meekomen zijn met meteorieten, en zich vérder ontwikkeld hebben tot mens en dier door de gunstige omstandigheden dat de planeet Aarde bood: Water èn een leefbaar-gedeelte zuurstof. - + - + - Ik schrijf dus wél: leefbaar-gedeelte zuurstof, WANT... onze ingeademde lucht, (zelfs aan zee-met-een-voortdurend fris briesje, of in de vije natuur van de Kempen... ook in de frisse boslucht... ademen wij vooràl 78 %.... STIKSTOF in, plus natuurlijk 21 % zuurstof en bijna 1 % koolzuur in. - + - + - Eén ademteug zuivere zuurstof inademen, en dan is men reeds bij Sinte Pieter om rijstepap te eten, ofwel bij Satan tussen de juke-box en de "comptoir" met, op de knie, een voluptueuse vamp en, met in de nog-vrije hand, een frisse Duvel.

    02-10-2013 om 18:43 geschreven door Victor Van Vosselaer


    01-10-2013
    Kartuizer
    Dat is nu juist wat ik respecteer, ieder zijn mening op voorwaarde dat die mening geweldloos is. Niemand kam me kwetsen met zijn eigen mening, integendeel, ik heb respect voor de vrije onafhankelijke mening ook al is die mening niet mijn mening.

    01-10-2013 om 20:15 geschreven door Jean




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudefotos
    blog.seniorennet.be/oudefot
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jefrenoir
    blog.seniorennet.be/jefreno
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!