Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening......

    Ik kan er niet omheen te zeggen, dat ik over sommige reacties die ik op mijn drie laatste artikels kreeg een beetje verbaasd en teleurgesteld ben.
    Ik begon mijn betoog met te zeggen dat ik de zogenaamde oerknal voor onzin houd, de kip en de haan, de merry en de hengst, vader spin en moeder spin waren gelijktijdig daar en alle andere levende wezens ook, inklusief de mens, allemaal als een paartje, zodat ze zich konden voortplanten. Ik zei, dat mijn verstand mij zegt dat er iets moet zijn dat altijd geweest is, omdat van niets nooit iets kan komen, dat dit alles bedacht heeft, een geweldige intellegente geest, een kunstenaar, zoals Jutta dat in haar reactie zo mooi formuleerde, en dat ik deze enorme geweldige geest God noem.

    Ik zei ook zeer duidelijk dat deze God niet de zelfgeschapen god van de kerk-en sektenleiders is, geen straffende God, en dat deze God zich niet bemoeit met ons reilen en zeilen op onze planeet aarde maar dat we hier mogen klungelen zoveel we willen en dat we de gevolgen van ons geklungel zelf moeten dragen en wij door dat misgeklungel ons zelf straffen. Wanneer moeders die in blijde verwachting zijn, alkohol drinken en roken en drugs gebruiken moeten zij niet verbaasd zijn dat er kinderen met afwijkingen geboren worden. Iemand die twee pakjes cigaretten per dag rookt moet niet verbaasd zijn longkanker te krijgen en zo is het ook met vele andere ziekten, wij straffen steeds onszelf door de natuurwetten te overtreden.

    Over een paradijs met rijstpap met gouden lepeltjes of met 72 maagden heb ik niets geschreven, wat er met ons gebeurt na onze dood weet ik niet, maar ik meen wel te weten dat de mens iets meer heeft als koolstof en water, namelijk geest, vandaar ook de uitdrukking hij liet de geest. Ik geloof, maar weten doe ik dat niet, dat deze geest een fraktie is van de enorme Geest die ik God noem en dat deze geest onsterfelijk is.

    Als er een lezer of lezeres is, die kan bewijzen dat uit het niets iets kan komen, mag hij of zij zich melden.

    Tenslotte nog dit; het is een schande zei Frans I. over de ramp op Lampadusa, en dat beaam ik, maar hij zei niet wat de schande is, de overbeladen boot die kenterde of de mensensluizers of de autoriteiten in de landen waar de mensen wegvluchten. En, dat er in de moslimlanden duizende Christenen vermoord worden alleen maar omdat zij Christenen zijn, daarover zei Franske niets, het zijn tenslotte ook geen Rooms-Katholieke Christenen.

    Groetjes,
    Kartuizer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    14-10-2013
    Beste Victor
    Soms typeer ik u als een duivel in een wijwatervat. Wat wijlen Helena is overkomen herken ik als geen ander, want ook wijlen mijn moeder was hetzelfde lot beschoren. - Moeder ging binnen (ziekenhuis)om een louter routine onderzoek, moeder was ziek, maar niet dodelijk ziek. Moeder is woensdagnamiddag geïnstalleerd in haar ziekenhuiskamer en donderdag morgen((4 uur) kreeg ik een telefoon dat moeder in coma lag en werd dringend verzocht te komen, want men had moeder al 2 keer gereanimeerd. Aangekomen in het ziekenhuis, had men moeder een katheder , geplaats , wat wil zeggen dat ze voor de derde keer gereanimeerd werd. Wat er mis is gelopen weet ik tot op de dag van vandaag nog niet. Na een 4 reanimatie vond ik het wel welletjes, en heb de betreffende arts daar ook over aangesproken.... er was afgesproken dat 'ingeval van ' moeder niet meer gereanimeerd diende te worden, naar moeders wens,was besproken met mezelf en moeder -huisdokter,-en specialist,maar deze laatste had zijn handtekening vergeten te zetten,en de dokter van dienst verplicht was moeder keer op keer te reanimeren. Ik kan u vertellen, Victor dat dit geen pretje is, en bij moeders laatste reanimatie heb ik de dokter van dienst (spreekwoordelijk) bij zijn oren getrokken ,,en de 'onberekende' handtekening zelf gezet. Heel even is moeder nog bij bewustzijn geweest maar was ze op . Vredig is ze in mijn armen gestorven., De betreffende arts heeft me nooit willen ontvangen, maar er zal een moment komen dat dit individu zich zal moeten verantwoorden. Ikzelf ben na dit 'voorval' nooit meer dezelfde geweest, er is een stuk in mezelf dat stilletje crepeert, gewoon om niet weten wat hoe en waarom . Iedereen maakt fouten , maar niet weten waarom en geen uitleg krijgen,is niet te verwerken, .... Wie niet weten wie de geliefde van Willy is, .... we zijn met zovele met exact dezelfde pijn.

    14-10-2013 om 15:14 geschreven door Gina


    11-10-2013
    Voor de Kartuizerfans...
    die nog niet zouden weten WIE die Willy is die zijn geliefde Helena verloren is na een onnodig-lang rekken van haar laatste dagen, dan kunnen zij het nalezen op: Nageltjes.be/wp/?p=7808 - + - + - + - En vooràl aldus de woede van Fikken (waarna een aardbeving losbrak op deze normaal-vredige site), beter begrijpen.... onze gemeenschappelijk vriend lucky9... had het onmiddelijk gevat (waarvoor nogmaals, hartelijke dank)

    11-10-2013 om 17:56 geschreven door Victor Van Vosselaer


    10-10-2013
    Een klein... "à coté"-tje.
    Niet dat "het" voor ons véél zou uitmaken, doch DE STANDAARD kopt vandaag, 10 okt., om 15:33 uur, met volgend artikel: Europese reuzentelecoop kiekt de Toby Jugnevel. - + - + - + - + - + - + - Het zou een nevelwolk zijn met een spanwijdte van +- één lichtjaar groot, maar... nooit te bereiken met onze (tegenwoordige) mogelijkheden, want het ligt op een afstand van... 1.200 (!) lichtjaar... - + - + - Enfin, indien Jullie méér détails willen weten over die vèrre "dingen uit het multiversum"... dan kàn men, er eens over nadenken HOE IMMENS GROOT het is, èn kàn zijn rondom ons...nietige microben VAN microben.

    10-10-2013 om 16:27 geschreven door Victor Van Vosselaer


    09-10-2013
    CORRECTIE.
    Zopas mijn opmerking verstuurd... en... de reactie van lucky9 (waarover sprake) is juist verschenen. - + - + - Men zou, verdorie, toch moeten beginnen gelovig te worden... Mirakels bestààn nog

    09-10-2013 om 14:44 geschreven door Victor Van Vosselaer


    Exxxxxcuseer...
    vriend Kartuizer, en lieve/beste Kartuizerfans (alnaar het geslacht), doch onder de rubriek: "Laatste commentaren" staat er een titel van de hand van vriend lucky9.... - + - + - Echter, is het NERGENS, onder geen ènkel artikel, TERUG TE VINDEN. - + - + - +- Vermits de pejoratieve ervaringen van verleden week, zal Fikken erover NIET KLAGEN, doch, langs z'n neus wél opmerken dat men hier toch wéér te doen heeft met dezelfde situatie wààrover die nare (verleden)- week begonnen is. - + - + - Indien er iemand, "mea culpa" mompelend, op de borst moet kloppen... wéét ik niet, maar het zal de "egotische" Fikken niet hoeven te zijn.

    09-10-2013 om 14:38 geschreven door Victor Van Vosselaer


    politiek correct?
    Wel Kartuizer, ik ben weliswaar geen genie maar naar verluidt kan op kosmische schaal inderdaad iets ontstaan uit het niets. De nieuwste wetenschappelijke inzichten wijzen overigens onweerlegbaar in die richting! Uiteraard spelen de definities van 'iets' en 'niets' hierin een belangrijke rol. De big bang is immers slechts een theorie, een stukje van een oneindig durende puzzel. En hier eindigt het verhaal van de mens. De mens is eindig. Zijn leven eindigt. Zijn denkvermogen is eindig enz. enz. Elke argumentatie is slechts een logisch gevolg van het bestaan van de logica. Waar en onwaar zijn geen tegenstrijdigheden maar slechts a-priori-smen. We zullen het nooit eens worden omdat we het allebei niet weten! (En niet kunnen weten). Voor velen ligt dat gevoelig. Het gezagsargument wordt vlijtig gebruikt door machthebbers en misbruikt door de meesten onder hen. Het is geen schande om iets niet te weten. Met iets dat men niet weet kan men geen rekening houden. Maar het is wel een schande om te doen alsof men iets weet, én deze (onbestaande) wetenschap te willen opleggen als dogma en opdringen aan anderen die men gemakkelijkheidshalve dan maar "ongelovigen" noemt. Vroeger bezondigden ook de christelijke obediënties zich aan deze zonde. Sinds enkele decennia staan de mohammedanen hierin echter onbetwist aan de leiding. Hun geloofwaardigheid stinkt. Daarom voelen ze zich bedreigd en gaan zich alsmaar fanatieker profileren. Het gevolg laat zich raden! The survival of the fittest!

    09-10-2013 om 02:16 geschreven door lucky9


    08-10-2013
    ieder zijn gelijk
    Mensen zijn altijd tegenstrijdig . Hezij dat ze het zo denken-of wat ook zeker is omdat ze "" willen "" tegenspreken. Zonder er een ogenblik over na te denken. Moest iedereen hetzelfde denken, wat zou de wereld saai zijn. --zegt men-- Wat niet zo vanzelfsprekend is . Integendeel zou ik zeggen. Het zou rustig en vredig kunnen zijn.-----En nu wil ik wedden dat ik geen gelijk krijg ..... -----En dat zie je trouwens aan de reacties telkens weer. Dat is vrijheid van meeningsuiting .Maar men moet eerlijk blijven.

    08-10-2013 om 15:30 geschreven door Jutta




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekebolleke
    blog.seniorennet.be/biekebo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!