Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg "En Hij schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis...

    Gisteren uitte ik mijn twijfels aan de bijbelse God die ik echter nog steeds met een hoofdletter schrijf.
    Ik dank lucky9 en Jaen voor hun bemoedigende reacties die ik onmiddellijk heb goedgekeurd maar die tot mijn verbazing nog niet op mijn blog verschenen zijn.

    Ik weet wel dat ik de theologen niet letterlijk mag nemen, Lucky9 heeft gelijk, zij waren en zijn ook maar mensen. Ik heb mij jarenlang verdiept in de theologie van Thomas van Aquino de 36 banden heb ik grondig doorgenomen en bij vele leerstellingen heb ik grote vraagtekens geplaatst. Maar Thomas was ook een kind van zijn tijd.

    Maar, niettegenstaande mijn twijfels blijf ik de Christelijke leer van de bijbelse God met het kruis in de vuist verdedigen. Op deze Christelijke leer is onze westerse samenleving opgebouwd, het is een leer van verdraagzaamheid, naastenliefde en eerbied voor alle schepselen. Het is een leer die ons zegt dat we de fouten en de tekortkomingen van anderen moeten vergeven omdat we zelf niet zonder fouten zijn. Als alle mensen op deze aarde volgens deze leer zouden leven zou onze planeet een paradijs zijn. We zouden geen legers en geen wapens nodig hebben en er zouden geen mensen honger lijden, iedereen zou tevreden en gelukkig zijn.

    Maar het is niet zo, omdat het Christendom een verwaterd Christendom geworden is. We weten het uit ervaring, de politieke partijen die een C van Christen in hun naam dragen zijn soms de ergste antichristen geweest zij hebben zelfs niet geaarzeld een grondrecht, het recht op leven, met de voeten te treden door de abortuswetgeving goed te keuren, sindsdien worden er ook in ons land jaarlijks duizende ongeborenen in de moederschoot gedood.Er staat nochthans:"gij zult niet doden!" Vele kopstukken van deze partijen, niet alleen in ons land, konden en kunnen het stelen, liegen en bedriegen niet laten en hebben zich verrijkt op kosten van het Volk. In Duitsland hebben we nu een mooi voorbeeld van een "Herr Von und Zu" die zelfs zijn doktortitel gestolen heeft. 

    Daarom is het belangrijk dat wij tot de ware Christelijke waarden en normen terug keren. Als wij dat niet doen staat Europa aan de rand van de afgrond. We worden overspoeld door charlatans die het Christelijke erfgoed willen vernietigen en die een leer verkondigen van een middeleeuwse woestijngod. Deze leer is precies het tegengestelde van de Christelijke leer. Het is een leer die haat moord en verderf verkondigt, een leer die onverdraagzaam is en die overal op deze wereld de oorzaak is van onrust en slachtpartijen. Overal waar de volgelingen van deze leer opduiken wordt de vreedzame samenleving verstoord. Overal waar de volgelingen van deze leer opduiken worden de kassen van de sociale voorzieningen geplundert en voelen de burgers zich niet meer veilig. Wij moeten ons weren tegen de onbekwame politiekers die dit alles in de hand werken, wij kunnen dat nu nog door deze volksverraders bij de volgende verkiezingen een flinke trap onder hun broek te geven. Er moet een einde komen aan deze wereldvreemde invasie van onruststokers en criminelen. We moeten ons weren voor het te laat is.

    Kartuizer.

    Reageer.....

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    27-02-2011
    dat is erg pffff
    Beste Kartuizer ik kan niet anders dan je gelijk geven. Uw twijfels zijn eveneens de mijne. En wat ik wil zeggen aan de Heren hieronder, Nu durf ik niet meer te schrijven want ik weet dat mijn spelling te wensen overlaat. Het zal de ouderdom zijn denk ik.------ Want in de loop der jaren moesten wij wel driemaal van spelling veranderen. Als je schrijft vallen fouten minder op maar als je typt des te meer. En mijn fout is ,dat ik nooit , echt nooit mijn schrijfsel na lees. Heb ik van kindsaf nooit gedaan.-------misschien dwaas, maar een slechte gewoonte leer je niet zo maar af.--------En zo typ ik er lustig op los.

    27-02-2011 om 23:44 geschreven door jutta


    @ Beste Jean,
    Het is juist OMDAT ik éérst zo twijfelde aan de schrijfwijze, dat ik, (als zekerheid) naslagwerk opensloeg. Daar vond ik 1) Heeroom & Heerbroer: een oom of broer die geestelijke zijn; 2) Heer is de benaming voor een persoon dat een trapje hoger staat in de maatschappij. NATUURLIJK is dat naslagwerk nog van voor de tijd dat de strapatsen van "vuul Rozjeetje" Van Geluwe en consoorten nog niet bekend waren, en dààrdoor dat "trapje hoger" een flinke opdoffer gekregen heeft (zoals steeds, ten nadele van degenen die "het" wél goed menen)

    27-02-2011 om 20:49 geschreven door Victor Van Vosselaer


    @Victor
    Beste Victor, Volmondig met u eens, ik snap niet waarom die 'H' ontbrak bij eeroom??? en het heeft niets met ouderdom te maken, zeker weten, want alles wordt gecontroleerd op taal vóór ik het plaats, vermoedelijk heeft mijn pc op een andere taal ingesteld gestaan zodat hij de schrijfwijze niet herkent heeft?

    27-02-2011 om 16:14 geschreven door Jean


    Kartuizer
    Op NL1 was hedenmiddag Deklucht te zien, hij, de bankspecialist, was van mening dat we meer akkoorden moeten sluiten met landen zoals Marokko want daar kunnen op een veel goedkopere wijze tomaten gekweekt worden. Zou die oen nu echt zo dom zijn om contracten te tekenen met een volk wat als exportartikel "geweld" heeft of zou er meer achter zitten? Nogal logisch dat die blinde vink zo graag fladdert in die Europese volière van graaiers en naaiers, het zaad ligt er voor te rapen zal hij denken. Dergelijke figuur is gelukkig totaal uitgerangeerd op Vlaamse bodem, helaas kan én mag hij zijn vernietigingsstrategie ongestoord verder zetten op Europese bodem. Wordt het niet hoogtijd dat wij die Deklucht eens gaan vertellen dat zijn gezever niemand nog interesseert?

    27-02-2011 om 16:07 geschreven door Jean


    de uitzondering bevestigt de regel
    Volledig akkoord, behalve met je standpunt over abortus. De wetgeving heeft wél zin en ik keur ze, hoewel ze voor verbetering vatbaar is, overigens goed. Iedereen is vrij ervan gebruik te maken of niet. Geen enkele religie of moraal heeft mijns inziens het recht hierin tussen te komen op een manier die de individuele vrijheid beknot. Wel veroordeel ik zeer zeker en ten stelligste abortus als laattijdig voorbehoedsmiddel. Tegelijkertijd keur ik de niet toepassing van abortus op biologische vruchten met een genetisch defect of risico op handicap ten stelligste af. Mijn punt is dit. Elke stel ouders heeft het recht op het geluk om te kunnen zorgen voor een nageslacht. Demografisch zou dit zelfs een binaire plicht moeten zijn: minstens twee kinderen per ouderpaar. Tot 2,9 kinderen per paar moet alles maximaal gefaciliteerd worden om gezonde, intelligente, verstandige en lichamelijk zo optimaal mogelijk functionerende kinderen op de wereld te zetten en te voeden tot verantwoordelijke en ethisch handelende volwassenen. Boven de 2,9 (gemiddeld) is voor mij de maat vol en moeten er andere regels gelden. Alsdan moet aanmoediging gewijzigd worden in ontmoediging. Een vrouw is geen kinderfabriek en 2 à drie kinderen op een verantwoorde manier opvoeden is al risicovol, het equivalent van een voltijdse job en bovendien moeilijk genoeg. Alle tegenargumenten zijn mijns inziens politiek correct en hebben perfide, minstens verborgen bijbedoelingen.

    27-02-2011 om 13:28 geschreven door Lucky9


    Volkomen eens...
    met de reacties van Jean & lucky9 in het eerste artikel +natuurlijk ook hetgeen Uzelf schreef in het vervolg, beste Kartuizer. Doch volkomen onbegrijpelijk (altans voor mij) zijn niet alleen àl die oorlogen, doch ook die onrechtvaardigheden en tegenspoed van personen die zèlfs (spreekwoordelijk) géén vlieg zouden kwaad doen: Babies die geboren worden met aids, misvormde ledematen, die op jonge leeftijd kanker oplopen, gemarteld worden (door ouders of derden), enz enz. Zelfs "rechtschapen" volwassenen zijn ook niet vrij van gevaarlijke ziekten... Rechtvaardige & liefhebbende Vader ??? Verre van tegen Uw schenen te willen trappen, beste Kartuizer, doch bij mij, gaan zulke dingen er niet meer in. Natuurlijk is de geordende samenleving wel verplicht om bepaalde fatsoenregels in aanmerking te nemen, en dààr kàn eigenlijk niet omzeild worden door de elementaire christelijke regels te negeren. (wat de i**** wél doet, en dus niet compatibel is, en ook nooit zal zijn, met de BESCHAAFDE levenswijze). P.S.: Omdat ik twijfelde ...eens opgezocht in woordenboek: de schrijfwijze voor "nonkel-paster" is Heeroom, beste Jean; doch... géén probleem, we hadden wél begrepen wat U bedoelde. (^_-)

    27-02-2011 om 12:23 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dukje
    blog.seniorennet.be/dukje
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martine1955
    blog.seniorennet.be/martine
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!