Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenk mens dat gij stof en as zijt en tot stof en as zult wederkeren.

    Vandaag begint de Christelijke veertigdaagse vastentijd. De Katholieke Christenen ontvangen op het voorhoofd een askruisje terwijl de priester zegt: "Gedenk o mens dat gij stof en as zijt en dat gij tot stof en as zult wederkeren!"
    Sterfelijk zijn we allemaal één van de weinige rechtvaardigheden op deze aarde. Of het nu pausen zijn of koningen, ministers, rijken of armen, academiker of analfabeet alle zullen ze eenmaal tot stof en as wederkeren.

    De Christelijke vastentijd eindigt op paaszaterdag. Van de Christenen wordt verlangt dat zij zich gedurende deze veertig dagen zullen onthouden van alles wat niet noodzakelijk en levensnoodwendig is. Het moet een tijd van inkeer en bezinning zijn. We zullen deze veertig dagen geen Christelijke jongeren zien die met lege magen rondlopen en die autos beschadigen en in brand steken en die hun medemensen terroriseren. We zullen er  in onze kranten ook niets over lezen want het is de Christelijke vastentijd en geen Ramadan! Er zullen bij de BRT, ik meen VRT ook geen bisschoppen of pastoors uitgenodigd worden om de betekenis van de  Christelijke vastentijd een beetje nader toe te lichten want dat is niet politiek correct en past helemaal niet in het kraam van de rode papenfreters. 

    Ik drink gedurende deze veertig dagen nog wel elke avond mijn Trappist want dat vind ik wel levensnoodzakelijk maar ik heb besloten tot paaszaterdag niet meer te roken want dat is niet levensnoodzakelijk met het geld dat ik daardoor spaar wil ik dan Pasen iemand een plezier doen.

    Dat de monikken met bierbrouwen begonnen was geen toeval. In de Orden was het vasten heel streng, maar drinken breekt het vasten niet. Maar het is wel zo dat de Trappisten van Westmalle, en dat weet ik omdat ik tijdens mijn militaire dienstplicht mijn vrije dagen in de abdij verbracht,  alleen maar alkoholvrijes bier drinken maar één echte Trappist is gelijk aan twee boterhammen.

    Kartuiser.

    Reageer......



     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    11-03-2011
    @ Lieve Jutta,
    Sorry dat ik niet eerst gereageerd heb op Uw reactie, maar mijn focus ging eerder naar hetgeen nu-momenteel ligt te roken naast de pc en àl hetgeen errond geschreven werd. Enerzijds verheugd het mij dat U zo'n brave, liefhebbende man getroffen heeft, doch anderzijds... doet het me ècht leed om te vernemen dat U (al jaren) weduwe bent. Het leven kan hard zijn, en een lang leven is niet iedereen beschoren; doch, de jaren waarop Uw echtgenoot wél (nog) rookte, zullen er wel geweest zijn waarin een sigaret (ondanks alles) aan- en voor hem... een moment van ontspanning gegeven hebben. Dat U "het" ooit kunnen laten hebt,... daarvoor zeg ik toch: "Chapeau" hoor.

    11-03-2011 om 00:49 geschreven door Victor Van Vosselaer


    Beste vrienden en lieve vriendin,
    Oprechte dank voor Jullie bezorgdheid...en dàt méén ik hoor, "gene truut" zoals ze zeggen in de stad van A. Doch... er is WéL een verschil tussen jullie en mij: Jullie zijn "binnenlanders", en dus veel meer onderhevig aan bedompte lucht. Vanaf het moment dat ik voor- of achterdeur open, stroomt de frisse zeelucht onze longen binnen. Ik heb dat al eens eerder gepost: Behalve de maanden van mijn "dienstplicht voor vorst en vaderland", heb ik NOOIT van héél mijn leven VERDER DAN 800 METER in VOGELVLUCHT van de zeedijk gewoond; dus... steeds frisse zeebries gehad met uitzondering van de "congé payées" die ik bezigde om "ergens in den vreemde"... te doen lijk de zaaier uit de Bijbel. Onze Vriend Kartuizer wéét wel wat ik bedoel, de vers begint zo: "Een zaaier ging uit om zijn zaad te zaaien... enz" dat er een deel op de rots, of op de kant van de weg viel, speelde géén rol, als die zaaier maar kon zaaien,dan was hij tevreden. In 1970 was Fikken het "jagen" beu, en trouwde hij (volgens zijn eigen filosofische opvatting,) met het meisje dat... indien zij een jongen was geweest, zij/hij mijn BESTE VRIEND zou geweest zijn. Dat het daarbij nog een knappe was, en 14 1/2 jaar jonger, was dus mooi meegenomen. (:0D (en het huwlijk houdt nog altijd stand Jullie weten het al: beide roken lijk de koeltorens in Doel, doch TOCH zij wij opgelucht door te zien dat geen ènkele van onze zonen noch dochters roken (!), zij hebben méér verstand dan hun ouwelui. {;-D. Doch, wees gerust, de schatkist van dit onland wordt NIET gespijst door Fikken hoor: kanalen genoeg om aan stinkstokken te geraken want mijn woonplaats is een internationaal knooppunt. Binnen 2 maand word ik 76... zou ik nu nog moeten stoppen om nog een paar jaartjes langer te leven ? Voor mij, is het leven allang geslaagd, onnodig om het nog wat te rekken want mijn afscheid heb ik reeds verleden jaar gevierd door gedurende TIEN dagen (rond eind-Mei-begin-Juni) te leven met vrienden & vriendinnen (girlfriends, géén "aanhoudsters") van "Wein, Weib und gesang"... plus natuurlijk, een massa "smoor". Helaas is ons "groepje" reeds uitgedund wegens "vertrek naar de eeuwige jachtvelden", doch, indien mijn hart het nog volhoudt... is het dit jaar wéér "van dattum". Beste Kartuizer, misschien bent U al Uw wenkbrauwen aan 't fronsen, doch...op 30 Mei is de Vasten reeds lang voorbij hoor, en "zorgen vergeten" hét parool... We leven maar één maal, onze strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen was hard genoeg, (helaas tevergeefs), het is nu aan de jongere generatie om ons werk verder te zetten...

    11-03-2011 om 00:26 geschreven door Victor Van Vosselaer


    10-03-2011
    niet boos worden he'
    nu ga ik eens iets triestig vertellen ...Mijn echtgenoot was een sterke stoere bink, echt waar slim energiek; allee kon zowat alles. 's Avonds gezellig met vrouw lief voor TV ,allebei met zo een stinkstok in de hand. Jaren zo.--------Tot ik besloot te stoppen met roken.---Ik doe mee zei man lief. --- Ik nam een sigaret vast, en zei; "jij bent de laatste." In plaats van in de asbak wierp ik haar in het wc. Mijn man zei ook ik stop er ook mee, want gezond kan het niet zijn, Hij kuchte veel.---- De volgende dag ging hij werken , en ja zo wat mannen rookers bijeen; een praatje vooraf, het pakje stinkstokken deed de ronde-----En ja m'n mannetje was verkocht he'.-----Ik heb sinds die avond geen sigaret meer aangeraakt. Slecht humeur dat wel , een tijdje toch , maar niemand had er last van. Een beetje karakter is mij niet vreemd he'. ----Maar wat ik erg ,zeer erg vond was, dat hij jaren later, twee dagen voor hij stierf zegde "J, had ik toen maar met je mee blijven doen------- --had ik nu misschien niet zo'n pijn gehad------ Dan ben je boos, maar ook zeer zeer triestig . Je kon niets zeggen om hem te troosten he' sorry maar denk daar eens over na !

    10-03-2011 om 15:23 geschreven door jutta


    @Victor
    Je brengt de wereld op een goed idee, nl. stoppen met roken, blijkbaar gaat men dan op hete kolen lopen!!! :). Probleem van verwarming opgelost plus men bespaard een massa geld wat nu opgaat in rook, grapje, maar dat er iets moet gaan gebeuren is een feit, alleen is de politiek nu aan het uitzoeken hoe ze de burgers kunnen plukken via andere energie want gratis is alleen weggelegd voor de rode en groene bende huichelaars. Persoonlijk heb ik NOOIT gerookt, noch mijn echtgenote noch mijn kinderen en aangetrouwde kinderen, ik zou het ook niet kunnen verdragen dat er gerookt wordt in mijn huis, als mensen graag roken dan roken ze maar, het is hun leven alleen mag het niet storend zijn zoals de islam een zeer storend én gevaarlijk feit is in onze samenleving, veel gevaarlijker en storender dan roken. Nu is zich een HEMA islamtrien, een overgelopen trien nota bene, het schepsel weet niet waarover ze lult, druk aan 't maken over een hoofdoek, stel dat HEMA zou toegeven aan die barbaarse waanzin in haar filiaal dan is het toch aan de burger om die winkel links te laten liggen, niet? Wij hebben de HEMA niet nodig, de HEMA heeft ons wel nodig om te overleven, dus, géén kopvodden in de zaak zou ik zeggen.. Groetjes, Jean

    10-03-2011 om 12:26 geschreven door Jean


    09-03-2011
    Beste Victor
    Ooit kampten mijn echtgenote en ik met het zelfde probleem. Uit puur compassie zou ik naar Zeebrugge kruipen om jou uit eigen ervaring onze en dus de echte remedie te vertellen. Alleen vrees ik een beetje dat jij en je echtgenote er niet samen willen aan beginnen. Dan zou ik voor niets gekropen zijn. Het cruciaal punt om te begrijpen is dat de fabrikanten iets anders dan nicotine in hun product mengen. Dat element in combinatie met de nicotine (die het niet alleen zou kunnen) werkt verslavend. Een beetje zoals België zonder de seksen-coburgs ook niet werkzaam zou kunnen blijven. Dit inzicht opent een veelvoud van zeer rendabele of aangename mogelijkheden. Let wel die zijn niet toepasselijk op de Westmalle van kartuizer!

    09-03-2011 om 23:11 geschreven door lucky9


    40 dagen...
    zonder sigaret (?), dan ben ik gegarandeerd "totaal op" van de zenuwen, beste Kartuizer. Dertig jaar geleden, had mijn echtgenote besloten om (tijdelijk) te stoppen wegens "in blijde verwachting" van mijn oudste zoon. Om hààr niet in verleiding te brengen, deed ik ook mee... Doch, na een tiental dagen, werd het huiselijk leven bijna een hel: We liepen op hete kolen, en... een "snak & een snauw" was vlug gegeven; Beide hebben we toen... (onafhankelijk van elkaar) dezelfde dag besloten om onze (goede ?) intentie te laten varen en de huiselijke vrede te herstellen. Dan hebben we het op een àndere boeg gegooid, en met acupunctuur hulp gezocht (vermits "nicorettekauwgum" geen soelaas bracht) doch dit heeft bij ons ook geen effect gegeven. Tenslotte roken we heden nog allebei ELK één pakje daags en zou dan nog liever "een pintje of een klare" missen dan die stinkstokken te laten. Toch wens ik U véél moed hoor, ik ben al nieuwsgierig om nà Pasen te horen hoe U het er heeft afgebracht; "koeraozje !" zeggen wij dan in 't Westvloams. (^_-)

    09-03-2011 om 17:43 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    louke1952
    blog.seniorennet.be/louke19
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjeu
    blog.seniorennet.be/tjeu
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!