Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hoop van zege......

    Ik dank mijn vriend Lucky9 voor zijn bemoedigende woorden.

    Mijn vriend Victor begrijpt geloof ik niet altijd wat ik werkelijk bedoel. Ik heb al eens in mijn blog geschreven dat elke godsdienst een sprookje is. Er zijn echter leuke leerrijke en mooie sprookjes en er zijn ook gruwelsprookjes. Het Christendom is een mooi en leerrijk sprookje en de islam is een gruwelsprookje.

    Als ik over Jezus van Nazareth spreek of schrijf denk ik niet aan een bovennatuurlijk Goddelijk wesen maar aan de mens Jezus zoals ik Hem in het nieuwe testament heb leren kennen, de mens die naastenliefde predikt en vergevensgezindheid, de mens die ook de zoon van de  niet Joodse Romeinse honderdman genas en niet verlangde dat deze Romein eerst het Joodse geloof moest aannemen. Wanneer ik zeg dat Hij waarlijk uit de dood is opgestaan bedoel ik dat symbolisch en dat Hij midden onder ons leeft is wel een feit, want onze hele westerse beschaving is op Zijn leer opgebouwd. Het is voor mij onbelangrijk of de feiten die in het nieuwe testament verhaald worden werkelijk gebeurden of niet het is voor mij ook onbelangrijk hoeveel jongeren Jezus had en of daar ook vrouwen bij waren, ik lees wel in de handelingen dat Petrus op zijn reizen vergezeld werd door zijn schoonmoeder maar ik geloof niet dat Petrus die een eenvoudige visser was lezen en schrijven kon en ik geloof ook niet dat hij ooit in Rome geweest is. Of al deze dingen echt zo gebeurd zijn is voor mij onbelangrijk want ik weet dat sprookjes nu eenmaal sprookjes zijn. Wat ik wel belangrijk vind is, dat onze beschaving op dit sprookje is opgebouwd en dat er nu een achterlijke middeleeuwse woestijngodsdienst komt die uit een gruwelsprookje ontstaan is en die verkondigt wordt door achterlijken die geloven dat hun woestijngod echt bestaat. Als wij onze beschaving willen houden zoals ze is, moeten wij hardnekkig vasthouden aan de leer van Jezus van Nazareth. Tot daar mijn betoog betreffende de Jezusfiguur.

    Op hoop van zege betitelde ik deze bijdrag ik geloof vast dat wij uiteindelijk deze zege zullen behalen. Er dreigt een burgeroorlog in Europa te zullen uitbreken. De volken der Europese landen beginnen zich te weren tegen de toenemende mosliminvasie, ik schrijf bewust niet "het Europese Volk" want er bestaat geen Europees volk, Europa bestaat uit verschillende volken met dezelfde Joods-Christelijke Humane cultuur deze, onze cultuur wordt nu bedreigt door de veroveringszucht van de islam. Tegelijkertijd worden we dagelijks belogen en bedrogen door EU potentaten die onze verworven vrijheden en ons democratisch stelsel willen vernietigen. Tegelijkertijd gaat de Euro met rasse schreden zijn ondergang tegemoet, er komt een enorme financiele crisis op ons toe, al deze dingen samen zullen uiteindelijk een enorme volkswoede veroorzaken die in verschillende Europese landen tot burgeroorlogen zullen leiden. Er komen enkele zeer moeilijke en bloedige jaren op ons toe. Ik zou willen dat het niet zo was maar het onvermeidelijke kan men niet vermeiden het zal komen zoals het voorbestemd is. Ik ben er echter van overtuigd dat wij de zege zullen behalen en dat we daarna weer in een vrij en welvarend Europa zullen leven. 

    Sommige lezers zullen nu wel denken dat Kartuizer langzaam dement wordt maar zo is het niet, op 1 mei begin ik in goede gezondheid en in het volle bezit van mijn geestelijke en lichamelijke vermogens aan mijn 75. levensjaar en ik hoop dat ik onze zege in 2015 of 2016 nog op mijn blog zal mogen verkondigen maar dan zal ik wel echt een ouwe sloeber zijn.

    P.S. voor de lezers die de Duitse taal machtig zijn raad ik aan af en toe eens naar "Akte Islam-Für Europa gegen Eurabien-Nachrichten" en naar "Politically Incorrect" te surfen.

    Kartuizer.

    Reageer......  



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    28-04-2011
    eindelijk
    heeft Katuizer zijn glazen bol nog eens bovengehaald. Weet je nog dat ik eens gevraagd heb hem op te poetsen? Dat heb je denkelijk gedaan; misschien een beetje te veel ,want wat je zegde is gruwelijk maar waar. Nooit zal men die moslims terug kunnen sturen. Er zijn er te veel in Europa. Wij zullen het niet zo vlug meemaken, maar onze nakomelingen des te meer.We laten hen een droevige erfenis na.------------------ Had ik maar mijn kinderlijk geloof behouden, kon ik troost putten in het gebed.Maar helaas is er niets van over gebleven. Alhoewel ik bewust ben van een bijzondere kracht die alles geschapen heeft. Maar hoe of wat dat is ??? ------Maar persoonlijke gunsten, hoe braaf we ook geleefd hebben, moeten wij niet verwachten. Als onze tijd daar is , is ook het liedje uit. -------Ik heb het al eens gezegd (Het leven is de pijn van het geboren worden echt niet waard) Tot die vaststelling ben ik in de loop der jaren al wel gekomen. Ik voel me nu schuldig dat ik het mijn kinderen heb aangedaan.-------triestig nietwaar----- Als Jezus echt geleefd heeft, kon hij ook geen bijzondere gunst bekomen.Niettegenstaande hij de mensen leerde hoe ze moesten leven met elkaar.

    28-04-2011 om 00:43 geschreven door jutta


    27-04-2011
    @Victor
    Hartelijk bedankt Victor voor de lieve wensen bij deze wens ik U en de Uwen hetzelfde.

    27-04-2011 om 19:00 geschreven door LIES


    Dag Kartuizer
    ik wist niet dat je ook een bezoeker bent van PI , ik ga elke week een paar keer op hun site spijtig genoeg om vast te stellen dat het in mijn vroeger gastland geen haar beter gaat dan hier maar er is hoop , als men het bezoekersaantal van deze site eens nakijkt , ik denk dat er eindelijk in alle Europese landen verzet begint te komen tegen de gang van zaken op ons continent en zoals Heer Ray van Angeltjes schrijft ; de verkiezingen in Frankrijk zullen voor ons allen zeer belangrijk zijn . Er MOET toch ooit eens een einde komen aan die linkse overheersing , hopelijk mogen we dat nog meemaken !

    27-04-2011 om 13:45 geschreven door Pascha


    @ Beste Kartuizer,
    Dat u mijn naam nog wilt vernoemen, is al een goed teken dat U niet kwaad bent over mijn "mijmeringen" over geloof. Natuurlijk hebben wij een verschillende mening over de persoon Jezus, en elk van beide moet (noodgedwongen) afgaan op de nagelaten geschriften... het doet er niet toe of die geschreven zijn in het Hebreeuws, Aramees, Latijn of Grieks; doch, het is wél een feit dat er véél van die geschriften vernietigd zijn omdat ze niet pasten in het beeld dat "men" WILDE verkondigen over die mens(geworden persoon ?). Of Hij ècht bestaan heeft (zoals beschreven), of dat het idealistische verzinselen waren, speelt eigenlijk ook geen rol, DOCH de LEER dat verkondigd werd onder de naam "Christendom", heeft (door de eeuwen heen) een volledige ommekeer gebracht in de levenswijze van de volkeren. (die tot-aan-die-tijd een "veelgodendom" beleden) De Christene naastenliefde is er ook niet onmiddelijk gekomen met het "zich laten dopen" (zoals Clovis)... maar heeft nog wel een goede DUIZEND JAAR geduurd éér "het" bijna zo ver was. De "edele" heren, elk met hun eigen legertje, moordden elkaar nog regelmatig uit. (zie maar eens àl die ruines van kastelen langs de oevers van de Rijn) Het is dààrdoor dat de instelling "Kerk" de "vastenvrede" en de "quatertemperdagenvrede" instelde; maar dit was NOG NIET genoeg, (er werd nog onder elkaar gevochten) zodat de Paus een prediker stuurde om de "grote Heren" een nieuwe vijand te bieden: de is*** (de vele kruistochten) Nadien was veroveringwoede uitgewerkt, en begon men stilaan te leven volgens de Christelijke leer. Het is een vaststaand feit dat de kloosters & abdijen de mensen beschaafden door hen de mogelijkheid op onderwijs te bieden. Maar TOCH gebeurden er nog véél wreedheden omwille van het "geloof" ... Strijd tegen de Katharen, Albigenzen, later tegen de Calvinisten, Hugenoten, Lutheranen. Het was ook later hard opboksen tegen de theoriën van Montesquieu & Voltaire, doch allengs werd de samenleving toch een gezapig mengsel van Christendom & Vrijzinnigheid. Wie weet hoe dat de samenleving er zou uitgezien hebben, indien er één van die factoren er nooit geweest was... Daardoor kan ik wel zeggen dat onze samenleving WEL goed was...totdat die groene etter van de is*** onze dagen begon te verpesten ! Het wordt hoog tijd om er ernstig "wat" tegen te doen.

    27-04-2011 om 00:38 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bomske
    blog.seniorennet.be/bomske
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zon_en_zweet_in_frankrijk
    blog.seniorennet.be/zon_en_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!