Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvalswapen of verdedigingswapen ????

    De laatste keer dat ik een vuurwapen in mijn handen had, was tijdens mijn verplichte legerdienst 1957-1958. Daar ik in de administratieve dienst zat, stafcompanie dienst S4 op de Luchtbal in Antwerpen, had ik geen geweer maar een Vigneron. De Vigneron was een belgisch wapen, de verbeterde uitgave van de Engelse Sten-gunn. Hij was een handig verdedigingswapen, in de lader waren 30 negen millimeter patronen die men schot voor schot kon afvuren of automatisch. Men kon hem makkelijk naast de schrijfmaschiene leggen om zich tegen een vreemde indringer te verdedigen, en, alhoewel ik toen reeds lid was van de Dietse Blauwvoetvendels, zou ik hem zonder twijfel gebruikt hebben tegen elke vreemde indringer in ons belgenlandje, welke nationaliteit hij ook zou gehad hebben.

    Dat is lang geleden, en zoals ik reeds zei heb ik sindsdien geen vuurwapen meer in mijn handen gehad. Dat was ook niet nodig, want wij hadden goede politiekorpsen en de Rijkswacht die over de veiligheid van de burgers waakten. Maar ook dat is lang geleden, de Rijkswacht is er niet meer en de huidige politiekorpsen zijn aan banden gelegd door politieke nietsnutten. In de steden voelen de burgers zich niet meer veilig, het misdadige geweld neemt van dag tot dag toe. Daartoe komt nog het toenemende moslimgeweld, wereldvreemde snuiters die zich bij ons ingenest hebben en die menen dat wij nu naar hun pijpen moeten dansen. Het is dus geen wonder, dat vele burgers tegen deze agressievelingen in opstand komen. Tijdens mijn legerdienst heeft men mij geleerd dat wij ons met alle middellen die ons ter beschikking staan tegen vreemde indringers moeten weren, dat is wettige geoorloofde zelfverdediging, vaderlandsplicht en burgerplicht. Het is onze plicht, onze democratische rechten en normen te verdedigen, wie zich aan onze wetten niet wil en kan aanpassen hoort hier niet thuis, ons land is ons huis en in ons huis bepalen wij wat geoorloofd is of niet. Onze cultuur is Joods-Christelijk-Humanistisch. Wij moeten overal het kruis weer in het midden planten, niet omdat wij pilarenbijters zijn, maar omdat het kruis het symbool is van onze westerse cultuur.

    Enkele malen ben ik in de verzoeking gekomen een verdedigingswapen als de Vigneron in huis te halen, maar ik geloof nog steeds dat wij deze strijd met het WOORD moeten voeren. Niettegenstaande de aanvallen van de linkse onbenullen zal ik verder vrank en vrij in deze blog het islamistische gevaar blijven aanklagen en de islam als de vijand van de vrije wereld aan de kaak stellen.

    Kartuizer.

    Reageer....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    05-08-2011
    wapens
    de wapenwet is een schande die is er enkel om de brave burger te pesten illegalen criminelen bank overvallers die trekken zich van die wet nieks aan zij zijn heer en meester in tland

    05-08-2011 om 23:06 geschreven door jozef devolder


    02-08-2011
    voltreffers
    Het is onze plicht om onze democratische rechten te verdedigen. Wie zich aan onze wetten en normen niet wil en kan aanpassen hoort hier niet thuis. Ons land is ons huis en in ons huis bepalen wij wat geoorloofd is of niet. Voltreffers, deze zinnen!

    02-08-2011 om 21:48 geschreven door Lucky9


    @Gina
    Het beste bewijs dat we de huidige laffe verraders moeten wegjagen, we moeten er voor zorgen dat de partij die instaat voor ONZE veiligheid aan de macht komt. Dagelijks leest men over het stijgend geweld maar voor de grootste bende misdadigers, lees: de EU graai- en naaibarak, moeten de grenzen open blijven. Ik begin steeds meer te begrijpen waarom ze zich daar zo voor inzetten, die open grenzen vormt geen belemmering op hun wansmakelijk handeltje. Bah, wat moet ik toch walgen van die bende klaplopers die daar ligt te parasiteren op ons geld, wordt het niet hoogtijd dat we die bende lafaards wegjagen? Er is geen enkel goed woord voor te vinden, integendeel, het enige wat ze voortbrengen is ellende en miserie.

    02-08-2011 om 15:39 geschreven door Jean


    @Gina...
    Ik kan je geen ongelijk geven Gina. Zelfverdediging is legitiem. Zelfs het Vaticaan heeft verdedigingswapens.

    02-08-2011 om 15:31 geschreven door Kartuizer


    voorstander
    Tja, naar aanleiding van het gebeuren te Noorwegen wordt de verkoop van wapens weer in vraag gestelt. Doch wie via een geeikt kanaal een wapen koopt is geregistreerd, en het aantal kogels is beperkt, men zou beter jacht maken op de illegale handel. Verder, ben ik reeds het slachtoffer geweest van 3 inbraken, waarbij ik bij de laatste inbraak oog in oog stond met twee crimminelen. Als de overheid te laks is om zijn burgers te beschermen dan vind ik dat de burger het recht in eigen handen mag nemen. Allerlei maatregels moet je als slachtoffer nemen om je huis zo inbraakvrij te maken, het platenkostje is niet niks, terwijl men aan de kern niets doet, sterker nog nog, wanneer de boeven voor de rechtbank verschijnen worden ze gratis vertegenwoordigd , dit in tegenstelling tot de slachtoffers. Inbraken worden nog nauwelijks bestraft, vrij en vrolijk lopen zij de rechtbank uit, op naar het volgende. Als slachtoffer blijf je achter met angst, slapeloze nachten, een onveilig gevoel, en veel misnoegdheid. Het moet u overkomen, om het te begrijpen. Ik heb nu een wapen , en bij de volgende inbraak zal ik geenzins twijfellen.

    02-08-2011 om 12:14 geschreven door Gina


    01-08-2011
    @RAA....
    Ik wens je een spoedig algeheel herstel RAA.

    01-08-2011 om 19:48 geschreven door Kartuizer


    Als "snotneus"...
    van 10-11 jaar had ik een MP - 40 gevonden (een machinepistool dat men verkeerdelijk een Smeisser noemde) in een bunker in de duinen. - + - + - Fier als een gieter bracht ik die mee naar huis. - + - + -.'k heb het me flink beklaagd, want... na een paar kletsen om de oren, MOEST ik dat wapen TE VOET naar het Leopoldskanaal brengen (de "Blinker" in de volkstaal; 2 1/2km ver van mijn woonplaats) terwijl mijn vader PER FIETS meereed om erop toe te zien dat ik "het" wél degelijk in het water gooide. Stom feitelijk, doch: juist nà de oorlog lag àlles wat aan Duitsers deed denken in de taboesfeer.

    01-08-2011 om 19:27 geschreven door Victor Van Vosselaer


    @Victor...
    Ik zou hem alleen maar als verdedigingswapen gebruiken Victor, maar zoals ik reeds zei, ik heb er geen.

    01-08-2011 om 16:20 geschreven door Kartuizer


    Bezoek
    Terwijl de zon eindelijk schijnt, toch op wandel in bloggenland omdat ik nog steeds vasthang aan die sondevoedingen en dit volgens de dokter waarschijnlijk nog tot tegen het einde van het jaar, "als ik zo goed blijf vorderen". Ha, die vigneron. Ik was bij de pantsertroepen, 3 maanden Leopoldsburg en dan 9 maanden Duitsland. Had ook een Vigneron. Verder zoals steeds: ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Groeten, R.A.A. coollogocom2970123971aa.gif een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit en tussendoor ook eens iets anders met momenteel meer dan 1400 artikels, coollogocom298195970cm.gif mijn reeks over grenspalen op de Belgisch-Nederlandse grens, van nr 1 tot Baarle. Dit is een volledig afgewerkte reeks en hier verandert niets meer aan. coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf grenspaal nr 218 tot aan de Schelde. Dit tweede deel van de reeks is zoals de vorige ook volledig. coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf de Schelde (LO) tot aan de kust. Dit laatste deel over onze grenspalen is al een hele tijd een stille dood gestorven in De Clinge. Ik hoop toch nog ooit tot aan de zee te geraken.... coollogocom2970123971aa.gif met oudere artikels die misschien toch nog interessant zijn en die ik naar hier heb 'afgevoerd'.

    01-08-2011 om 14:54 geschreven door R.A.A.


    Vigneron <-> Sten
    oftewel: plastiek tegenover solide metaal. {;oD Doch wèl één zekerheid: de 9 mm gaven/geven... hetzelfde resultaat. - + - + - Over resultaat geschreven/gesproken: merk ik dan niet in de ondertoon dat er toch zowat overal veel mensen rondlopen die eens een "breitvikje" zouden willen plegen ? - + - + - Misschien niet op dezèlfde wijze, noch op dezelfde soort mensen, maar toch "iets" in die aard ? - + - + - ALLES hangt af van de graad van verontwaardiging, alsook van de graad van aanpak... Laten we dus op ons hoede zijn voor het vèrder verloop van onze rampzalige toestand, en het liefst ènkel bij woorden & stemgedrag houden... we zijn tenslotte toch redelijke mensen met gezond verstand (het niet-gebruiken laten we maar over aan degenen die hun gedrag laten bepalen door een geloof dat niet-compatibel is met de Westerse, beschaafde, zeden.)

    01-08-2011 om 08:24 geschreven door Victor Van Vosselaer


    31-07-2011
    Bravo Kartuizer
    dat is nu eens klaar en duidelijk gezegd !

    31-07-2011 om 13:20 geschreven door Pascha


    Kartuizer
    Wij Europeanen zullen MOETEN gaan ingrijpen tegen dat barbaars kankergezwel wat vrij verkeer gekregen heeft van de grootste misdadigersclub in Europa. Het is al zover gezakt dat ONZE ziekenhuizen barbaarse verminkingpraktijken toepassen op kinderen omdat die waanzinnigen dat eisen van hun waanzin, ik gebruik het woord godsdienst niet voor deze barbaren omdat het geen godsdienst is maar een ordinaire gewelddadige overheersingwerkwijze die enkel onderwerping kent en als er nu één zaak in mijn leven is waar ik NOOIT zal aan toegeven dan is dat onderwerping. Wij zullen het MOETEN bestrijden met ons woord en onze pen, nooit met vuisten of wapens want wij hebben een beschaving te verdedigen iets wat bij die barbaren onbestaande is. Bij het minste wat ik zie betreffende die barbaarse waanzin kom ik al praktisch aan 't braken, ja ik heb een verschrikkelijke fobie van dat barbaars gedoe, als ik in een eetgelegenheid gezellig zit te eten en daar komt zo een tent binnen dan rekening ik dadelijk af en verlaat de zaak, puur voor eigen veiligheid en overlevingsdrang. Moest men mij morgen een verblijf van 25 weken in een 5 sterren zaak aanbieden, volledig gratis, gelegen in een moslimstaat dan zou ik bedanken voor het aanbod en dit weigeren in ontvangst te nemen. Dat LINKS tracht garen te spinnen uit de vreselijke misdaad die heeft plaats gevonden in Noorwegen is niet alleen wansmakelijk maar ook nog eens zéér ranzig, zij, LINKS, heeft geoogst wat het gezaaid heeft, die waanzinnige heeft gekopieerd wat die barbaren dagelijks toepassen en diezelfde barbaren hebben ze nu nodig voor het stemmetje, kijk naar de lijsten van de PS/MR/FDF in het Brusselse en men gaat daar zelfs geen Brusselse wafels meer eten.. Beangstigend. Betalen wij daarvoor zoveel belastingen om onze samenleving te laten vernietigen? Payday zal een zware dag worden voor veel van de verraders onder onze eigen bevolking, moest ik nu op een rode, groene of blauwe stoel zitten dan ging ik morgen al naar de RVA kijken of er ergens een vacature vrij was..

    31-07-2011 om 12:18 geschreven door Jean




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotosstefi
    blog.seniorennet.be/fotosst
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leuven
    blog.seniorennet.be/leuven
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!