Snij de parelhoenfilets open en sla plat tussen 2 vellen huishoudfolie. Kruid met peper en zout. Snipper een sjalot fijn stoof deze aan in een beetje boter. Voeg hierbij fijn gesneden champignons en kleine stukjes breydelspek, kruiden met een beetje cayennepeper en zout. Laat afkoelen en bestrijk met dit mengsel de parelhoenfilet. Blancheer de asperges en snij de kopjes eraf. Leg 2 stelen in het midden van de filets. Leg de parelhoenfilet op een stuk huishoudfolie waarop breydelspek dakpansgewijs is geschikt en rol de filet strak op. Draai de zijkanten strak aan. Leg deze worsten in water dat juist tegen het kookpunt is voor 12 Min.
Bak in schuimende boter hele champignons, besprenkel met citroensap. (2 p.p.) afkruiden.
Bereid de polenta en voeg hier in stukjes gesneden zongedroogde tomaten aan toe, de polente goed kruiden. Stort dit in een schaal en snij in vierkante blokjes. (2 p.p.) Bak deze in een pan met boter. steek de champignons met een prikker in de polenta. Haal de parelhoen uit de folie en bak deze langs alle zijden in een pan met hete boter. Laat verder warmen in een oven van 120°. Blus de pan met de witte wijn (eerst overtollig vet verwijderen) en maak het aanbaksel los. Giet de gevogeltefond in de pan en laat dit tot de helft inkoken. Giet de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken. Als de saus de goede dikte heeft voeg hier dan de fijn gesneden groene kruiden toe en smaak af.
Zet de polenta-blokjes op een bord naast elkaar. Snij de uiteinden van de rolletjes parelhoen en verdeel in mooie stukken (3 p.p.) Leg deze naast elkaar op het bord met daartussen de in boter opgewarmde aspergepunten bestrooid met fleur de sel. Giet de saus tussen de parelhoen en de polenta. (Giet eventueel in een busje)
23 augustus zijn er nog een paar plaatsen vrij voor de workshop Hoppas. Dan maken we allemaal samen verschillende culinaire hapjes en degusteren we hier de beste bieren van Belgie bij!! Kijk onderaan voor een voorbeeld van enkele hapjes die we klaarmaken en belangrijker, welke bieren hierbij worden gedronken.
Schrijf je nu in via de website: www.kunstenkoken.be of mail mij even info@kunstenkoken.be
We maken er samen een lekkere en gezellige avond van.
Kun je niet voor de Hoppas? Er zijn natuurlijk nog andere onderwerpen en data voor open workshops. Hopelijk tot later!