Inhoud blog
  • Joodse Invalide
  • Self-made miljonair Caransa overleden
  • Toerist mijdt Spaanse costa
  • Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
  • Gerenommeerd beursbedrijf valt om
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wekelijkse Perikelen

    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     
    Waar een boek naar kan leiden, ook daar zie je "gekte "van een mens, fictie die leid naar de "werkelijkheid"  Hg. Leo
     
     
     
     
    zaterdag 26 augustus 2006 15:29

    Fans Da Vinci Code vernielen kerk in Engeland

    Schatzoekers die de geheime codes uit het wereldberoemde boek the Da Vinci Code probeerden te kraken, worden verdacht van het aanbrengen van vernielingen in de St. Luke’s kerk in het Britse Hodnet in Shropshire.

    Dat meldt de BBC. Er zijn beitels en hamers gebruikt om stukjes uit de muren van de kerk weg te hakken. In het beroemde boek van de Amerikaanse schrijver Dan Brown en in een boek en op een website van auteur Graham Phillips wordt de kerk gelinkt aan de Heilige Graal. Sindsdien wordt de kerk bezocht door enorme aantallen bezoekers.

    Fans Da Vinci Code brengen vernielingen aan in Britse kerk
    Fans Da Vinci Code brengen vernielingen aan in Britse kerk

    'De vandalen leken te weten waar zij naar zochten,' zei de predikant van de kerk, Charmian Beech. Er zijn verschillende gaatjes gemaakt in het metselwerk, vlak bij de deur van de koorbank en een glas-in-lood-raam, waarop een afbeelding is te zien van een vrouwelijk uitziende Johannes.

    Onderzoek
    'Wij weten echter niet precies waar zij naar zochten. Er is behalve God ook eigenlijk niets te vinden in de kerk,' vervolgde de predikant. 'We zijn hen behoorlijk zat.' De schade aan de kerk loopt in de duidenden ponden. De politie is een onderzoek gestart naar het vandalisme.

    Door Claudia van Zanten

    04-09-2006 om 11:56 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet gekker daar in dat landje aan zee
     
     

    Hallo Allemaal,
    Het kan niet gekker daar in dat landje aan zee, als het onderstaande lees, maar alles voor een zeer selecte groep, waar blijft het protest, bij zoveel onzin zijn blij dat we de " dans" zijn ontsprongen maar we blijven er ons kwaad over maken al dat weggegooide zuurverdiende belastinggeld Hg. Leo

    AMSTERDAM - Het rijk geeft twee miljoen euro voor twee projecten in Overtoomse Veld en Nieuwendam-Noord, waarbij hulpverleners huis aan huis op zoek gaan naar probleemgezinnen.

    Medewerkers van het Sociaal Investerings Plan (SIP) gaan langs de deuren om mensen te helpen met taalachterstanden, werkloosheid en integratieproblemen.

    Minister Atzo Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing maakte de bijdrage gisteren bekend tijdens een werkbezoek aan Nieuw West. De methode blijkt effectief te zijn. Langzamerhand winnen de medewerkers het vertrouwen, krijgen mensen hulp bij solliciteren, kunnen ze talencursussen gaan volgen of gebruik maken van schuldhulpverlening.''Het is een beetje opdringerig, ik noem het ook wel de Jehova's-getuigenmethode, maar het werkt,'' aldus de minister.

    Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart, waar Overtoomse Veld onder valt, is blij met de toezegging. Volgens Marcouch wonen alleen al in zijn buurt tientallen geïsoleerde gezinnen. ''Ik sprak laatst een Turkse mevrouw. Haar man was overleden, ze had twee zoons van wie er een is ontspoord en de ander niks uitvoert, ze sprak de taal niet en haar schulden liepen op. Toen de deurwaarder voor de zoveelste keer aan de deur kwam, wist ze zich geen raad meer en probeerde ze haar polsen door te snijden. Medewerkers van SIP hebben haar problemen aangehoord en ervoor gezorgd dat ze een taalcursus kan volgen en schuldhulpverlening krijgt.''

    © Het Parool, 29-08-2006, 16:26 u

    04-09-2006 om 11:54 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Post Els Poblets 3 sept.06
     

    Hallo Allemaal 
    Hier weer eens een berichtje vanuit een zonnig en warm Els Poblets, ja de zomer loopt dan wel op z´n end maar hier gaan de hoge middag temperaturen nog steeds door, begin augustus dachten we dat we de ergste hitte hadden gehad maar we hadden ons vergist de zomer sloop op zachte sokjes gewoon weer terug naar Spanje.
    Prof. Smalhout schreef vandaag in de Telegraaf weer een prachtig stukje over zijn overleden schooljuffrouw  mevr. Huurman, wat mij erg ontroerden en

    waarop ik het volgende antwoord heb geschreven :

     

    Geachte Heer Smalhout,

    Met tranen in mijn ogen heb ik Uw artikel over  Juffrouw Huurman gelezen, ook ik heb jaren geleden zo´n  zelfde ervaring opgedaan, drie namen waren in mijn jonge leven doorslag gevend, buiten mijn ouders waren het de drie onderwijzeressen en onderwijzer van de kleuterschool – juffrouw Eshoff en juffrouw Mammen -  en voor de lagere school juffrouw Roos en Meester van de Mell die de eerste ¨richting ¨ aan mijn leven gaven.

    Ook zij hebben mij lezen, rekenen en schrijven geleerd maar achteraf nog veel meer,  als kind begrijp je het niet, maar naderhand  vallen de puzzel stukjes op zijn plaats en kan je het gehele beeld overzien.

    Juffrouw Eshoff en Mammen hebben mij het handarbeiden bijgebracht, Juffrouw Roos was mijn eerste ¨liefde ¨ en Meester van de Mell  bracht mij de liefde voor geschiedenis, aardrijkskunde, lezen en muziek bij.

    Na het lezen van Uw artikel heb ik daar nog even over na zitten mijmeren en met genoegen terug gekeken naar die tijd, nogmaals hartelijk dank daarvoor

    Hg. Leo van der Klei   Els Poblets /  Alicante    

     

    Het boek wat ik op dit moment aan het lezen ben -  Tranen over Hollandia van Tomas Ross -  geeft een goed beeld van de affaire Nieuw Guinea

    het geheel is in roman vorm gegoten, maar de werkelijk gebeurden feiten zijn zo ver ik dat kan beoordelen er goed in verwerkt, ook weer een affaire waarin de toenmalige regering een niet zo´n fraaie rol heeft gespeeld met als grote ¨boosdoener ¨dhr Luns, maar ook voor Soekarno en de Kennedy´s was er een belangrijke rol in weggelegd, een aanrader voor lezers die interessen hebben voor de politieke achtergronden van de Geschiedenis en de Politiek.

     

    ¨Toeristen brengen niet alleen welstand ¨ kopt de HALLO, deze week, het artikel verteld over de gevolgen van de vele toeristen op de Gezondheidzorg hier in de provincie Valencia/Alicante.

    De kosten voor deze ¨operatie ¨beloopt voor dit jaar - 306 miljoen euro - waarvan de provincie 4 miljoen vergoed krijgt vanuit Madrid er is spraken van 11,2 miljoen toeristen, die natuurlijk ook het nodige binnen brengen en waar de provincie via de belastingen ook het nodige van krijgt, maar het blijven gigantische bedragen, ook komt er nu na voren dat Spanje met diverse Europese landen een overeenkomst heeft getekend, waarbij Spanje het bedrag van 2416 euro ontvangt voor iedere inwoner uit deze landen die zich hier vestigen, helaas heeft de Communidad Valencia/Alicante nog niets van dit geld gezien.

    Wij als gepensioneerde inwoners van deze provincie hebben recht op gratis gezondheidzorg en daar wordt gretig gebruik van gemaakt, vooral door de vele Engelse die zich hier permanent hebben gevestigd, voor de Nederlanders is het een ander verhaal, omdat van onze AOW en pensioenen gewoon ziekenfonds premie (36/100) wordt afgehouden zodat het voor ons niet gratis is te benutten en wij ook nog eens particulier verzekerd moeten zijn om gebruik te kunnen maken van een privé kliniek ook omdat de Staat ziekenhuizen - zeker in de zomer - overvol zijn.

    Toch zijn wij niet ontevreden over wat de Staatziekenhuizen en Centre de Salud ons bieden en in noodgevallen zullen wij ons dan ook direct melden in het Staat ziekenhuis van Denia waar dag en nacht voldoende doktoren en specialisten aanwezig zijn om ala minuut te kunnen ingrijpen en dat ontbreekt zeker bij ons in de buurt bij de privé kliniek alleen in Benidorm hebben deze klinieken 24 uurs service.

     

    ¨Immigranten, een zorg en een zegen¨  De constante stroom van jonge buitenlanders lost tijdelijk het probleem van de vergrijzing hier in Spanje op.

    Hun komst betekent een adempauze voor het ¨systeem¨ een verslag van Bando de España wijst erop dat de inbreng van jonge immigranten, die werk vinden en dus bijdrage aan de economie en de maatschappij, de sociale zekerheid momenteel van de ondergang redden.

    Daarmee wordt de crisis in de gezondheidzorg, die voor 2012 voorspeld was verschoven  naar 2025, aldus een artikel in de HALLO van heden. 

    In de Telegraaf van heden werd de Spaanse regering van lafheid beticht omdat ze 700.000 illegalen afgelopen jaar hadden gelegaliseerd ook daar was ik het niet mee eens, dus heb ik het volgende geantwoord :

    Wat een onzin om de Spaanse regering te betichte van lafheid om dat ze circa 700.000 illegalen hebben gelegaliseerd.

    Wij leven en wonen nu zo´n vier jaar hier en we hebben grote bewondering voor de regering t.a.v. van de diverse problemen hier in Spanje o.a. de illegalen en de Islam beide problemen worden hier voortvarend aangepakt en opgelost.

    De circa 700.000 illegalen waren grotendeels afkomstig uit Zuid Amerikaanse landen en zijn onder strenge regels gelegaliseerd zo moesten ze aan kunnen tonen dat ze vast werk hadden en hebben, in staat waren zich zelf te kunnen bedruipen, geen recht hadden of hebben op overheidssteun enz. enz.

    Doordat deze 700.000 ¨illegalen ¨  vanaf de datum van legalisatie Belastingen gingen betalen was de Spaanse regering instaat de Staats pensioenen aanmerkelijk te verhogen.

    Van de 700.000 ¨illegalen ¨heeft zich 95% definitief in Spanje gevestigd de rest zal zijn ¨geluk ¨elders zoeken, conclusie onze ogen heeft de Spaanse regering/Overheid een juiste beslissing genomen

    Zo beste mensen het was mij weer een waar genoegen dit op het internet te zetten ik hoor wel hoe jullie over deze zaken denken of niet

    Hg. Leo

    04-09-2006 om 11:52 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het 4e Huwelijk
     
     

    Het vierde huwelijk,


     Komt een vrouw bij de dokter en zegt:"Dokter ik had graag dat u me van
    onderen eens goed onderzoekt.
    Ik ga namelijk morgen voor de vierde keer trouwen, en wil dat alles in orde
    is."


    "Ga daar maar liggen dan onderzoek ik u even." zegt de dokter.
    Na even gekeken te hebben zegt de dokter: "Weet u wel zeker dat u voor de
    vierde keer gaat trouwen?
    U bent namelijk nog maagd." 


    Nou." zegt de vrouw, "Dat kan ik uitleggen.
    Mijn eerste man was een gynaecoloog, die kijkt er alleen maar naar.
    Mijn tweede man was een psycholoog, die praatte er alleen maar over,daarna
    ben ik met een aannemer getrouwd, en deze zei altijd:
    "We beginnen volgende week."


     Maar nu ga ik met een advocaat trouwen, en weet ik zeker dat ik genaaid
    word."

     

     

     

    31-01-2006 om 18:29 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snap jij dat nou
     
     

     

     

    SNAP JIJ DAT NU ?

    Een neger sprak tot een blanke :

    Als ik in de zon lig, ben ik zwart

    Als ik ziek ben, ben ik zwart

    Als ik kwaad ben, ben ik zwart

    Als ik het koud heb, ben ik zwart

    Als ik het warm heb, ben ik zwart

    Als jij in de zon ligt,ben je bruin

    Als jij kwaad bent, ben je rood

    Als jij misselijk bent, ben je groen

    Als jij het koud hebt, ben je blauw

    Als jij het benauwd hebt, ben je paars

    Als jij dood bent, ben je wit

    Als jouw lever niet in orde is, ben je geel

     En dan noemen ze mij een kleurling, snap je dat nou ?

     
     
     
     

     
     
     




    31-01-2006 om 18:27 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    30Jan-

    Opoe en Oma.

     

    Oma is geen opoe meer. Met Opoe zijn verdwenen

    de warme stoof en krullenmuts

    de rokken tot de tenen.

     

    Oma rookt een sigaret maar opoe bakte brokken.

    Oma maakt haar lippen rood.

    Opoe stopte sokken.

     

    Uit opoe´s diepe regenput kwam koel en helder water.

    Van haar moest je heel vroeg naar bed.

    Van oma werd het later.

     

    Opoe was ook altijd thuis. Oma gaat auto rijden.

    Maar op opoe stramme knie

    mocht je paardje rijden.

     

    Oma kan nog heel sportief in de vierdaagse lopen.

    Opoe was rimpelig en oud

    maar haar deur stond altijd open.

     

    Oma heeft een goed figuur  koopt met smaak haar kleren.

    Opoe maakte zelf haar schort

    en verstelde vele keren.

     

    Opoes tijd die is voorbij alleen herinneringen

    Daarmee maakt men de jeugd maar blij.

    Het zijn dan “mooie dingen”.

    --------------

    31-01-2006 om 18:24 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hallo Allemaal,
    Vaak doe ik mee aan ¨de stelling van de dag¨ in de Telegraaf, zo ook gisteren de stelling ging over het vergunningen beleid  van de diverse Gemeente in Nederland, nu hebben wij daar in Spanje ook mee te maken maar zoals alle wetgeving hier wordt er met meer menselijke maten deze wetten toe gepast.
     
    Veel Nederlanders zijn slecht op de hoogte van het gemeentelijke vergunningenbeleid. Vaak heeft men er geen flauw idee van wanneer een (lichte) bouwvergunning moet worden aangevraagd. Ook zijn er grote groepen burgers die niet weten welke heffingen gemeenten kunnen opleggen.
     
    Dat wil niet zeggen dat er hier geen bureaucratie is, voor iedere verandering zowel in het huis als daar buiten is een vergunning nodig, dat wisten we toen we hier begonnen met het verbouwen van ons huis, de eerste aannemer vroeg dus een vergunning aan en betaalde daarvoor €500 de tweede, ging voort op de vergunning van de eerste, de daarop volgende - we hebben er in totaal vijf gehad -  gingen er vanuit dat het wel goed zat.
    Op een gegeven moment kwam er een ambtenaar van bouw en woningtoezicht - ja, die heb je hier ook -  en vroeg wat we aan het doen waren - hij zag zoveel bouwmaterialen in de oprit liggen - en was nieuwsgierig waarvoor dat diende, na een rondgang vroeg hij naar de vergunning, die ik hem niet kon tonen, daarna werden we verzocht om met de nodige bewijzen naar het stadhuis te komen.
    Na overleg op het stadhuis, waarin wij verklaarden het geheel in eigen beheer aan het bouwen te zijn , moesten we €50 betalen en kregen de gevraagde vergunning, het geheel had nog geen zes uur in beslag genomen.
    Voor een splitsingvergunning, van ons pand in Amsterdam was een jaar nodig en ruim €50.000 aan kosten, voordat we over de nodige vergunning beschikte en dat is weer het verschil.
     
    Zo blijf ik mij ergeren aan de vele subsidies, welke Nederland aan het buitenland geeft, terwijl de armoede in Nederland dagelijks groter wordt, nu wordt er weer
    2,2 miljoen euro gegeven aan Indonesië  ( zie onderstaand )  terwijl het in Nederland niet veel beter gesteld is met het rekenonderwijs, bij het basis onderwijs waarom dit geld niet gewoon in eigen land besteed.
    Nederland helpt Indonesië met nieuw rekenonderwijs
    JAKARTA - Met Nederlandse ontwikkelingssteun is op het Indonesische Instituut voor Technologie-Bandung (ITB) een nieuw wiskundeproject van start gegaan om het reken- en wiskundeonderwijs in Indonesië aanzienlijk te verbeteren. Het ITB werkt samen met de Nederlandse onderwijsorganisatie voor internationale samenwerking Nuffic, het Freudenthal-instituut, onderwijsadviesbureau APS en het Indonesische ministerie van Onderwijs. Nuffic financiert het project waarin docenten van veertien lerarenopleidingen vier jaar training krijgen in rekenen en wiskunde voor het basisschoolonderwijs met 2,2 miljoen euro. Het sterk achtergehaalde rekenonderwijs is een van de vele problemen waarmee scholen in Indonesië kampen. Met een schooluitval in het basisonderwijs van rond de 650.000 kinderen per jaar wordt het onderwijs in Indonesië gezien als een van de grote belemmeringen voor de sociaal-economische ontwikkeling van het land. Minder dan 70 procent van de 90 miljoen mensen tellende beroepsbevolking heeft basisonderwijs genoten.
    Het  ¨probleem¨ in Afghanistan houden de gemoederen nog steeds bezig maar als je dan het volgende lees :
    DEN HAAG - De Tweede Kamer trok gisteren bijna veertien uur uit voor een hoorzitting over een mogelijke missie naar Afghanistan. Het beeld was glashelder: Uruzgan waar de 1400 militairen naar toe zouden moeten, wordt een lastige klus.,,Wij voelen ons onteerd door de Amerikanen, er zijn vrouwen en kinderen meegenomen, deuren ingetrapt. Dat was een grote fout van de Verenigde Staten. Als de Nederlandse troepen dit ook gaan doen, bestrijdt de bevolking van Uruzgan hen.'' Het Afghaanse parlementslid Khaleeq, afkomstig uit Uruzgan, maakt duidelijk: ,,We zijn een trots volk. Houd rekening met onze cultuur en religie.''

    Tegelijk zijn de verwachtingen over de komst van de Nederlanders hooggespannen, bleek op de hoorzitting. Zij moeten immers wederopbouw mogelijk maken en die boodschap is overgekomen. Khaleeq, in traditioneel Afghaanse tuniek en zijden tulband, had wel een lijstje. ,,Mensen willen graag dat er wegen worden aangelegd, scholen gebouwd, landbouwmachines en kunstmest.'' Mevrouw Nilofar, ook parlementslid, vulde aan: ,,We hebben ziekenhuizen nodig. Door gebrekkige medische voorzieningen sterven veel mensen. Als je blindedarmontsteking hebt, ga je dood. Er is geen chirurg. Je moet naar Kandahar, maar dat is zes uur rijden.''
    Denk ik bij mij zelf, is het niet beter om daar geen troepen naar toe te sturen en de 100 miljoen euro wat dit ¨project¨ gaat kosten te besteden in eigen land, het gejammer van de politici achter af - als het geheel weer op een flop uitdraait - blijft ons dan ook gespaard, maar het geheel staat vermoedelijk al vast we mogen onze Amerikaanse ¨vrienden¨ niet teleur stellen en er worden gewoon 1.400 mannen en vrouwen naar Afghanistan gestuurd.
     

    31-01-2006 om 18:23 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hallo Allemaal,

    Hierbij een artikel zoals deze vond op het internet gepubliceerd in de Elsevier van heden, Commentaar van mijn zijde is overbodig omdat het geheel voor zich zelf spreekt Hg. Leo

    Capitulatie voor de islam

    31 januari 2006

    Harde acties van moslims tegen Deense cartoons onderstrepen de gevaren van religieuze onverdraagzaamheid; lafheid dreigt het te winnen van burgermoed

    Gerry van der List

    Afshin Ellian is een Pers die is gevlucht voor het totalitaire regime in zijn eigen land. Als weinig anderen in Nederland weet de jurist waartoe religieuze onverdraagzaamheid kan leiden. In een lezing in Den Haag pleitte hij twee weken geleden dan ook voor burgermoed als reactie op de intolerantie van moslims (lees de tekst van zijn lezing).

    Maar lafheid dreigt het te winnen. Ellian wees in zijn lezing op ‘het informele vertoningsverbod, afgedwongen door terreurdreigingen’ van Submission, de film van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali die niemand meer durft te vertonen. Het vanwege bedreigingen afblazen van Aisha, een opera over de vrouw van de profeet, in Rotterdam vijf jaar geleden is een ander voorbeeld van capitulatie voor de islam.

    De excuses van Jyllands-Posten passen goed in dit rijtje. De Deense krant bood gisteren verontschuldigingen aan voor de plaatsing van cartoons die de spot dreven met Mohammed. Wereldwijd reageerden moslims furieus op deze prenten. Palestijnen bestormden in de Gazastrook het kantoor van – hun geldschieter – de Europese Unie en waarschuwden Denen en Noren (ja, die ook) niet naar de Palestijnse gebieden te komen. Verder riepen moslims op tot boycots van Deense producten en het bestraffen van de tekenaars.

    Dat de geschrokken Deense krant door het stof gaat, is wel een beetje begrijpelijk nu de zaken uit de hand lijken te lopen. Net zo begrijpelijk als de zelfcensuur die intellectuelen en kunstenaars zichzelf opleggen. Zij zijn gewoon bang voor hun eigen leven. Maar begrijpen is iets anders dan goedkeuren. Afshin Ellian heeft helemaal gelijk: wat een beschaafd land nodig heeft, is burgermoed om geestelijke en fysieke terreur het hoofd te bieden. 

    31-01-2006 om 18:21 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Post Els Poblets 31 januari 2006
     

    Hallo Allemaal,
     
    Gelukkig, schijnt hier in ¨ons hoekje¨ van Spanje de zon wel blijft het koud op dit moment hebben we een temperatuur van 8 graden bereikt, we hebben hier een paar dagen erg koud weer met veel regen gehad.
    De vloerverwarming heeft goede diensten bewezen, en de gasman heeft daardoor goede zaken gedaan, gelukkig voor ons hebben we niet vaak dagen en nachten dat de temperatuur tegen het vriespunt komt, afgelopen nacht was het even 1 graad boven nul en dat is erg koud.
    In grote delen van Spanje is sneeuw gevallen hier liggen op de toppen van de ons omringende bergen sneeuw.
     
    Van onze verslaggever richard walraven
    alkmaar-Steeds meer gepensioneerden zoeken een baantje. Vaak gebeurt dat om financiële nood op te lossen. Volgens ouderenbond ANBO is het aantal ouderen met schulden minstens verdrievoudigd.
    Het is voor veel aow'ers bittere noodzaak om 'bij te klussen'. Circa 200.000 ouderen moeten rondkomen van aow eventueel aangevuld met een klein pensioen. ,,Die groep zit er niet geweldig bij. Werk zoeken kan een oplossing zijn'', stelt ANBO-woordvoerder Frank van der Aa. Het aantal ouderen met schulden is in 2003 en 2004 verdrievoudigd. ,,En de verwachting is dat dit aantal in 2005 verder is gestegen. Gelukkig is de aow in 2006 iets verhoogd, maar voor de lage inkomens is dat nog altijd te weinig.''
    Om 65-plussers aan het werk te helpen, maakt het Uitzendbureau 65+ een flinke groei door. Van de tien vestigingen zijn er drie in Noord-Holland. Naast Amsterdam zijn dat Haarlem en Koog aan de Zaan. In Amsterdam staan 1500 senioren ingeschreven en in Koog aan de Zaan en Haarlem zo'n 500. Woordvoerster Michal van Dantzig laat weten dat veel gepensioneerden een baantje zoeken als aanvulling op hun inkomen. ,,Maar er zijn er ook die het doen om wat meer structuur in hun leven te brengen. Vaak tellen beide motieven mee.'' Het soort werk dat zij doen varieert. ,,Er wordt veel parttime en flexibel gewerkt. Dat is een reden waarom oudere arbeidskrachten gewild zijn.''
    George van Veen (68) uit Ilpendam is zo'n gepensioneerde arbeidskracht. Hij werkt voor het plezier, maar ook om zich de luxe te kunnen veroorloven van een eigen auto en op vakantie te gaan. Het moeten betalen van zijn ziektekostenverzekering - voorheen deed zijn werkgever dat - was een forse tegenvaller. ,,En ik ken mensen die particulier verzekerd waren en het niet meer op kunnen brengen. Die lopen onverzekerd rond.''


    Bovenstaand artikel las ik in het dagblad van Noord Holland, en heb mij daar een beetje ¨kwaad¨ over mij gemaakt, dat het zover kan en kon, komen in het ¨rijke¨ Nederland.
    Mensen die in vele gevallen, lang en hard hebben gewerkt moeten nu nog langer sappelen om een beetje leuk te kunnen leven, een schande.
    Oorzaken zijn de Euro welke veel te ¨goedkoop¨ verkwanseld is en het als maar verdere  privatisering van de Nutsbedrijven  en het uit de handlopende Zorgsysteem.
    Mijn standpunt is en blijft Nutsbedrijven zoals, gas elektra telefoon en post gewoon een overheids taak moet blijven zo ook de eerste lijn in de Gezondheidszorg maar goed in Nederland weten ze het beter en andere Europese landen volgen het in mijn ogen verkeerde beleid.
     
    Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, hier gaat alles z´n gangetje, de sinasappelbomen hangen vol en we genieten er iedere dag van, ook omdat we ¨gebruik¨ kunnen maken van de sinasappels van onze buren zodat we voor maanden zijn voorzien van onze ¨vitamientjes¨.
     
     
     
     
     
     
     

    31-01-2006 om 00:00 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Woensdag 10 september 03 Els Poblets

    Het weer : koel en erg lekker ochtend temperatuur 18 graden helder blauwe lucht.

    Gisteren was het weer bal Jose probeerden weer geld los te krijgen nu in het gezelschap van de Duitser.

    s’Morgens hadden Carlos en consorten het werk neer gelegd omdat ze na wij naderhand hoorden al 3 weken geen geld hadden ontvangen ze hadden een achterstand voor 4 personen van 2.800 € of wij dat even wilde betalen.

    Lesly en haar vriendin waren ons te hulp gekomen om het geheel te vertalen, op een gegeven moment kreeg ik in de gaten dat het van Carlos een opzetje was zaterdag had Jose geen geld van ons gekregen en nu probeerden Carlos het.

    In de middag kwam dus Jose maar ook die kreeg nul op zijn rekest nu hebben we een afspraak dat als alles is gedaan hij zijn geld krijgt.

    De muur moet worden gemaakt het gashuisje worden afgemaakt zo ook de open Naya daar moet nog het plafond worden afgewerkt en de tegelvloer worden gelegd verder moet het huis worden voorzien van een blauwe band en de balken in het huis worden bruin geschilderd.

    Denken deze week of in het begin van de volgende week gereed te zijn, van de week hoop ik dat het glas komt en dan gaan we dinsdag beginnen met het schoonmaken.

    Dan krijgen we nog de terrassen en de oprit, wanneer dat gaat gebeuren weet ik niet maar alles duurt en duurt wordt er echt ziek van.

    Verder komen wij steeds meer tot de ontdekking dat de doorsnee van het Spaanse volk op z’n zachts gezegt een beetje dom is, kunnen echt niet door denken en hebben geen zakelijkinzicht dom geboren en niets bij geleerd het enige wat ze denken hoe kleden wij die "domme" buitenlanders zo snel mogelijk uit.

    20-12-2005 om 12:21 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 8 september 03 Els Poblets

    Het weer : zonnig met een heerlijke temperatuur, in de ochtend nog wat vochtig.

    Het huis is afgeschilderd zowel binnen als buiten, er is begonnen met het gashuisje en de grote muur.

    Zaterdag is Jose nog langs geweest om te proberen om nog wat geld los te krijgen maar hij krijgt niet eerder wat betaald voordat alles afgemaakt is.

    Heb alles in het weekend opgeruimd ziet er nu aardig uit ofschoon er nog veel moet gebeuren maar als rond het eind van de maand de meubels komen schieten we al weer wat op de komende weken kunnen we als het glas in de ramen zitten gaan schoonmaken.

    Zaterdag ook een Perzische loper gekocht voor in de gang hebben ook een kleed gezien voor in de eetkamer het leuke daaraan was dat ik in Amsterdam reeds zo’n zelfde soort kleed heb gehad.

    Volgens mij was het een Herres maar hier werd een andere naam genoemd, was ook een machinaal geweven kleed ofschoon er bij gezegd werd dat het handgeknoopt was.

    Vroegen er 1.400,-€ voor wij hebben er 700,-€ voor geboden gaan er a.s. zaterdag voor terug.

    Zijn zaterdagavond weer bij de India-man wezen eten met Leny daarbij hadden haar dat aangeboden voor haar verjaardag was weer erg gezellig moesten wel iets langer blijven dan gepland want er kwam een goede regenbui naar beneden maar nu is het wel uitgeregend de temperaturen zijn lager geworden ofschoon de middagtemperatuur nog naar de 30 graden kan gaan.

    Zijn nu aan de muur aan het werken hebben al het hout weer uit de container gehaald wat ze er mee moeten weet ik niet maar Jose zal er wel weer geld voor kunnen krijgen waar deze man met zijn geld heen gaat weet ik niet hij verdiend genoeg zo te zien maar zijn vrouw werkt er ook nog bij en hij heeft geen kleren aan z’n lijf en geen tanden in zijn mond.

    Als de grote muur klaar is wordt hij helemaal getegeld denken wel dat, dat erg leuk zal staan en een uniek stukje werk.

    Daarna moet het gashuisje gebouwd worden waarvan de achtermuur al staat hebben we dat gerealiseerd dan wordt er begonnen aan de oprit en de terrassen dus nog wel enkele weken werk.

    Mijn sterrenwacht wordt nog gemaakt ofschoon de voorbereidende werken al zijn gebeurd maar ook dit moet worden afgewerkt en daar zijn ze niet zo goed in.

    In de put hebben ze een diepte pomp aangebracht en die werkt goed.

    20-12-2005 om 12:19 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 4 september 03 Els Poblets

    Het weer : regen, na ongeveer 15 weken droog en heet weer is dinsdagavond de eerste regen gevallen.

    Temperaturen zijn gezakt tot ongeveer 26 graden.

    Het werkt aan het huis vordert door de regen gaat het weer wat langzamer maar de afgraving voor het gashuisje is begonnen binnen is het bijna klaar de open Naya wordt van de week afgemaakt de plavuizen komen de volgende week hopelijk komen vandaag de deuren dan kunnen we volgende week het glas laten komen zodat het dan wat minder stoffig binnen word.

    Hebben vanochtend de beide open haarden betaald en wat verlichting gekocht in de loop van de week zal ik het wel monteren.

    Vrijdag 5 september.

    Het weer : hebben het staatje van een orkaan gehad in 10 minuten tijd was er 8 cm meer water in het zwembad de parasols en de tafels omgewaaid het licht uit gevallen alleen de telefoon bleef werken was wel een prachtig gezicht de temperatuur daalde met 6 graden.

    Naderhand zagen we dat wij er goed vanaf waren gekomen want overal zagen we weg gewaaide borden, hekken en bomen.

    Het was een kleine Gotta fria waar de kern boven de Balearen lagen Mallorca werd weer goed getroffen zagen we op de Tv.

    Hopen dat het weer een beetje veranderd en dat we de ergste warmte voor dit jaar hebben gehad is het volgend jaar weer zo dan gaan we maar een maandje of twee op vakantie b.v. nar de Belgische kust en huren daar wat.

    Want hier is het in de maanden juli en augustus veel te warm ook voor Marijke waar het volgens mij op dit moment weer de verkeerde kant mee opgaat ze drinkt weer veel te veel alcohol en eet te veel maar veranderen doet ze niet gelukkig rookt ze niet meer want dan waren we helemaal in de aap gelogeerd.

    Verder gaat het z’n gangetje ofschoon ik nog steeds niet weet of we er goed aan hebben gedaan alles achter ons te laten en hier in Spanje opnieuw te beginnen de tijd zal het leren maar volgens mij raken wij ook hier sociaal gezien geïsoleerd ik zelf meer dan Marijke kan nog altijd niet mijn draai vinden verveel mij af en toe stierlijk maar ook dat ligt aan mijn zelf ga nergens meer op af en laat alles maar op zijn beloop.

    Ligt ook aan de hoge temperaturen deze haalt alle fut uit je lichaam

    20-12-2005 om 12:18 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 2 september 03 Els Poblets

    Het weer : warm en zonnig temperatuur in de middag 35 tot 38 graden in de avond, nacht en ochtend iets koeler.

    Het huis schiet goed op, vandaag wordt de tweede open haard afgemaakt, de loodgieter is klaar alles werkt ook de ontkalker en de vloerverwarming.

    De schilder is aan de buitenkant begonnen binnen is het bijna klaar nog een paar kleine dingen denken dat we volgende week met het schoonmaken kunnen beginnen.

    20-12-2005 om 12:16 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 1 september 2003 Els Poblets

    Het weer : bewolkt bij een lekkere temperatuur van rond de 30 graden.

    Zijn vanochtend weer begonnen nu aan de buitenkant van het huis wordt helemaal gecementeerd ook de kachelsmid is gekomen om de open haard te plaatsen morgen komen ze met het marmer voor de andere openhaard.

    De loodgieter heeft de pomp voor de waterput weer meegenomen kon het water maar opzuigen tot maximaal 8 meter maar onze put is dieper nu komt er een pomp op die wel die capaciteit heeft maar niet automatisch.

    Gisteravond gegeten bij Sarinah was goed ofschoon de sate niet zo best was vlees met veel zenen erin maar de rest was goed hadden een rijsttafel Sumatra genomen welke wat meer pedis was dan de Java maar met minder gerechten volgende keer nemen we toch maar weer de Java.

    20-12-2005 om 12:14 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Oud pand plotseling meer dan miljoen waard

    Bewoonster: ,,Belasting mag pand van mij kopen@

    Ze zijn gek! Dat was Marijke vd Klei Hermans= eerste reactie toen zij 6 maart 2000 van de Gemeente Belasting Amsterdam te horen kreeg dat haar pand in Oud West bij de WOZ beschikking 1, 2 miljoen gulden waard is bevonden.

     

    Het feit dat zij zich nu miljonair mag noemen klinkt goed, maar Marijke ziet dat niet zo. Zij meent dat zij per jaar 10.000 gulden extra belasting zal moeten betalen. En dat kan niet volgens haar. Het pand verkopen is geen optie ,,Als ik het kon verkopen had ik dat meteen gedaan. Dan waren mijn man en ik meteen naar Spanje vertrokken! Maar wie koopt nou een oud pand als dit voor 1, 2 miljoen?! Dan koop je toch liever een luxe villa in een buitenwijk?! Al behang ik dit pand met goud, dan wil  nog niemand het.@ De belasting biedt ze het pand graag aan. ,,Maar ik betwijfel of ze voor dit pand zo´n prijs betalen!@

     

    Marijke is gepensioneerd en heeft  lang als administratief medewerker gewerkt.

    Het pand aan de Kwakersplein kocht zij twintig jaar geleden.  Marijke bewoont de eerste etage, de overige etages verhuurt zij. In 1992 schatte de taxateur de waarde van het pand op vierhonderdduizend gulden. ,,De waarde is in negen jaar dus met tweehonderd procent gestegen! ,maar mijn pensioen is niet met zo´n percentage gestegen!@   

     

     Marijke voelt zich klem gezet. ,,Ik kan het pand niet kwijt en ik heb zoveel kosten. Allerlei belastingen. Inkomensbelasting, rioolbelasting en vermogensbelasting, terwijl ik geen vermogen heb. De huur van de woningen mag ik niet verhogen van de Stedelijke Woningdienst. Dus op die manier kan ik mijn inkomsten ook niet verhogen.@ Zij mag de woningen in het pand ook niet apart verkopen, omdat je pas een splitsingvergunning kan krijgen als de huur boven 1145 gulden is of als alle huurders in het pand willen kopen. Eén van de huurders wil niet kopen. ,,Ik heb helemaal niets te vertellen over mijn eigen pand!@

     

    De situatie is volgens Betty Den Exter Blokland, communicatie adviseur Belastingdienst, niet zo hopeloos als Hermans denkt.

     Den Exter Blokland geeft toe dat de Belastingdienst geen rekening houdt met de situatie van de eigenaar wanneer zij de waarde van een pand vaststellen maar als de bewoners vinden dat hun huis onterecht een bepaald bedrag waard is, dan hebben zij zes weken de tijd om bezwaar aan  te tekenen. Er wordt dan een taxateur naar het huis gestuurd die kijkt of de waarde van het huis inderdaad te hoog is bevonden. Als dat zo is dan wordt de waarde van het huis verlaagd. En dus ook de belasting.

     

    De eigenares van het pand heeft al een bezwaarschrift naar de belastingdienst gestuurd. Ze verwacht er echter niet veel van. ,,Ze zullen wel een taxateur sturen die dan zegt dat ik maar tien procent korting krijg. Uiteindelijk hebben zij alle macht.@

     

    Den Exter Blokland vindt dat de >miljonaire= op de zaken vooruitloopt. ,,mevr. vd Klei moet het even afwachten. Wij hebben deskundige mensen in dienst.@

     

    Mits zij het pand kan verkopen, dan weet Marijke al wat ze gaat doen met haar nieuw verworven rijkdom. ,,Ik heb al een villa in Spanje gezien. Inclusief zwembad! Voor  tweehonderdduizend gulden. Begrijp me goed. Ik hou van deze buurt en dit huis, maar ik kan het me niet veroorloven om hier langer te blijven wonen.@

     

    Mensen in soortgelijke situaties kunnen voor informatie terecht op de internetsite: www.gemeentebelasting.amsterdam.nl


    Hallo Allemaal,
    Bovenstaand verhaal was een van de aanleidingen om Nederland te "ruilen"voor Spanje, de Marijke in het verhaal is mijn vrouw.
    Het heeft nog twee jaar geduurd voordat we het pand gesplitst konden verkopen en we konden verhuizen naar Spanje waar we in de loop van 2002 een villa met zwembad hebben gekocht maar dat is een ander verhaal.

    13-12-2005 om 00:00 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/08-16/08 2009
  • 04/09-10/09 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!