Inhoud blog
  • Wij hebben een nieuw hondje, een SHIH TZU.
  • Wat is een Hypo?
  • Het najaar is in aantocht op de volkstuin.
  • De herfst komt eraan tijd voor de veldsla.
  • Als invalide toch een volkstuin in Stiens.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn belevenissen.
    Leven in Leeuwarden.
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Weken logeren in het huis van onze dochter.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dat viel niet mee om 3 weken te logeren in het huis van de jongste dochter. Onze  dochter heeft veel beesten n.l   3 honden en 3 katten en een cavia en nog een rat. En met die honden moet je 3 maal per dag een ommetje maken. Vervolgens bleek dat er problemen waren in het gezin van de oudste dochter die op vakantie was op Ameland. Haar dochtertje, Eva,  vroeg of ze alstublief bij ons mocht komen de rest van de vakantie. En dat in het huis van de jongste dochter. Bij ons fleurde Eva helemaal op en had veel plezier.

    08-08-2008 om 19:10 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel mooi 4 span Shire paarden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jammer dat die persoon voor de paarden staat. aan de rug van die persoon zie je niets belangrijks.

    30-06-2008 om 15:42 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoer en robuust, een prachtig 2-span Belgische trekpaarden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een prachtig 2-span trekpaarden voor een boerenwagen. Het tuig ziet er schitterend uit. Deze foto is genomen in Belgie.

    27-05-2008 om 18:10 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Scheemda de Groningse open Acro turnkampioenschappen.


    Op 10 en 11 mei waren in Scheemda de Groningse  open Acro turnkampioenschappen. Wendy deed ook mee voor Friesland en zij haalde de 6 de plaats van dat hele gezelschap. Ofschoon zij geen les hadden gehad in Acrogym deed zij, en haar vriendin, toch mee en ik vind het resultaat uitstekend. Zij is al Fries turnkampioen en zij wilde ook bij de Acro kampioen worden. Op 31 mei moet zij weer meedoen aan de clubkampioenschappen en zij wil nu met Acrogym meedoen en niet met de turnkampioenschap. Oma en opa moeten er dan bij zijn.



    19-05-2008 om 11:22 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk een vakantie in Spanje februari 2008.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is februari 2008 en wij wilde wel weer eens op vakantie. Snel naar het reisbureau van Vroom en Dreesman en een reis geboekt van 12 dagen naar Benidorm, all in. Deze reis is ons uitstekend bevallen, zo zelfs, dat wij van plan zijn om op Annie's verjaardag in oktober en op onze trouwdag in April weer te gaan. Wij zijn 12 april 2009  25 jaren getrouwd en dat wil ik goed vieren. Mijn 2 de huwelijk is een groot succes en ik ben blij dat ik deze Annie heb leren kennen. Zij heeft mijn gelijke ontwikkeling en mijn eerste vrouw had de lagere school niet afgemaakt. Zij was wel braaf en liep veel naar de kerk maar daar red je een huwelijk niet mee. In de verkerings tijd mochten wij niet teveel bij elkaar komen en alleen een bezoek samen aan de kerk  was toegestaan. De bedoeling is om in oktober, 22 dagen all in, en  in Maart-April, een of twee maanden all in, te gaan. Wij huren in Benidorm een scootmobiel en kunnen dan gaan en staan waar wij willen.

    Wel willen de kleinkinderen dat wij naar Stiens verhuizen maar daar heb ik niet zoveel zin in. Wij wonen nu prachtig en heel ruim en ,ondanks dat de schoonzoons ons verhuizen, moet je toch rekenen op 2000 tot 3000 euro kosten. Dan komen de 2 vakantie reizen nog van elks 2500 euro en dat is  5000 euro. Wij wonen nu prachtig en laten wij eerst maar eens voor onze 2 vakanties sparen.

    24-03-2008 om 15:06 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vakantie met een invalide en diabeet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 2 maart 2008
    Verslag van een dag van een invalide diabeet op vakantie in Benidorm.

    Zoals gewoonlijk in een diepe slaap afgelopen nacht. Om 22.00 uur onder de dekens en met moeite om 7 uur wakker. Om 8 uur aan het ontbijt en ik moet het van Annie rustiger aan doe met het eten. S'morgens alleen 2 stukjes brood met kaas en geen rijstepap meer en ook alle pasta's zijn vanaf nu verboden commandeerde Annie mij. De glucose waarden zijn te hoog want ik zit constant boven de 15. Mijn vrouw spoot per dag meer dan 150 eenheden Lantus en ook nog 150 eenheden Nova Rapid. Van morgen met de scootmobiel op pad naar de grote markt vlak bij het hotel Pueblo. Via de telefoon heeft zij de maat en kleur van de slippers gekregen en verdere wensen dus op zoek op de markt. Hierna even een wandeling op de boulevard, het is lekker warm en de trui kan uit. De Belgische bakker had vrij dan nu maar een cappuccino op het strand in een bar genomen. Wij schrokken even van de prijs want wij moesten 7 euro betalen voor de 2 terwijl het bij de Belgische bakker 3.50 euro voor de 2 is. Daarna terug naar het hotel en de accu van de scootmobiel gaf aan dat er geen stroom meer was. Wij hadden teveel gelopen. De schrik sloeg ons om het hart en begonnen de terugtocht naar het hotel. Hoe ver zouden wij komen. De scootmobiel liep steeds langzamer maar wij haalde het hotel, gelukkig. Annie was dood op en had pijn in haar benen. Alleen commanderen kan zij vanouds. Soms grijpt zij het stuur en roept naar links of naar rechts, hier de stoep op en hier de stoep af. Hier is een zebrapad en daar is de glijder in de weg. Nu is het vaak in Spanje heel moeilijk om op de zebrapad over te steken als er geen glijder is en deze glijder ontbreek heel vaak. Zie foto en je kunt met de scootmobiel dan niet het zebrapad op. Annie greep mij vaak vast bij de arm bang dat ik met de scootmobiel zou omvallen. Terug naar het hotel voor het avondeten en ik  griezel vaak van mensen die heel volle borden opscheppen en het dan in de afval bak gooien. Vervolgens lopen ze voor de tweede of derde keer en weer eten ze niet alles op. Daarna vullen ze hun zakken met fruit en koekjes om mee te nemen.

    12-03-2008 om 15:38 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand in de nieuwbouwwijk De Bliseard.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vroeger was dit de Bullenpolder maar nu is het een nieuwbouw wijk voor villa's de Blitseard. De wijk is gelegen links van de rijksweg Leeuwarden Groningen net buiten Leeuwarden.

    26-02-2008 om 09:55 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joyce op de evenwichtsbalk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Steeds had haar jongere zusje de eerste prijs met het turnen en nu mocht en kon Joyce ook aan een turnwedstrijd deelnemen. Zij kreeg de tweede prijs en was er heel trots op. Hier staat zij op de evenwichtsbalk.

    17-02-2008 om 10:46 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tessa heerlijk aan de gegrilde drumsticks.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Zaterdag 2 februari 2008 wij waren op de selectie wedstrijden van de turnvereniging Sint Annapartochie. Bijna aan het einde van de wedstrijd zijn wij naar huis gegaan en wij hebben Tessa (4 jaar) meegenomen. Het zitten was voor haar te lang. Onderweg van Stiens naar Leeuwarden vertelde zij ons al dat zij zin had in gegrilde drumsticks. Haar moeder had ons verzekerd dat zij die niet meer wilde maar het bleek anders. En oma zou er 4 halen; 2 voor opa en 2 voor Tessa. Tessa kreeg wat geld en zij zou zelf de gegrilde drumsticks kopen. Tegen de slager vroeg zij 4 sticks en de grootste en de dikste. De slagersvrouw lachte en vroeg of Tessa een stukje vlees wilde en dat wilde ze wel. Thuis aangekomen bleek Tessa er wel 3 te willen en zij at ze met smaak op. Daarna nog een toetje en 3 bastonje koeken. Haar moeder beweerde dat het kind zo slecht at maar daar merkt oma niets van. S Ávonds kwam haar moeder haal ophalen en oma riep;Tessa jouw mama. Maar Tessa riep neen ik ga niet mee ik blijf hier.

    03-02-2008 om 13:26 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk weer eens op vakantie na 7 jaren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een foto de tuctucman uit Sri Lanka. Deze man was steeds bij ons om ons te vervoeren en de weg te wijzen. Het was een  heel mooie vakantie. Maar daarna durfde mijn vrouw niet meer  want er moeten heel wat medicijnen mee en ook spuiten voor de insuline. En haar zus, van mijn vrouw, kwam op visite en die wilde ook op vakantie maar niet alleen met haar vriendin, zij wilde dat er een man meeging. Mijn vrouw had al snel door dat zij met ons op vakantie wilde maar daar had ik nu geen zin in. Die zus van mijn vrouw begint te praten en er komt geen einde aan, je kunt er geen woord tussen krijgen. Ook de kleinkinderen nemen wij nu niet mee. Vroeger deden wij dat wel en bleven wij in Nederland op vakantie. Tot mijn verbazing bleek later dat mijn vrouw toch wel op vakantie wilde maar dan naar Benidorm. Gelijk toehappen en morgen gaan wij naar het reisbureau van Vroom en Dreesman om te proberen een reis te boeken. Ik heb er wel zin in, alleen de rolstoel moet mee en welke bepalingen zijn er voor de medicijnen en de priknaarden? Ook kijken of er nog reizen zijn want veel is al uitverkocht? Eind februari wilde wij 2 weken naar Benidorm toe en ik verheug mij er al op. Heerlijk weer eens op vakantie maar eerst even naar de huisarts en de internist in het ziekenhuis of het wel kan. In het verleden hadden zij geen probleem en ik denk waarom nu dan wel. Ik ben enthousiast en zal jullie op de hoogte houden en veel foto's maken.

    Het is Dinsdag 22 januari 2008 en wij willen weer op vakantie, maar nu zonder de kinderen of kleinkinderen. Het is nu 8 jaar geleden dat wij de laatste keer op vakantie gingen in het buitenland. In Nederland gingen wij vaak met de kleinkinderen maar nu een keer samen. Om half 8 uit bed ,douchen, eten en insuline spuiten en om half 9 naar het reisbureau van Vroom en Dreesman. Wij wilden naar Spanje, het liefste" all in" en een goed hotel dat rolstoel vriendelijk is. Het eten moet goed zijn en het hotel moet dicht bij de boulevard liggen, er moeten veel winkeltjes zijn, en niet te duur. Wij moeten nog geld over houden om straks nog een keer te gaan. Heel wat vragen of eisen en de juffrouw van het reisbureau deed haar uitterste best een goed hotel te vinden. Zij beschikte over referenties van reizigers die er al eerder waren en uiteindelijk viel de keuze op Princes Park. Wij vertrekken op 26 februari en komen 8 maart weer terug. Die lieve juffrouw had bijna 2 uur nodig om de reis uittezoeken en dat voor 25.00 euro. En nu begon ons werk; een annulerings en reisverzekering afsluiten. Naar de huisarts voor een briefje dat ik een rolstoel en medicijnen nodig had en welke. Naar de apotheek om een insuline en medicijnen pas.  Schiphol bellen voor begeleiding voor de rolstoel en wat komt er nog meer. De schoonzoon brengt ons naar schiphol om 3.00 uur in de nacht. Heerlijk. Hij komt ons ook ophalen en dan gaan de kleinkinderen mee, samen een ijsje eten.

    25-01-2008 om 15:23 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prachtig winter landschap, januari 2008.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-01-2008 om 09:32 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma Annie geeft Joyce les in het gebruik van paint Shop pro.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joyce komt graag bij oma en opa op bezoek.

    29-12-2007 om 16:42 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma Annie met haar jongste kleinkind.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kleinkinderen logeren vaak bij oma en opa. De ouders werken en de kinderen zijn bij ons in goeden handen. Oma kookt het lievelings gerecht voor haar kleinkinderen en dat valt altijd goed.

    10-12-2007 om 15:52 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie en haar zuster Adrie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-11-2007 om 15:09 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinkinderen zingen Sint Maarten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op school hebben ze lampions gemaakt en nu is het koud en nat weer. Wat een teleurstelling maar bij oma en opa kunnen ze wel zingen. Van opa krijgen ze 2 euro en van oma lekker snoep. Nu is dag weer goed.

    14-11-2007 om 19:49 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma met het kleinkind van de oudste dochter.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De oudste dochter is alleenstaand en moet veel werken. Haar dochtertje komt dan naar opa en oma toe. Oma maakt dat draadjesvlees en kookt heerlijke soep. Van opa mag zij dan op de computer om spelletjes te doen.

    01-11-2007 om 11:23 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinkinderen zijn op bezoek.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De ouders moeten werken en dan komen de kleinkinderen naar opa en oma toe. Opa heeft al een hele poos verstoppertje gespeeld en is nu moe. Oma neemt het nu over en zij kan een hele poos met de kleintjes kaarten.

    08-10-2007 om 16:36 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinkinderen vemaken zich bij opa en oma.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kleindochter geeft de plantjes van opa heerlijk water. Zij vemaakt zich best en het is warm weer.

    25-09-2007 om 15:52 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn die gegrilde drumstricks van opa toch heerlijk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-09-2007 om 16:36 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tessa leert van oma hoe PSP lesjes te maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De ouders van Tessa moeten werken en Tessa gaat logeren bij opa en oma. Oma leert Tessa hoe zij PSP lesjes kan maken en oma schrijft deze lesjes zelf. Haar zusje Joyce gaat het al heel goed af en heeft al diverse diploma's.

    06-07-2007 om 10:15 geschreven door l.lousberg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 09/01-15/01 2012
  • 30/05-05/06 2011
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 06/07-12/07 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 04/08-10/08 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Mijn scootmobiel
  • Foto's van Lowie.
  • Foto's Victor.
  • Frieslandtocht.
  • Schaatstocht.
  • Elfstedenschaatsen.
  • Lousberglink.
  • Fam foto's.
  • Stamboom;
  • Kinderboerderij en Slagharen.



    Over mijzelf
    Ik ben Louis Herbert Victor Lousberg., en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lowieke..
    Ik ben een man en woon in Leeuwarden. () en mijn beroep is Pensioen..
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .

    Laatste commentaren
  • Gezellig weekend. (bompa Harry)
        op Wat is een Hypo?
  • verhuizen is niet alles maar eens het achter de rug is wen je snel aan het nieuwe (marina)
        op Wonen in Stiens Friesland.
  • Groetjes uit de natte Kempen (Mandy)
        op 3 Weken logeren in het huis van onze dochter.
  • Groetjes uit de natte Kempen (Mandy)
        op 3 Weken logeren in het huis van onze dochter.
  • wedstrijd (fiep)
        op Een heel mooi 4 span Shire paarden.
  • Dat heeft gesmaakt precies (mireilleke)
        op Tessa heerlijk aan de gegrilde drumsticks.
  • Hallo ik wens U een fijne dinsdag...lieve groetjes (Yolanda)
        op Een prachtig winter landschap, januari 2008.
  • Joyce op bezoek bij opa en oma. (Louis Victor Lousberg)
        op Oma Annie geeft Joyce les in het gebruik van paint Shop pro.
  • leuk voor de kleine (hartendame2)
        op Tessa leert van oma hoe PSP lesjes te maken.
  • leuk idee (hartendame2)
        op Samen op pad met de scootmobiel en de snorbrommer.

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!