Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenhaas a la jardiniere
    Voor 8 personen

    1 kg ossenhaas
    zout en peper
    200 gr. boter
    1 kg aardappelen, geschild
    1 kleine bloemkool
    500 gr. wortelen, schoongemaakt
    8 kleine tomaten, ontveld
    125 gr. gekookte doperwten
    50 gr. boter
    1/2 dl melk
    nootmuskaat
    1/2 el fijngehakte peterselie

    ---------------------------------------------------

    Maak een mengsel van zout en peper en wrijf de ossenhaas hiermee in. Verhit 150 gr. boter in een braadpan tot de boter bruin ziet en schroei hierin de ossenhaas aan alle kanten dicht. Leg het deksel schuin op de pan, temper het vuur en braad de ossenhaas in 20 minuten rondom bruin. Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe. Kook aardappelen, bloemkool en wortelen in 20 minuten gaar. Beboter een ovenvaste schotel, schik de tomaten erin en leg op elke tomaat een klontje boter. Stoof de tomaten in een voorverwarmde oven 175C in 10 minuten zacht. Verwarm de doperwten in een pan met een klontje botr. Maak de aardappelen fijn en vermeng ze met 10 gr. boter, 1/4 dl melk en zout, peper en nootmuskaat, zodat een luchtige puree ontstaat. Houd de bloemkool in het kookvocht warm en schud 10 gr. boter door de wortelen en de peterselie. Neem de ossenhaas uit de pan en laat het vlees even rusten. Voeg de resterende boter aan de braadboter toe en laat deze bruin worden. Neem de pan van het vuur en schenk 4 el melk erbij. Laat deze even meebruinen en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Snijd de ossenhaas in niet te dunne plakken en schik deze op een voorverwarmde schaal. Leg de verschillende groenten er per soort omheen. Spuit de aardappelpuree tussen de groenten als afscheiding tussen de verschillende soorten. Schenk een deel van de jus over de ossenhaas en geef de rest er apart bij.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!