Maandthema 2024-05
Het thema van de maand mei
12-05-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 - Riscone

Beste Riscone

Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema. Misschien wel in de toekomst ‘Maandthema’ vermelden in de titel.

Zelf omschreef je het als volgt : Geraardsbergen:Meimaand Mariamaand

Een weliswaar zeer korte omschrijving, maar toch bevat ze het essentiële dat gevraagd werd. Het belangrijkste dat hierbij gevraagd wordt is niet ‘wat’ er op de foto staat (dat kunnen we meestal zelf wel zien), maar wel waarom je de foto hebt gekozen en wat de link is naar het thema. En Mariamaand is hier het antwoord

Onze commentaar :

Het meegeven van een eigen tekst is nieuw en we moeten het nog gewoon worden. De hoofdbedoeling is dat men zelf ook eens gaat nadenken over de foto. Staat mijn onderwerp goed in beeld?  Op een sterke plaats in de foto? Is er niet te veel ‘omgeving’ die de aandacht afleidt. Hoe zit het met belichting en kleur?

Hier heb ik de indruk dat deze foto er is zoals hij uit het toestel gekomen is, zonder enige vorm van bewerking. En het is mogelijk om een quasi perfect foto zo uit zijn toestel te halen maar dat vraagt een perfecte kennis en beheersing van zijn toestel. Ik zelf slaag daar niet in.

Zeker hier met tegenlicht is er een ingreep nodig op de computer. Het geheel komt, op de wolken na, heel duister over. Het eigenlijke onderwerp, het Mariabeeld op de kapeltoren staat zeer centraal en is minuscuul klein tegenover de rest. Hierdoor gaat alle aandacht eigenlijk naar de wolken.

Ik vrees dat vanaf het gekozen standpunt en met een 24-70mm lens het niet mogelijk zal zijn een perfecte compositie te bekomen. Ik denk dat je hier wel bijna een 200 mm zal moeten hebben om het Mariabeeld goed in beeld te brengen. (Zie voorbeeld van een betere compositie vanaf dit standpunt).

Ik zou dus aanraden om ergens een ander standpunt in te nemen teneinde het beeld op een meer prominente positie te plaatsen. Neem zeker ook de tijd om op de computer aan de slag te gaan. Je kan gebruik maken van je Joker om deze foto te vervangen door een andere.

Veel succes.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 01/04-07/04 2024

    Mariamaand (Adagio)

    Meikever (Cato)

    Meiklokjes (externe foto)

    Communicantje (Ducske)

    Bloemenveld (Marsje)

    Bloemenmaand (Adagio)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!