Ideetjes voor de kerstmenu Gelieve deze blog niet te verwijderen !
02-11-2008
Chocoladetaart met koekjesbodem
200gr. Koekjes (speculoos, petit beurre)
75gr. boter
225gr. pure chocolade
225gr. boter
1,25dl room
2 eidooiers
120gr. Bloemsuiker
0,5dl amaretto
45 minuten 10 personen
Bereiding
Verkruimel de koekjes en meng ze met de smeuïge boter tot een kruimelige massa. Verdeel gelijkmatig over de bodem van een kleine springvorm en druk goed aan. Smelt de boter, de room en de chocolade in een kom boven een pan net niet kokend water (au bain marie) tot een gladde massa. Roer er één voor één de eidooiers door, gevolgd door de gezeefde bloemsuiker en de amaretto. Giet het chocolademengsel op de koekjesbodem en laat een paar uren opstijven in de koelkast.
Tip; Je hebt maar kleine porties nodig! Je kan de taart ook in kleine partjes snijden als pralines. Je kan er ook opgeklopte room bij serveren