MijnGezondheid
Alles over (mijn) gezondheid
17-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer heb ik een scootmobiel nodig?

De stap zetten naar het kopen van een scootmobiel kan best lastig zijn. Zeker wanneer je niet eerder een scootmobiel gebruikt hebt! Mensen zien het al snel als falen, wanneer zij langere stukken niet zelf kunnen lopen. Toch is er niets om je voor te schamen, wanneer je voor een scootmobiel kiest. Integendeel! Het is zelfs heel prettig om in je scootmobiel te rijden, aangezien je op veel meer plekken kunt komen zonder afhankelijk te zijn van anderen. Je hoeft niet gehaald of gebracht te worden en maakt je niet langer zorgen over je conditie en fysieke gesteldheid. In dit artikel lees je meer over wanneer je een scootmobiel nodig hebt. Heb jij de aankoop hiervan al eens overwogen?

Scootmobiel kopen bij verminderde mobiliteit
Een scootmobiel kopen wordt interessant, op het moment dat je mobiliteit verslechtert. Een blokje om wandelen kost je steeds meer moeite en ook de fiets laat je steeds vaker staan. Om te voorkomen dat je als gevolg hiervan nauwelijks nog buiten de deur komt, is het raadzaam om een scootmobiel te overwegen. Vaak zorgt een verminderde mobiliteit er niet alleen voor dat je minder uit huis komt. Ook maakt dit je afhankelijk van anderen. Voor een bezoek aan familie moet je worden opgehaald en ook de boodschappen doe je wellicht niet langer zelf. Een scootmobiel zorgt dat je deze activiteiten zelf weer kunt ondernemen!

Koop een scootmobiel bij gezondheidsklachten
Niet alleen een verminderde mobiliteit door ouderdom kan een reden zijn om een scootmobiel kopen via Scootmobiel-Comfortabel.nl te overwegen. Denk ook aan gezondheidsklachten die al op jongere leeftijd op kunnen spelen. Onder meer reuma, osteoporose en evenwichtsproblemen kunnen een reden zijn om voor een scootmobiel te kiezen. Een scootmobiel voorkomt dat je valt, of dat je heel afhankelijk wordt van anderen. Ook bij een verslechterde conditie door een medische aandoening kan het gebruik van een scootmobiel interessant zijn. Zo blijf je zelfstandig en de mensen om je heen zien!

Aan het zoeken naar een veilige en comfortabele scootmobiel? Kijk eens op Scootmobiel-Comfortabel.nl.

17-08-2020 om 10:03 geschreven door MijnGezondheid

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanitaire hulpmiddelen om veilig te douchen

Ben jij al eens uitgegleden onder de douche? De kans op zwaar lichamelijk letsel is groot bij een dergelijk ongeluk. Reden genoeg om voor verschillende hulpmiddelen in de badkamer te kiezen, waarmee de kans op dergelijke glijpartijen verkleind wordt. Ook voor zorginstellingen is het vaak noodzakelijk om sanitaire hulpmiddelen aan te schaffen om de veiligheid van de zorgkrijgers te verhogen. In dit artikel vind je een aantal voorbeelden van deze hulpmiddelen.

Mocht je momenteel een douche in het bad hebben, dan kun je het bad van een schuif laten voorzien. De schuif wordt in de rand van het bad geplaatst en kan eenvoudig verwijderd worden, als je wilt gaan douchen. Zo hoef je niet langer over de badrand te stappen!

Een stang voor onder de douche

Laat een stang op de wand naast je douche monteren, zodat je deze stang vast kunt houden tijdens het douchen. Vergelijk de stang met een stang die vaak naast het toilet geplaatst wordt, om het opstaan makkelijker te maken. Doordat de stang veelal van RVS gemaakt wordt, is deze goed bestand tegen de vochtige omstandigheden in de badkamer. In plaats van een RVS stang kan ook een stang van kunststof het overwegen waard zijn.

Mat voor de grond bij de douche

Naast het gebruik van een stang om jezelf aan vast te kunnen houden, is het slim om een mat onder de douche te leggen. Deze mat is voorzien van een speciale textuur, waarmee voorkomen wordt dat je uitglijdt tijdens het douchen. De grond kan erg glad worden! Zeker als gevolg van de combinatie van sop en water.

Zitje voor in de douche

Een derde optie om douchen veiliger te maken, is het gebruik van een zitje onder de douche. Deze zitjes worden van stevig kunststof gemaakt en kunnen aan de wand onder de douchekop gemonteerd worden. Het voordeel van een dergelijk zitje is dat deze inklapbaar is. Zo zit deze niet in de weg voor anderen, die het zitje wellicht niet wensen te gebruiken tijdens het douchen. Is douchen niet meer mogelijk? Dan is een douchebrancard welicht de oplossing.

Benieuwd naar alle mogelijke sanitaire hulpmiddelen voor veiligheid in de badkamer? Bezoek de website van Sani-Assist.nl!

17-08-2020 om 09:51 geschreven door MijnGezondheid

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een acupunctuur behandeling bij klachten?

Acupunctuur wordt gezien als een alternatieve geneeswijze, welke als doel heeft de lichaamsbalans en gezondheid te herstellen. Dit wordt gedaan door acupunctuurpunten te stimuleren. Veel mensen kennen acupunctuur van de dunne naalden, waarmee in de huid geprikt wordt. Hoewel het er misschien niet heel prettig uitziet, doet een behandeling met deze naalden nauwelijks pijn.

Een acupunctuur behandeling helpt mensen bij het verlichten van de pijn die zij ervaren. Dit kunnen verschillende vormen van pijn zijn. Denk niet alleen aan lichamelijke klachten, maar bijvoorbeeld ook aan psychische problemen.

Acupunctuur werkt holistisch bij mensen

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Naast acupunctuur vallen ook een massage, meditatie en bijvoorbeeld badtherapie onder deze vorm van geneeskunde. Het doel van acupunctuur gaat verder dan het behandelen van een symptoom die men ervaart. Men probeert de gehele functie van het lichaam te herstellen. Om deze reden wordt acupunctuur gezien als een holistische behandeling. Het lichaam kent talloze acupunctuurpunten waar men op kan prikken met een dunne naald.

Diverse klachten worden behandeld met acupunctuur

Er zijn talloze soorten klachten die mensen laten behandelen middels acupunctuur. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke menstruatie of een maagaandoening. Ook misselijkheid en een pijnlijk gevoel in het gezicht kunnen behandeld worden middels acupunctuur. Hoewel acupunctuur onderdeel is van de Chinese geneeskunde, heeft de WHO vastgesteld dat acupunctuur mogelijk verlichting biedt bij pijn in de nek, kinkhoest, vasculaire dementie en pijn aan de zenuwen.

Behandeling bij een acupuncturist

Een behandeling middels acupunctuur wordt uitgevoerd door een acupuncturist. Een behandelaar zal starten met een inventarisatie van de klachten. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Daarbij zal de acupuncturist meer vertellen over hetgeen je van de behandeling kunt verwachten. Houd er rekening mee dat het effect van acupunctuur bij veel mensen niet direct merkbaar is na de eerste behandeling. Een behandelplan bestaat zodoende vaak uit meerdere behandelingen.

17-08-2020 om 09:46 geschreven door MijnGezondheid

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastleggen van je uitvaartwensen is fijn voor jezelf en nabestaanden

Het vastleggen van je uitvaartwensen is enorm moeilijk en ik begrijp heel goed dat je hier niet graag over praat. Echter brengt het vastleggen van je uitvaartwensen veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je nabestaanden. Zelf weet je natuurlijk het best hoe je uitvaart eruit moet komen te zien. Nadenken over je uitvaart en uitvaartwensen vastleggen brengt veel voordelen met zich mee. Er zijn veel redenen te noemen waarom je uitvaartwensen vastleggen fijn is. Maar waar kan je alvast over nadenken? Hieronder heb ik een lijst gemaakt.

  • Uitvaartverzorger. Als je een bepaalde voorkeur hebt voor een bepaalde uitvaartverzorger kan je dit op papier zetten.

  • Cremeren of begraven. Dit is een van de moeilijkste keuzes voor nabestaanden. Neem daarom zelf een beslissing en deel deze met de mensen om je heen.

  •  Opbaren. Opbaren kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan koelen of thanatopraxie. Geef je voorkeuren aan, denk ook aan bepaalde kleding of make-up.

  • Locatie. Als je een locatie in gedachte hebt deel deze dan met je naasten

  • Groot of klein. Is iedereen welkom? Of liever een uitvaart in besloten kring? Leg dit vast.

  • Grafmonument of urk. Voorkeur voor een bepaald soort monument of urn? Deel dit ook met naasten.

  • Muziek. Uitvaartmuziek is enorm belangrijk en waarschijnlijk heb je zelf wel een voorkeur.

  • Bloemen. Als decoratie bij een uitvaart worden rouwbloemen gebruikt. Welke rouwbloemen vind je mooi? En uit welke kleuren moet het rouwboeket bestaan? Leg dit allemaal vast.

  • Thema. Je uitvaart kan natuurlijk in allerlei thema’s. Kies een thema dat bij jou past.

  • Rouwkaarten. Waar je ook over na kunt denken is de stijl van de rouwkaarten en de rouwadvertentie. Welke stijl vind je mooi? En welke tekst zou je erop willen hebben? Leg dit vast.

28-06-2020 om 12:55 geschreven door MijnGezondheid

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:uitvaart vastleggen
>> Reageer (1)


Inhoud blog
  • Maagballon in Antwerpen en omgeving
  • De beste comfortschoenen voor ouderen
  • Hoe werkt een vaderschapstest?
  • Veel ongelukken met scootmobielen: wat is de oorzaak/oplossing?
  • Dit doe ik om rimpels tegen te gaan
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 27/02-05/03 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 14/03-20/03 2022
  • 26/10-01/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 22/06-28/06 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!