Inhoud blog
  • 08 dag 8 Renesse - Knokke/Brugge woensdag 28/04/2010
  • 07 dag 7 Hoek van Holland - Renesse dinsdag 27/04/2010
  • 06 dag 6 Aalsmeer - Hoek van Holland maandag 26/04/2010
  • 05 dag 5 Uitdam- Aalsmeer zondag 25/04/2010
  • 04 dag 4 Callantsoog - Uitdam zaterdag 24/04/2010
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Noordzeeijsselmeerfietstocht2010
    Met de bende van Bob 2010 fietsen langs de Noordzee naar IJsselmeer
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 dag 5 Uitdam- Aalsmeer zondag 25/04/2010

    05  dag 5  Uitdam- Aalsmeer  zondag 25/04/2010xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

    Om 8 h stipt staan we in de campingwinkel. We moeten eveneens zelf voor ons ontbijt zorgen. Verse broodjes, kaas met een dampend bakje verse koffie. Stipt om 9 h 00 verlaten we de reeds drukke jachthaven richting Amsterdam. We blijven nog een poosje op de dijk tot Zuidwolde. Vanaf Zuidwolde volgen we de fietsnummertjes tot Zaandam.

     

     

    Het is zondagvoormiddag. Er stuiven ons heel wat wielertoeristen voorbij, mannen en vrouwen in veelkleurige kledij. Hun aanmoedigingen doen deugd.

    We doen het wat langzamer en bewonderen het waterrijk gebied.

    Tussen de meertjes en de plassen van Waterland, een polderland boven Amsterdam, bereiken we Landsmeer.

     

     

    Het is er zalig fietsen. De zonnewarmte doet deugd, ook al blijft de temperatuur wat laag. Langs de Slooterplassen moeten we voorbij het industriegebied van Zaandam……Kronkelend geraken we uiteindelijk aan de Zaanse Schans. We moeten afstappen. Een massa toeristen, waarbij die uit het verre Oosten duidelijk in de meerderheid zijn. Ze kunnen blijkbaar niet genoeg foto’s maken van de typisch Hollandse huisjes.

     

     

    Iets verder komen we aan de Zaan, een rivier met een van de meest bekende vergezichten van Holland, Kinderdijk. Er staan nog een 15 tal molens kort bij elkaar, het zijn olie- koren- houtzaagmolens en gemalen. De molens blijken nog steeds te werken. We geraken niet uitgekeken op de zo goed bewaarde industriële kunstwerken.

     

           

     

    We blijven de rivier volgen. Bij het zien van zoveel watersportbedrijvigheid, moeten we het bijna geloven……Elke Nederlander zal wel een boot bezitten!

    Na de industriezone van Krommenie doen honger en dorst ons stoppen. We kiezen voor een terrasje op een drijvend ponton aan het Vroonmeer.

    Zalig in het lentezonnetje genieten we van een uitsmijter en enkele Grimbergen’s.

     

    Voldaan, peddelen we rustig langs kanalen en grachten voorbij Uitgeest, Assendelft en Heemskerk tot aan het Noordzeekanaal. Met een veer geraken we over het druk bevaren kanaal Amsterdam – Noordzee. Verwondering wanneer we in Spaarnwoude een ons bekende jachthaven voorbij rijden. We verbleven hier ooit op camping “Weltevreden”. We hebben destijds gesoupeerd in het clubhuis van de jachthaven Spaarn bij onze Texelfietstocht van april 2007.

    We volgen het Zijkanaal langs Spaarndam en Haarlem naar Heemstede.

     

     

    We zijn niet zover van Schiphol. Wanneer we bijna ononderbroken opstijgende vliegtuigen zien, dringt het tot ons door dat het luchtruim terug open is…….Zou die verdomde stofwolk dan echt verdwenen zijn? Hopelijk geraken we over enkele weken toch nog in Andalusië. We zien er alle vier naar uit!

     

    Langs kaarsrechte polderwegen komen we van Hoofddorp en Rijsenhout uiteindelijk in Aalsmeer. Grote verwondering wanneer we door een scheepswerf moeten, om aan het water, tussen de vele jachten, de vooraf bestelde trekkershut te vinden. We krijgen de sleutel en moeten betalen aan een babbelgraag minder jong stel caravanbewoners.

     

     

    We hebben 97 km op ons tellertje staan…..We kunnen gebruik maken van het sanitair en de douches in een boten herstelloods. Na een babbel met enkele zeilers, krijgen we te horen waar we deze avond kunnen eten. We moeten ongeveer 3km terug naar het centrum van Aalsmeer.

     

    Heel vlug, na een zalige douche, zijn we klaar en fietsen naar het centrum van de bekende bloemenveilingstad. Naar goede gewoonte op onze trippen in Nederland, willen we weer eens Chinezen. Lang moeten we niet zoeken. Op een plein vinden we een druk bezet Chinees restaurant. Wat we allemaal op ons bord kregen weten we niet meer natuurlijk.

    Wanneer we voldaan buiten komen is het heel fris en donker…..na een slaapmutsje in een nabij gelegen café spoeden we ons terug naar onze slaapplaats.

    We hebben na vijf dagen al 500km en dat laat zich duidelijk voelen.

    Heel vlug liggen wij in dromenland……zouden we snurken?

     

     

    Start :         Uitdam  9h00

    Aankomst: Aalsmeer 18h00

    Afstand :    97km

    Weer:         Zonnig matige  wind   +/- 18°C

    Verblijf:     Rekreatiepark “Aalsmeer”  Uiterweg 214   1431 AK Aalsmeer

    Tel: 0297-322113

    info@rekreatieparkaalsmeer.nl

    www.recreatieparkaalsmeer.nl



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!