Inhoud blog
  • Gebakken rijst 'land en zee' Delhaize'
  • Lamsvlees met citrusmarinade
  • Runderreepjes teriyaki
  • Cheesecake met aardbeien
  • Rouget met paprikasalsa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Oma's familie dagboek

    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarmerde cake

    nodig :

    250 gr zelfrijzende bloem 

    250 gr boter op kamertemperatuur 

    240 gr suiker 

    1 zakje vanillesuiker 

    250 gr eieren  -

    25 gr cacao

    Bereiding :  

    de eiwitten stijf kloppen 

    de eigelen wit kloppen samen met de suiker 

    de malse boter bijvoegen en nadien de gezeefde bloem 

    alles goed dooreen mengen  met de K klopper -  

    de oven voorverwarmen – 200 graden 

    boven en onderwarmte volgende keer hete lucht proberen€“

    een langwerpige vorm beboteren en bebloemen – het eiwit onder het deeg heffen -  de helft van het  deeg in de vorm 

    bij de andere helft de cacao – door elkaar mengen - volgende keer 1-3 met de cacao

    spiralen met een mes – temp naar 175 graden – 40 min

    dan controleren met breinaald

    vandaag 50 min -                 

    16-05-2015 om 00:00 geschreven door Oma Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien rabarberconfituur

    Nodig

    500 g schoongemaakte rabarber

    500 g aardbeien 

    50 ml appelsiensap  

    500 g confituursuiker (verhouding 1 kg fruit versus 500 gr  suiker)  

    Bereidingswijze:

    Was  zowel aardbeien als rabarber. Het groene “hoedje” van de aardbei verwijderen.

    Snij de rabarber in stukjes en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.

    Ondertussen  de aardbeien fijn prakken. Na 8 minuten de aardbeien en na 10 minuten de suiker toevoegen aan de rabarber. 

    Goed roeren om  de suiker op te lossen en opnieuw aan de kook brengen.

    Laat alles 3 minuten koken. Dan is de confituur klaar. Doe de warme confituur in bokaaltjes.

    Sluit ze af en plaats ze op hun hoofd.

    16-05-2015 om 00:00 geschreven door Oma Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!