Inhoud blog
  • 1 jaar later
  • Foto's toegevoegd
  • De eerste werkdag
  • De eerste dagen thuis
  • De botafumeiro in beeld
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben mark dejongh
    Ik ben een man en woon in Sint Gillis-Waas (Belgie) en mijn beroep is ziekenhuisapotheker.
    Ik ben geboren op 23/08/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: joggen, tafeltennis, fietsen.
    ik heb ook een mooie verzameling van meer dan 64.000 kroonkurken uit 200 verschillende landen. Maar veel belangrijker, al meer dan 35jr. gehuwd met Irma en vader van vele lieve kinderen : Christophe, Thomas, Tine, Katrijn, Frederik, en Roeland.
    opa gaat op stap
    Relaas van de wandeltocht van St. Gillis-Waas naar Santiago de Compostela
    112 dagen op pelgrimstocht : ontdekken, ontmoeten, onthaasten.
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.800.000 jaar oud en andere caminonieuwtjes uit Burgos
    1. In Agés zijn we weer bij de laatsten voor een klein ontbijtje in onze "super-albergue". ’s Avonds zijn we nog even met ons allen naar een eeuwenoud klein bruggetje in het veld gewandeld een eindje uit het dorp vooraleer we in ons bedje kropen.De temperatuur was zalig en in elk dorpje is er wel wat speciaals te zien hier.
      Bij het pover ontbijt vragen we nog wat extra koffie en een broodje. En ook nu weten ze ons weer te pluimen: 4 euro alstublieft ...

      Dan volgt er rond een uur of 7 al direct een ferme klim langs de rand van een militair domein: daar hebben ze in 1994 heel oude resten gevonden van onze voorvaderen, de eerste Europeaan ofte de Homo antecessor. Er is nu een heel educatief centrum opgetrokken voor die homo daar in Atapuerca. Als we passeren is het nog veel te vroeg voor een bezoek, alles gesloten.:cry:
      Om makkelijk in Burgos te raken is er een alternatief :Neem 7 km de bus naar het centrum ter hoogte van de luchthaven dan hoef je niet door die lelijke voorsteden te stappen.
      Ik laat me NIET verleiden, de anderen wel. Emmanuel heeft wel verzachtende omstandigheden met zijn pijnlijke kuit, maar de anderen ??? Misschien willen ze hem niet alleen laten op de bus?
      Ik mis evenwel de afslag om op de camino te blijven en loop een heel eind naast de draad rond de luchthaven. En wat verder stap ik door een korenveld om weer op het juiste pad te raken. Dat is echter geen probleem, want het is gelukkig droog weer! De “voorstad” van Burgos is niet bepaald mooi, maar toch is het wel leuk om op een zaterdagmorgen die “universele stadsactiviteit" eens  mee te kunnen beleven.
      De anderen zijn zowat een uurtje voor mij aangekomen, en hebben al hun plaatske in de albergue ingenomen. Toen ze aankwamen stond er al een hele rij pelgrims aan te schuiven ( de herberg opent 's middags om klokslag 12u) en 4 per 4 worden ze binnengelaten. Plots zien ze de "snurker" staan in hun buurt. Bijgevolg laten ze heel wat pelgrims voorgaan, zogezegd omdat ze op mij wachten. Als ze vermoeden dat ze ver genoeg van de  snurker zitten gaan ze binnen en vragen ook een plaatske voor mij. "Geen reservaties mogelijk" zegt de hospitalero, maar als ik toekom heeft die man toch maar mooi een bedje vrijgelaten bij mijn vrienden voor mij en we slapen in een hoekje met ons 4 samen. Ook Emmanuel is goed aangekomen maar hij neemt zijn intrek in een hotel ergens, omdat je normaal geen 2 dagen na elkaar mag slapen in de albergue (tenzij met een doktersbriefje als je ziek bent, geen grapje !!!). Oorspronkelijk wilde hij een dag extra blijven om musea en andere mooie gebouwen te bezoeken, nu blijft hij daar om zijn pijnlijke kuit te laten recupereren.

      Aan de kathedraal eten we buiten op een terras en we genieten van de weekend-drukte op het zonnige plein. Het  loopt er vol met trouwers en hun suite: sommigen met traditionele Spaanse klederdracht, anderen in "moderne outfit" waarvan ik de prijs echt niet wil weten:-D Dan brengen we een "geleid bezoek" aan de kathedraal met een telefoon die ons van alles en nog wat vertelt over elke hoek en elke kapel in dit immense mooie bouwwerk. Ik ben te moe om geconcentreerd naar al die geschiedenis te luisteren en ga een uurtje slapen.
      Na de avondmis in de kathedraal gaan we eten in een gezellig restaurantje. Toch is er ook een beetje droefnis vandaag want Gerard wil niet met ons mee: zijn geld is op en hij krijgt niets meer uit de geldautomaten omdat hij de laatste dagen al te veel heeft opgenomen om zijn busticket voor de terugreis te betalen.  We willen hem allen geld lenen maar hij blijft bij zijn besluit: geen geld dus geen eten in het restaurant vanavond...:-(  En ook Emmanuel heeft het moeilijk want morgen is het namelijk de dag dat, heel lang gelden, zijn zoontje is verdronken. Het kind was toen 6 jaar oud. Daarenboven is hij ook een dochter verloren aan kanker. Die liet een man en 3 kleine kinderen achter, voor wiens opvoeding zij dan zo goed mogelijk mee hebben gezorgd.
      En dan juist voor het slapengaan ga ik mijn sokken nog van de wasdraad halen op het terras buiten. Ik kom daar 2 Nederlandse pelgrima's tegen die een sigaretje roken en die kost wat kost nog eens al mijn stempeltjes in mijn credential willen zien. Mijn 3 companen slapen al lang als ik weer terugkom (zoveel stempeltjes...).
      Zo, na  die vertraging hoop ik nog te genieten van een welverdiende nachtrust:-(
      We hebben echter over het hoofd gezien dat die trouwers daar hun feestje hadden gepland in de buurt. Heel de nacht door passeerden lawaaierige Spanjaarden en om half 6 's morgens zijn het de eerste pelgrims uit onze zaal die onze nachtrust weeral verstoren ....
      Een mooi modern bed staat niet steeds garant voor een goede nachtrust ...

      Pelgrimsgroeten

      Mark


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Gastenboek
  • Een aangename regen donderdag groet
  • fijne maandag
  • proficiat
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Vanuit Noord-Holland

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2013
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!