Inhoud blog
  • 1 jaar later
  • Foto's toegevoegd
  • De eerste werkdag
  • De eerste dagen thuis
  • De botafumeiro in beeld
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben mark dejongh
    Ik ben een man en woon in Sint Gillis-Waas (Belgie) en mijn beroep is ziekenhuisapotheker.
    Ik ben geboren op 23/08/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: joggen, tafeltennis, fietsen.
    ik heb ook een mooie verzameling van meer dan 64.000 kroonkurken uit 200 verschillende landen. Maar veel belangrijker, al meer dan 35jr. gehuwd met Irma en vader van vele lieve kinderen : Christophe, Thomas, Tine, Katrijn, Frederik, en Roeland.
    opa gaat op stap
    Relaas van de wandeltocht van St. Gillis-Waas naar Santiago de Compostela
    112 dagen op pelgrimstocht : ontdekken, ontmoeten, onthaasten.
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de Meseta komt wat zonneschijn

    Ja , we zijn er bijna doorheen, door de uitgestrekte Meseta. Vanmorgen waren we om 8u vertrokken: weer een stuk van 18km door die eindeloze vlakten vol graan, waar  een kaarsrechte Romeinse heirweg doorheen trekt.

    Het eerste half uur was voor mij niet te pruimen. Mijn blein liet zich voelen en ik liep achter de groep aan. Nadien ging het een stukje beter, de pijn ebt wat weg.
    Ik was niet de enige met de spirit op een laag pitje. De hele week was het al zo "saai" en dan hadden we nog geen last van de zware hitte die hier soms in de Meseta hangt.
    We zitten met zijn allen een lekkere tortilla te eten in Reliegos en komen er helemaal bovenop. Het is erg gezellig op het terras met zicht op een café op het hoekje, helemaal beschilderd in flower-power stijl: nog maar 6 km te gaan en er schijnt een lekker zonnetje.
    In Lansilla de las Mulos vinden we een gite met een camping in de voortuin.
    Maar vandaag zijn er daar absoluut geen tentjes toegelaten, want gisteren had er een tentbewoner de ondergrondse waterleiding onder de gazon doorprikt met zijn pikket en enkel de baas weet waar die leidingen liggen onder het gras en hij is er niet vandaag ...
    Weer een echte caminodortoir met 11 stapelbedden in onze ruimte, en daarnaast is er nog een even grote slaapzaal met nog eens 11 stapelbedden in dezelfde ruimte met een tussenschot. Beneden is er een beenhouwerij waar je ook wat kan eten.
    Na de douche en de handwas is het tijd om de Compeed héél voorzichtig van mijn blaar af te weken in een voetbadje in de tuin met een frisse pint erbij.
    Ondertussen is Charlotte, de podologe, er ook aangekomen, met haar man Henk, om de rest van de namiddag met ons door te brengen.
    Van oneindig geluk gesproken. Als de Compeed heel voorzichtig van mijn blaar is afgeweekt (een ezel stoot zijn poot geen 2 keer aan dezelfde steen), haalt ze haar "wapens" boven : naald en draad. Ze steekt de naald met draad dwars door mijn blaar en trekt er de garendraad doorheen. Ik mag de kleur van de draad kiezen en ga voor roze: eerst van boven naar beneden , dan nog een draadje van links naar rechts. Nog even de draadjes mooi gelijk knippen en ze lijken precies op de snorharen van een poesje.
    Ziezo, mijn blijn wordt nu perfect gedraineerd, zonder dat ik er ook maar iets van gevoeld heb. Nog even goed drogen , een nieuw lapje plakken op mijn blijn, en klaar is kees.
    DANK U WEL CHARLOTTE. Je hebt je hart op de juiste plaats. Ik voel me weer helemaal opgelapt.
    Om even te testen ben ik eens naar het dorp gewandeld: het ziet er goed uit, 't is te zeggen "het doet geen pijn".
    En in het kerkje laten we allen onze geest even tot rust komen, terwijl de  i-pad van Charlotte een heel stemmig "Ave Maria" laat horen.
    Mijn gedachten gaan naar mijn dierbare familie en mijn zieke vriend, heel ver van hier: Uit het oog , maar zeker niet uit mijn hart.
     
    Nog even volhouden daar, ik geef niet op en zal tegen het einde van de maand weer bij jullie zijn. Nog "maar" 340 km te gaan!:-8):-D:cry:
    Pelgrimsgroeten
    Mark


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    08-06-2012
    Eerste hulp bij blaren....
    Laat ons hopen dat "iedereen" doet wat hij kan om aanderen te helpen de weg tot een goede einde te brengen...Tot binnenkort met ons allen in Santiago!!! Charlotte

    08-06-2012 om 22:11 geschreven door Jacqueline Stilmant




    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Een aangename regen donderdag groet
  • fijne maandag
  • proficiat
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Vanuit Noord-Holland

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2013
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!