<<<---_Novell®_--->>>
Aspire
Inhoud blog
  • Microsoft
  • Panda internet security 2007
  • Windows XP Professional SP2
  • Novell (server software )
  • Windows ME
  • Software downloaden voor de PC
  • Computervirus
  • Windows Vista
    Foto
    Foto
    A$pire raad Windows XP Professional SP2
    Foto
    Bekijk ook voor www.Microsoftcom.Netherlands/ voor meer informatie
    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows Vista
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vista is de officiële naam voor de nieuwste versie van het besturingssysteem Windows, dat de opvolger is van Windows XP. De codenaam van Windows Vista was Longhorn. Vista is net als Windows 2000 en Windows XP gebaseerd op de Windows NT kernel, (kern van het besturingssysteem) en draagt het versienummer Windows NT 6.0. Het was de bedoeling Vista begin 2006 uit te brengen, maar Vista verscheen uiteindelijk op 30 januari 2007 voor consumenten, en op 8 november 2006 voor bedrijven [1]. Wel was het al mogelijk Windows Vista te installeren als proefversie. Deze versie werd door Microsoft aangeboden via hun website en o.a. door de software bij te sluiten in computerbladen.



    [bewerk] Vernieuwing

    De veranderingen in Windows Vista zijn onder andere een geavanceerdere interface, een betere stabiliteit, een nieuwe multimedia-API DirectX 10, de kernel is op verschillende punten bijgewerkt, een betere beveiliging tegen het uitbuiten van bugs, virussen en andere malware en een aantal andere vernieuwingen die dieper liggen in het systeem dan voor een gemiddelde gebruiker zichtbaar is. Ondanks plannen om WinFS op te nemen, is dit geen onderdeel van de eerste versie van Vista.

    [bewerk] Onderdelen

    Windows Vista zou oorspronkelijk gebouwd worden op drie nieuwe fundamenten (oorspronkelijk WinFX genaamd):

    1. Windows Presentation Foundation of WPF (codenaam Avalon) voor het grafisch systeem;
    2. Windows Communication Foundation of WCF (codenaam Indigo) voor de communicatie en internetapplicaties;
    3. WinFS voor de vernieuwde bestandsindeling voor de harde schijf, die de computer in staat zou stellen sneller dan nu bestanden op te zoeken.

    Microsoft heeft nu besloten WPF en WCF niet exclusief deel te laten uitmaken van Windows Vista, maar deze zullen ook voor gebruikers van Windows XP Service Pack 2 en Windows Server 2003 gratis van de website van Microsoft te downloaden zijn. Om de onduidelijkheid op te lossen die was ontstaan over de relatie tussen het Microsoft .NET Framework en WinFX, heeft Microsoft besloten de naam WinFX niet meer te gebruiken. Alles dat in WinFX zat, komt nu mee in de release van het Microsoft .NET Framework 3.0 dat dus ook voor de eerder genoemde Windows versies te downloaden zal zijn.

    [bewerk] Windows Presentation Foundation

    WPF is niet een nieuwe look-and-feel voor Windows, dat is Aero namelijk, maar de onderlaag in Windows die ervoor zorgt dat beelden op het scherm komen. Op dit moment communiceert software via API's (Application Programming Interfaces) met het besturingssysteem over wat er op het scherm moet komen. Het besturingssysteem zet dit vervolgens op het scherm via GDI (Graphical Device Interface) en GDI+. Deze grafische sublaag wordt vervangen door de WPF.

    [bewerk] Windows Communication Foundation

    WCF is een basislaag die ontwikkelaars van software kunnen aanroepen voor de communicatie tussen programma's onderling en voor communicatie van een programma met websites of -services. Deze technologie is er volledig op gericht de ontwikkeling van applicaties die via webservices communiceren eenvoudiger te maken.

    [bewerk] Windows Future Storage

    WinFS, voluit Windows Future Storage, is een data opslag en management systeem gebaseerd op gerelateerde databases en kan beschouwd worden als de opvolger van NTFS. Het bestandssysteem zag het levenslicht voor het eerst in 2003. De development van WinFS is nog altijd in volle gang, dit meldde Steve Ballmer onlangs in 2006. Het is onduidelijk of WinFS gepland is voor Windows Vista's opvolger, Windows Vienna, of dat het later als een update bij Windows Vista komt.

    [bewerk] Windows Aero

    Windows Vista wordt geleverd met een geheel nieuw uiterlijk en gebruikersinterface, Aero genaamd. Deze nieuwe GUI (Graphical User Interface) maakt gebruik van allerlei nieuwe technieken die de afgelopen jaren beschikbaar zijn gekomen. Om volledig te kunnen genieten van deze nieuwe GUI zal een videokaart met volledige ondersteuning voor DirectX 9 benodigd zijn. In dat geval zal een gebruiker Aero Glass voorgeschoteld krijgen. In het geval dat niet de juiste hardware aanwezig is, of als de gebruiker daarvoor kiest, is het ook mogelijk een eenvoudigere en minder zware look-and-feel te kiezen, te weten Windows Vista Basic, of Windows Classic. Overigens is Aero enkel in de duurdere versies van Windows Vista gestoken; Vista Home Basic-gebruikers kunnen bijvoorbeeld niet gebruik maken van Aero.

    [bewerk] Versies

    Windows Vista komt uit in zes verschillende versies. Alle versies komen bovendien uit in een 32 bit- en een 64-bitversie, behalve Windows Vista Starter.

    Versie Kenmerken
    Windows Vista Starter Goedkope versie voor ontwikkelingslanden
    Kan maar 3 programma's tegelijk draaien, en heeft ook andere beperkingen.
    Windows Vista Home Basic
    Windows Vista Home Basic N (*)
    Windows Vista Home Basic K (*)
    Simpele versie voor thuisgebruik, geen Windows Aero
    Windows Vista Home Premium Gevorderde versie voor thuisgebruik, met Windows Aero en HDTV-ondersteuning
    Vergelijkbaar met Windows XP Media Center Edition
    Windows Vista Business
    Windows Vista Business N (*)
    Windows Vista Business K (*)
    Vergelijkbaar met Windows XP Professional
    Windows Vista Enterprise Uitgebreider dan Vista Business, met meertalenondersteuning en BitLocker
    Windows Vista Ultimate Zelfde mogelijkheden als Enterprise en Home Premium samen, plus Ultimate Extras

    (*) Voor de Europese en Zuid-Koreaanse markt brengt Microsoft ook versies op de markt waarbij geen software voor het afspelen van mediabestanden wordt meegeleverd, de zogenaamde N- en K-edities.

    Microsoft verwacht dat Vista Home Premium het standaardproduct wordt voor consumenten, met mogelijkheden om dvd-materiaal te bewerken en HDTV op te nemen en te bekijken. Vista Ultimate zal het totaalpakket van Windows Vista zijn. Met de Basic-versie is minder mogelijk op het gebied van multimediatoepassingen.

    De servereditie in de Windows Vista reeks (opvolger van Windows Server 2003) behoudt voorlopig nog de codenaam Longhorn Server. Microsoft maakt er ook gewag van een servereditie te maken voor "Home"-gebruikers, omdat nu vele thuisgebruikers Windows Server 2003 draaien, terwijl dat eigenlijk te zwaar is.

    Microsoft maakte bekend dat alle versies op één enkele dvd worden gezet, wat betekent dat er voor een upgrade geen andere dvd hoeft te worden aangeschaft. Dit heeft als voordeel dat er makkelijker overgestapt kan worden op een andere editie van Vista. Op alle installatie dvd's van Vista staat dus hetzelfde, en afhankelijk van het serienummer dat wordt ingevoerd, wordt het bijhorende systeem geïnstalleerd.

    [bewerk] Upgraden



    Upgrademogelijkheden vanaf Windows XP en tussen verschillende Vista-versies. Stippellijnen geven aan dat een "schone installatie" nodig is.

    [bewerk] Systeemeisen

    De minimum vereisten voor een "Windows Vista-capable" pc zijn:

    • Een moderne processor (tenminste 800MHz)
    • 512MB systeemgeheugen
    • een 'DirectX 9 capable'-videokaart
    • DVD-ROM speler

    PC's die aan deze eisen voldoen krijgen het label "Windows Vista-capable"

    Wie extra opties zoals de nieuwe Aero-interface wil heeft een zwaardere pc nodig. Onder de naam 'Windows Vista Premium Ready' zijn aanvullende systeemeisen opgesteld waaraan een pc moet voldoen om de extra's te tonen:

    • 1GHz 32-bit (x86) of 64-bit (x64) processor
    • 1GB systeemgeheugen
    • 128 MB-videokaart DirectX 9 compatible (met WDDM driver )
    • 40GB harddisk met 15GB vrije ruimte
    • DVD-romdrive en/of DVD-brander
    • Audio-uitgang
    • internetverbinding

    PC's die aan deze eisen voldoen krijgen het label "Windows Vista Premium Ready"

    Op de Microsoft-website is de Windows Vista Upgrade Advisor te downloaden, die kan controleren of een pc geschikt is voor Vista.

    Op de site van Nvidia kan je ook een soortgelijke test doen om te kijken of je pc voor vista geschikt is, voordeel is dat je hier niets voor hoeft te installeren. Je kan het gewoon op de site runnen.[2]

    [bewerk] Sneltoetsen

    Voor het nieuwe besturingssysteem zijn er nieuwe snelkoppelingen met hun nieuwe functies:

    Snelkoppeling Betekenis
    Win* Toon het startmenu
    Alt+Tab Flip
    Win+Tab Flip 3D
    Ctrl+Win+Tab Blijvende Flip 3D
    Win+T Applicaties bekijken vanop taskbar
    Win+M Alles minimaliseren
    Win+Shift+M Minimaliseren ongedaan maken
    Win+G Door zichtbare gadgets bladeren
    Win+Spatie Op de sidebar focusen
    Win+1 t/m 0 Open snelstart item 1 t/m 10
    Ctrl+Scrollwiel Verander grootte van iconen

    * Win oftewel 'Windows-toets' is de toets met (meestal) het Windows-logo en bevindt zich tussen de linker CTRL- en ALT-toets.

    [bewerk] Lange geschiedenis

    Microsoft heeft Vista lang voor het beschikbaar was aangekondigd en vele malen uitgesteld. Een overzicht hiervan:

    • Augustus 2001: Longhorn wordt aangekondigd als tussenversie in eind 2002. De echte XP opvolger Blackcomb verschijnt eind 2003
    • Oktober 2002: Longhorn wordt de echte XP-opvolger, is alleen een cliënt-OS en verschijnt in de tweede helft van 2004
    • November 2002: Longhorn verschijnt in 2005
    • April 2003: toch wel en dan weer geen serveruitvoering
    • Oktober 2003: de eerste bèta verschijnt in de tweede helft van 2004, Longhorn wordt eind 2005 uitgebracht
    • Maart 2004: Longhorn verschijnt in 2006
    • April 2004: WinFS wordt sterk in functionaliteit beperkt, Longhorn verschijnt misschien in de tweede helft van 2006
    • Augustus 2004: Avalon en Indigo verschijnen ook los van Longhorn, WinFS ook en verschijnt pas na Longhorn
    • Februari 2005: Longhorn verschijnt in de tweede helft van 2006
    • Juli 2005: Longhorn zal worden uitgebracht onder de naam Vista en gaat in juni 2006 naar de fabrikanten
    • November 2005: tweede bèta wordt uitgesteld naar begin 2006
    • Maart 2006: Vista verschijnt in november 2006, maar dan niet in de consumentenuitvoering, deze verschijnt in januari 2007
    • Juni 2006: Windows Vista Bèta 2 beschikbaar gesteld voor het publiek (bèta 2, build 5384)
    • Augustus 2006: Windows Vista pre-release Candidate 1 beschikbaar (pre-RC1, build 5533, 5552)
    • September 2006: Windows Vista release Candidate 1 beschikbaar (RC1, build 5600)
    • Oktober 2006: Windows Vista release Candidate 2 beschikbaar. (RC2, build 5744)
    • 8 november 2006: Windows Vista Release To Manufacturer (RTM, build 6000)
    • 30 november 2006 : Windows Vista verkrijgbaar voor bedrijven.
    • 30 januari 2007: Windows Vista verkrijgbaar in de winkel.
    • 31 januari 2007: op aandringen van de Europese Commissie kondigt Microsoft aan nog in 2007 een Europese Service Pack uit te brengen.[3]
    • 2007: Windows Vista SP1 (Voorlopige codenaam Fiji)

    [bewerk] Kinderziektes

    Zoals te verwachten bij een nieuw besturingssysteem heeft ook Vista te kampen met de nodige kinderziektes, hoewel het belangrijkste deel van de problemen eerder te wijten is aan het feit dat software en ondersteuning van andere partijen nog niet up-to-date is met Vista. Algemeen wordt aangenomen dat juist door deze 'kinderziektes' de verkoop van Vista pas echt goed gaat lopen na het verschijnen van een eerste servicepack. Vooral gamers klagen over compatibiliteitsproblematiek, enerzijds omdat diverse games (nog) niet compatibel blijken met Vista en anderzijds omdat er vaak nog geen of gebrekkige drivers zijn voor de grafische kaarten (bijvoorbeeld die van nVidia - een populair merk onder gamers). Ook komen in deze fase nog veel problemen voor met de internetverbinding, ook weer door ontbrekende drivers (van de modems) of doordat de aanbieder domweg nog geen ondersteuning biedt voor Vista.

    [bewerk] Trivia

    • Microsoft zou in 2004 alle code voor Vista weggegooid hebben, en opnieuw begonnen zijn vanaf nul, omdat de oude werkwijze te veel bugs opleverde. [4]
    • Opvallend is dat er een nieuw soort foutmelding is, het zgn. "Red Screen of Death". Deze kwam alleen in de eerste betaversies voor en zou een 'vernieuwing' zijn op de huidige "Blue Screen of Death" in alle bestaande Windows-versies.
    • De evaluatieversie (zonder ingevoerde productcode) is afhankelijk van het soort, 30 tot 90 dagen te gebruiken. Hierna kan men de software aanschaffen. Er zijn verschillende acties, waaronder bij aanschaf van een laptop of pc met de mediacenter editie, een gratis upgrade naar Vista.
    • Bij de ontwikkeling van de beveiliging van Windows Vista werkt Microsoft samen met de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA.[5]
    • De Nederlander Tjeerd Hoek is als director of interface design van Microsoft verantwoordelijk voor het ontwerp van Windows Vista

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 12:49 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computervirus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ComputerVirus


    Een computervirus (in het dagelijks taalgebruik wordt meestal kortweg over virus gesproken) is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, want ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de besmette computers; in ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens).

    Computervirussen, die zich ongemerkt in een computersysteem nestelen en vermenigvuldigen, moeten onderscheiden worden van trojan horses. Trojaanse paarden zijn programma's die andere dingen doen dan ze voorgeven, bijvoorbeeld de computer gemakkelijker toegankelijk maken voor andere virussen. Wormen zijn virussen die zich direct over het netwerk verspreiden. Als de schade pas aangebracht wordt op een vooraf bepaald tijdstip, zoals bij een tijdbom, of op het moment dat de software een bepaalde, vooraf vastgelegde, verandering waarneemt, spreekt men van een logic bomb.

    In 1984 beschreef de Amerikaan Fred Cohen (Artikel in Engelstalige Wikipedia) in zijn thesis Computer Viruses - Theory and Experiments een functioneel computervirus voor het Unix operating system. In 1987 publiceerde de Duitser Ralph Burger in het boek Computer Viruses, a high tech disease de complete sourcecode van een werkend virus voor MS-DOS. Bijna alle computervirussen uit de periode 1987 tot circa 1991 zijn gebaseerd op de publicaties van Cohen en Burger. De Nederlander Jan Terpstra pionierde in deze periode via zijn BBS als een van de eersten met het opsporen en onschadelijk maken van computervirussen. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van de antivirus industrie.

    Oorspronkelijk (vanaf circa 1988) verspreidden virussen zich vooral via software op diskettes en (illegale) CD-ROM's. Sinds e-mail een grote vlucht genomen heeft, verspreiden virussen zich vooral via e-mailprogramma's en dragen zij bij aan de hoeveelheid junkmail die de doorsnee Internetgebruiker ontvangt. De meest gevoelige en meest gebruikte e-mail-programma's zijn Microsoft Outlook en Microsoft Outlook Express. Macrovirussen verspreiden zich voornamelijk via Office-bestanden.

    Virussen komen vrijwel alleen op het besturingssysteem Microsoft Windows voor. Andere besturingssystemen, zoals bijvoorbeeld GNU/Linux en Mac OS X worden vrijwel in het geheel niet blootgesteld aan computervirussen. Over de redenen kan men discussiëren en speculeren, maar de volgende redenen worden vaak aangegeven:

    • Windows is een zeer populair besturingssysteem, waardoor virusmakers zich veel eerder hierop zullen richten.
    • Veel Windows-programma's, waaronder veel Microsoft-programma's, pogen zo gebruiksvriendelijk en idiotproof te zijn, dat de veiligheid hiervoor het veld heeft moeten ruimen.
    • Andere besturingssystemen, zoals GNU/Linux en Mac OS, zijn door hun openbaarheid veel minder vatbaar of vrijwel onvatbaar voor virussen.
    • Windows was van oorsprong gericht op personal computers, terwijl andere besturingssystemen zoals Linux en Mac OS X, vanaf de grond af zijn opgebouwd met het oog op meerdere gebruikers en netwerkgebruik. Werking en veiligheid van Linux en OS X zijn hierdoor veel beter bestand tegen de gevaren van internet.
    • De gedachte wordt geopperd dat sommige virusmakers het maken en verspreiden van virussen gebruiken als uitlaatklep voor hun afkeer van Microsoft.

    Tegenwoordig (2006) is er een complete industrie ontstaan die softwarepakketten ontwikkelt, met name voor Microsoft Windows, om virussen te bestrijden. De bekendste softwarepakketten tegen virusbestrijding zijn:

    Naast de softwarepakketten die op op pcs of servers van bedrijven draaien, is er nog een technologie om virussen te bestrijden, de zogenaamde managed e-mail solutions. Hierbij wordt de mail al op de server van de e-mailaanbieder gecontroleerd of virussen en spam. Het voordeel hiervan is dat een geinfecteerde mail niet in het eigen systeem van de gebruiker komt, en daar dus ook geen kwaad kan uitrichten.

    Sommige viruswaarschuwingen worden per e-mail doorgestuurd. Bijna altijd betreft dit een hoax.

     

    [bewerk] Wijzen van verspreiding

    De gebruikelijke wijzen waarop een virus in een computer kan doordringen zijn:

    De e-mails die een virus bevatten pogen meestal de indruk te wekken dat zij een belangrijke boodschap bevatten en afkomstig zijn van een bekende afzender die men kan vertrouwen.

    Vaak is de schijnbare afzender iemand waarmee u in het verleden al contact heeft gehad omdat de e-mailadressen aanwezig in het adresboek vaak gebruikt worden voor de verzending.

    Ook een bekende truc is het misbruiken van de naam van een firma zoals de virusmail MS Update Announcement. Deze e-mail lijkt bedrieglijk echt en er wordt in gesuggereerd dat door uitvoer van het bijgevoegde programma de computer wordt beveiligd tegen de nieuwste virussen. De afzender is echter niet Microsoft. De bijlage is een virus.

    Ook populair zijn e-mails met virussen die de indruk wekken afkomstig te zijn van een mailserver of internetprovider. Dat zijn berichten zoals "Mail Delivery failure" of "Internet Provider Abuse" of iets gelijkwaardigs. Sommige virussen zijn in staat om de e-mails af te stemmen op het e-mailadres van de geadresseerde. Zo kan iemand met bijvoorbeeld een @yahoo.com adres een e-mail krijgen die schijnbaar van de helpdesk van Yahoo afkomstig is, maar in werkelijkheid van iemand anders.

    Door het inlassen van een valse melding dat het bericht virusvrij is trachten sommige virussen de kans op infectie te verhogen. Maar er zijn ook nog steeds veel `domme' virussen die zich beperken tot gewoon een "Hi" of "see attached file".

     

    [bewerk] Het virus zelf

    Bij verspreiding via e-mail is het virus meestal bijgesloten in bijlage. De bestandsnaam kan vast zijn, maar ook op basis van het e-mailadres van de ontvanger of volstrekt willekeurig. Meestal is er een poging gedaan om te verbergen dat het een uitvoerbaar bestand is. Een constructie zoals data.txt.pif is gebruikelijk (deze truc werkt echter alleen op computers met het Microsoft Windows systeem). Men maakt hier handig gebruik van de optie die sommige e-mailclients hebben om de bestandsextensie te verbergen. Hierdoor is het schijnbaar een onschuldig tekstbestand. Ongelukkig genoeg is deze optie standaard ingeschakeld op de meeste versies van Microsoft Outlook/Outlook Express/Windows.

    De bestandsextensie van het virus kan verschillen. Macrovirussen kunnen aanwezig zijn in documenten die een macrotaal ondersteunen die programma's kan opstarten zoals het geval is bij Microsoft Word of Microsoft Powerpoint.

    De meer recente virussen maken gebruik van de spoofeigenschap: het sturen onder een e-mailadres van iemand anders.

    Uit een rapport van IBM bleek dat het aantal gekende computervirussen in 2004 met 25 procent toegenomen was tot 112 438. Ongeveer 6 procent van de gescande e-mails in 2004 bevatten een virus. Het aantal geïnfecteerde e-mails ligt daarmee dubbel zo hoog als in 2003 (3 procent). In 2002 was dat slechts een half procent.

    Ondanks dat er veel verschillende computervirussen bekend zijn, komt er slechts een fractie daarvan "in het wild" voor. De WildList Organization International houdt een maandelijkse lijst bij van de virussen die in het wild zijn aangetroffen. Maandelijks worden er enkele duizenden verschillende virussen in het wild aangetroffen. Veel bestaande virussen zijn niet virulent genoeg om zich zelfstandig te verspreiden.

    Het in omloop brengen van een computervirus is een misdrijf, zowel in het Nederlandse Wetboek van Strafrecht als in het Belgische Strafwetboek.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 13:14 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Software downloaden voor de PC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Software downloads  (dit is al een begin wordt aan gewerkt voor meer URL´s


    1.http://www.downloads.nl/

    2.http://www.bestedownloads.nl/

    3.http://www.adobe.com/downloads/

    4.Http://www.microsoft.com/downloads/
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 14:29 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows ME
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Windows Me (ook wel Windows Millennium Edition of Windows Millennium) is een besturingssysteem van Microsoft voor de pc. Het versienummer is 4.90.3000 en is de laatste in de Windows 9x serie. Vaak wordt Windows ME geschreven (met hoofdletter 'E'), maar Microsoft hanteert altijd de afkorting met kleine 'e'.

    Ten opzichte van Windows 98 heeft het meerdere uitbreidingen, zoals systeemherstel, internetspelletjes, een andere manier om de versies van systeembestanden bij te houden, verscheidene nieuwe mediatoepassingen, zoals de vernieuwde Windows Media Player en Windows Movie Maker, enzovoorts. De basis van Windows Me is MS-DOS 8.0, de allerlaatste, sterk uitgeklede versie van MS-DOS.

    Toch wordt het over het algemeen afgeraden om Windows Me te gebruiken, omdat het besturingssysteem vrij instabiel is. Zelfs de vorige versie, Windows 98, is een stuk stabieler. Windows 2000 en Windows XP zijn een heel stuk stabieler door een betere kernel. Microsoft was aanvankelijk van plan een servicepack uit te brengen van Windows Me, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De instabiliteit kwam meestal door incompatibele drivers, omdat fabrikanten hun drivers niet testen op Me en/of geen nieuwe drivers uitbrachten. Door de beruchte instabiliteit werden er al snel andere betekenissen voor het Me deel bedacht (bijvoorbeeld "Windows Meer Ellende", "Windows Moron Edition", "Windows Mistake Edition", "Windows Miserable Edition", of "Windows Multiple Error"). Soms wordt het besturingssysteem ook wel Windows 98 Third Edition genoemd, naar analogie met Windows 98SE (Second Edition).

    Tijdens het installeren kan aan het installatieprogramma de optie /nr meegegeven worden, waardoor systeemherstel wel wordt


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 16:36 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Novell (server software )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Novell NetWare

     

    Novell Netware is een besturingssysteem voor servers, dat van oudsher voornamelijk wordt gebruikt om in een bedrijfsomgeving gebruikers toegang te verlenen tot bestanden en informatie die ze nodig hebben om hun dagelijkse taak uit te voeren. Dat wordt ook wel een 'file server' genoemd.

     

    De beginjaren negentig waren de hoogtijdagen van NetWare; het had toen een marktaandeel van rond de 75% voor file servers. Het werd geroemd door een flexibiliteit, stabiliteit en eenvoud. Daarna ging het bergafwaarts en werd het grootste marktaandeel overgenomen door de Server versie van Microsoft Windows. Dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat Windows veel beter kon functioneren als applicatie server dan NetWare en daarmee veelzijdiger was. Bovendien had Windows ook een inhaalslag gemaakt op het gebied van de 'klassieke' voordelen van NetWare, zoals hierboven genoemd en bleek het marketingapparaat van Microsoft krachtiger dan dat van Novell. Momenteel speelt NetWare nog maar een marginale rol in de markt van besturingssystemen voor file servers.

     

    Medio 2003 heeft Novell aangekondigd dat zij alle functionaliteit die op NetWare ter beschikking staat, ook zal overbrengen naar Linux. Hiermee, en met de overname door Novell van een Linux-distributie (het Duitse SuSe LINUX) staat het voortbestaan van NetWare ter discussie, hoewel Novell zelf dat in alle toonaarden ontkent.

     

     

     

     

     

     

     

    [bewerk] Protocollen

    De eerste versies van Netware gebruikten IPX/SPX als netwerkprotocol.

    Toen Internet in opmars kwam, werd in Netware 4.11 het TCP/IP-protocol toegevoegd. Netware kon echter nog niet functioneren zonder IPX/SPX.

    Dat werd pas met ingang van versie 5.0 mogelijk. Vanaf die versie werd het mogelijk om zowel IPX/SPX als TCP/IP als protocol te gebruiken voor alle functies. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en is TCP/IP noodzakelijk en kan IPX/SPX alleen nog worden toegevoegd om compatible te blijven met een aantal verouderde applicaties en server.

     

     

    [bewerk] Directory Services

    Met Netware 4.0 werd ook Novell Directory Services geïntroduceerd, meestal afgekort tot NDS. Hierdoor was het voor het eerst onder Netware mogelijk om in één database alle te beheren objecten, zoals gebruikers onder te brengen. Dit vergemakkelijkte niet alleen het beheer, dat nu nog maar op één plek hoefde te gebeuren. Voor gebruikers had het als voordeel dat zij slechts eenmaal een gebruikersnaam en wachtwoord hoefden op te geven om op een willekeurig aantal servers terecht te kunnen. De huidige naam van NDS is eDirectory.

     

     

    [bewerk] Uitgebrachte versies

    Open Enterprise Server (NetWare 6.5 SP3) (2004)

    Novell NetWare 6.5 (uitgebracht in 2002)

    De versies

     

    Novell NetWare 6 (2002)

    Novell NetWare 5.1 (2000)

    Novell NetWare 4.1 (1996)

    Novell NetWare 3.12 (1995)

    Novell NetWare 3.11

    Novell NetWare 3.10

    Novell NetWare 2.15

    Novell NetWare 2.12

    Novell NetWare 1.00

    .

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 16:43 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows XP Professional SP2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Windows XP Professional SP2 NL
    WXPVOL_NL
    PID: XXXX-XXXXX-XXXX-XXXXX-XXXXX

    BELANGRIJK: Na de installatie als EERSTE handeling controleren via de Windows Update functie op (nieuwe) essentiële updates en/of service packs. Staan daar nieuwe items vermeld, download en installeer deze dan. Doe dit VOORDAT je andere toepassingen installeert. Controleer vervolgens of er ook optionele software-updates beschikbaar zijn en installeer wat je nodig denkt te hebben. Zorg er voor dat je bij de installatie aangeeft dat Automatische Updates ingeschakeld moet worden.
    Installeer hierna METEEN een Antivirusprogramma. Goede gratis antivirusprogramma's zijn bijvoorbeeld AntiVir Personal Edition (
    www.free-av.com) of AVG Free Edition (http://free.grisoft.com). Deze twee vind je op de CD in de map EXTRA (dit zijn de laatste versies op dit moment, 22-05-2005. Kies gewoon welke je wilt gebruiken maar gebruik géén twee antivirusprogramma's naast elkaar !)
    Installeer ook ZoneAlarm Free Edition (firewall), zeker als je een breedband internet verbinding hebt. Hoewel XP met SP2 ook een firewall heeft controleert deze alleen het binnenkomende verkeer, dus niet het uitgaande verkeer. Je vind ZoneAlarm in de map EXTRA.
    Installeer ook Microsoft AntiSpyware, zeker als je een P2P programma gaat gebruiken om bijvoorbeeld MP3's te downloaden. Ook in de map EXTRA.
    Als je hierna Office installeert, controleer dan na de installatie ook via Windows Update (bij Office-familie) of er ook voor Office nieuwe updates beschikbaar zijn.  

    Extra op CD:
    In map EXTRA > AntiVir > AntiVir Antivirus (versie van 22-05-2005)
    In map EXTRA > AVG > AVG Antivirus (versie van 22-05-2005)
    In map EXTRA > ZoneAlarm > ZoneAlarm (versie van 22-05-2005)
    In map EXTRA > MS AntiSpyware > Microsoft AntiSpyware Beta (installeren !!)
    In map EXTRA > Adobe Reader > Adobe Acrobat Reader 7.0 NL
    Na installeren van Adobe Reader updaten naar versie 7.0.1
    Klik (in Adobe Reader) op Help > Updates (deze update is niet als apart installatiebestand beschikbaar)
    In map EXTRA > WinZip 9.0 SR1 > WinZip (registreren met naam "XXXX" en registratienr. XXXXXXX

    In map DOCS > Application Compatibility Guide:
    Word document (Engels) 'Application Compatibility Testing and Mitigation Guide for Windows XP Service Pack 2'
    In map DOCS > Windows Security eBook:
    eBook over Windows Security (Engels). Moet geïnstalleerd worden
    In map DOCS > Windows XP Registry Guide:
    Windows XP Registry Guide (Engels). PDF document
    In map DOCS > Windows XP Inside Out eBook:
    Bestand WINXPIO.CHM (Engels). HTML help bestand met uitvoerige informatie over Windows XP
    In map DOCS > Windows XP Security Guide:
    PDF documenten (Engels) over beveiliging in Windows XP. Deze map bevat ook Tools en Templates

     

    Installatie Windows XP Professional met SP2:

    VOORAF: Heb je al een computer met een internetverbinding sluit de computer waarop je Windows XP gaat installeren dan via een hub aan op de computer met de internetverbinding. Dus de computer met de internetverbinding wordt de host en de computer die geïnstalleerd moet worden wordt de cliënt (hiervoor heb je in de hostcomputer wél 2 netwerkkaarten nodig!). Er wordt hier wel vanuit gegaan dat je genoeg van computers afweet om een verbinding tussen 2 computers te maken via een hub en om de internetverbinding op de hostcomputer te delen.

    Tijdens de installatie moet je een aantal gegevens invullen. Vul bij Naam en Organisatie geen namen in maar alleen een . (punt). Geef de computer een fatsoenlijke naam, bijvoorbeeld COMP1. Je bent verplicht om een Administrator wachtwoord in te vullen. Gebruik géén namen van jezelf of de poes of de hond of zoiets! Gebruik een wachtwoord van minimaal 8 karakters en gebruik een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en minimaal 1 teken zoals * of #. Schrijf dit wachtwoord METEEN op (wacht dus niet tot ná de installatie) en bewaar het op een veilige plek. Zorg er wel voor dat je het nog terug kunt vinden! Bij het installeren van de netwerkonderdelen kun je de standaardopties aanhouden. Zorg er voor dat je de standaard invoertaal van het toetsenbord op Nederland (Nederlands) - Verenigde Staten (Internationaal) zet. Pas eventueel de weergave van de tijd en de datumnotatie aan. Tijd: 00:00:00 formaat en datum: dd-mm-jjjj formaat. Deze instellingen kun je ook na de installatie aanpassen via het Configuratiescherm > Landinstellingen.

    Na de installatie gaat Windows XP voor de eerste keer een internetverbinding maken.
    Kies voor de optie 'Automatische Updates' inschakelen!
    Je krijgt o.a. ook de vraag: "Wilt u Windows XP nu bij Microsoft registreren?". Kies hier voor: "Nee, niet op dit moment". Deze versie kan NIET geregistreerd worden (registratie is ook niet verplicht).
    Volg verder de aanwijzingen.

    Na de installatie voer je de volgende punten stapsgewijs uit. DOE DIT VOORDAT JE OOK MAAR IETS ANDERS DOET. Dit kan langer duren dan de installatie zelf, hou daar rekening mee.

    1.  Controleer via Windows Update of er nieuwe Essentiële Updates beschikbaar zijn. Heb je al meteen een werkende internet verbinding en de optie Automatische Updates is ingeschakeld dan krijg je vanzelf een melding van het Beveiligingscentrum dat er nieuwe updates beschikbaar zijn en geïnstalleerd kunnen worden. Start de computer na het installeren van de updates opnieuw op!
    2.  Wijzig de stationsletter van de CD-ROM of DVD speler/brander in Y. Dit om problemen te voorkomen met het toewijzen van stationsletters door Windows als je met meerdere partities gaat werken. Heb je meer als 1 CD-ROM of DVD speler/brander tel dan terug vanaf de letter Y.
    3.  Zet via de optie Eigenschappen voor Energiebeheer bij Energiebeheerschema's het schema op 'Altijd aan'. Zet de opties 'Beeldscherm uitschakelen', 'Vaste schijven uitschakelen' en 'Systeem op stand-by' op 'Nooit'.
    Schakel de optie 'Slaapstand inschakelen' uit (dus haal het vinkje weg). Schakel de schermbeveiliging uit (dit is nergens meer voor nodig en kan alleen maar problemen veroorzaken tijdens bijvoorbeeld defragmenteren)
    4.  Verplaats de map 'Mijn documenten' naar een andere partitie. Klik met de rechtermuisknop op 'Mijn documenten', vervolgens op Eigenschappen en wijzig het doel. Bijvoorbeeld 'D:Mijn documenten'. Klik op 'Toepassen en/of 'OK'. Je krijgt dan in het dialoogvenster 'Documenten verplaatsen' de vraag: "Wilt u alle documenten van de oude locatie naar de nieuwe locatie verplaatsen?". Klik op 'JA' en dan op 'OK'.
    5.  Verplaats het virtuele geheugen ook naar een andere partitie (hiervoor moet je wel een redelijke Windows XP kennis hebben).
    6.  Herstart de computer. DOEN!
    7.  Installeer een antivirusprogramma. Controleer meteen na de installatie op nieuwe updates. Neem de tijd om even door het programma te lopen en de diverse opties in te stellen of te controleren.
    8.  Herstart de computer. DOEN!
    9.  Installeer het Microsoft AntiSpyware programma. Controleer na de installatie op nieuwe updates en voer een eerste scan uit.
    10. Herstart de computer. DOEN!
    11. Installeer een firewall. Controleer na de installatie op nieuwe updates.
    12. Herstart de computer. DOEN!

    Over het algemeen geldt: weet je niet hoe je iets moet doen gebruik dan de functie 'Help en ondersteuning' (via START > Help en ondersteuning). Ook kun je via Google zoeken met trefwoorden om problemen op te lossen of gewoon om informatie te zoeken.
      

     


     
     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 21:17 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda internet security 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Panda Internet Security 2007 richt zich tot de professionele gebruiker die totale bescherming wenst, inclusief persoonlijke firewall, parental control, antispam, TruPrevent Technologie en Identitiy Protect

    De nieuwe Panda Internet Security 2007 biedt de meest complete bescherming, zodat je het internet absoluut zorgeloos kunt gebruiken. Het pakket voorkomt diefstal van persoonlijke informatie (inloggegevens, creditcardnummers etc.) en beschermt u tegen andere internet-bedreigingen, zoals virussen, spyware, hackers en online fraude
    Inclusief: Panda Antivirus - Panda AntiSpyware - Panda Firewall - Panda TruPrevent - Panda AntiSpam - Panda Parental Control - Panda Identity Protect

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 23:21 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microsoft®...





    Microsoft-campus

    Beurs NASDAQ: MSFT

    Oprichting Albuquerque, 1975

    Locatie Redmond, WA, VS

    Sleutelfiguren William H. (Bill) Gates III (Voorzitter Raad van Bestuur)

    Steve Ballmer (CEO)

    Werknemers 76.139

    Producten Software, hardware, internet en televisie

    Omzet  $ 44,28 miljard (2006)

    Winst  $ 12,6 miljard (2006)

    Website http://www.microsoft.com

    Microsoft Corporation is de grootste producent van software voor computers ter wereld.

     

     

    Indeling

    1 Algemeen

    2 Geschiedenis

    3 Marketing

    4 Rechtszaken

    5 Onderzoek

    6 Software

    7 Hardware

    8 Online diensten

    9 Externe links

    10 Noten

     

     

     

    [bewerk] Algemeen

    Het hoofdkantoor staat in Redmond (Washington) in de Verenigde Staten (met Redmond wordt in de media dan ook vaak Microsoft bedoeld). Het bedrijf is vooral bekend van de besturingssystemen MS-DOS en Windows, waarvan Windows een zeer dominante positie op de desktopmarkt bezit. Het op een na winstgevendste product van Microsoft is Microsoft Office, waar onder andere het tekstverwerkingsprogramma Word, de spreadsheet Excel, het presentatieprogramma PowerPoint, het databaseprogramma Access en het e-mailprogramma Outlook deel van uitmaken.

     

    Ook verkoopt het bedrijf toetsenborden, computermuizen en een aantal computerspellen. Zo heeft het bijvoorbeeld de Age of Empires-reeks ontwikkeld. Ook ontwikkelt Microsoft veel spellen voor hun spelcomputer: de Xbox en later voor de opvolger van de Xbox, de Xbox360.

     

     

    [bewerk] Geschiedenis

    Het bedrijf werd opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Het eerste product was een BASIC-interpreter voor meerdere computers waaronder de MITS Altair 8800, Vic20 en Commodore 64. Microsoft kwam pas echt in een stroomversnelling toen ze van IBM de opdracht kregen een besturingssysteem te schrijven voor de IBM-PC in 1980. Microsoft had geen besturingsysteem in huis en besloot daarom QDOS te kopen van een klein bedrijfje in de buurt. QDOS werd omgedoopt tot MS-DOS en vervolgens aan IBM in licentie gegeven.

     

    Samen met IBM begon Microsoft ook met de ontwikkeling van een besturingssysteem met iconen en een muisaanwijzer, genaamd OS/2. Na een conflict gingen de twee bedrijven hun eigen gang. Microsoft ontwikkelde zo Windows en IBM bracht OS/2 Warp uit. Microsoft versloeg uiteindelijk IBM en brak helemaal door met Windows. Het grote succes volgde vervolgens met Windows 95 en Office-series.

     

    Microsoft heeft een sterke invloed gehad op de verspreiding en popularisering van computers en het internet en bezit deze nog steeds. Ook heeft Microsoft een voedingsbodem gecreëerd waarop veel andere bedrijven hun diensten kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de virusbestrijding en beveiliging, maar ook door het maken van uitbreidingen op MS-DOS en Windows.

     

    Er zijn echter ook groeperingen die minder blij zijn met de dominante positie van Gates' bedrijf. Met name de concurrentie, maar ook de overheden in verband met de grote invloed op de markt door Microsoft. In december 2001 werd Microsoft door de Europese Unie gehoord over mogelijke schending van mededingingsregels en later ook veroordeeld tot het betalen van een boete.

     

    Tegenwoordig neemt de belangstelling voor een andere filosofie in software-ontwikkeling toe: vrije software en open-sourcesoftware, mede als gevolg van het feit dat mensen zich niet aan Microsoft willen binden.

     

     

    [bewerk] Marketing

    Microsoft wordt in de media vaak geroemd om zijn handige en publieksvriendelijke marketing. Het bedrijf koos ervoor om alle producten van de merknaam te voorzien. De bekendste tekstverwerker heet bijvoorbeeld Microsoft Word en niet Word. Ook publiceert het bedrijf regelmatig over onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van computerprogramma's en onderwerpt het eigen programma's aan tests door mensen die van de straat worden geplukt.

     

    Het bedrijf sluit bovendien slimme overeenkomsten, o.a. door regelmatig aanbiedingen aan scholen en universiteiten te doen, om zo jonge ontwikkelaars aan zich te binden en door eigen software weg te geven aan behoeftigen.

     

     

    [bewerk] Rechtszaken

    Zoals gezegd is Microsoft een zeer succesvol bedrijf. Sommigen menen echter dat Microsoft zijn (bijna) monopoliepositie misbruikt. Onder andere wordt het bedrijf verweten:

     

    Producten onnodig duur te maken.

    OEM's te verbieden software van de concurrentie mee te leveren.

    Concurrenten uit de markt te drukken door eigen software te bundelen met Windows (bijvoorbeeld de browser Netscape Navigator verloor hierdoor marktaandeel aan Internet Explorer, het mediaprogramma RealPlayer aan Windows Media Player).

    Concurrenten uit de markt te drukken door eigen (afwijkende) standaards te zetten en deze vanuit Windows te gaan ondersteunen. Zo wil men met de .NET technologie een tegenhanger van Java in de markt zetten.

    De ontwikkelingen in de IT wereld te traineren door eerst alle nieuwe ontwikkelingen zelf te monopoliseren voordat men bereid is deze te ondersteunen. Nadat de monopoliepositie is bereikt stopt men onmiddellijk met alle verdere ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn Internet Explorer 6 (ontwikkeling sinds 1999 gestopt) en Microsoft Office (stabiliteit sinds 1997 niet verbeterd).

    Spyware in zijn programma's te stoppen en de zo verkregen gegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken.

    In 1998 spanden negen staten in de VS een rechtszaak aan tegen Microsoft omdat:

     

    Microsoft OEM's zou verbieden software van andere producenten mee te leveren.

    Microsoft de Javastandaard van Sun niet zou naleven.

    Microsoft Internet Explorer zodanig geïntegreerd zou meeleveren dat het voor andere browserleveranciers het concurreren vrijwel onmogelijk maakt.

    In 2001 kwamen de openbare aanklager en Microsoft tot een schikking waarin staat dat het Microsoft niet verboden wordt om extra applicaties mee te leveren met Windows, maar dat het bedrijf niet mag eisen dat OEM's geen andere software meeleveren. Deze schikking werd door Microsoft als een overwinning beschouwd.

     

    In reactie op de te hoge prijzen voor de software hebben zeven Amerikaanse staten een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft. In januari 2003 treft Microsoft wederom een schikking met de staat Californië, waarin Microsoft aan bedrijven en personen uit deze staat kortingsbonnen verstrekt als zij kunnen aantonen in de periode 1998-2003 producten van Microsoft gekocht te hebben. In totaal kan deze schikking Microsoft 1,1 miljard dollar kosten.

     

    Na lang onderzoek heeft de Europese Commissie een conclusie getrokken dat Microsoft marktaandelen van zijn concurrenten (bijv. Real Player) heeft verworven met behulp van eigen mediaplayer die in Windows werd geïntegreerd. In 2004 werd Microsoft veroordeeld door Europese Commissie wegens bundelen met Microsofts Windows Media Player. Microsoft werd een boete van bijna 500 miljoen euro opgelegd, de hoogste boete ooit opgelegd door de EC. Microsoft tekende hiertegen protest aan bij het Europese Hof van Justitie, maar zag zich in 2006 opnieuw geconfronteerd met een boete, ditmaal van 280 miljoen euro en een dwangsom van 3 miljoen per dag bij verdere overtreding.

     

    De Amerikaanse softwaregigant Microsoft moet rivaal Alcatel-Lucent een schadevergoeding betalen van 1,52 miljard dollar (1,15 miljard euro). Dit heeft een federale rechtbank in de Verenigde Staten gisteren bepaald. Microsoft heeft gezegd dat het de patenten niet heeft geschonden en kondigde aan in hoger beroep te gaan. Volgens Microsoft komt de technologie die het gebruikt van het Duitse bedrijf Fraunhofer.

     

    De 1,5 miljard dollar is veel minder dan de 4,5 miljard dollar die Alcatel-Lucent had gevraagd. In vergelijking tot de omvang van Microsoft is de boete niet heel erg hoog. Het concern uit de Redmond in het noordwesten van de VS genereert wekelijks een geldstroom van 1 miljard dollar.

     

    Microsoft heeft de afgelopen jaren een reeks van schikkingen aangegaan met concurrenten om geschillen op te lossen:

     

    IBM 707 miljoen euro

    Sun Microsystems 1,4 miljard euro

    America Online 600 miljoen euro

    RealNetworks 660 miljoen euro

    Opera Software 10 miljoen euro

    Lindows 17 miljoen euro

     

    [bewerk] Onderzoek

    Microsoft Research is de internationale onderzoekstak van Microsoft, die samenwerkt met diverse universiteiten. In het jaar 2003 maakte Microsoft bekend wereldwijd tienduizend nieuwe banen in deze onderzoeksafdeling aan te willen bieden.

     

     

    [bewerk] Software

    Microsoft heeft de volgende software uitgebracht:

     

    MS-DOS (opgekocht en daarna verder ontwikkeld)

    Microsoft Business Solutions (door overname van Navision)

    Microsoft Encarta (encyclopedie)

    Microsoft Flight Simulator (vliegsimulatie)

    Windows Live Messenger (Instant Messaging)

    Windows Live OneCare (beveiliging)

    Windows Live Mail Desktop (e-mail)

    Microsoft Office (kantoorpakket)

    Microsoft Access (database)

    Microsoft Excel (spreadsheet)

    Microsoft Outlook (e-mail- en agendaprogramma)

    Microsoft PowerPoint (presentatieprogramma)

    Microsoft Visio (opgekocht)

    Microsoft Word (tekstverwerking)

    Microsoft FrontPage (webpagina-ontwerpprogramma)

    Microsoft Groove (teamworkprogramma)

    Microsoft OneNote (Notitieprogramma)

    Microsoft Sharepoint Portal Server

    Microsoft SQL Server (database opgekocht van Sybase)

    SQL Reporting Services

    Visual Studio (programmeeromgeving)

    VirtualPC (opgekocht van Connectix)

    Microsoft Windows (besturingssysteem)

    Microsoft Internet Explorer (opgekocht (Mosaic) en herschreven)

    Microsoft Outlook Express (e-mailprogramma)

    Windows Media Player (geluids-/videospeler)

    Windows Sharepoint Services

    Microsoft Works (kantoorpakket)

    Xenix (onder licentie gekocht van AT&T)

    en vele andere titels, waaronder ook spelletjes zoals Age of Empires.

     

     

    [bewerk] Hardware

    Hoewel Microsoft zich vooral bezig houdt met software, produceert het bedrijf ook hardware:

     

    Muizen, toetsenborden en joysticks

    TV Photo Viewer

    Xbox

    Xbox 360

    Zune

     

    [bewerk] Online diensten

    Microsoft biedt sinds geruime tijd ook diensten aan op het internet:

     

    Hotmail (webgebaseerde e-mailservice)

    Microsoft Network.com (portal)

    MSN search (zoekmachine)

    Windows Live (portal)

     

    [bewerk] Externe links

    Microsoft Global

    Microsoft België & Luxemburg

    Microsoft Nederland


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2007, 23:31 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-04-2007, 14:39 geschreven door Aspire  
    Reacties (0)
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    A$pire raad Windows® Home Premium aan...
    Over mijzelf
    Ik ben Martijn , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Novell.
    Ik ben een man en woon in Eindhoven (Nederland) en mijn beroep is Nog sudent.
    Ik ben geboren op 12/08/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Computeren .

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!