Als je de rand van de pan insmeert met boter, dan kookt je melk niet zo snel over. En als je niet wilt dat je melk aankoekt, doe dan 15 knikkers in de pan.
Met een scherp mesje de brandplek uit het tapijt snijden. Een even groot stuk uit een restje van het tapijt snijden en dit op de plaats van de brandplek plakken.
Vuile borstels en kammen worden in een mum van tijd weer schoon door er scheerschuim overheen te spuiten. Het schuim een paar minuten laten inwerken en dan afspoelen.
Boeken die in een open boekenkast staan, worden gemakkelijk stoffig en vies. Af en toe moeten ze met een kwastje worden afgestoft en de rand van de bladzijden moet worden afgeveegd met een in spiritus gedrenkte doek.
Droge, vetvrije vlekken op de bladzijden krijgt u weer weg door er voorzichtig met fijn schuurpapier over te wrijven.
Het goud op snee van een boek kan worden opgefrist door een niet-pluizende lap licht te bevochtigen met spiritus en daarmee het goed voorzichtig af te nemen. De doek eerst goed uitknijpen zodat het vocht niet in het papier kan dringen.
Boeken drogen; papieren zakdoekjes of keukenpapier tussen de vochtige bladzijden leggen. Het boek dichtdoen en er andere, zware boeken op leggen.
Bijenwas is uitstekend geschikt voor de verzorging van meubelen van zacht hout. Bescherm ze dan wel tegen waterdruppels, want anders ontstaan er witte vlekken. Juist bij een tafelblad is dat vaak onvermijdelijk. U kunt deze vlekken voorzichtig met een föhn verwijderen. De warme lucht maakt de was vloeibaar, waardoor het oppervlak weer een gelijkmatige kleur krijgt en de randjes van het water verdwijnen.
Nieuwe bezems vegen schoon, vooral als de borstels voor het eerste gebruik een poosje in zout water worden gezet.
Zijn na gebruik of door verkeerd opslaa -bezems moeten hangen en nooit op de borstels staan - de haren geknakt, dan dwingt u ze om weer overeind te gaan staan door de bezem een poosje in stoom te houden.
U kunt de bezem in een zeepoplossing wassen, als u hem daarna maar goed uitspoelt en aan de frisse lucht laat drogen.
Veeg het nog warme bakblik af met wat zout en papier en wrijf het daarna in met een paar druppels olie.
Aangebakken restjes kunt u verwijderen door het blik of de vorm in schoon, warm water te laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na enkele uren zijn de korstjes dan gemakkelijk te verwijderen.