Welkom op mijn blog!

🙇‍♀️🙏🛐PASEN:Heer, help ons en red ons. Heer, maak ons gelukkig! Wij bidden om vrede en geluk voor alle mensen die naar de tempel komen omdat ze vertrouwen op de Heer[God]Psalm 118:25-26

GROOTNIEUWSRADIO:GNR Webplayer (grootnieuwsradio.nl)

GROOTNIEUWSRADIO-Beluisteren

voor gelovigen en zoekenden

BIJBELSVERS☺23 februari☺"De hemel is geschokt door zo'n daad en huivert van afschuw. Want mijn volk heeft zich schuldig gemaakt aan twee zonden: het heeft Mij, de bron van levend water, verlaten en maakte voor zichzelf gebroken bakken, die geen druppel water kunnen vasthouden!" Jeremia 2:12-13.

GEBEDEN GEDICHT-WAAR BENT U GOD☺11 maart☺ 't Is stil, zo stil hier om mij heen, 't is of het Licht dat in mij scheen heel langzaam wordt bedolven onder de hoge golven van 't water van de zee. 't Is stil, zo stil hier in mijn ziel, 't is of het Licht waar ik voor kniel heel langzaam lijkt te doven, maar 'k wil het niet geloven, O God, neem mij weer mee! Laat mij weer rusten in Uw Licht, 'k wil leven voor Uw aangezicht, want Heer, ik kan niet zonder het allergrootste wonder, Uw stem die mij bemint. Ik bid U Heer, neem mij weer mee, leidt mij - als Petrus - over zee, leer mij op U te bouwen, leidt mij in stil vertrouwen zodat ik vrede vind. Amen. Jolanda Vlastuin-v Deelen Gedichtensite

ONDERWIJSBRIEF-VAN AFWIJZING NAAR ACCEPTATIE-DEEL 1-HOE AFWIJZING BEGINT☺1 maart☺Laten we aan de hand van een paar voorbeelden kijken hoe afwijzing kan ontstaan, in gedachten houdend dat er veel verschillende vormen van afwijzing bestaan. Ik herinner me een specifiek geval van een vrouw die in Florida woonde.

ONDERWIJSBRIEF-VAN AFWIJZING NAAR ACCEPTATIE--DEEL 1-HOE AFWIJZING BEGINT☺1 maart☺Op een avond tijdens een huisbezoek, deed ik iets wat ik bijna nooit doe. Ik zei heel direct tegen haar: ‘Zuster, volgens mij heb je te maken met een geest van dood.’ Zoiets zeg ik bijna nooit zo onomwonden en direct, want het kan natuurlijk angst opwekken of tot complicaties leiden. Maar in dit geval voelde ik me geleid om het toch expliciet te benoemen. [wordt vervolgd]Bron:dpm

ZUSSENLIEFDE-WAT GODS BELOFTE DOET☺23 februari☺Dit is de troost in mijn ellende: dat uw belofte mij doet leven. Psalm 119:50. Je kunt veel steun hebben aan mensen die je troosten in een moeilijke tijd. Ze geven je moed en beloven dat ze er voor je zullen zijn. Maar niets haalt het bij de troost die God ons geeft.

ZUSSENLIEFDE-WAT GODS BELOFTE DOET☺23 februari☺De dichter van Psalm 119 raakt niet uitgepraat over de vreugde die Gods woord brengt.Wetten, richtlijnen, geboden, getuigenissen, beloften – wat God zegt is een bron van vreugde.Bron:zussenliefde.nl

ALLABOUTLIFECHALLENGES-OMGAAN MET DEPRESSIE-MEDISCH OPTIES☺16 februari☺Een arts kan de juiste medicijnen voorschrijven of u doorverwijzen naar een andere arts met meer kennis. Er zijn verschillende antidepressiva beschikbaar en soms kan meer dan één medicijn worden voorgesteld. Uw arts kan voorschrijven welke medicatie u moet gebruiken op basis van verschillende factoren:

ALLABOUTLIFECHALLENGES-OMGAAN MET DEPRESSIE-

MEDISCHE OPTIES☺16 februari☺ verschillende factoren:Hoe heeft depressie uw activiteitenpatronen beïnvloed?Is je eetpatroon beïnvloed?Hoe zijn uw slaappatronen veranderd sinds het begin van de depressie?Zijn je interessepatronen veranderd?

Bron:allaboutlifechallenges.org/

ZUSSENLIEFDE-WAAR DE VREDE BEGINT☺16 februari☺En die onvrede komt naar buiten in de dingen van het dagelijks leven.De vrede op aarde wordt verstoord door de zonde binnen in ons.Door liefdeloosheid, jaloezie, egoïsme, woede…Vrede op aarde begint daarom in ons eigen hart.Het begint met de vraag: heb ik vrede met Gód?

ZUSSENLIEFDE-WAAR DE VREDE BEGINT☺16 februari☺De engelen zongen over de vrede die werkelijkheid wordt door de Here Jezus.Hij kwam naar de aarde om de gebroken relatie tussen God en mensen te herstellen.Hij nam alles weg wat de vrede met Gobelemmert.Schuld.

Verwijdering.Strijd. Angst.Straf.Jezus nam onze zonden op zich. En waar de zonde acute afwezig is, is de vrede acute aanwezig.

DPM-ONTZAG VOOR DE HEER GOD IS MIJN SCHAT☺16 april☺De hele wereld en alles wat daarop leeft is van U. Psalm 50:12.

DPM-ONTZAG VOOR DE HEER GOD IS MIJN SCHAT☺16 april☺U heeft de oceaan gemeten met Uw handen en weet zelfs hoe breed de hemel is! Jesaja 40:12. Bron:derekprince

IBB-BIJBELBOND-HET GESCHENK VAN GOD☺23 februari☺…en bevrijd van de zonde bent u onderworpen aan de gerechtigheid. Romeinen 6:18.Paulus erkent een positie waarin de gelovige voor een keuze wordt gesteld: blijven bij de dingen waarvoor je je moet schamen, of nu al het eeuwige leven aannemen dat zich als geschenk in jou openbaart.Dan mogen we elkaar toch oproepen in dienst van onze hemelse Vader te gaan staan, om te leven voor de gerechtigheid? Het geschenk van God wordt niet pas na onze dood openbaar, maar tijdens ons leven nu. Dat vraagt om toewijding, niet uit angst voor de dood maar meer dat wat Hij al in ons leven als zijn geschenk openbaart: eeuwig leven, een heilig leven. AANMOEDIGING:Gods geschenken zijn niet om ingepakt te laten of mooi te laten zijn, wat God schenkt is om te gebruiken, om te laten zien en te delen.

IBB-BIJBELBOND-EEN KANAAL VAN GODS ZEGEN☺23 februari☺Laten Wij naar hen toe gaan en verwarring brengen in hun taal, zodat ze elkaar niet meer verstaan. Genesis 11:7. Zo kort na de zondvloed komt de mens alweer in opstand tegen God. De Heer grijpt in door een scheiding te brengen tussen de mensen door hun taal te verwarren. Maar de Heer opent midden in die zondige wereld een speciaal kanaal van zijn zegen en verkiest Sem hiervoor. En vanuit Sem kun je de lijn doortrekken naar Abraham, David en Jezus onze redder. Door het geloof in Hem, verdwijnt de scheiding met God en ontstaat er eenheid, en wordt zelfs met Pinksteren de taalbarrière opgeheven. Geen mens kan de scheiding opheffen, dan God alleen. GEBED:Dank U, Vader, dat U door uw Zoon wilt herstellen wat is gebroken, wilt verenigen wat is verdeeld en wilt verzoenen wat door zonde is gescheiden van U. U bent barmhartig, lankmoedig en genadig. Amen

BIJBELSE VERS☺16 februari☺"De hemel is geschokt door zo'n daad en huivert van afschuw. Want mijn volk heeft zich schuldig gemaakt aan twee zonden: het heeft Mij, de bron van levend water, verlaten en maakte voor zichzelf gebroken bakken, die geen druppel water kunnen vasthouden!" Jeremia 2:12-13.

BOUWSTENEN-DE LIEFDESBRIEF VAN DE VADER AAN JOU☺11 maart☺Mijn gedachten over jou zijn ontelbaar, zoals het zand bij de zee. Wat heeft U prachtige gedachten, God! En zo ontelbaar! Ze zijn zo ontelbaar als het zand.Telkens als ik wakker word,denk ik aan U. Psalm 139:17-18.

BOUWSTENEN-DE LIEFDESBRIEF VAN DE VADER AAN JOU☺11 maart☺En Ik zing met vreugde over jou. Je Heer God woont bij je. Hij is de held die jou bevrijdt. Hij zal van vreugde over je zingen. Uit liefde zal Hij zwijgen over alles wat je verkeerd hebt gedaan. Hij zal over je juichen van blijdschap.' Zefanja 3:17.

IBB-BEMOEDIGING☺16 april☺Gods belofte staat altijd overeind: ‘Wie Mij aanroept, geef Ik antwoord, in de nood zal Ik bij hem zijn.’ Hij bemoedigt. Hij geeft vrede. Hij doet hopen. Kortom: Hij is als een liefdevolle, machtige God nabij. We hoeven Hem niet te begrijpen, we kunnen Hem wél vertrouwen!

IBB-BEMOEDIGING☺16 april☺In hoeverre leeft bij jou het besef dat Gods oordeel zal komen over de aarde? In het Nieuwe Testament kom je heel dikwijls tegen dat het oordeel komt. Juist daarom stierf Jezus, om ons te redden van Gods oordeel. Dat is het evangelie

IBB-AANMOEDIGING☺16 april☺Gods geschenken zijn niet om ingepakt te laten of mooi te laten zijn, wat God schenkt is om te gebruiken, om te laten zien en te delen.

DPM-BESEF HOE WAARDEVOL JE BENT-HET WONDER VAN CHRISTUS REDDING☺16 februari☺In Mattheüs 13:45-46 vertelt Jezus een gelijkenis die – voor mij persoonlijk – het allermooist het wonder van verlossing beschrijft: Het koninkrijk van de hemel is te vergelijken met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen. Voor mij tekent dit de verlossing van de menselijke ziel.

DPM-BESEF HOE WAARDEVOL JE BENT-HET WONDER VAN CHRISTUS REDDING☺16 februari☺Bovendien heeft God vervolgens een oneindig hoge prijs betaald om voor ons een weg van terugkeer tot Hem mogelijk te maken. Hij zond Jezus om het verlorene te zoeken en te redden (Lukas 19:10). Door Zijn plaatsvervangende offer aan het kruis, heeft Jezus het voor ons allemaal mogelijk gemaakt om vergeven en gereinigd te worden van zonde en deel te worden van Gods eigen familie.

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam pattyhoopt.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland-Noordholland (Nederland) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam linecia. Ik ben een vrouw en woon in Noorden (Nederland) en mijn beroep is . Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 66 jaar jong. Mijn hobby's zijn: . Evangeliseren/Bijbellezen/Christelijke mu

CHRISTENZIJN-GOD IS ALZIEND☺16 februari☺De God, Die de hemel en de aarde heeft geschapen, is alziend. Dat kan soms bedreigend overkomen. "God ziet alles wat ik fout doe". Maar iedereen die verzoend is met God, door zijn Zoon Jezus Christus, hoeft daarvoor niet meer bang te zijn. We gaan kijken in een Psalm van David.Psalm 33:13-15. De Heer ziet vanuit de hemel alle mensen. Vanuit zijn huis kijkt Hij naar de bewoners van de aarde.Hij heeft hen allemaal gemaakt. Hij weet alles wat ze doen.

CHRISTENZIJN-GOD IS ALZIEND-GOD ZIET ALLE MENSEN TEGELIJK☺16 februari☺In deze Psalm zien we dat onze God vanuit de hemel kijkt. Dit is Zijn woonplaats. Daarvandaan ziet Hij alle mensen, alle bewoners van de aarde. Dus ook u, en jou.Wie denkt dat dit onmogelijk is, kijkt misschien teveel met menselijke ogen. De hemel, Zijn woonplaats, is namelijk niet een vast punt ergens in de ruimte, want dan zou God alleen maar één kant van deze aarde tegelijkertijd kunnen zien. God is juist op een plaats die niets met ons heelal te maken heeft: in de hemel. Daarvandaan ziet Hij alle mensen op hetzelfde ogenblik. Zo groot is Hij!Bron;christenzijn.nl

ALL ABOUT LIFE CHALLENGE-FAALANGST-RAAK NIET ONTMOEDIGD☺11 maart☺En een volhardende geest, de ontwikkeling van dit cruciale element van ons karakter, leidt tot volwassenheid. Helen Keller zei: "Karakter kan niet in rust en stilte worden ontwikkeld. Alleen door beproevingen en leed te ervaren wordt de ziel gesterkt, de ambitie geïnspireerd en succes behaald."

ALL ABOUT LIFE CHALLENGE-FAALANGST-BESCHOUW BEPROEVINGEN ALS KARAKTER BOUWERS☺11 maart☺Het tegenovergestelde van faalangst is "tot grote blijdschap gestemd worden" door beproevingen en mislukkingen. Niet omdat het prettig is om te falen, of dat je ernaar zou moeten streven of verlangen, maar veeleer omdat we er zeker van kunnen zijn "dat hij die dit goede werk bij u begonnen is, het ook zal voltooien op de dag van Christus Jezus" (Filippenzen 1:6).allaboutlifechallenges.org

UIT HET WOORD DER WAARHEID☺11 maart☺Toen hoorden ze de stem van de Heer God, die door de tuin wandelde in de avondwind. Haastig verstopten de man en zijn vrouw zich voor de Heer. Ze verborgen zich tussen de bomen van de tuin.Genesis 3:8. De nakomelingen, de mensen van vandaag, doen niet anders. Ze zoeken altijd afleiding om maar niet in de situatie te komen dat ze plotseling alleen met God zijn. De oorzaak hiervan is het slechte geweten en de angst voor de vragen van God, die ook Adam en Eva te horen kregen: Waar bent u? Wat hebt u gedaan?

UIT HET WOORD DER WAARHEID☺11 maart☺God gaat vandaag nog achter de mensen aan. Hij kan hen niet zeggen dat hun zonden niet zo erg zijn. Maar Hij wil hen de Heere Jezus, Zijn Zoon, als Redder voorstellen en iedereen uitnodigen om Hem in geloof aan te nemen. Want Hij heeft aan het kruis voor onze schuld betaald.

♥♥BIJBELSDAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG☺17 maart☺ Stop daarom met het vertellen van leugens en spreek voortaan alleen de waarheid. Want wij horen bij elkaar en moeten dus niet tegen elkaar liegen. We zijn immers met elkaar de lichaamsdelen van één Lichaam. Efeze 4:25. De waarheid, de werkelijkheid voor anderen verbergen: dat is liegen. Wij schamen ons voor onze daden, daarom proberen we ze met leugens te verdoezelen. Maar de waarheid spreken is meer dan alleen informatie geven. Wanneer de Bijbel zegt dat God niet liegt, betekent dit dat Hij altijd zijn woord houdt. Dus het niet nakomen van beloften aan je echtgenoot, kinderen, broers, collega’s staat gelijk aan liegen.

BIJBELSDAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG☺17 maart☺Als je boos op iemand wordt, houd je boosheid dan niet vast, want dat is verkeerd. Zorg ervoor dat je vóór het eind van de dag je boosheid weer kwijt bent. Zo geef je de duivel geen kans. Efeze 4:26-27. Het is normaal om boos te zijn, maar als je je boosheid niet onder controle hebt, zul je uiteindelijk zondigen. De gevolgen van ongecontroleerde woede zijn talrijk en schadelijk. Bovendien zijn er vaak slachtoffers. Huiselijk geweld begint bij ongecontroleerde woede. In onze gebroken wereld zijn relaties kostbaar en kwetsbaar. Voor je het weet, komt woede op bezoek in onze relaties. Heb je dan geleerd om je boosheid te beheersen? Heb je helende kracht van vergeving leren kennen? Vergeving herstelt relaties en laat ze weer glanzen.

BEELDENGEDICHTEN-LENTE☺16 februari☺ Donkere wolken komen over, met randen, puur als goud en door die warme gouden stralen valt zonlicht door het kale hout!

BEELDENGEDICHTEN-LENTE☺16 februari☺En wat zó donker en zó zwart lijkt, verandert plots in een warme glans, roze lichtjes vallen neder, in een wilde voorjaarsdans! Ze huppelen door de dorre takjes, veranderen de kaalheid van het hout, in vrolijk lichte lente kleuren, omringd met randen van puur goud! Els Hengstman-van Olst.

DAG IN DAG UIT☺23 februari☺Zijn moeder bewaarde alles wat er met Hem gebeurd was in haar hart. Zijn moeder dacht veel over deze dingen na en nam alles goed in zich op. Lucas 2:51. Jezus ouders vieren als gelovige Joden het Pesachfeest in Jeruzalem. Zijn moeder, Maria, weet natuurlijk sinds het eerste begin dat Hij een bijzondere persoon is, maar toch verrast Jezus haar en Jozef in dit verhaal.

DAG IN DAG UIT☺23 februari☺Je kunt je voorstellen dat Maria niet alles wat Jezus zei en deed, goed begreep. Zij doet daarom het best mogelijke: zij onthoudt alle gebeurtenissen en bewaart ze. Houd je ervaringen met Jezus vast, de begrijpelijke en onbegrijpelijke. Schrijf ze op en denk er regelmatig aan terug.

CHRISTELIJKE QUOTES☺23 februari☺"God geeft ons niet enkel genade, Hij geeft ons Jezus, de Heer van genade."Joni Eareckson Tada

CHRISTELIJKE QUOTES☺23 februari☺"Genade is het geschenk van Christus, die de kloof tussen God en de mens laat zien. En door het te onthullen, wordt het overbrugd."Karl Barth

GEMEENTEVANGOD-WAT IS HET WARE EVANGELIE DAT DOOR JEZUS WERD VERKONDIGD☺1 maart☺Gelijk wij vroeger reeds gezegd hebben, zeg ik thans nog eens: indien iemand u een evangelie predikt, afwijkend van hetgeen gij ontvangen hebt, die zij vervloekt!Hoe komt het dan dat de wereld dat Evangelie uit het oog heeft verloren? Een van de oorzaken geeft Paulus in het volgende vers.

GEMEENTEVANGOD-WAT IS HET WARE EVANGELIE DAT DOOR JEZUS WERD VERKONDIGD☺1 maart☺ Tracht ik thans mensen te winnen, of God? Of zoek ik mensen te behagen?Predikers zeggen woorden die de mensen graag horen. Dit is een verbazingwekkende, ongelooflijke toestand! U zou erdoor uit passieve onverschilligheid moeten opschrikken. Uw persoonlijke eeuwigheid staat op het spel! Dit is niet zomaar een of andere onbelangrijke aangelegenheid zonder gevolgen!

BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-SPIRITUALITEIT-POSITIEF DENKEN☺23 februari☺Het positieve denken gaat er van uit dat in de menselijke geest alle krachten voorhanden zijn, om het leven positief te vormen. Daartoe moet je bijv. constant bepaalde zinnen herhalen, zoals: Ik geloof dat mijn denken nu volledig vrij is van alle zorgen, angsten, vrees en minderwaardigheidsgevoelens. Of bijbelverzen als: Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft.

BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-SPIRITUALITEIT-POSITIEF DENKEN☺23 februari☺Gebed is daarin een soort magische krachtoverdracht, want god is een krachtbron. Visualisatie is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Visualisatie wordt door occultisten (mensen die ingewijd zijn in een geheime wetenschap, zoals magie, waarzeggerij) gezien als de meest krachtige en effectieve methode om contact te maken met de geestenwereld en om bovennatuurlijke kracht, kennis en genezing te krijgen.

CITAAT☺23 februari☺Thomas à Kempis schreef in zijn prachtige boek ‘In navolging van Christus’: ‘Maar zelden wegen we onze naasten op dezelfde weegschaal als waarop we onszelf wegen.’

CITAAT☺23 februari☺Allen die Hem aanroepen is de HEER nabij, die Hem roepen in vast vertrouwen.’(Psalm 145:18)Als iemand Hem werkelijk om hulp roept, komt de Heer hem helpen.

GEMEENTE VAN GOD-WETEN WIJ HOE DE BIJBEL DE ZONDE DEFINIEERT-EN MEER ALGEMENE DEFINITIE☺23 februari☺Want dit is de liefde Gods, dat wij zijn geboden bewaren. En zijn geboden zijn niet zwaar”Want je houdt alleen echt van God als je doet wat Hij zegt. En wat Hij van ons vraagt is niet te moeilijk. (1 Johannes 5:3). Misleidend en vals is de leer van velen die het valse christendom aanhangen dat de geboden afgeschaft zijn.

GEMEENTE VAN GOD-WETEN WIJ HOE DE BIJBEL DE ZONDE DEFINIEERT-EN MEER ALGEMENE DEFINITIE☺23 februari☺„Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen. Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet één jota of één tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied. Bron:gemeentevangod.nl

GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER OVER LICHAAMSPIERCING☺23 februari☺Het lijkt erop dat het onder de naties rond Israël gebruikelijk was om het lichaam te snijden, te lansen of op de een of andere manier littekens te geven "voor de doden"; Dat wil zeggen, zichzelf snijden maakte deel uit van een heidens rouwritueel of mogelijk een bijgelovig ritueel om de geesten van de overledenen te helpen.

GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER LICHAAMSPIERCING☺23 februari☺ We zien dit soort gedrag in de tijd van Elia, toen Baälaanbidders "zichzelf met zwaarden en speren sneden, zoals hun gewoonte was, totdat hun bloed vloeide" Toen de middag voorbij was en het bijna de tijd van het avond-offer was, begonnen ze in trance te raken. Maar er kwam geen geluid en geen antwoord. Er gebeurde niets.(1 Koningen 18:28). Het is veilig om te zeggen dat, als een bepaalde piercing verwijst naar heidendom of een valse filosofie eert, het zondig is.Bron:gotquestions.org

ALLABOUTLIFECHALLENGES-BEN JE EEN VOEDSELVERSLAAFDE☺16 februari☺Voedselverslaving is een hedendaagse term die wordt gebruikt om een pathologische aandoening te beschrijven; het dwangmatige, overmatige verlangen naar en consumeren van voedsel. Deze aandoening manifesteert zich niet alleen door de abnormale inname van voedsel, maar ook door de inname en het verlangen naar voedsel dat op zichzelf schadelijk is voor het individu.

ALLABOUTLIFECHALLENGES-VOEDSELVERSLAVING-BEN JE EEN VOEDSELVERSLAAFDE☺16 februari☺Hoewel de samenleving en de medische wereld alcoholisme en drugsmisbruik gemakkelijk hebben begrepen, is het pas de laatste jaren dat er een gelijke acceptatie is van het feit dat mensen op dezelfde manier verslaafd kunnen zijn aan voedsel. Wanneer een stof in het lichaam wordt opgenomen, ongeacht de mogelijkheid van schade of meer dan nodig is, wordt gezegd dat die stof wordt misbruikt. Bron:allaboutlifechallenges.org/

PATTYHOOPT🙇‍♂️
VOOR MIJ🙏🏽🙏🏽24 maart🙇🏽‍♀️🙇🏽‍♂️📖
voormij🙇‍♀️🙇‍♀️
23-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk mens staat de dood te wachten

ELK MENS STAAT DE DOOD TE WACHTEN

 

Elk mens staat eens de dood te wachten,

door de schuld van ons voorgeslacht.

God had hun d' appelboom verboden

die Hij zichzelf had toebedacht.

♠♠

Maar Eva liet zich toch verleiden

de satan die kreeg vat op haar.

Eva en Adam aten beiden

toen was 't paradijsleven klaar.

♠♠

God deed hun naaktheid toen bedekken

en schonk aan elk een bladerkleed

Dat tot bescherming hun moest strekken

dit was Gods zorg aan hen besteed.

♠♠

Het heeft aan recht hen niet ontbroken,

't eind van hun leven werd eens waar.

Die straf heeft God toen uitgesproken

hun achterliggend leven klaar.

♠♠

Gods engel heeft hen uitgedreven

die hield bij 't paradijs de wacht

Zij moesten leren overleven

in hun bestaan op eigen kracht. J.v Tricht

23-02-2024 om 14:29 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Gedicht
>> Reageer (12)
16-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wij

EN WIJ

Hoewel de Heere Jezus en wat Hij deed voor ons altijd bereikbaar blijft, is en blijft Hij ons Voorbeeld. Als we naar Hem kijken in Zijn vernedering en daarbij innerlijk ontroerd zijn, dan komt toch de wens naar boven om meer op Hem te lijken. Wij mensen zijn van nature kinderen van de ongehoorzaamheid. Daarom heb je een nieuwe natuur nodig die tot ware gehoorzaamheid in staat is. De natuurlijke mens verzet zich ertegen een autoriteit boven zich te erkennen. Je wilt het liefst vrij en onafhankelijk zijn. Maar wie door het bloed van Christus is gereinigd, heeft niet alleen de plicht gehoorzaam te zijn, maar bezit een nieuwe natuur die gehoorzaam wil zijn.☻

1 Petrus 1:2-God, de Vader, heeft u uitgekozen, omdat Hij u al lang tevoren kende. De Heilige Geest heeft u afgezonderd om Jezus Christus te gehoorzamen en door zijn bloed gereinigd te worden. Ik wens dat u meer en meer de genade en vrede van God zult ontvangen. Je redding en keuze berust op de vrije en genadige keuze van de Almachtige God. Vers 14-Gehoorzaam God omdat u zijn kinderen bent. Geef niet toe aan de verlangens van vroeger, toen u nog niet beter wist.☻

1 Johannes 5:3-Want God liefhebben, is doen wat Hij zegt. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Jezus heeft nooit beloofd dat het gemakkelijk zou zijn Hem te gehoorzamen.

16-02-2024 om 14:24 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:GodsWoord
>> Reageer (1)
09-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

ONEINDIG VER

Hij neemt onze zonden van ons af en doet ze zo ver weg dat wij het niet  kunnen peilen. Eigenlijk net zo ver als het oosten van het westen verwijderd is. Psalm 103:12. Hij doet je schuld ver weg, zo ver als het westen is van het oosten.♥

Hoe ver heeft God onze overtredingen van ons gedaan? Zo ver op de aarde het oosten van het westen is. Dus oneindig ver! Want oost en west hebben geen vast punt op de aardbol zoals de Noord-en Zuidpool.♥

09-02-2024 om 16:38 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
26-01-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ieder die de naam van God aanroept

EEN IEDER DIE DE NAAM VAN GOD AANROEPT

Want er staat in de Boeken: "Iedereen die de Heer aanbidt, zal worden gered."Romeinen 10:13

Handelingen 2:21-Maar iedereen die de Heer aanbidt, zal worden gered.' Dan zal ieder die de naam van de Here aanroept, gered worden.”☺

Ieder die dan de naam van de Here aanroept, zal gered worden, want de berg Sion en Jeruzalem zullen een toevluchtsoord zijn, zoals de Here heeft beloofd. Want ieder die Hij, de Here, roept, zal worden gered.’Joel 2:32. Gods bedoeling is niet om te verwoesten, maar te genezen en te redden.

26-01-2024 om 16:11 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (3)
25-01-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De liefde van God


DE LIEFDE VAN GOD

God heeft ons laten zien hoe groot zijn liefde voor ons is, door zijn enige Zoon de wereld in te sturen. Door Hem wilde God ons nieuw leven geven. 1 Johannes 4:9☻

God is inderdaad liefde. Hij heeft die liefde geopenbaard door Zijn Zoon, Jezus Christus, in deze wereld te zenden. God oordeelde Hem aan het kruis van Golgotha voor de schuld die niet van Hem was, maar van ons, zodat ieder die Hem gelooft eeuwig leven kan ontvangen.☻

God blijft niet zwijgen. Hij spreekt door Christus, door het Evangelie. Iedereen moet de kan krijgen om de taal van het kruis te horen. Daarom heeft Hij nog niet ingegrepen. Hetgoedezaad

25-01-2024 om 12:52 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Godsliefde
>> Reageer (2)
17-01-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen komen en gaan in je leven

MENSEN KOMEN EN GAAN IN JE LEVEN

 

En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd.’Matteüs 28:20. 

De maagd zal zwanger worden en een zoon baren! En men zal het kind Immanuël noemen, dat betekent: “God is met ons.” 'Matteüs 1:23.

17-01-2024 om 14:02 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Hoop
>> Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zaaier

DE ZAAIER

De Heere Jezus, de Zoon van God, is de Zaaier. Hij zaait nog steeds het goede Zaad (het Woord van God, de Bijbel) in de wereld. Gods Woord is vol kracht en leven.☻

 God laat de mens zijn zondige natuur zien, waarmee hij niet zo maar bij God kan komen. Hij spreekt het geweten aan en zegt: Laat u met God verzoenen. Als een mens zijn zonden oprecht belijdt, dan schenkt God in Zijn oneindige liefde - op grond van het verzoeningswerk dat de Heere Jezus volbracht op Golgotha - vergeving van zonden en echte ruste en vrede in het hart. Het Goede Zaad

17-01-2024 om 14:00 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
07-01-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe schepping

EEN NIEUWE SCHEPPING

Als u christen wordt, wordt u van binnen helemaal nieuw. U bent als het ware opnieuw door God geschapen. Er is een heel nieuw leven begonnen. 2 Korinthe 5:17.☻

God weet van dit probleem van de mensen. Daarom nodigt Hij je uit: Kom bij Mij, wie je ook bent! Breng je verleden mee. Verbloem niets. Belijd het, erken je zondeschuld. Ik wil je een nieuw leven, het eeuwige leven, schenken; je moet opnieuw geboren worden. Wie in de Zoon gelooft, heeft het eeuwig leven. Bij het geloof hoort ook onze persoonlijke schuldbelijdenis voor God. Wie zich voor Hem als verloren zondaar ziet, mag zijn vertrouwen op de Heere Jezus en Zijn verlossingswerk stellen. Dan wordt alles vergeven. Ieder van jullie mogen een echte nieuwe start met God maken.

07-01-2024 om 15:02 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Schepping
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genade

GENADE

Maar de Here antwoordde telkens weer: ‘Mijn genade is genoeg voor u. Want kracht ontplooit zich ten volle in zwakheid.’ Daarom durf ik mij toch op mijn zwakheden te beroemen, omdat dan de kracht van Christus in mij gezien kan worden. 2 Korinthiërs 12:9. Het feit dat Gods kracht tot uiting komt in zwakke mensen zou jou moeten bemoedigen.

07-01-2024 om 14:59 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
30-12-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God kijkt niet naar je

GOD KIJKT NIET NAAR JE

Eén van de eerste dingen die we ons moeten realiseren, dat God niet naar ons kijkt zoals wij naar elkaar kijken. Hij kijkt naar binnen in ons diepste innerlijk, Hij peilt de diepte van ons hart.

EEN VOORSPOEDIG UITEINDE EN EEN GEZOND LIEFDEVOL GENADIGD EN GEZEGEND 2024

30-12-2023 om 15:50 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Godsliefde
>> Reageer (2)
23-12-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kern van Kerst

DE KERN VAN  KERST


HET GEVOEL

De laatste weken van het jaar hebben een aparte sfeer. Mensen wensen elkaar veel goeds: Vrolijk Kerstfeest, Gelukkig Nieuwjaar, Prettige feestdagen. Er hangt verwachting en gezelligheid in de lucht. Toch zijn er ook mensen somber: de dagen zijn kort, niet iedereen kan het zich veroorloven om geld uit te geven, sommige mensen voelen zich in deze tijd extra eenzaam.☺

 

MISSCHIEN BENT U WEL EEN VAN DIE MENSEN, DIE NIET BLIJ ZIJN.☺

Omdat u een geliefde mist, omdat u moeite heeft om rond te komen of omdat er stormen in uw leven zijn. Misschien hebt u geen speciale reden om u ongelukkig te voelen, En toch bent u opzoek naar meer in het leven. Maar het decembergevoel helpt niet verder. Dat lijkt u eerder een opgeblazen luchtballon dan  een opsteker.☺

Gezelligheid en feest zijn geen verkeerde dingen. Maar als er niets echt door verandert, als mensen niet dichter bij elkaar komen, als in januari weer alles grauw en donker is… wat schieten we er dan mee op?☺


HOE KAN IK GOD LEREN KENNEN- God houdt van jou en heeft je geschapen voor een relatie met Hem. Je kunt Hem persoonlijk leren kennen. Hij heeft een geweldige plan voor je leven. Hij wil er voor je zijn en je een hoopvolle toekomst geven. Maar hoe kan het dan dat heel veel mensen die relatie met God niet ervaren? God lijkt ver weg en onpersoonlijk. Daar moet een reden voor zijn…☺

GEZEGENDE FEESTDAGEN

23-12-2023 om 12:40 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Feestdagen
>> Reageer (2)
18-12-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kerst

WAAROM KERST

Kerst. In het Engels: Christmas. Dat laat al zien waar het woord vandaan komt: Christus. Dat heeft dus eigenlijk niets te maken met kerstboom, met een lekker kerstdiner…☺

Waarom is Jezus Christus geboren? Hij heeft Zelf gezegd dat Hij is gekomen om ons, verloren mensen, op te zoeken en te redden. Hij is Gods eeuwige Zoon. Maar Hij kwam als Mens op aarde om voor ons te sterven. Waarom? Hij houdt van ons. Hij wil niet dat we voor eeuwig verloren gaan door onze zonden.☺

…opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft (Johannes 3:16). Ook jij, ook u hebt Hem nodig. Keer toch om, terug naar God; erken wat je verkeerd hebt gedaan, belijd je zonden voor God. En accepteer dat Jezus Christus voor jou op aarde kwam en stier.☺

Als je dat gelooft, mag ik je van harte fijne kerst-dagen toewensen. Je leven lang. Elke dag. Leven met Christus is namelijk het mooiste dat bestaat. Nu tot in eeuwigheid! Dat is pas Kerstfeest! Bron:Evangelie-Lektuur

18-12-2023 om 13:37 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Feestdagen
Tags:Kerstfeest
>> Reageer (8)
10-12-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloof niet wat negatieve gedachten

GELOOF NIET WAT NEGATIEVE GEDACHTEN

Het is de bedoeling dat wij ons denken goed gebruiken en niet aan de haal gaan met negatieve gedachten. ik weet dat God mijn brein beter kan sturen dan ik. Hemelse gedachten werken Dat is de wetenschap dat God het beter weet dan ik en ik Hem hoger stel dan mijzelf. Ik hoef alleen maar vol te houden en mijn gedachten en onzekerheden aan God te geven.

10-12-2023 om 15:16 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Gedicht
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk naar de wereld

KIJK NAAR DE WERELD

Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven. (1) Vertrouw op God en geef je situatie aan Hem over, (2) ga naar God toe en vertel Hem waar je mee zit en (3) vraag om zijn rust en vrede, dat dit je hart, gedachten en lichaam mag vullen.

10-12-2023 om 15:13 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Gedicht
>> Reageer (0)
03-12-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fontien des levens

FONTEIN DES LEVENS

Want bij U is de bron van het leven.

Als we dicht bij U zijn, weten we hoe we moeten leven:

in uw licht zien wij het licht. Psalm 36:10.☺

Dit beeld van God - de bron van al het leven - geeft ons een gevoel van fris, zuiverend water dat leven geeft aan mensen met geestelijke dorst. Jezus sprak over Zichzelf als levend water dat de dorst voor altijd kan kan lessen en eeuwig leven kan geven.

03-12-2023 om 16:23 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Leven
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn Zoon

WIE ZIJN ZOON

Wie zich aan de Zoon toevertrouwt, heeft eeuwig leven. Wie de Zoon ongehoorzaam is, zal dat leven niet ontvangen. Integendeel, de straf van God blijft op hem rusten.’Johannes 3:36. Wie in de Zoon gelooft, heeft het eeuwige leven. Maar wie niet gehoorzaam is aan de Zoon, zal niet eeuwig leven. Hij blijft schuldig en God moet hem straffen.☺

Jezus zegt dat ieder die Hem gelooft, eeuwig leven heeft(niet: eeuwig leven zal hebben). Eeuwig leven begint dus op het moment dat je geestelijk opnieuw wordt geboren. Eeuwig leven ontvangen, is Gods leven bezitten dat van nature eeuwig is. De aanvaarding van dat leven garandeert een eeuwig leven met God.☺

Jezus stelt je voor de belangrijkste keuze in dit leven. Je bent nu zelf verantwoordelijk te beslissen wie jij wilt gehoorzamen, en God wil dat jij het leven kiest. Besluiten die keus uit te stellen, betekent de keuze Christus niet te volgen. Besluiteloosheid is een fataal besluit.

03-12-2023 om 16:21 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
20-11-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunt u vergeven

KUNT U VERGEVEN

De Bijbel zegt dat het nodig is dat je belijdt, dus toegeeft, dat je (ernstige) fouten hebt gemaakt. Zo staat er (in 1 Johannes 1:9) dat als wij onze zonden eerlijk aan God vertellen, God ons zal vergeven. Hier gaat het om vergeving tussen God en mensen, maar hetzelfde geldt voor vergeving tussen mensen.

20-11-2023 om 14:15 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar God bevestigd


MAAR GOD BEVESTIGD

Maar Christus heeft zijn leven voor ons gegeven toen we nog sléchte mensen waren. Daarmee bewijst God hoeveel Hij van ons houdt. Romeinen 5:8.☺

God heeft Jezus Christus gezonden om voor je te sterven; niet omdat je goed genoeg was, maar omdat Hij zoveel van je hield. Wanneer je ooit twijfelt of God wel van je houdt, bedenk dat dat Hij zelfs al van jou hield voordat jij je tot Hem wendde.

20-11-2023 om 14:14 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
13-11-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God laat niemand verloren gaan

GOD LAAT NIEMAND VERLOREN GAAN

Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden. Maar wie het niet geloven, zullen worden gestraft. Marcus 16:16. Wie het nieuws gelooft en zich laat dopen, zal worden gered. Maar wie het niet gelooft, zal worden veroordeeld.☻

Je wordt niet gered door het water van de doop, maar door het gelovig aanvaarden van Gods genade. De doop is een uiterlijk teken van innerlijk geloof. De doop alleen zonder geloof brengt iemand niet vanzelf in de hemel. Mensen die weigeren te geloven, zullen veroordeeld worden, ongeacht of zij wel of niet gedoopt zijn.☻

13-11-2023 om 14:16 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)
03-11-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn vetrouwen

GOD LAAT NIEMAND VERLOREN GAAN

Iedereen die in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld. Maar iedereen die níet gelooft, ís al veroordeeld. Want hij heeft niet geloofd in de enige Zoon van God. Johannes 3:18. Wie zijn vertrouwen op Jezus stelt, wordt niet veroordeeld. Maar wie niet gelooft, is al veroordeeld omdat hij geen vertrouwen heeft gehad in de naam van Gods enige Zoon. ☺

Als mensen zich van hun angst willen bevrijden, gaan ze op zichzelf vertrouwen, op hun goede werken of hun geld en bezit.Maar alleen God kan je redden van het enige waarvoor je echt moet zijn: eeuwige veroordeling. Je vertrouwt op God als je erkent dat jouw eigen poging tot redding onvoldoende is en je Hem vraagt zijn werk in jou te doen. Als Jezus spreekt over wie niet gelooft, heeft Hij het over mensen die Hem volkomen negeren of afwijzen, niet over mensen die momenten van twijfel kennen.☻

03-11-2023 om 13:59 geschreven door pattyhoopt  


Categorie:Evangelie
>> Reageer (0)


DAILYVERSES🙇🏻🙇🏻🙇🏻‍♂️


GEBEDENGEDICHT-GODS LIEFDE IS GENOEG☺16 februari☺ In al mijn gebeden waarin ik telkens vroeg Wist ik reeds het antwoord Gods liefde is genoeg! Al gaat mijn pad niet over rozen Hij is steeds nabij Daarom kan ik danken God zorgt immers voor mij In al mijn gebeden vraag ik nu niet meer Vertel God wat mij bezig houdt iedere dag en elke keer Want alles wat ik heb is alles wat ik vroeg Dat is een kind van Hem te zijn Ja echt, Gods liefde is genoeg! Ans Bieleveld


GEDICHT-DE BRON☺11 maart☺ Er is een bron van Liefde waar je uit putten mag God geeft, in Zijn genade genoeg voor elke dag. Die Liefde laat je groeien steeds dichter naar de Heer en ook steeds dichter naar elkaar. Zo geef je Hem de eer! jannie de paauw

GEDICHT-VERDRIET☺11 maart☺ Verdriet, gemis om wie er niet meer is wie kan ‘t verstaan dan zij die weten dat niet wordt vergeten hoe onze wegen gaan verdriet, gemis er altijd is verscholen in ons hart een diep gevoel van smart de breuk in ons bestaan maar wel het zeker weten wij zullen nooit vergeten hen die wij dragen in ons hart zo heel dichtbij, zo ver bij ons vandaan jannie de paauw


IBB DAGELIJKS VERS-WRANGE VRUCHTEN☺16 februari☺...zelfgenoegzaamheid brengt de dwazen om. Maar wie wel luistert, zal veilig zijn en hoeft geen angst te hebben voor het kwaad. Spreuken 1:32b-33. Als mensen goede raad en berispingen vanuit de Bijbel afwijzen, dan kent God geen medelijden. Spotters, onnozelen, dwazen, zo worden ze genoemd. Halsstarrig en zelfgenoegzaam wijzen ze Gods hand af. Mensen werken zichzelf in de nesten door ongehoorzaamheid aan hun schepper. Het gevolg is dat ze een hoop ellende veroorzaken. Zowel door de resultaten van hun verkeerde keuzes als uiteindelijk de straf van God. Dat geldt speciaal voor mensen die tegen beter weten in hun pad zonder God kiezen. GEBED:Dank U, Heer, voor uw woorden van wijsheid. Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. Dank U dat U mij de weg wijst in het leven. Amen.

IBB DAGELIJKS VERS-ONTZAG VOOR DE HEER GOD☺16 februari☺Mijn zoon, schenk geen gehoor aan zondaars als ze je willen overhalen met hen mee te gaan… Spreuken 1:10. Hij zegt als het ware: Gebruik je verstand en heb ontzag voor de Heer. Laat dat zien in je manier van leven. Sinds de zondeval is onze natuur geneigd tot het kwaad, maar laat je niet net als Eva en Adam overhalen om te zondigen. De zonde loopt altijd uit op de dood, tenzij je verlost wordt door het bloed van Christus. Veel van de wijsheden uit Spreuken zien we terug in de lessen van Jezus. Hij is de bron van alle wijsheid.


ZUSSENLIEFDE-GOD HOORT JE☺1 maart☺God hoort hem!Nee, niet omdat David hard genoeg roept.God hoort je ook als je fluistert, zelfs als je géén woorden hebt.‘… ik schreeuwde naar mijn God om hulp,’ schrijft David.Míjn God… Wat veelzeggend!Natuurlijk hoort God hem. David is Gods kind!Hij is de gezalfde koning van Israël, door God uitgekozen.God hoort het roepen van zijn kinderen altijd!

ZUSSENLIEFDE-GOD HOORT JE☺1 maart☺De nood van zijn kinderen laat God niet onbewogen.In vers 8-16 beschrijft David hoe God in ontzagwekkende majesteit nadert om hem te helpen.Aardbevingen, vuur en onweer!De God van hemel en aarde nadert in heilige woede, vanwege het onrecht dat zijn kind wordt aangedaan.God laat zijn macht en liefde zien.Hij snelt zijn kind te hulp!Wat een bemoediging voor ons.Bon:zussenliefde.nl


BIJBELS DAGBOEK KRACHT VOOR ELKE DAG-HET GRAF VAN BINNENUIT☺1 maart☺…heeft geleden en is begraven. Wat gebeurde er precies met Jezus in de tijd tussen dat Hij stierf op vrijdagavond en dat Hij opstond op zondagmorgen vroeg? Dat is een vraag die mensen als eeuwen bezighoudt. Was Hij in de hemel, bij God de Vader? Of was Hij in de onderwereld? Dat is duidelijk: dat Hij begraven werd! Jezus wordt begraven, en wel in een rijk graf! God zelf onderstreept de woorden die Jezus zei: Het is volbracht! Het is echt klaar. Vanaf dat moment begint de weg omhoog, door Pasen en Hemelvaart heen naar zijn terugkomst in glorie.

BIJBELSDAGBOEK KRACHT VOOR ELKE DAG-HET GRAF VAN BINNENUIT☺1 maart☺Wat betekent het voor ons? In elk geval dit: dat we elk moment dat wij bij een open graf staan of bij het graf van wie ons lief waren, mogen weten dat Jezus ons ook daarin voorgegaan is. Hij maakt het graf van wie gelooft van binnenuit tot een wachtkamer voor de hemel. Hun zielen zijn al veilig bij God. Hun lichamen wachten nog in het graf. Aan de binnenkant van het graf staat: Jesus was here!


SPREUKEN ☺16 februari☺ Luister naar je vader, die je heeft verwekt; en kijk niet op je moeder neer, wanneer zij oud geworden is. Spreuken 23:22.


GELOOFT-WAAROM EN WAT GELOVEN-BEWIJS GENOEG-GETUIGEN VERKLARINGEN☺11 maart☺Ik ben de Weg, de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.Heb je Jezus Christus nog niet aanvaard als God en Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Lees dan Romeinen 10:9 en bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:

GELOOFT-WAAROM EN WAT GELOVEN-BEWIJS GENOEG-GETUIGEN VERKLARINGEN☺11 maart☺Hemelse Vader. Ik aanvaard Jezus Christus als God en Verlosser. Ik geloof dat Jezus voor al mijn zonden gestorven is, en dat Hij uit de dood is opgewekt. Door het geloof in Uw Woord ontvang ik redding. Ik dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN.Bron:gelooft.com


VOLGMIJ 1 JANUARI 2024-GELOOF VOOR PASBEKEERDEN-DE ERFZONDE-ZIJN WIJ VANAF DE GEBOORTE AL SLECHT☻14 april☺Nu hoor je soms: ieder mens sinds Kain, de eerste nazaat van Adam en Eva, is vanaf de geboorte slecht. Hij wordt als zondaar geboren. Klopt dat? Dan is men toch onvermijdelijk aan het oordeel van God uitgeleverd, eenvoudig omdat men een zondaar is, zo is de conclusie.

VOLGMIJ 1 JANUARI 2024-GELOOF VOOR PASBEKEERDEN-DE ERFZONDE-GODS WOORD NIET MENSELIJKE GEDACHTEN☺14 april☺We willen antwoorden in Gods Woord zoeken. Want wat men uit de mond van mensen hierover hoort, heeft met Gods Woord vaak niets te maken. Voor de opvatting dat de zonde zich door seks en geboorte voortplant, is er geen bewijs in de Bijbel.


HET GOEDE ZAAD-EENZAAMHEID☺11 maart☺Die nacht stond de Heer bij Paulus. De Heer zei: "Houd moed! Want zoals je in Jeruzalem over Mij hebt gesproken, zul je ook in Rome over Mij spreken. Handelingen 23:11.Hoewel onze aarde door overbevolking bedreigd wordt, zijn veel mensen eenzaam. Ook sommige kinderen van God moeten hun weg door het leven alleen gaan. Misschien zijn ze nooit getrouwd, of de Heere God heeft hun man of vrouw al bij Zich gehaald.

HET GOEDE ZAAD-EENZAAMHEID☺11 maart☺Er is Iemand Die de grootste eenzaamheid heeft doorgemaakt. Hij werd door God verlaten. Onze Heere Jezus werd aan het kruis in de drie uren van duisternis door God verlaten, zodat iedereen die zijn vertrouw op Hem stelt, nooit meer helemaal alleen is. Nu nodigt Hij alle mensen ook zij die zo eenzaam zijn uit: Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven.


ZUSSENLIEFDE-ZORGEN☺11 maart☺Maar… het duurt zo lang voordat God ingrijpt. (vers 3)Zó lang dat de mensen spotten: ‘De God van Jakob merkt toch niets.’ (vers 7) Dat kan de dichter niet aanhoren.Dat kwetst hem diep!

ZUSSENLIEFDE-ZORGEN☺11 maart☺In de NBV lezen we dat hij ‘door zorgen werd overstelpt’.In de HSV staat dat zijn ‘gedachten zich vermenigvuldigden’. Wat mooi gezegd.Want zo gaat het toch als je je zorgen maakt? Je angst groeit en je gedachten worden steeds somberder.


OVERDENKINGEN-KOMT ZIEKTE VAN GOD☺23 februari☺Ik weet niet hoe het u vergaat maar het valt mij op dat de laatste tijd steeds meer mensen in mijn omgeving met ziekten kampen en dan heb ik het niet over een griepje. Volgens het journaal gaan alleen al aan de gevolgen van borstkanker per dag 9 vrouwen dood. Kanker staat nu op de eerste plaats als doodsoorzaak en heeft hartproblemen verdrongen naar de tweede.

OVERDENKINGEN-KOMT ZIEKTE VAN GOD☺23 februari☺ Het valt mij ook op dat velen God hiervan de schuld geven of tenminste van het werkeloos toezien. Moord en doodslag heerst op grote schaal maar ziekte, fysiek of psychisch, heerst op nog grotere schaal. In deze overdenking wil ik mij, met u, bezig houden met de vraag of God ons ziekten oplegt en zo niet waarom Hij het toelaat.


☻☻☻GEMEENTE GOD-STOP HET MISBRUIK VAN GODS SCHEPPING☺16 april☺Conferenties over milieu en ontwikkeling wordt in het nieuws veel besproken. Naast staatshoofden en regeringsdelegaties komen filmsterren, rockgroepen en enkele van de beste atleten ter wereld bijeen om uiting te geven aan hun denkbeelden over het verval van de planeet Aarde.

GEMEENTE GOD-STOP HET MISBRUIK VAN GODS SCHEPPING☺16 april☺Conferenties zijn vaak niet meer dan symbolische gebeurtenissen. De toespraken, de bijeenkomsten, de ondertekening van verdragen door politieke kopstukken vormen slechts het begin van een proces om de groeiende problemen van het milieu aan te pakken. De onderstaande bijschriften van foto's in de media uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw laten zien dat de situatie toen al zorgwekkend was.


GEDICHTENSITE-GELOOF HOOP EN LIEFDE-LICHT☺11 maart☺ Licht als Liefdestralen omringen mijn Ziel en zetten mij in Vuur en Vlam voor de maker van dit Alles. Zij cirkelen om mij heen in Gouden kleurenpracht. Helder als kristal bezingen zij mijn Ziel als nooit tevoren. Opnieuw geboren in de Liefdesnacht Tineke Ebing-Ligtermoet Gedichtensite.nl


GEDICHTENSITE-BEZINNING-MOEDER GODS☺16 februari☺ overal, Maria, waar ik ga of sta, langs alle wegen, veld of bos, voel ik Uw aanwezigheid, raakt Uw liefde voor de mens mijn ziel. U bent een bron van vreugde en vertrouwen, op onze lange levensweg. ver hebben wij te gaan, vallen en opstaan is ons leven, terwijl wij leren onze les. met raad en daad staat U ons, Maria, bij, U, als Moeder van onze Heer, die zich offerde voor onze zonden, die ons gaf de ultieme les. Roger Pelgrims

GEDICHTENSITE-BEZINNING-ONS LEVEN WORDT OP AARD BEROERD☺16 februari☺ Ons leven wordt op aard beroerd en duidelijk naar een top gevoerd. Moord, doodslag die hebben vrijspel en maken 't leven tot een hel. Veel vinden door geweld de dood en menigeen kent hongersnood. Verjaagden leven zonder thuis de open hemel blijkt hun huis. Kom bied en offer ruim met geld waardoor zij veilig zijn gesteld. Bied menig vluchteling een thuis daarmee verzachten wij hun kruis. J.v Tricht


GEDICHTEN TROOST EN BEMOEDIGING-BESEF HOE ALLE IN ONS LEVEN☺16 februari☺ Besef hoe alles in ons leven beperktheid kent in duur en tijd. Uitbreiding wordt ons slechts gegeven door God eens in Zijn heerlijkheid. Wanneer wij mensen eenmaal sterven en op de Heer hebben vertrouwd Dan zullen wij nieuw leven erven dat naar Gods woorden wordt aanschouwd. Wie Jezus als Zijn Heer aanvaardde erkende als de Zoon van God. Hij is het die aan ons verklaarde met Mij wacht u een zalig lot. Justus A van Tricht

GEDICHTEN-TROOST EN BEMOEDIGING-DRAAGKRACHT☺16 februari☺ Een mens kan veel meemaken en dan zit ik mij wel eens af te vragen, wat kan een mens allemaal aan is het allemaal nog wel te dragen? Hierop kreeg ik een antwoord en deze was maar heel kort: “Niet veel, het kan slechts als hij door God gedragen wordt”. Dan zullen de mensen om je heen misschien wel verbaasd staan, maar hij weet dat hij deze weg niet alleen hoeft te gaan. God geeft je de kracht bij het dragen van je kruis, samen op weg te gaan naar het hemels Vaderhuis. Janneke Troost


LEESGEDICHTEN-GELOOF☺16 februari☺ Ze had kanker toen ze zei: Geloven is voor mij als kind bij vader achterop de fiets vol overgave, benen in de fietstas, leunen tegen vaders jas, Hij kent mijn bestemming zonder routeplanning. Ze kende haar vader maar even. Toen hij stierf was zij pas zeven maar de band met Vader is altijd gebleven. Als Vaders gang lijkt te vertragen wordt het kind naar Huis gedragen. Christelijke gedicht door: Coby Poelman-Duisterwinkel

LEESGEDICHTEN-ONTVANGEN☺16 februari☺ Steeds bidden tot God; wat mogen we verlangen voor nu, en later? Behalve al die vragen. Hans Messie is oneindig te danken


GEDICHTEN-VERGEVING-KIJK EEN IN JE HART VAN BINNEN☺16 februari☺ Kijk eens in je hart naar binnen wat je ziet en wat daar woont. Ga met d' opruiming beginnen die van zonde en schuld verschoont. Zet je hart voor Jezus open vraag Hem Heer neem alles weg. Blijf als mens er niet mee lopen spreek tot Hem van schuldbesef. Vraag de Heiland om vergeving opdat Hij van zonden wist. Merk d' opluchting de beleving er geen kwaad meer in je gist. Als Hij je hart zal verschonen komt er ruimte vrede en rust. Nodig Hem in je te wonen van Zijn liefde en trouw bewust. Sluit de deur voor al het kwade verleen het geen toegang meer. Dan lijd je als mens geen schade door bewoning van de Heer.

GEDICHTEN-VERGEVING-ALS DE ZONDEN AF BLEEF WEGEN☺16 februari☺ Als God de zonden af bleef wegen zonder vergeving, zonder zegen. Dan bleven wij gebukt door schulden God als Schepper niet zou dulden. Maar doordat Zijn Zoon is gestorven nieuw leven voor ons heeft verworven zijn wij verschoond van schuld en zonden. Die Hij aan ‘t kruishout heeft ontbonden. Nu wij verlost van alle zonden door Jezus' bloed zijn rein bevonden, is er weer toekomst op nieuw leven, dat Hij aan ‘t kruis ons heeft gegeven.


GOT QUESTIONS-WAT IS HET ZONDAARS GEBED☺11 maart☺Het tweede aspect van een zondaarsgebed is de wetenschap wat God heeft gedaan om onze verloren en zondige omstandigheden te verhelpen. God werd een mens in de Persoon van Jezus Christus (Johannes 1:1- In het begin was het Woord er. Het Woord was bij God, en het Woord was God Zelf., 14- Het Woord werd een mens en Hij heeft bij ons gewoond. We hebben gezien hoe geweldig en machtig Hij is: Hij, Gods enige Zoon, met dezelfde macht als de Vader, liefdevol, vriendelijk, en vol van waarheid.).

GOT QUESTIONS-WAT IS HET ZONDAARS GEBED☺11 maart☺Jezus leerde ons de waarheid over God en leefde een perfect rechtschapen en zondeloos leven (Johannes 8:46- Waarom zeggen jullie dat Ik een leugenaar ben? Ik zeg de waarheid. Waarom geloven jullie Mij dan niet?; 2 Korintiërs 5:21-God heeft alle ongehoorzaamheid van alle mensen op Jezus gelegd. Aan het kruis droeg Jezus ónze straf. Maar Hij is Zelf nooit ongehoorzaam aan God geweest. Zo kon Hij ons bevrijden van onze ongehoorzaamheid en daarmee ook van Gods straf. ).


GEMEENTE VAN GOD-MISLEIDING-KOM ZOALS JE BENT-DE BIJBEL IS GEEN ZWEVERIG BOEK☺1 maart☺Deze fundamentele, onontbeerlijke kennis treft men alleen in de Bijbel aan! Natuurlijk schijnt er een haast eindeloze hoeveelheid kennis die de mens kan bestuderen, ontdekken en verwerven zonder de Bijbel. God gaf de mens ogen om te zien, oren om te horen, handen om te tasten. God gaf de mens een verstand dat kan redeneren, voeten om zich te verplaatsen, handen die instrumenten kunnen ontwerpen en maken. Hij kan telescopen en microscopen maken. Hij kan laboratoria bouwen en inrichten, experimenten leiden. Hij kan reizen en onderzoeken. Hij kan echter niet zelf ontdekken wát hij zelf is, of waaróm hij is. Is hij toevallig ontstaan, zonder intelligent ontwerp, door een doelloos proces dat evolutie wordt genoemd? Of werd hij geschapen en hier met een doel geplaatst? En wát is dan dat doel?

GEMEENTE VAN GOD-MISLEIDING-KOM ZOALS JE BENT-DE BIJBEL IS GEEN ZWEVERIG BOEK☺1 maart☺Waar onderwijs behoort ons de kunst van vreedzaam, gelukkig en succesvol leven bij te brengen. Maar onze scholen onderwijzen niet hoe men een gelukkig leven moet leiden! Niemand van de machthebbers, de geleerden, de leraren kent de weg naar vrede – hetzij in het gezin, tussen buren of tussen naties!Waar onderwijs behoort te leren hoe men fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk volwassen moet worden. Maar geen school, geen universiteit op aarde, biedt aan jonge mensen dit volledige en complete en evenwichtige onderwijs.En nu zegt deze mevrouw ons dat „de Bijbel niet werd geschreven om het verstand van de mens te informeren”, en dat het „niet bijbels” is te zeggen dat het Evangelie een educatieve boodschap is!


ALLABOUTSPIRITUALITEIT-LEVEN NA DE DOOD-WAAROM IS DIT ZO EEN INTERESSANT ONDERWERP☺11 maart☺Leven na de dood... waarom zijn zo veel mensen gefascineerd met dit onderwerp? Vaak worden wij heel persoonlijk geraakt door de werkelijkheid van de dood. Denk aan ziekten, vliegrampen, aanslagen, oorlogen, onze eigen veroudering...Steeds meer mensen stellen dezelfde vraag als Job, bijna 4000 jaar geleden in de Bijbel: "Als een mens sterft, zal hij dan opnieuw leven?" Wat zou een diepere vraag over leven of dood kunnen zijn?

ALLABOUTSPIRITUALITEIT-LEVEN NA DE DOOD-WAAROM IS DIT ZO EEN INTERESSANT ONDERWERP☺11 maart☺Reïncarnatietheorieën zijn populair in de Oosterse godsdiensten en in de New Age beweging. Het lijkt alsof mensen zich prettig voelen bij het idee dat zij een nieuwe kans krijgen om op aarde terug te keren om nog meer zaken te ontdekken en te begrijpen, of om gedane zaken recht te zetten. Sommige nihilistische denkers geloven dat de dood het absolute einde is, maar de meeste mensen geloven dat de dood niet het einde is. In de een of andere vorm gaan wij verder. Bron:allaboutspirituality.org


GELOOFT-DIVERSEN-MANDALA’S-OCCULTISME-WAT IS MANDALA☺16 februari☺Meestal hebben deze termen betrekking op de reïncarnatie gedachte.Het middelpunt in een mandala is het symbool voor het "hogere zelf" of de "kosmische vonk", een luikje naar de hogere, transcendente wereld, met in de kern het oer weten. Mandala's kunnen op verschillende manieren gemaakt worden (tekenen, weven, plakken, schilderen, dansen, enz.).

GELOOFT-DIVERSEN-MANDALA’S-OCCULTISME-WAT IS MANDALA☺16 februari☺ De grondvorm van een Tibetaans klooster is gebouwd volgens de lijnen van de mandala. Binnentreden in het kosmisch bewustzijn gebeurt dan niet alleen geestelijk middels meditatie, maar ook heel fysiek door het klooster in te gaan. Naast het feit dat altijd de cirkel terug te vinden is in de mandala, bevatten ze ook vaak een viertal, of meervoud daarvan, in de vorm van een ster, kruis of vierkant. Jung spreekt over het archetype van de heelheid of totaliteit. Bron:gelooft.com.


GEDICHT-PERSOONLIJK-ALS GEZIN☺16 februari☺ Als gezin kwamen we altijd bij elkaar, eerst waren de ouders ook altijd daar, momenten van gezellig samen zijn, iedereen was er, groot en klein. Zeven jaar geleden zaten ze er samen, genoten van de (klein)kinderen die kwamen, papa die moest naar de keuken gaan, omdat hij daar een sjoelbak zag staan. Dit beeld van papa zijn we niet vergeten, maar we konden toen ook niet weten, dat dit de laatste keer zou wezen, dat we dit samen mochten beleven. Maar nu zal mama er ook niet meer zijn, we voelen hiervan allemaal nog de pijn, maar we zijn dankbaar voor het leven, wat God in onze ouders heeft gegeven. Janneke Troost



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!