Andijvieflan met gehaktxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g andijvie 1 citroen 4 eieren peper zout nootmuskaat 500 g gemengd gehakt 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 20 g boter (bakboter) tomatensaus
De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden.
Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout.
De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en het gehakt. Vervolgens de andijvie door het mengsel roeren en in een beboterde souffléschaal gieten.
In een voorverwarmde oven plaatsen en op 200 graden gedurende 1 uur laten garen au bain-marie.
De flan direct opdienen en serveren met warme tomatensaus.
Roergebakken kalkoen met tofu
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kalkoenfilet 2 wortelen 2 lente-uitjes 150 g oesterzwammen 100 g shiitake 250 g broccoli 1 eetlepel gember (geraspt) 1 ei 150 g tofu 5 g suiker 2.5 eetlepels ketjap (sojasaus) 2 eetlepels saké 2 cl arachideolie
De kalkoen en de schoongemaakte groenten in stukjes snijden.
De gember schillen en raspen.
De lente-uitjes en het groene loof fijnhakken.
De olie in de wok verhitten en daarin de in reepjes gesneden kalkoen kort laten kleuren.
De wortelen, paddestoelen en broccoli toevoegen en daarover de verkruimelde tofu verdelen.
Al roerend laten bakken en op smaak brengen met geraspte gember, suiker, sojasaus en saké (of witte wijn).
Vervolgens het losgeklopte ei erdoor roeren en afwerken met de lente-uitjes.
Serveren met rijst.
Boterwafels
Ingrediënten voor 4 personen
120 g boter (roomboter) 500 g bloem (tarwebloem) 5 dl water 5 dl melk (halfvol) 40 g gist 5 g suiker 5 eieren
De eieren splitsen.
Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.
De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.
De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.
Alles zorgvuldig mengen.
De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.
Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.
Bakken in een heet wafelijzer.
Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.
|