Kipblokjes met honing en aceto balsamicoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoofdgerecht / 2 personen
kipfilet (circa 250 g)
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
2 eetl. honing of gembersiroop
2 eetl. aceto balsamico
Bereidingstijd: 20-30 minuten Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2x2 cm.
Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud de blokjes kip erdoor tot ze rondom met bloem zijn bedekt.
Verhit de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat de kipblokjes omscheppend op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin en gaar worden.
Roer de honing of de gembersiroop en de aceto balsamico in een kommetje door elkaar, giet over de kipblokjes en laat omscheppend nog kort doorwarmen.
Lekker met rijst, mihoen of pasta.
|