Griekse visschotel met olijven xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 vleestomaat 150 gram kabeljauwfilet zout, peper scheutje droge witte wijn ± 5 zwarte olijven (ontpit en in plakjes gesneden) citroensap
Verwarm de oven voor op 175°C.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook goudgeel en glazig.
Ontvel de tomaat en snij deze in plakken.
Voeg de plakken tomaat toe en bak deze even om en om mee.
Vet een vuurvaste schaal in.
Leg hierin de kabeljauwfilet.
Bestrooi deze met zout en peper.
Schep het ui-tomaatmengsel over de vis.
Bestrooi hierover ook wat zout en peper.
Giet hierover een scheutje droge witte wijn.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis ± 20 minuten stoven.
Voeg de olijven toe.
Nog 10 minuten in de oven.
Vlak voor het opdienen nog wat citroensap over de vis en dan smullen maar!
Lekker met vers knapperig stokbrood of rijst en sla.
|