Eendenborst filet met kersensaus met duo van broccoli en venkel
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
1 eendenborst filet 200 broccoli 1 venkelknol 2 dl wildfond 1 el kersengelei scheutje whisky scheutje room of roomalternatief snuifje kaneel
verse tijm boter
olie (arachide)
zwarte peper uit de molen en wat zout
Kruid de eendenborst filets flink met peper en wat zout.
Maak de venkel schoon en stoom/kook deze samen met de broccoli.
Bak de eendenborst filets in boter en een scheutje olie ongeveer 8 minuten op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder, bak ze daarna nog even op de vleeskant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
Neem uit de pan en laat rusten tussen alu-folie
. Blus de pan met de whisky en laat volledig inkoken, giet het wildfond nu in de pan, kruid met kaneel, tijm en breng aan de kook, roer er de kersengelei door en werk af met een scheutje room.
Kruid tenslotte af met peper en wat zout.
Snijd het vlees in plakjes en dresseer het samen met de gestoomde groenten op warme borden, lepel er de saus over.
Lekker met gekookte aardappeltjes of kroketten.
|