Courgettetaartxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgetten 1 ei 100 g cottage cheese peper zout 1 paprika (geel) 1 dl tomatencoulis
Kook de courgettes ongeveer 4 minuten.
Pureer ze in de keukenmachine met het ei, de cottage cheese of de ricotta en kruid het mengsel met zout en peper.
Roer de paprikablokjes erdoor.
Verdeel het mengsel over vier kommetjes en zet ze in een ovenschaal, die u half met water vult.
Bak de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C/gasovenstand 3. Serveer ze warm met de tomatencoulis.
Vegetarische wokschotel
Ingrediënten voor 4 personen
500 g groene asperges 250 g worteltjes 4 sjalotten 200 g peultjes 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 dl kippenbouillon peper zout 25 g sesamzaad 8 blaadjes basilicum
Snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm, snijd de worteltjes in plakjes, halveer de peultjes en hak de sjalotjes fijn.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges, worteltjes en sjalotjes 10 minuten in de olie.
Voeg de gehalveerde peultjes toe en roerbak ze 5 minuten mee.
Giet de bouillon erbij en stoof de groenten in ca. 7 minuten gaar.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Strooi het sesamzaad en de fijngehakte basilicumblaadjes over de wokschotel.
Serveer met bami of mihoen.
Spiegel van pruimen
Ingrediënten voor 4 personen
5 eierdooiers 250 g suiker 230 g bloem (zelfrijzend) 3 eetlepels cacaopoeder 125 g pruimen 1.25 dl wijn (rood) 2 blaadjes gelatine (van 3 g) 2.5 dl room
Bereid de chocoladebiscuit: klop de eierdooiers en de suiker zeer luchtig op.
Zeef de bloem en de cacaopoeder en meng samen onder het eimengsel.
Strijk het beslag dun uit op een ingevette bakplaat en bak in 15 minuten krokant op 180°C.
Ontpit de pruimen en week ze in de sauternes en mix ze daarna.
Duw een paar lepels van dit mengsel door een zeef, zodat u een coulis krijgt.
Warm de rest van het mengsel op en voeg de gelatine toe.
Laat het mengsel afkoelen en voeg de opgeklopte room toe.
Vul de bodem van een springvorm met een schijf van chocoladebiscuit.
Giet hierop de pruimenbavarois, en laat opstijven.
Vorm een spiegel van de pruimencoulis op het bord.
Serveertip: decoreer met chocolade en vanillesaus of rum.
|